måndag 28 februari 2011

The Winner Takes It All

Kampen mellan kvinna och man

Det var ett riktigt bra spinningpass i dag! Jag hade mycket ork och kraft så jag lade på ännu mer motstånd än vanligt. Man märker verkligen hur viktigt det är att äta bra när man tränar, man orkar så mycket mer då. Nu sitter jag och bloggar samtidigt som jag äter skivat äpple med kesella. Jonas är lite småtråkig för han spelar PS3. Han tycker i och för sig att jag är super-duper-mega-tråkig som bloggar, så det gör inte så mycket. Jag hoppas bara att jag kan övertala honom att vi ska kika på Big Brother sen. Men min övertalningsförmåga brukar vara ganska stark eller rättare sagt väldigt stark ;) Så vi får se vem som viker sig först, jag röstar på Jonas!

Trampa Trampa Trampa

Som rubriken lyder, nu ska jag iväg och trampa järnet! Åh så skönt det ska bli!

Som småbarnsmamma är det inte alltid så lätt att hinna träna och samtidigt få vardagen att gå ihop. Jag tränar vanligtvis fyra dagar i veckan, vilket innebär fyra spinningpass och det är jag glad över att jag hinner med. Jag tycker även att det är viktigt för Jonas att få vara med Joppe själv, utan att jag är hemma. Därför passar det så bra att jag försvinner hemifrån en stund, så de kan leka, busa och mysa tillsammans. Det vinner vi alla på!



Tröttis och Segis

I förmiddags tog jag och Joppe en långpromenad med Figo. Det var riktigt skönt tyckte jag och förhoppningsvis Joppe också. Nu har vi precis ätit lunch och Joppe ligger och sussar sött i sin säng medan jag läser bloggar och tar det lugnt. Jag känner mej trött, frusen och sliten i dag även fast jag inte borde vara det. Joppe har som vanligt sovit bra utan det minsta ljud och vaknade 08:40 samt att jag känner mej helt frisk. Men men strunt samma, jag piggnar nog till snart efter att ha läst alla härliga bloggar.

Vårnyheter från Polarn o Pyret

Måndagslistan v.9

Idag, måndag är jag glad för att...

Det är sista dagen i februari, det börjar närma sig vår
Joppe är frisk
Jag tycker det är roligt att träna, jag är långt ifrån att börja tröttna
Moster Carro var hemma några dagar förra veckan, har saknat henne så mycket
Det börjar närma sig Joppes 1-årsdag
Vi har börjat planera in lite småresor och utflykter vi ska göra i vår och sommar
Jag har underbara vänner som betyder väldigt mycket för mej

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 27 februari 2011

Verkligen dags...

...för Linda att gå och lägga sig. Problemet är bara att jag har så svårt för att somna jämt. Jag är trött, men kan inte riktigt koppla av. Jag ligger och tänker på en massa saker, planerar upp morgondagen, funderar, tänker lite till och blir stressad över att Jonas minsann kan somna på bara en fjuttig liten minut. När jag väl slutar att tänka [ja försöker i alla fall] så ligger jag bara och tänker på att jag inte får tänka på något. Usch och fy! Önskar verkligen att jag hade lätt för att somna, för det är ju så himla skönt att sova.

Min lille goding sover i alla fall sött och det är jag glad över!


Dags för skratt

Spinningen tidigare i eftermiddag var [tack och lov] jättebra. Det var tufft tempo och mycket kondition, vilket jag tycker är allra bäst. Är glad över att jag genomfört 4 spinningpass denna vecka, känns riktigt bra!

Nu har vi precis avnjutit en mycket god middag, det var så gott att jag åt alldeles för mycket. Så det var tur att spinningpasset innan var bra. Nu sitter vi och väntar på att älskade Solsidan ska börja, det är verkligen hur bra som helst tycker jag. Sen får vi se om vi hinner med att se en film. Jonas skulle visst kika på någon "zombie-serie" eller vad det nu var och det tänker inte jag se på i alla fall.


Spinning i alla ära

Snart är det dags att bege sig till gymmet, då det återigen är dags för söndagens spinning. Jag hoppas och håller tummarna för att passet kommer att vara betydligt bättre än vad det var förra söndagen. Snälla, snälla, snälla!

Sen i kväll blir det söndagsmys. Vi ska äta god mat bestående av hängmörad ryggbiff, ugnsrostad potatis och grönsaker, en god mangosallad och någon smarrig sås. Vi ska givetvis kika på Solsidan och förhoppningsvis en bra film efter det.

Full uppmärksamhet

Vi beslöt oss för att ta en promenad så Joppe skulle få lite frisk luft. Petra och Marcus var sugna på att följa med så vi bestämde en träff på Nockes. Där fikade vi och Joppe fick som vanligt mycket uppmärksamhet av både "Tant Petra och Farbror Marcus". Det är minsann inte lika lätt att gå och fika nu när Joppe har blivit äldre, han kräver hela tiden full uppmärksamhet och vill inte sitta still.

Söndagens lugn

Här har vi en lugn och skön söndagsmorgon. Jag både gillar och ogillar söndagar. Jag gillar söndagens stillhet och lugn samtidigt som jag ogillar den p.g.a. att det är sista helgdagen. I dag har vi inget planerat alls, inte en liten fjuttig grej har vi planerat in [undantag för att jag ska till gymmet en sväng]. Så det ska bli spännande att se hur dagen kommer att arta sig.

lördag 26 februari 2011

Lördagsgott

Jag har det rätt gott måste jag säga. Det är lugnt och skönt här hemma och jag har precis mumsat i mej hallon och kesella vanilj. Jag tycker inte det minsta synd om mej själv :) Fast jag saknar min Jonas lite, det är allt mysigt att ha honom här hemma. Jag är ju en kramtjej liksom!

Jeg er alene

Joppe somnade vid 19:30 och nu har jag en kväll helt för mej själv. Det är jag, datorn och tv:n som har dejt ikväll. Snart ska jag hoppa i myskläderna och tända en massa ljus och bara ha det mysigt. Trots att det är ganska skönt att vara själv så känns det lite konstigt att vara ensam en lördagkväll, det hör inte till vanligheterna. Snart börjar melodifestivalen så det blir väl en liten kik på det. Tycker tyvärr inte att det har varit bra i år, inte någon deltävling som varit speciellt bra hittills. Men vem vet, ikväll kanske det vänder, man kan ju alltid hoppas.

Kortvarig glädje

Har haft en trevlig eftermiddag i Skövde tillsammans med Maja och Moa. Det blev shopping både inne i stan samt på Elins Esplanad och vi hann även med en fika på Waynes Coffee. Nu ska Jonas snart iväg på avslutningsfest så jag och Joppe får ha en myskväll själva ikväll. Kommer säkerligen bli en hel del bloggande också :)

Joppe fick en ballong från Polarn o Pyret, den var jätterolig att leka med. Efter 5 minuter smällde den och Joppe såg mycket förvånad ut och undrade nog vart den tog vägen. Han blev inte rädd när den smällde i alla fall, trots att han höll i den då.

Joppisen is back!

Åh så härligt det är att se Joppe pigg igen! Han är verkligen sig själv nu, med undantag från snuvan. Han leker och busar som vanligt och vill verkligen inte sitta still! Full fart framåt!

Liten blir stor

I dag är det den 26 februari, vilket innebär att Joppes kompis Melker fyller år! Vi önskar Melker en härlig födelsedag och hoppas att han mår bättre. Jag kan inte fatta hur fort tiden går, nästa gång är det min lille Joppe som fyller år. Jag såg Melker och hans föräldrar då de var på BB, jag var nämligen inlagd för havandeskapsförgiftning när de var där. Jag kände inte Emelie då, men kände igen henne eftersom jag läste hennes blogg samt att hon är en Skara-tjej. Men efter några månader tog Elton med sig sin kompis Melker när vi träffades och sen dess har det varit den lilla ligan med 3 killar och 1 tjej.

I dag har vi en hel del att göra. Jag ska åka iväg och hämta det nya bordsbenet på EM i Skövde, passa på att shoppa lite med Maja och Moa. Jonas tar hand om Joppe tills jag kommer hem, sedan ska han iväg på lite fest. Hörs senare!

Bröllopsmiddag

Nu ikväll har jag, Jonas, Petra och Marcus varit hemma hos Maja och Jonas på middag. Vi fick äran att vara med och provsmaka bröllopsmenyn. Kan tyvärr inte skriva vad vi åt, men däremot kan jag glädja er som är bjudna på bröllopet att det var riktigt gott. Vi hade en jättetrevlig kväll och som vanligt hade Maja och Jonas fixat allt så himla fint och bra.

Joppe var hemma hos mormor och morfar, fast morfar var inte hemma. Han hade skött sig exemplariskt och myst massor med sin älskade mormor. Febern är borta, hade 37,3 senast och han brukar normalt ligga på 37,1 så det är ju jättebra. Han är stark vår lille kille!

Tidigare idag så kom "Tant Emelie" hit och myste och lekte med Joppe innan hon och moster åkte tillbaka till Sälen. Nu saknar vi dem båda väldigt mycket!


fredag 25 februari 2011

Gårdagens shopping

Lite av gårdagens shopping:

Fredagens to do

Jag och moster hoppas på att Jonas kan sluta tidigt i dag så vi kan gå och ta en fika innan hon åker tillbaka till Sälen. Känns inte alls kul att hon redan ska åka tillbaka, samtidigt som vi är så glada över de 2,5 dagar vi fått tillsammans med henne. Nu är vi bra sugna på att boka en stuga någon gång i mars-april för att hälsa på henne i Tandådalen. Förhoppningsvis är det inte lika kallt där uppe då, så Joppe kan vara ute mycket.

I eftermiddag ska jag även iväg på spinning, det ska bli skönt att få trampa fort till bra musik. Fredagspassen är alltid riktigt bra! Ikväll är vi samt Petra och Marcus bjudna hem till Maja och Jonas, där ska vi provsmaka bröllopsmenyn, ska bli riktigt spännande och föroppningsvis riktigt gott. Joppes mormor är snäll och tar hand om Joppe några timmar då vi är där. Om nu inte Joppe blir sämre under dagen vill säga. Men det håller jag mina tummar och tår för att han inte ska bli, mitt lilla ♥.

Joppe status

Joppe har sovit hela natten. Han har dock varit jättevarm på hela kroppen förutom iskalla händer och fötter. I natt hade han över 39 graders feber, men vi lyckades få i honom alvedon medan han sov och nu i morse var febern nere på 38,5. Det är en piggare Joppe som sitter bredvid mej och moster i soffan och kikar på Barnkanalen. Han är fortfarande lite slö och sitter mest still, men han klappar händerna till barnprogrammen och det är mycket "acks" och "ocks" som kommer från den lilla munnen. Hoppas febern är på väg helt bort från Joppisen så vi kan busa och leka som vanligt igen.

torsdag 24 februari 2011

Stackars liten

Det blev en kort shoppingstund i Skövde i eftermiddag med syrran och mamma. Jonas ringde och sa att Joppe blivit jätteslö och  att febern hade ökat till över 40 grader i feber, så vi ville hem till honom.  Stackars min lille prins, det gör verkligen ont i mammahjärtat att se honom sjuk. Nu ligger han och sover och har feberfrossa, lilla kroppen skakade förut. Usch! Febern har vi tack och lov fått ner lite med hjälp av alvedon. Blir nog ingen sömn för mej inatt, jag kommer bara ligga och oroa mej samt gå in och kolla till honom var och varannan minut.

Skulle egentligen varit på Me and I party hos Maria ikväll, men det fick jag tyvärr hoppa över. Vi har i alla fall ätit en mysig middag tillsammans med familjen nu ikväll. Det är Carros sista kväll här hemma, imorgon åker hon tillbaka till Sälen. Önskar att hon kunde ha stannat några dagar till :( Snart ska vi äta efterrätt, mamma har gjort vitchokladmousse, ska bli smarrigt.

Vi hann i alla fall få med en hel del fina fynd hem på den korta shoppingtrippen. Jag fick en jättefin vårjacka av min älskade mamma. Tusen tack! Sen så köpte jag lite annat smått och gott som jag kan visa er imorgon!

Nu är det dags för efterrätt! Hoppas ni har en mysig kväll!

Första febern :(

I dag har Joppe åkt på sin första feber. Jag och moster tyckte att han var lite gnällig och kändes lite varm, så jag tog tempen och den visade 38,5 grader. Så nu har Joppisen fått en alvedon och lever rövare igen. Hoppas han kan sova lite middag nu i eftermiddag trots att han sov i förmiddags, han behöver det!

I eftermiddag ska jag, moster och mamma åka till Skövde och shoppa. Moster vill handla kläder, jag vill hitta en vårjacka och bordstabletter till köksbordet. Hoppas vi hittar lite fynd som jag kan visa er sedan. Morfar är snäll och tar hand om Joppe innan pappa Jonas kommer hem från jobbet.


Fika all day long!

Joppe har lagt sig för en liten förmiddags vila, vilket inte hör till vanligheterna. Själv så sitter jag och hjälper min syster att skriva ett CV. Snart ska vi börja laga lunch, sen i eftermiddag ska vi åka iväg till Skövde för lite shopping. Nu kom Emelie hit med fika :) Hörs senare!

Speedad torsdag!

Här hemma är morgonen i full gång. Vi startade morgonen lite tidigare än vanligt med välling och barnkanalen, för att sedan väcka moster för lek. Nu ska vi äta en god frukost och planera upp dagen. Vi har mycket att hinna med idag så det gäller att ta vara på minsta minut. God morgon önskar vi er alla!

onsdag 23 februari 2011

Rosa bubbel

Spinningpasset var riktigt bra och med alla mat jag bokstavligt mumsat i mej idag hade jag mycket energi i kroppen och mycket kalorier att förbränna. Kände att jag var sugen på att träna mer när passet väl var över, så bra var det! När jag kom hem var det dags för middag hos mina kära föräldrar. Det bjöds på rosa bubbel [love it] och efter det en otroligt god middag. Så nu är jag tokmätt!

Kärleken är evig

Joppe älskar verkligen sin moster och vill vara med henne precis hela tiden. Nu är moster ute en sväng och Joppe står vid grinden och kollar ner i trappan efter henne. Men snart kommer hon tillbaka och då blir det mys och gos igen. Vi har planer på att gå en sväng på stan och kika in årets bokrea lite senare i eftermiddag samt att moster har ett ärende att göra på Expert. Sen blir det för mej att traska iväg till gymmet för veckans andra spinningpass.

Mostermys och bebisgos

Moster C gick in till Joppe i morse när han vaknade. Han blev först förvånad och lite avvaktande, sedan sträckte han ut sina armar och ville komma upp till moster. I mosters famn gosade han riktigt ordentligt, det märks verkligen att han har saknat henne. Åh så glada vi är över att ha henne här hemma hos oss!

I förmiddags tog jag och Joppe en liten promenad hem till Susanne och Andreá. Andréa föddes den 23 januari, men vi har inte träffat henne än så det var riktigt kul att få se henne i verkligheten. Hon var så söt och go! Joppe tyckte det var kul han också, han mumsade bulle och kex och var mycket nöjd. Men det tog på krafterna att fika och busa, för han slocknade i vagnen med en gång.


Tyst som en mus

Det är tyst och lugnt här hemma, Joppe sover fortfarande och även moster Carro. Jag ligger vaken och njuter av tystnaden. Det surrar lite lätt från datorns fläkt men annars är det helt tyst. Jag tänker inte röra mej ur fläcken, bara ligga kvar här och vänta in Joppes "koddi kodd", "ocks ocks" samt "acks acks". När de orden kommer är det dags att ta tag i dagen.

tisdag 22 februari 2011

Välkommen in i mitt kök

Många utav mina läsare har efterfrågat fler bilder från mitt hem. Därför tänkte jag att jag skulle börja med att visa er vårt kök, eftersom jag skrivit mycket om bytet av köksmöbler. Här i köket tillbringar jag som mammaledig mycket tid. Välkommen in!

Städa bort änglarnas tofflor

Vid den här tiden på dagen brukar Joppe vanligtvis sova middag. Men eftersom han sov på förmiddagen så blir vilan framflyttad. Istället leker vi för fullt i Joppes rum och snart ska vi ta tag i städningen. Joppe verkar tycka att det är kul att städa, i alla fall så är dammsugaren mycket intressant. Nu ska i alla fall dammtussarna bort!

Man tager vad man haver

Joppe vaknade redan kl 06:00 i morse, så tidigt kommer jag inte ens ihåg när han vaknade senast. Han var verkligen klarvaken och kastade ut både täcke, kudde, snutte, nappar och lammet ur spjälsängen. Så det var bara att gå upp och byta blöja, göra välling och krypa ner i soffan med honom. Där låg vi i 1,5 timma och kikade på barnkanalen. Så jag känner mej förhållandevis pigg ändå. Nu har han äntligen somnat i sin säng och jag ska passa på att göra iordning mej.

Man tager vad man haver.
Har man inga fina tulpaner så får man fixa annat :)

En glädjens tisdag

I dag är det tisdag, men inte vilken tisdag som helst! Sent ikväll kommer nämligen min fina lillasyster hem. Jag har inte träffat henne sedan juldagen, alltså två månader sedan eftersom hon jobbar i Sälen. Vi har ca. 40 mil dit, så det är inte en resa man gör över dagen direkt. Men nu äntligen kommer hon hem, som vi har längtat! Tyvärr hinner inte Joppe träffa henne i dag eftersom hon kommer sent, men imorgon lär han bli glad när han vaknar upp och moster är hemma.

måndag 21 februari 2011

Trötter Tröttisen

Kalasandet hemma hos Liwia tidigare i dag tog knäcken på Joppe, han sov mellan 13.00-17:10. Över 4 timmar alltså! Jag fick mycket gjort här hemma och hann även läsa en massa bloggar och annat skoj. Joppe somnade inte förrän 20:30 nu ikväll, inte så konstigt med tanke på den långa sovstunden tidigare.

Träningen i dag gick bra, det var ett riktigt bra konditionspass med bra puls. Musiken var sådär, men helt okej ändå. Skönt att träna på måndagar och känna att man är i gång. 3 spinningpass kvar att genomföra denna vecka. Härligt!

Matplatsen

Här kommer bild på hur de nya köksmöblerna ser ut i köket. Slänger in en "före" och "efter" bild så ni ser skillnaden. Bortse dock från mattans placering, inte så snyggt men jag orkar inte flytta bordet själv. Nu vill jag bara ha en bukett tulpaner att pryda bordet med. Vad sägs om vita och ljusrosa? Ja tack!

Barnpartaj!

Nu har vi kalasat klart för i dag! Liwia och Maria bjöd oss på mumsig fruktsallad med glass, kesella vanilj, maränger, chokladsås, kakor, kex o.s.v. Vi mammor åt och barnen mumsade i sig de också. Sedan blev det full fart på alla barnen, dags att leka! Tack Maria och Liwia för att vi fick komma! Nästa vecka är det dags för kalas igen. Då är det Joppes kompis Melker som fyller år, ska bli skoj!

Måndagslistan v.8

Idag, måndag är jag glad för att...

Jag har Jonas och Joppe i mitt liv, jag älskar er mest av allt
Min älskade syster kommer hem till oss imorgon natt och stannar några dagar
Jag fick äran att vara med och välja ut Majas brudklänning i helgen
Vi ska på Joppes första barnkalas, Liwia har fyllt 1 år
Jag genomfört 4 spinningpass förra veckan
De nya köksmöblerna blev så bra
Jag och Joppe ska få träffa Susanne och hennes lilla Andréa på onsdag

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn och är en lista som hjälper till att peppa mej själv inför den kommande veckan. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över!

Kalasdag!

God morgon!

Just nu ligger jag i sängen och väntar på att Joppe ska vakna. Oftast vaknar Joppe innan mej, men inte denna morgon. Jag tror dock att han vaknar snart, för jag hör att det rör sig i spjälsängen inne i hans rum. Jag håller tummarna för att Joppe är pigg och frisk så vi kan gå på lite 1-årskalas hemma hos söta Liwia. Han har ju i och för sig inte varit sjuk, utan bara snuvig.

söndag 20 februari 2011

Sov gott igelkott!

Samtliga i lilla familjen är trötta nu ikväll. Den minsta ligger och sover sött, den mellersta ska gå och lägga sig nu och den stora spelar ps3 men ser riktigt trött ut. Det får nog bli natten för oss väldigt snart känner jag. Joppe har inte alls varit så förkyld idag, lite snorig men inte alls som dagarna innan. Jag hoppas att det inte blir värre imorgon för på förmiddagen har Joppes kompis Liwia barnkalas. Det vill vi inte missa! 
Ser ni att Joppe har lite kortare lugg förresten? Jag var där en snabbis med saxen förut och vågade mej faktiskt på att klippa lite. Stackarn har ju gått omkring med luggen i ögonen ett bra tag. Så nu är det problemet ur vägen!

Sov gott igelkott!

Den som väntar på något gott...

Åh så fint det blev i köket med det nya bordet och stolarna. Jag är så nöjd! Tyvärr får ni vänta tills imorgon och se, det blev inte så bra kort nu när det är så mörkt. Imorgon blir det att ta nya kort i dagsljus. Nu är jag bara på jakt efter snygga bordstabletter som vi kan använda då vi äter. Vill inte ha fula repor på mitt fina bord! Har man ett vitt köksbord måste man vara mer försiktig.

Spinningpasset i dag var tyvärr en besvikelse. Det var alldeles för långsamt tempo för min smak samt att musiken inte var bra. Men men jag gjorde det bästa av situationen i alla fall. Nya tag imorgon!

Hjälpredan

Vi har en hjälpreda här hemma i dag, en liten Joppe som verkligen gillar att sitta och greja bredvid sin pappa som monterar de sista 4 stolarna. Att sitta i kartongen och busa är verkligen kul! Jag ska försöka hinna med att ta en bild på det färdiga resultatet sen.

Vid 16:00 kommer Maja och hämtar mej, det är då dags för veckans fjärde spinningpass. Ska bli skönt att röra på sig efter gårdagens sockerintag. Sen ikväll blir det bara mys och gos i soffan, tänker bara ta det lugnt och njuta av söndagskvällen.

Insnöad på vitt

Jag är helt insnöad på vitt, som ni kanske har märkt vid det här laget. Vi har väldigt mycket vitt här hemma [till min belåtenhet], men än finns det mycket som jag gärna skulle vilja byta ut eller åtminstone förvandla till vitt. Det verkar som om min käre Jonas börjar gilla vitt allt mer och mer nu i alla fall. I fredags började han nämligen med att måla om en inbyggd garderob som vi har i vårt datarum, som tidigare har varit i ek. Jag behövde inte ens tjata, det är faktiskt sant! Jag har inte ens nämnt att jag vill ha den vit...eller jo det har jag men det var väl minst 2 månader sedan [det kan väl knappt inte räknas?].

I butiken "Haga Hem" köpte jag hem ännu en ljuslykta. Känner ni igen den? Det är en sådan som jag redan har, fast den är vit. Hur som helst så gav jag den till Jonas i present, så att han i sin tur kan spraymåla den vit och ge den i present till mej. Hur bra som helst! Det vita kronan som jag redan har är min allra finaste ljuslykta och den här nya ska få en hedersplats på vårt nya köksbord.

Skojar du?!

Hur kan det redan vara söndag? Nu fick jag lite "helgen-är-snart-över-panik". Nu måste vi ta tag i dagen känner jag och därmed basta! Idag är jag sugen på shopping igen, kanske blir det en tripp till Skövde om jag orkar. Eller så blir det till att fixa och dona här hemma, vilket jag också känner för. Senare i eftermiddag blir det ett välbehövligt spinningpass i alla fall. Efter all god mat, fika och godis jag bokstavligen vräkte i mej igår behöver kroppen bränna kalorier. Joppe är fortfarande föryld men som tur är har han ingen feber denna gången heller. Han får i alla fall en innedag för att kurera sig ordentligt.

lördag 19 februari 2011

E du go eller?

Dagen i Göteborg har varit mycket innehållsrik och rolig. Vi besökte många bröllopsbutiker och i den sista hittade Maja äntligen sin blivande brudklänning. Maja var så vacker i den och jag är så glad för hennes skull. Det blev tyvärr inte så mycket mer shoppat för tiden rann ut, men det viktigaste var ju självklart att hitta en fin brudklänning till Maja. Medan vi var i Haga och fikade tog vi en snabb titt inne på "Haga Hem" som är en mysig och fin inredningsaffär samt en sväng inne på "Villervalla". Efter en sen lunch på "Jensens Böfhus" sprang jag och Petra sprang in på Zara Baby 5 minuter innan de stängde. Kom ut med två presenter, en till lilla Andréa och en till 1-åringen Liwia. Tyvärr hann jag inte kolla något till min lille Joppe. Skulle även skynda mej in på Polarn o Pyret inne på femmanhuset, men butiken var stängd för renovering. Typiskt! Dagen har varit jättebra och det har varit en ära att få vara delaktig i valet av Majas brudklänning. Tack tjejer för idag!

Skoj & Saknad

Vi har det jättebra här i Göteborg men oj vad jag saknar min lille sjukling där hemma!
Tur att Joppe har en superpappa som kramar och pussar extra mycket på honom när jag inte är hemma.

Sveriges näst största...

...stad ska jag besöka i dag tillsammans med finaste Petra och Maja. Therese skulle också följt med men tyvärr blev hon sjuk. Vi ska även möta upp en vän till Maja i Göteborg. Dagens huvudsakliga syfte är att kika på brudklänningar. Maja ska som sagt gifta sig i sommar och det är ju en fördel om bruden har en brudklänning. Så vi ska besöka varenda bröllopsbutik tills vi hittar den rätta. Ska bli jättekul! Sen ska vi även gå och strosa och kika in i lite andra butiker. Jag skulle gärna vilja ta en snabbis inne på Zara Baby och även på Polarn o Pyret, men vi får se vad vi hinner med. Hittar jag några fina fynd, visar jag säkerligen upp dem här i bloggen senare ikväll.

fredag 18 februari 2011

Nu börjar det likna något!

Köket har blivit vitare! Det står nu ett vitt fint bord och två vita stolar som är monterade och klara i köket. De resterande fyra stolarna får "monteringspersonalen" fixa imorgon. Bordet satte Jonas ihop även fast det ena benet hade en spricka i sig. Vi lär ju inte få ett nytt bordsben med en gång och ett uppställt köksbord kan ju vara bra att ha. Jag har i alla fall varit snäll och serverat monteringspersonalen godis, han blev nöjd och glad. Bilder kommer jag att lägga ut när samtliga stolar är monterade och placerade, det kan bli imorgon, det kan bli på söndag.

Mobilen går varm

Lade ut våra köksmöbler i ek på blocket i eftermiddag och sen dess har telefonen gått varm. Herregud vad folk ringer, helt sjukt. Från det att jag lade ut annonsen till 1 timme senare hade det ringt 15 st. Trots att jag tagit bort annonsen så ringer det och jag får sms fortfarande. Vi sålde i alla fall våra möbler till ett trevlig par. Jonas var snäll och tog emot dem samt monterade ner bordet åt dem medan jag var på spinning och svettades. Skönt att det blev sålt fort, så vi kan få upp vårt nya. Appropå det nya, så var ett bordsben sönder upptäckte Jonas. Det känns mindre kul att behöva reklamera, men men jag är på så gott humör idag så det gör inte så mycket!

Här hemma har vi ätit en riktigt god middag till "På Spåret". Vi hann precis klart, kl 19:58 tog jag upp köttet från stekpannan. Snart blir det efterrätt med jordgubbar och grädde. Jonas sitter och monterar stolarna, han är duktig min karl!

Fredagsträning

Snart ska jag traska iväg och möta upp Maja. Vi ska ta en fika och sitta och snicksnacka lite innan det är dags att skutta in på gymmet för fredagsspinning. Det är riktigt skönt att träna på fredagar tycker jag och att efteråt ta en skön lång dusch, ta på myskläder och sen njuta av fredagsmys. Härligt med sådana fredagar! Ikväll blir det ryggbiff, rostade rotfrukter, sallad och någon god sås till middag. Till efterrätt blir det jordgubbar och grädde. Vi ska försöka tajma in så att maten precis är färdig till "På Spåret". Förra veckan lyckades vi inte så bra har jag för mej, så ikväll är det skärpning!

Bloggplats

Här i köket sitter jag helst när jag bloggar eller kikar runt på internet. Jag tycker konstigt nog att det är skönare att sitta på en riktig stol vid ett ordentligt bord än att sitta i soffan med datorn i knät. Det får mej att tänka på när jag läste på högskolan. Då satt jag ofta vid köksbordet och pluggade och det var då det gick som allra bäst. Helst med en massa ljus tända och en godisskål med favoritgodisarna i. Saknar nästan pluggandet lite nu faktiskt. I helgen ska vi montera de nya stolarna och bordet och jag hoppas verkligen att det kommer att bli en lika bra mat- och bloggplats då.
Så här ser vår matplats ut i dagsläget, på söndag kommer ni att få se hur det blir med det vita bordet och de vita stolarna. Ska bli spännande, ja för mej i alla fall :)

Älskade hjärtegryn

God Morgon Fredag!

Härligt att vakna och känna att det äntligen är fredag! Joppisen har sovit lite oroligt i natt, vilket säkerligen beror på att han är snuvig. Men han har inte vaknat som tur är, utan bara legat och gnytt lite ibland. Inte lätt att andas bra när nappen täpper till munnen och snoret täpper till näsan. Skönt att han är pigg och glad i alla fall, mammas lilla hjärtegryn.

torsdag 17 februari 2011

I ♥ SUSHI

Direkt när mina föräldrar kom hem från jobbet, lämnade vi Joppe där och åkte raka vägen till Skövde. Där hämtade vi alla paket med möbler. Vi har inte packat upp dem ur kartongerna ännu utan väntar till helgen. Ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att se ut. När vi ändå var i Skövde så köpte vi med oss sushi hem, det finns inte att köpa i Skara så man får passa på när tillfälle ges. Så nu ikväll har vi mumsat i oss allt och det var riktigt gott.

Joppe har äntligen somnat trots att han inte fick i sig en droppe välling ens. Han har blivit riktigt förkyld idag, vet inte vart han har fått det ifrån då både jag och Jonas inte alls är förkylda. Men han har varit pigg för det mesta idag och ingen ferber än så länge. Han har aldrig haft feber, så jag hoppas att han slipper det. Nu hoppas jag bara att han blir frisk tills på måndag, för då ska Joppe på sitt allra första barnkalas.


Glada besked

Ett mycket efterlängtat sms:
"Dina varor finns att hämtas på Em i Skövde".

Åh vad jag blev glad nu! När Jonas kommer från jobbet bär det alltså iväg till Skövde i målarbussen för att hämta våra nya kära vita matplatsmöbler. Mormor och morfar ställer förhoppningsvis upp som barnvakt så jag kan följa med Jonas. Kom på att jag måste ta en bild på hur köket ser ut nu med de möbler vi har i ek, så ni kan få se skillnaden sen när vi får upp de vita.

Jag blev även glad när jag fick detta brev i brevlådan i veckan. Jag var nämligen med i en smoothie-tävling hos FruSofie och vann värdecheckar från Nestlé.