torsdag 31 mars 2011

Vikten av ett positivt bemötande

Alldeles strax ska jag och Joppe möta upp pappa Jonas på stan. Vi ska nämligen gå till banken och öppna ett sparkonto till Joppe. Vi har nämligen inte gjort det än, känns riktigt hemskt men vi har lagt pengarna här hemma i alla fall så spara har vi allt gjort till honom. Men det känns givetvis bättre att sätta in dem på ett konto till honom. Även spargrisen är helt full så den behöver tömmas.

Anledningen till att vi inte har öppnat ett konto till honom är för att jag blev så dåligt bemött på den bank som jag har när jag skulle öppna ett sparkonto till Joppe där. Jonas och jag har nämligen inte samma bank [jag har Swedbank och Jonas har Nordea]. När jag då gick in på Swedbank och skulle öppna ett konto i höstas så var de två som jobbade där riktigt otrevliga mot mej. De sa att Jonas inte var välkommen in dit utan att jag fick öppna ett konto och att Jonas kunde stå utanför banken och vänta eftersom han ändå var tvungen att skriva under ett papper. Och om Jonas inte ville de, sa de att han kunde skicka in pappret med posten. Vad trodde de egentligen? Att Jonas skulle vara någon slags Nordea-Spion eller? Herregud säger jag bara! Därför tänker jag absolut inte gynna den banken, utan Joppe kommer att få sitt sparkonto öppnat på Nordea.

Jonas ringde och bokade tid och jag fick självklart följa med in dit. Snacka om skillnad på bemötande och service. Nu funderar jag också på att byta bank!


Sova är överskattat

Eftersom Joppe sov länge i morse så vill han givetvis inte sova middag idag. Jag som hade tänkt passa på att vila lite medan han sov, men men. Joppe sov till kl 10 i morse, men jag vaknade givetvis vid 07:30 och kunde inte somna om. Så jag får helt enkelt vara trött idag! Nu har jag lagt Joppe bredvid mej i soffan så han åtminstone får vila lite till en barnfilm.

Vår natt i klockslag

23:00 - Joppe vaknade och gallskrek
23:01 - Jonas for upp ur sängen och försökte med napp
23:02 - Joppe vägrar ta nappen och skriker ännu mer
23:05 - Joppe läggs över i vår säng, skriker fortfarande
23:10 - Joppe får ny blöja, inte nöjd för det
23:20 - Joppe får en flaska välling, dricker upp nöjt men skriker när vällingen är slut
23:30 - Joppe får en alvedon eftersom han håller på och får alla hörntänderna och ev. har ont
00:00 - Joppe somnar och Jonas lägger över honom i sin säng

Åh så skönt tänkte vi och somnade gott! [omedvetna om att det snart är dags igen]

01:45 - Joppe vaknar IGEN och gallskriker
01:46 - Jag går in till honom sätter mej i puffen och försöker vagga honom i famnen, skriker än
02:00 - Jag ger upp och går in i sovrummet för att lägga honom hos oss, Joppe vill inte det och skriker
02:15 - Jonas lägger Joppe på sitt bröst och där ligger han ganska nöjd
03:45 - Joppe somnar mellan oss
04:45 - Joppe vaknar och gallskriker
04:50 - Joppe får ännu en ny blöja men skriker fortfarande
05:20 - Jag går ut i köket och gör ännu en flaska välling
05:30 - Joppe dricker upp hela flaskan välling
05:40 - Joppe lägger den tomma vällingflaskan bredvid honom och somnar omedelbart
10:05 - Joppe vaknar pigg och glad

Den jobbiga natten beror säkerligen delvis på att han får hörntänderna samtidigt som han verkade vara riktigt hungrig. Stackars lilla Joppisen!

onsdag 30 mars 2011

Promenad och Nockes

När Jonas kom hem från jobbet tog vi en skön promenad i solen med Joppe och Figo. Vi träffade först Maja och sen Emelie och Melker samt familjen Pettersson. Joppe tyckte det var jättekul att träffa alla och han sparkade för fullt med benen och ville säkerligen ut ur vagnen för att leka. Direkt när vi kom hem ringde Maja och sa att hon var på väg så det var bara att ta på sig skorna igen för en promenad till. Vi gick 1 timma och pratade massor och en avslutade vi promenaden med en kopp te på Nockes. Jättemysigt! Hoppas det blir många sådana promenader och te framöver.

Inga kärringkast här inte!

Joppe tycker det är jättekul att leka med bollar och han kan kasta dem riktigt bra nu. Hans pappa är ju handbollsspelare så det är viktigt att man inte lär ut kärringkast enligt honom ;)

Soligt och härligt!

Åh så skönt det var att vara ute och promenera i detta underbara väder. Vi gick en bra stund och njöt av solen som värmde. Jag skulle gärna fortsatt att gå och gå och gå om det inte hade varit för att Joppe behövde få lunch i sig. Men senare i eftermiddag ska jag och Maja ut och gå, vi bestämde oss för att ställa in spinningen idag och ta en långpromenad istället. Ska bli kul att motionera och samtidigt kunna prata med varandra. Under spinningpassen kan man inte prata och det gör man ju inte heller eftersom man inte vill störa andra. Hur som helst så ska det bli skönt att röra på sig ute i det fina vädret med en fin vän.

Bra start

Onsdagsmorgonen startade bra hemma hos oss då Joppe valde att sova fram till 08:30. Jag vaknade vid 08:00 och hann ligga och dra mej samt kika lite bloggar och facebook på mobilen. Riktigt skönt att börja morgonen lugnt. När Joppe vaknade fick han komma över i vår säng där han åt välling och fick ny blöja. Sedan gick han loss på mitt nattduksbord och rev ut allt men la duktigt tillbaka allt efter sig. Han gillar att plocka ut och lägga tillbaka. Sen att det inte blir i lika fin ordning som innan, det gör mej inget.

Idag har jag och Joppe inget direkt planerat och det känns skönt faktiskt. Solen skiner fint ute så vi ska snart gå ut och ta en promenad. Sen får vi se hur resten av dagen artar sig, jag är dock säker på att den blir bra och härlig oavsett vad vi gör.

tisdag 29 mars 2011

Sömnproblem

Har haft en mycket trevlig kväll hemma hos Maja. Hon bjöd oss på Tacopaj och sallad samt efterrätt i form av goda kakor. Så nu är jag trött, mätt och belåten. Vi planerade och pratade en hel del om bröllopet, vilket givetvis var syftet med kvällen. Jag är övertygad om att Maja och Jonas kommer att få ett helt underbart bröllop.

Efter "Desperate Housewives" ska jag bädda ner mej i sängen och läsa i min bok. Jag fick så många bra boktips av er läsare när jag frågade om det för ett tag sedan. Så nu har jag många böcker att plöja igenom. Läsningen innan jag somnar har en positiv effekt på mej eftersom jag lätt blir trött när jag läser. På så vis har jag numera lättare för att somna på kvällarna. Jag har alltid haft svårt för att koppla av på kvällarna och att somna tar oftast en bra stund, oftast minst 1 timma. Så nu hoppas jag att läsningens positiva effekt stannar kvar och att jag kan somna fortare. För trött är jag verkligen, så alla sömn jag får är guld värd för mej.

Sov gott och dröm sött!


Bröllopsplanering

Nu ska jag strax hem till Maja för lite bröllopsplanering, ska bli riktigt kul! Vi ska hjälpa Maja att planera in dagarna innan själva bröllopet, vem som ska göra vad och vad som behöver göras. Alltid lika kul att få vara delaktig i bröllopsplaneringen. Jag och Joppe sitter nu och väntar på att pappa Jonas ska komma hem. Han jobbar över idag och vi saknar honom mycket. Jonas och Joppe får ha en mysig grabbkväll tillsammans för när jag kommer hem hoppas jag att den lille sover gott.

Lunchat

Nu har jag och Joppe lunchat klart med Petra. Vi bjöd på pasta och pastasås och till efterrätt blev det jordgubbar och vaniljglass med jordgubbstwist. Nu sover Joppe gott i sin säng och jag ska ta tag i disken. Så är det när man är hemmafru ;)

Oavsett väder

Idag vaknade vi inte upp till fint väder och sol utan till smatter på fönstret (regn) och rusk. Det är grått och trist ute och man blir genast trött och depp. Men här har vi inte tid att deppa, här har vi en kille som inte alls bryr sig om vilket väder vi har. Här är det lek, bus och skratt ändå oavsett väder. Vi ska ta en biltur upp till stan och göra lite ärenden, det känns inte lockande med en promenad.

Vi ska även träffa Petra en kortis idag för en snabb lunch. Det var ett tag sedan vi träffade henne, men vi hade tur att hon hann träffas för lite lunch i alla fall. Ikväll ska jag och Petra hem till Maja för att planera lite inför det kommande bröllopet, ska bli riktigt kul.

måndag 28 mars 2011

Måndagens bästa

Spinningpasset gick bra och det känns alltid riktigt skönt efteråt. Efter passet åkte jag och Maja till Ica och handlade. Jag var riktigt hungrig när jag kom hem så vi fixade kvällsmat med en gång. Jag är alltid riktigt hungrig direkt efter att jag har tränat.

Nu ligger jag i soffan med en kopp te och kikar på måndagens bästa program, nämligen "En unge i minuten". Det är riktigt kul att se och jag tänker alltid tillbaka på min förlossning när lille Joppe kom till världen. En helt underbar dag, fylld av smärta, trötthet och så mycket glädje och kärlek.

On my way

Nu ska jag strax bege mej till gymmet för veckans första spinningpass. Jag är riktigt sugen och hoppas att kroppen är det också trots en liten förkyldning. Ska bli skönt att träna och att få träffa Maja och prata av sig lite innan och efter passet. Nej nu ska jag pussa på min son och hans pappa innan det är dags att fara iväg.

Första besöket hos Tandis

Äntligen fungerar det att lägga in bilder igen! Jag var verkligen helt uppgiven igår eftersom alla andra kunde ladda upp bilder utom jag. Vet inte vad det var för fel, för min bildkvot var bara på 21% hittills så den hade jag inte uppnått. Men men nu fungerar det i alla fall och det känns riktigt bra!

Idag på förmiddagen har jag och Joppe varit hos Tandis. Det var Joppes första besök där och det gick bra. Tandsköterskan konstaterade att hörntänderna är på väg och borde bryta igenom när som helst. Blir alltså många tänder i den lilla munnen framöver. Joppe tyckte det var roligt i undersökningsrummet och han passade till och med på att bajsa. Härligt ;) Men vi pratade klart i oset och Joppe fick med sig en tandborste och en tandkräm innan vi gick därifrån.

Nu sover Joppe middag och jag ska lägga mej och läsa en bok som min syster skickat hem till mej. Det är städat och fint här hemma, så då gäller det att passa på att ta det lugnt.

Måndagslistan v.13

Idag, måndag är jag glad för att...


Vi städade igår så jag kan njuta av nystädat idag
Både jag och Jonas fick tillbaka pengar på skatten
Jag ska träna ikväll
Joppe är pigg och glad trots hosta och nya tänder
Jag har kommit in i en läsperiod och det är mycket avkopplande
Jag är lyckligt lottad till att ha en helt underbar familj
Det är en ny vecka med nya möjligheter
Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 27 mars 2011

Award

Jag är verkligen jättedepp p.g.a. bildkrånglet på bloggen. Känns inte alls kul och jag som hade så mycket bilder att visa, typiskt. Jag hoppas verkligen att det löser sig imorgon! Jag gick in och läste på en blogg som jag följer varje dag och då blev jag lite gladare. Jag har nämligen fått en Award av finaste Jannie. Jannies motivering:
"Jag är inget vidare på att skriva motiveringar till varför jag skickar just till dessa fem,
men det är några av de bloggarna som jag är inne och läser varje dag.
Så man kan säga att de är som ett gott glas vin eller som den chokladbiten jag bara vill ha!
(men då helst inte ska äta just nu...ha ha ha)
Så har ni inte vart inne och kikat hos dom,så GÖR DET!De förgyller min dag!"

Jannies blogg är helt underbar tycker jag. Hon bjuder på sig själv och jag både ler och skrattar när jag läser hennes blogg. Hon är helt enkelt en helt underbar härlig människa. 
Reglerna för Liebster Award är enkla:Denna bloggaward lämnas över till 5 av dina favoritbloggar. Awarden går vidare till de fem
du valt ut, genom att du lämnar en kommentar på deras blogg. Berätta för dem att deras
blogg är en av dina favoriter och att de har utvalts till Liebster Award.
Den som får awarden länkar till den person som gav den till dig.


Det var svårt att bara få välja ut 5 st att nominera, det finns så många fler jag skulle vilja nominera eftersom jag har så många bloggfavoriter. De jag valde ut denna gång valde jag dels för att jag kommenterar deras bloggar ofta samt att jag får många kommentarer från dem. Deras bloggar är personliga, roliga, intressanta och de är skapade av härliga människor. Tack för att jag får ta del av er vardag och liv ♥

Emelie             Cecilia              Josefin              Maja                Ida

Ganska mycket irriterad

Jag kan nämligen inte lägga upp bilder och då googlade jag lite på problemet och fick fram att jag antagligen har uppnått min tillåtna bildkvot. Okej, visst att jag lägger ut ganska mycket bilder men jag har bara bloggat i 2,5 månad. Hur kan detta vara möjligt?!?! Riktigt irriterad är jag nu. Antingen måste man ta bort tidigare inlägg (vilket jag inte vill) eller betala för att få en högre kvot (men det hittar jag inte vart man gör).

Sockerrus

Ligger just nu i soffan och kikar på seriestarten av Bachelorette, ett riktigt skitprogram egentligen, men samtidigt tycker jag ändå att det är lite kul att se på. Lite kul att se vad det är för folk som medverkar också. Vi har precis ätit (läs vräkt) i oss marängsviss och jag mår allvarligt talat illa nu. Det blev alldeles för sött och fett mot vad min kropp är van vid. Usch och fy, nu längtar jag verkligen till gymmet imorgon. Men det var riktigt gott när jag väl satt och åt, hur gott som helst faktiskt.

Städdag

Nu har vi äntligen städat klart! Jag älskar doften av nystädat och tycker det är helt underbart när det inte är en massa saker framme utan allt är på sin rätta plats. Nu äntligen kan jag njuta av söndagen och känna mej avslappnad. Jonas ska snart åka och handla lite, vi är riktigt sugna på marängsviss ikväll så det ska inhandlas, eller ja ingredienserna till det. Gott ska det i alla fall bli!

Igår såg vi på filmen Grown Ups och den var riktigt bra tycker jag. Vad det blir för söndagsfilm ikväll vet jag inte, men jag hoppas på någon romantisk komedi eller liknande.
P.S. Förresten så fungerar det inte att ladda upp bilder här på blogspot, någon annan som har problem med det?

Tröttisar är vi allihopa

Här hemma började morgonen tidigt, redan kl 06.00 (eller 07:00 nya tiden). Natten var inte heller bra, Joppe vaknade av sin hosta hela tiden och sov oroligt. Så idag är vi lika trötta som igår, om inte ännu tröttare. Men nu på morgonen har vi en pigg och glad Joppe som busar på som vanligt. Just nu terroriserar han sin pappa som ligger och vilar här i soffan.

Idag skulle vi egentligen träffat Hans, Sara och Affe för lite lek och fika i lekparken, men tyvärr mådde Sara inte så bra så vi får ta det en annan dag. Krya på dej Sara! Istället ska vi nu ta tag i städning och tvätt, känns inte alls kul just nu, men när det är färdigt känns det underbart. Vi hade också tänkt att åka och bada i eftermiddag men det får vi nog ställa in eftersom Joppe har fått hosta.

Hoppas ni har haft en härlig helg och att ni får en mysig söndag!

lördag 26 mars 2011

Mössebergs Djurpark

Vårt val tidigare idag blev Mössebergs Djurpark i Falköping. Det var det soliga vädret som avgjorde vårt beslut. Först var vi inne på att åka till Stellas Lekland men det är ju inomhus så dit kan man lika gärna åka när vädret är sämre. Joppe tyckte det var riktigt kul att träffa djuren och han skrattade mycket. Joppe tyckte att getterna var allra roligast och han hade nog gärna hoppat in till dem om han fått. Vi lekte aldrig i lekparkerna där för det var alldeles för kallt, det blåste och det var kyligt i vinden.

Vart är vi på väg?

Gäsp

Joppe har sovit oroligt inatt och legat och gnytt så vi har hört det in till vårt sovrum. Han har inte vaknat någon gång, tack och lov men jag och Jonas har inte fått många timmars sömn. Inte nog med det så valde Joppe att vakna tidigare än vanligt, nämligen kl 06:00. Det har inte hänt någon gång tidigare, inte vad jag kan minnas i alla fall. Jag tog upp Joppe och så gick vi ut i soffan och lade oss och kikade på svtb efter en stund så somnade han i min famn och sov till 08:50.

Nu är Jonas och hjälper sin bror att flytta och jag och Joppe ska börja förbereda frukosten. Jag är riktigt hungrig så det ska bli gott med god lördagsfrukost. Har vi tur så kommer Jonas hem när som helst och kan äta frukost tillsammans med oss.

Idag fyller också Joppes kompis Elton år! Så vi vill passa på att skicka många grattiskramar till honom samt önska honom en rolig födelsedag! Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra Hurra!


fredag 25 mars 2011

Nu är det dags för fredagsmys!

Jag och Jonas tog ett smart beslut idag, det vill säga att köra på latmat i form av thaimat. Jag har varit trött hela dagen och Jonas likaså och vem orkar då stå vid spisen? Nej tack och lov för latmat! Här ska vi inte stå och slita utan njuta av att det är fredag och spendera all tid i soffan tillsammans. Jag har precis tänt en massa levande ljus och dukat medan Jonas har åkt iväg för att hämta maten. Medan vi äter ska vi se på en film, vilken vet jag inte eftersom jag lovade att Jonas skulle få bestämma. Hoppas bara att den är bra, för filmen vi såg igår "Eat Pray Love" var inte bra.
Här har ni vår mumsiga mat, dags att hugga i!

Fika på Skattkistan

Vi spenderade hela förmiddagen på Skattkistan och hade riktigt roligt. Jag tyckte det var kul att få träffa mina härliga arbetskollegor  och Joppe älskade att vara på förskolan. Vi hälsade på samtliga avdelningar och Joppe var med på fruktstunden inne på Slottet. Där fick han både banan och äpple och var riktigt nöjd. Sedan tog vi oss till fikarummet och gjorde iordning fikat. Vi bjöd på vit kladdkaka med hallon och grädde, mums! Joppe satt i förskolläraren Catarinas knä under fikat och fick självklart smaka på hennes kladdkaka.

Det är härligt att få se Joppe på förskolan. Han trivs verkligen tillsammans med andra barn och har lätt för att träffa både nya barn och vuxna. Hoppas att det kommer att hålla i sig när det är dags för inskolning i augusti.

Fredagens på språng

Just nu är jag och Joppe på väg till underbara Skattkistan för att fika. Det är en ganska kall men solig morgon. Vi hörs lite senare. Fredagskramar till er

torsdag 24 mars 2011

Bloggfri kväll

Idag har Jonas bestämt att vi ska ha en bloggfri och codfri kväll. Jag får inte sitta med datorn och Jonas får inte spela cod. Istället har Jonas bestämt att vi ska mysa ner oss i soffan tillsammans och se på "Eat Pray Love". Vi började att se den en kväll men då somnade jag med en gång tyvärr. Jag bloggar lite i smyg nu medan Jonas tar hand om disken...hihi. Men nu hör jag att han börjar bli klar så det är bäst att jag stänger av fort som bara den. Ha en underbar kväll min fina läsare!

Bagare Linda i farten igen

Jag har aldrig varit direkt förtjust i att baka, utan har hellre ägnat mej åt matlagning. Men på den senaste tiden har det blivit en hel del bakning för mej. Imorgon ska jag och Joppe till mitt jobb och bjuda på fredagsfika, som jag tidigare berättat om. Hur som helst så bestämde jag mej för att baka istället för att köpa från bageriet. Nu hoppas jag bara att det kommer att smaka bra imorgon och att mina kollegor uppskattar allt mitt slit ;)

Underbara vårsol

Vilket otroligt bra humör man blir på när det är fint väder ute. Innan lunch var vi ute en sväng och det var riktigt skönt ute. Tyvärr så blåste det ganska mycket, men det gör inte så mycket när det är "varma" vindar. Jag skulle kunna ha stannat ute hela dagen kändes det som, men både jag och Joppe behövde få lite lunch i oss så vi fick traska hemåt igen. Jag håller verkligen tummarna för att detta härliga väder stannar kvar över helgen, hoppas hoppas hoppas!

Vätskepaus

Jag och Joppe håller på att göra iordning lite här hemma. Men just nu har vi vätskepaus, Joppe dricker äppledricka och jag vatten. Jag och Joppe ska ta tag i ett litet uppdrag nu och det är att ta ner alla ballonger som vi har kvar sedan kalasen. Det känns som om det är dags för dem att försvinna så det kan se lite mindre festligt ut här hemma. Jonas får ta ner dem vi inte når när han kommer hem. Nej nu är pausen över och nu måste jag och Joppe återgå till vårt arbete.

Dagen innan bästa dagen

Då var det redan torsdag, oj vad fort veckan har gått hittills. Nu tycker jag att torsdag fram till söndag kan gå riktigt långsamt. Jag vill inte att helgen ska ta slut fort, jag vill njuta av att hela lilla familjen är samlad och har mycket tid tillsammans. Så nu tycker jag att vi kan sakta ner lite och ta det lite lugnt.

Jag och Joppe har inte riktigt bestämt vad vi ska göra idag. Vi behöver i och för sig ta oss en liten promenad till affären för att handla lite, gå ut med hunden och ev. baka något gott. Imorgon ska jag och Joppe till mitt gamla jobb för att hälsa på samt bjuda på fredagsfika. Jag har inte bestämt om jag ska baka något eller om jag ska vara lat och gynna något av alla de bagerier vi har här i stan. Det tåls att fundera på ;) Kul ska det i alla fall bli att träffa mina arbetskollegor, det var ett bra tag sedan sist. Jag ska även passa på att hämta mina två julklappar som ligger och väntar på mej där, bättre sent än aldrig.


onsdag 23 mars 2011

Svammel

Spinningpasset var riktigt bra och jag hade mycket kraft och ork att kunna ge lite extra. Vilket kändes mycket skönt! Jag längtar redan tills på fredag då jag ska upp på spinningcykeln igen.

Nu ikväll har vi kikat på "halv åtta hos mej" samt "Sveriges mästerkock". Jonas har nu gått in i spelrummet och spelar nu cod och jag kikar självklart på "Greys". Det är ett av mina allra bästa tv-program. Jag har bäddat ner mej riktigt skönt i soffan med en mysig filt och datorn i knät.

Imorgon är det redan torsdag, härligt! Jag längtar så till helgen för då ska vi ha en riktigt mysig familjehelg. Vi har planerat att åka till Stellas Lekland, leka i lekparken, grilla ute (om vädret tillåter) samt göra lite småutflykter. Så nu håller jag tummarna för att det ska bli skapligt väder så vi kan vara ute mycket. Helgen är mer än välkommen och nu längtar vi massor.
Joppe har två dagar i rad bara sovit ca 1 timma på dagen, vilket är alldeles för lite för honom. Oftast brukar han sova middag mellan 12:30-15:30, så jag hoppas att vi hittar tillbaka dit igen. Resultatet av för lite dagssömn ser ni på bilden ovan. Stackarn somnade till någon sekund vid soffbordet. Han hade bra stöd i alla fall, både av soffa och bord.

Köstatus

Jag loggade in på Dexter igår kväll för att se hur köstatusen såg ut på den förskola som vi vill att Joppe ska börja på i augusti. Det stod nu 13 barn i kö och när jag såg det fick jag panik! Det är nämligen bara 10 st barn som börjar skolan till hösten. Jag ringde upp ansvarig för barnomsorgen idag under promenaden och hon trodde verkligen att Joppe skulle få plats där till hösten. Hon gjorde en snabb uträkning och konstaterade att Joppe borde ligga som nr 3 eller 4 i kön för den förskolan. Så jag hoppas att det stämmer, vi vill så gärna att Joppe ska börja där nämligen.

Nu borde Jonas snart komma hem och då är det dags för mej att snabbt gå ut med Figo för att sedan bege mej till gymmet. Spinning Mix står på schemat och jag är mer än sugen! Så nu hoppas jag på ett tempofyllt pass med bra musik. Jag mår verkligen så bra när jag får träna!

Utan handtag ska det vara!

Jag och Joppe tog oss en promenad i förmiddags. Det var dock inte lika skönt väder idag som det var igår. Det blåste i och för sig lika mycket igår, men idag var vinden betydligt kyligare. Först gick vi och hälsade på pappa Jonas och farfar Mats på jobbet sedan fortsatte vi mot Coop. Vi behövde köpa lite smoothie från Ellas Kitchen till Joppe samt en ny vattenmugg till honom. Vi har kommit på att han inte gillar muggar med handtag och det är typ bara sådana vi har här hemma. Han vägrar dricka ur dem så nu köpte jag utan handtag och vid lunchen invigde vi den nya muggen och det gick jättebra!

Lite kul faktiskt

Kikade in på babybarn.se förut för att läsa lite om vårens barnmässa som vi är intresserade av att åka till. Helt plötsligt ser jag att min bloggadress står på förstasidan. Lite kul faktiskt! Tack till er som har tipsat om min blogg!

Jag längtar...

...efter vår, sol, sommar och värme. Jag längtar efter att sitta på uteservering, grilla vid sjön, dricka rosé, spela kubb på stranden, bada, sola, meta krabbor...åh vad jag längtar! Ni behöver inte påpeka det, jag vet att vi bara är inne i mars månad. Men man måste väl ändå få längta?
Jag och Joppisen förra sommaren ♥

tisdag 22 mars 2011

Inkomstdeklaration

Petra påminde mej i förmiddags om att man kunde logga in med Bank ID och kika på vad man får tillbaka eller betala på skatten. Jag var ute och gick med Joppe då så jag kunde inte kolla och när jag kom hem glömde jag helt bort det. Sen när Petra kom hit påminde hon mej ännu en gång och självklart skyndade jag mej till datorn för att kika. Det var med nervösa fingrar jag klickade mej fram...
Åh så skönt att jag fick tillbaka! Var lite nervös eftersom jag är föräldraledig och inte har en aning om hur jag ligger till. Nu försöker jag få Jonas till att logga in och kolla vad han får tillbaka, men han är inte lika ivrig som jag tyvärr. Hoppas han också får några tusen så vi kan ha en riktigt härlig sommar för de pengarna.

Tv-kväll

Joppe somnade redan innan 19.00, han brukar annars somna innan 20:00. Stackarn var så trött och lite hängig. Beror säkert både på för lite vila idag samt vaccinationen igår. Så nu hoppas jag att han sover gott hela natten lång.

Jag och Jonas har ätit kvällsmat och kikat på "Halv åtta hos mej", nu småkikar jag på "Sofias Änglar" samtidigt som jag läser bloggar. Sen blir det att lägga datorn åt sidan och kika på "Desperate Housewives", jag missade förra avsnittet men detta ska jag minsann se. Hoppas ni har en mysig kväll!



Saknar pappa

Vid lunchtid idag kom Petra hem till mej och Joppe, vilket vi blev mycket glada över. Vi hade en hel del att planera inför kommande skojigheter! Vi hann även med att äta lunch, fika och ta hand om Joppe som inte alls ville sova.

Nu sitter jag och väntar på att Jonas ska komma hem och avlösa mej, haha. Idag känns det verkligen så. Joppe har varit grinig idag samt inte velat sova middag, så jag känner mej helt slut i både huvud och kropp. Så nu hoppas vi att pappa kommer hem full av energi till lek och bus.


Andra dagen, långsamma dagen

Tisdagen är här och därmed veckans långsammaste dag enligt mej. Men bara för att det är en långsam dag behöver det inte betyda att det är en tråkig dag. Nej då, jag och Joppisen har en riktigt mysig morgon med bokläsning och massor av gos. Vi har startat morgonen lugnt, vilket jag gillar allra bäst.

Sötaste trummisen hade vi här hemma i lördags ♥

måndag 21 mars 2011

Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Spinningen idag var bra som vanligt och det var skönt att komma igång med träningen igen. Förra veckan blev det tyvärr bara två pass eftersom vi hade flera kalas för Joppe. Men självklart väljer jag min son framför träningen! Men nu när vi är tillbaka i vardagen är det skönt att komma igen.

Nu ikväll har vi myst i soffan hela lilla familjen. Vi har mumsat hemmagjord kebabsallad och Joppe som älskar kebab fick givetvis äta han också. Nu sover Joppe och jag och Jonas latar oss i soffan, jag med datorn och Jonas med "Ullared" på tv:n. Haha det är inte han som valt programmet, men han ser ut att tycka det är intressant. Han tycker säkerligen att det är bättre att se skiten på tv än att åka dit igen.

I morse invigde Joppe sina nya kritor han fick i födelsedagspresent och resultatet kommer här:


Bästa vänner är som diamanter..

...värdefulla och sällsynta.

I fredags fick jag en fin bukett med tulpaner av Sara, vilket jag blev jätteglad över. I lördags var det dags igen, då fick jag en söt vas med blommor i och idag låg det en present till mej från mamma. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Tack så mycket mina nära och kära, det värmer gott i hjärtat!

OK-stämplad i baken

1-årskontrollen på BVC gick bra och Joppe gick därifrån utan anmärkning. Joppe hade gått upp mycket bra i vikt och vägde nu hela 9250 g och var 75 cm. Så nu börjar kurvorna stiga allt mer och mer. Han har på 2 månader gått upp 800 g vilket jag tycker är mycket i alla fall. Joppe tyckte att doktorn och barnmorskan var riktigt snälla ända fram tills de satte var sin vaccinationsspruta i låret, då var han inte alls snäll längre. Det kom några tårar men sen var Joppe som vanligt igen och nu 2,5 timma senare märker jag ingen förändring. Så jag hoppas att han slipper bli hängig och få feber.

Jonas jobbar över idag, men jag har turen som kan gå till gymmet ändå. Mina snälla föräldrar passar nämligen Joppe under tiden, tack så jättemycket! Jag är riktigt träningssugen idag och har längtat hela dagen efter att få slänga på mej spinningoutfiten. Det blir så när man har haft kalas 4 dagar förra veckan och bara ätit en massa onyttigheter.

Måndagens planer

Det känns faktiskt ganska skönt med måndag idag, säkerligen beroende på att förra veckan har varit väldigt fullspäckad. Nu i veckan har vi i och för sig en del planerat också men inte alls i samma omfattande mängd samt förberedande saker.

Idag så ska vi till BVC för 1-årskontroll, känns både kul och mindre kul. Jag tycker alltid att det är spännande att se hur mycket Joppe har växt på längden och hur mycket han väger. Däremot känns det inte alls kul att min lille Joppe ska få sprutor (vaccination), usch det gör verkligen ont i mammahjärtat. Men som tur är så är han ovetande om det ända fram tills de sticker honom. Men usch vad man känner sig elak när man håller fast honom och man vet att han får ont. Tyvärr ska vi dit mitt i Joppes vila, så han lär ju inte vara på sitt bästa humör direkt.

Igår innan kalasgästerna kom var vi och lekte en stund i lekparken. Det var helt underbart skönt ute och vi hade en riktigt mysig stund tillsammans lilla familjen. Korten nedan kommer från gårdagen i lekparken:

Måndagslistan v.12

Idag, måndag är jag glad för att...


Solen har skinit hela helgen och det är vår i luften
Joppe fyllde 1 år i onsdags
Vi har haft fyra härliga kalas förra veckan för Joppe
Alla fina presenter som Joppe fått av våra nära och kära
Vi har små mysiga utflykter inplanerade till helgen
Jag ska träna mycket i veckan
Vi ska planera in en Sälenresa

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 20 mars 2011

Vuxenkompiskalas

Idag vid 15.00 kom Joppes vuxenkompisar förbi för lite kalas. Vi bjöd på grillade hamburgare, som Jonas grillade ute i trädgården, klyftpotatis och en massa tillbehör. Till efterrätt blev det marängtårta med grädde, vit choklad och hallon. Joppe fick många fina presenter och var så glad över att få besök. Det blev som vanligt tårar när de sista gästerna gick hem.

Nu ikväll har vi kikat på sista avsnittet av Solsidan. Jag kommer verkligen att saknar det programmet. Jonas sitter just nu i sitt cod-rum och nördar sig framför tv:n medan jag är väldigt "cool" och kikar på Big Brother haha. Så något direkt söndagsmys har vi inte här hemma just nu, men jag har bloggen som sällskap i alla fall ;)

Joppes presenter

Tänkte att jag skulle ta och visa er lite av de presenter som Joppe har fått på sina kalas. Jag har tidigare visat vad han fick i fredags på sitt barnkalas. Men igår var det släktkalas och idag har vi haft vuxenkompiskalas.

Joppe har världens bästa moster som verkligen bryr sig om sin systerson. Trots att hon bor över 40 mil härifrån här och inte kunde vara ledig för att komma hem och fira Joppe så kom det två paket på posten :)
Tack alla ni som har uppvaktat och firat Joppe, ni är underbara och vi är glada över att ni finns i våra liv ♥

Vad blir det för efterrätt?

Snart kommer dagens kalasgäster och vi har snart klart allt. Idag är vi inte lika stressade utan har läget under kontroll ;) Vi har även hunnit med en sväng till lekparken med Joppe i det fina vädret, underbart!

Ni gissade rätt igår, självklart bjöd vi på cupcakes med frosting! Men idag blir det något annat, vad tror ni?

Baka baka bulle, stor som en kulle

Igår på kalaset bjöd vi på cupcakes istället för tårta. Joppe åt upp en hel, så det var bra betyg! Sen att typ hela han blev som en söt liten blå smurf, det är en annan historia ;) Snart är det dags att påbörja dagens efterrätt, men det blir något helt annat. Jag har förresten varit duktig och tagit kort på alla fina presenter som Joppe fick igår. Men det inlägget får ni allt ta och vänta på ;)

Fjärde kalasdagen!

God morgon söndag och fjärde kalasdagen!

Gårdagens kalas var verkligen jättelyckat och Joppe fick så mycket fina presenter, som jag självklart kommer att visa er senare idag. Jag måste bara orka ta kort på alla presenterna först. Tack så jättemycket för att ni kom och grattade vår fina 1-åring! Nu på morgonen har vi bara tagit det lugnt och myst hela lilla familjen. Snart ska vi ta tag i dagen och börja förbereda för nästa kalas som går av stapeln vid 15:00.