lördag 30 april 2011

Årsdag ♥

Idag har jag och min fina Jonas varit tillsammans i 3 år. Hade någon (för över 3 år sedan) sagt till mej att jag skulle bli tillsammans med Jonas och skaffa barn tillsammans med honom, hade jag aldrig kunnat tro det. Det är det som är spännande med livet och vilket underbart liv jag har fått!

Tack för att du finns och för att jag får vara din - Jag älskar dej Jonas ♥


fredag 29 april 2011

Fredagen är snart slut

Joppe somnade aldrig om i morse utan satt hela tiden och lekte i sin säng, så till slut fick jag ta upp honom och leka istället. Jag trodde att han skulle somna på vägen till picknicken men icke, han höll sig vaken där också.

Vi hade en mysig picknick tillsammans med Emelie och Melker samt Chris och Elton. Ida och Klara kunde tyvärr inte komma, men vi hoppas på en dejt nästa vecka! Solen sken, barnen var glada och vi mammor pratsjuka. Något som var lite kul var att vi har försökt få Joppe att äta russin här hemma, vi har testat flera gånger men han har inte alls gillat det, spottat ut med en gång och gjort miner. Men idag fick han tag i en ask (flera askar var det nog till slut) som Chris hade med till Elton. Och hör och häpna, Joppe satt där och tog ut ett russin i taget och mumsade glatt i sig. Hur som helst så var det härligt att ses och speciellt när man kan vara ute. 

På vägen hem från picknicken somnade Joppe i vagnen när vi nästan var hemma. Jag lyckades flytta över honom i sin säng utan att han vaknade. Gött, tänkte jag, nu ska jag passa på att vila eftersom jag också var riktigt trött. Det varade dock inte så länge. Efter ca. 50 minuter vaknade han (jag hann aldrig ens inta sängen) och kunde inte somna om. Att vakna redan kl 6 och sen endast sova 50 minuter fungerar inte alls för Joppe, han var jättetrött och gnällig nu ikväll. Men kunde ändå inte somna förrän vid 20.00. Jag och Jonas ska nu bädda ner oss i sängen och kika på en film. Jag är övertygad om att jag klarar av att vara vaken högst 30 minuter, men vem vet!?!
Trevlig helg önskar jag er!

Fredagen bjuder på picknick

Joppe vaknade redan klockan 06 i morse. Det var en trött pappa som fixade välling och en trött mamma som bytte blöja. Jonas åkte iväg till jobbet strax därpå medan jag och Joppe flyttade över till soffan. Tack svtb för att ni visar bra barnprogram så tidigt.

Nu försöker jag få Joppe att somna om för kl 10 ska vi möta upp fina mammor och busiga barn för lek och picknick. Fick sms av Emelie igår som kommit på denna magnifika idé. Ska bli riktigt kul!
Därför hoppas jag nu att Joppe kan somna så han orkar leka med de andra barnen. Men jag tror tyvärr inte att han gör det, han kämpar för att håll sig vaken istället.

Nej nu ska jag äta frukost och läsa tidningen, härligt!

torsdag 28 april 2011

Det finaste jag vet

Tänk att man kan älska någon så otroligt mycket!
Finaste Joppe ♥

Torsdag = Städdag

Joppe vaknade vid 07:20 i morse, då blev det vällingmys i soffan till barnprogram. Mysigt att starta morgonen så. Efter morgonmyset började jag att plocka iordning här hemma, vilket inte är så lätt som det låter när man har en 1-åring som mer än gärna river ut allt lika fort. Det är betydligt lättare och går så mycket fortare att städa när inte Joppisen är i närheten, men jag gör ett tappert försök att klara av det idag ändå. Får passa på att göra det mesta då Joppe vilar. Helst hade jag velar sitta ute och läsa en bok i det fina vädret medan Joppe sover sen, men det känns som om städningen är viktigare tyvärr. Men vem vet, det kanske blir några minuter över till att lata sig i solen...hoppas.


onsdag 27 april 2011

Krämbulle

Dagen har varit fylld med lek, bus och firande av Jonas. När Jonas kom hem från jobbet fikade vi och Joppe och jag gav 2 presenter till Jonas. Vi brukar inte köpte några speciella presenter till varandra, utan det blir oftast något litet. Jag och Joppe gav i alla fall Jonas en golf-piké-tröja samt en parfym. Så nu kan han både vara snygg på golfbanan och lukta gott.

Sen tog vi en promenad och gick och köpte glass, när någon fyller år får man faktiskt fika 2 gånger inom en timma ;) Men usch vad mätta vid blev efter det.

Nu ikväll har vi ätit en sen fast mycket god middag och haft myskväll. Mina föräldrar tittade förbi en snabbis och lämnade presenter till Jonas. Han fick en jättesnygg piké-tröja samt ett par pyjamasbyxor. Vilket han blev glad över! Kalas för Jonas får vi ha en annan dag, det är så svårt att få ihop det på en vardag.

Sov gott igelkott!

Födelsedagsbarnet bestämmer

I förmiddags tog jag och Joppe en  promenad fram till stan och till affären. Eftersom Jonas fyller år idag så fick han bestämma vad vi skulle äta ikväll. Han fick välja på att gå ut och äta på restaurang eller äta hemma. Han valde konstigt nog att äta hemma med sin lilla familj. Men inte mej emot, det är mysigt det också. Därför gick jag och Joppe till affären och handlade alla ingredienser samt fika. Så när Jonas kommer hem från jobbet blir det fika och presentöppning och sen ikväll blir det mysig middag.

Pratade precis med moster C och hon kommer garanterat hem på söndag! Jag blev jätteglad, äntligen är vintersäsongen i Sälen över! Ska bli så kul att få sällskap här hemma, hon bor nämligen hos oss när hon inte är i Sälen eller på västkusten och jobbar.

Grattis Älskling!

Idag fyller min fina hjärtevän och Joppes underbar pappa år.
Grattis Älskling!
Hoppas du har en bra dag på jobbet!
Vi saknar dej och längtar tills du kommer hem så vi kan fira dej!

Vi älskar dej ♥

tisdag 26 april 2011

Sandpojken

När Jonas slutat jobba spenderade vi tid ute i det härliga vädret. Idag har det inte varit lika varmt och soligt som i helgen men härligt ändå. Det märks verkligen på Joppe hur mycket han gillar det här vädret. Slippa trassla med tjocka jackor, overall o.s.v. Skönt för en annan också för den delen ;)

När vi kom hem följde jag med mamma en sväng till Skövde för att köpa presenter åt Jonas som fyller år imorgon. Joppe fick två jättefina linnen av mamma och även jag fick present av mamma :) Jag fick ett par converse-skor, tack bästa du!


Tillbaks till vardagen

Då var det slut på påskledigheten och vardagen är här igen! Det kändes lite konstigt i morse då Jonas åkte iväg till jobbet tidigt. Jag brukar alltid tycka att tiden och dagarna går så fort när man är ledig lite länge. Men denna påskhelg tycker jag har gått riktigt sakta, vilket givetvis är toppen. Det känns som om Jonas varit ledig minst en vecka.

Idag har vi inget direkt planerat, vilket känns skönt. Vi ska i alla fall försöka ta oss till en lekpark och leka lite samt ta en promenad med Figo. Sen får vi se vad vi hittar på.

måndag 25 april 2011

Påskledigheten

Påskledigheten har verkligen varit helt underbar. Det har varit strålande väder och Jonas har varit ledig, alltså har vi haft det toppen!

I morse åkte jag och Petra till IKEA i Jönköping för att spendera lite pengar. Petra hade en lista och jag var listlös men ändå fick jag med mej en påse hem. Vi fikade, åt lunch och hade det bra. När vi kom hem så var min mamma barnvakt åt Joppe eftersom Jonas åkt och spelat golf. Tack mamma! När Jonas och morfar kom hem från golfen startade vi grillen och grillade korv i kvällssolen, härligt! Sedan nattade vi Joppe och bäddade ner oss i soffan och kikade på film. Mysig avslutning på en underbar långhelg!

Måndagslistan v.17

Idag, måndag är jag glad för att...


Vi har haft långhelg och därmed kunnat ha en riktigt mysig familjehelg
 Det har varit helt underbart väder, sol varje dag
Vi har träffat och umgåtts mycket med våra nära och kära
Jonas fyller år på onsdag
Jag och Jonas firar 3 år tillsammans på lördag (valborg)
Moser C snart kommer hem
Vi är friska och mår bra
Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!-å

söndag 24 april 2011

Nu tar vi kvasten och flyger iväg...

...eller snarare cykeln och trampar iväg! Vi ska till Joppes farmor och farfar och hälsa på samt äta mat. Ska bli mysigt och kul! 

Vi önskar er en fortsatt underbar påskhelg!

Påskdagens cykelpremiär

Vilken underbar helg, påskhelg och långhelg vi har! Det fina vädret kunde inte ha kommit mer lägligt. Idag på förmiddagen tvingade jag ut Jonas för att sätta på cykelsitsen på min cykel. Jag och Joppe fick nämligen väldigt plötsligt ett "vi-vill-cykla-just-nu-infall". Så Jonas monterade och vi kollade på. Sedan blev det cykelpremiär, både jag och Jonas cyklade med Joppe och det var underbart! Det kändes nästan som när man var liten och precis hade lärt sig cykla, frihet. Som tur var uppskattade Joppe att cykla runt kvarteret gång på gång.

Tack Emelie för hjälptipset!

lördag 23 april 2011

Påskafton

Nu när våren är här och det är riktigt fint väder blir tyvärr blogginläggen betydligt färre och bloggläsandet halkar efter. Men åh så skönt det är att tillbringa mycket tid ute med familjen. Idag åkte vi till Skövde på förmiddagen för att kika på golfskor till Jonas samt en keps och solhatt till Joppe. Tyvärr hittade vi ingen keps som passade till Joppe, han har så litet huvud så alla är stora. Om någon har något bra tips så tar vi gärna emot det! Jonas kom i alla fall ut med en solhatt till Joppe som han köpte på Polarn o Pyret med motiveringen att den matchade hans kläder han hade på sig just då...haha. Vi mötte även upp Maja och Jonas för en fika i solen innan vi for hem igen.

Nu ikväll har vi ätit påskmiddag tillsammans med Maja och Jonas samt Petra och Marcus. Dock skippade vi själva påskmaten och satsade på grillat istället. Jättegott, trevligt och mysigt! Får vi göra om mycket snart igen! Vi satt ute till kl 22.00 och då var det 14 grader, lite kallt men skönt ändå.


fredag 22 april 2011

Golffarsan

Nu har äntligen golffarsan kommit hem! Jag och Joppe har planerat in en liten promenad till närmsta lekpark och nu är vi redo för att dra med honom dit, för vi vill gunga, göra sandkakor, sandslott och mycket mer. Vilken tur att Jonas tyckte det lät som en bra idé! I och för sig går han med på det mesta så länge han får spela sin golf ;)

Långfredagen

Idag startade vi morgonen med morgonmys i sängen. Både Joppe och jag tyckte det var mysigt att ligga och dra oss tillsammans med Jonas. Det hör nämligen inte till vanligheterna en fredag morgon. Sen gick vi upp och åt en god frukost tillsammans innan vi tog en morgonpromenad tillsammans med Figo. Vi gick en långpromenad men fick avsluta lite tidigare än tänkt eftersom Figo ville gå hem. Han var både varm och törstig stackarn. Så vi gick hem och sen satt vi ute i trädgården en stund och lekte.
Nu är Jonas och spelar golf, Joppe sover och jag ska bara ta det lugnt. Jag har precis gjort iordning disken och är därmed värd lite bloggläsning. Hörs lite senare!

Gårdagen

Det blev inte så mycket bloggande igår, tiden räckte liksom inte till. Hur som helst så åkte jag och Joppe på utflykt tillsammans med Maja och Petra. Vi stannade till på Blombacka Bageri för att köpa med oss gott fika att smaska på. Sen bar det iväg till Hellekis Säteri där vi gick igenom lite dukning, möblering o.s.v. för att sedan avsluta med fika utanför. Joppe som somnade i bilen på väg dit, vaknade lagom upp till fikat. Han hann även kika lite på hästarna som gick i hagen bredvid.

När vi kom hem från utflykten var det dags för lunch och vila. Joppe vägrade dock att somna så det fick bli mys i soffan till barnprogram och lek istället. När Jonas kom hem tog vi en skön promenad i det härliga vädret och satt ut i trädgården efteråt. På kvällen lagade vi god mat i form av rostas, ugnsrostade rotfrukter och rödvinssås. Smarrigt! Till efterrätt blev det jordgubbar och kesella vanilj. Kvällen avslutades i sängen med en film, The Tourist. Vi hann dock bara kolla på halva eftersom jag var så trött, så resten får vi se ikväll.

torsdag 21 april 2011

Skärtorsdagen bjuder på utflykt

Nu är påsken här, för idag är det Skärtorsdagen. Om en stund ska jag och Joppe åka och hämta Maja och Petra. Vi ska nämligen åka ut på en liten utflykt. Vi ska reka lite i festlokalen där Maja och Jonas bröllopsfest ska äga rum samt ha picknick. Vi skulle först fika på Hellekis Trädgårdscafé och Kök, men det öppnade först på fredag, typiskt. Men picknick är aldrig fel, blir garanterat lika mysigt och gott.

onsdag 20 april 2011

Myskväll

När Jonas slutade jobbet tog vi en härlig promenad med Joppe och Figo. Sen tog vi bilen till Sportringen för att prova cykelhjälm till Joppe. Vi hittade en som passade bra, så det var lika bra att köpa den. Så nu i helgen ska vi cykla massor. Underbart!

Vi åkte också till Ica för att storhandla och det verkade resten av stan också planerat. Usch så mycket folk det var. Man fick knappt inte plats med kundvagnen inne i affären och självklart fick vi avstämning, vilket jag alltid tycker att vi får då vi handlat riktigt mycket. Men nu är det i alla fall fullt i både kyl och frys, så vi kan frossa ordentligt de kommande lediga dagarna.

Nu ikväll har vi haft en riktigt mysig kväll, vi har ätit gott och bara myst. Nu har Jonas gått in i spel-rummet och jag kikar givetvis på Greys. Hoppas att morgondagen blir lika bra som idag!


Dagens Sälenkille

Underbart att det redan är onsdag, särskilt med tanke på att det är röd dag på fredag och måndag vilket innebär lååååånghelg! Jag och Joppisen har en så härlig dag trots att vi är själva än så länge. Men vi längtar tills pappa Jonas kommer hem.

Dagen efter tisdag och innan torsdag

Dagens planer:
  • Jag och Joppe ska gå ut och leka i lekparken
  • Vi ska ta en promenad med Figo
  • När pappa Jonas kommer hem ska vi åka och storhandla inför långhelgen
  • Äta mysmiddag ikväll bestående av en massa godsaker
  • Kika på finalen i Sveriges Mästerkock
  • Kika på Greys
Jag hoppas och tror att det kommer att bli en riktigt härlig dag idag! Nu ska jag äta frukost och jag är vrålhungrig, typiskt när kylskåpet ekar högre än högst. Det får bli så lyxigt som en knäckemacka med smör och ost, lovely!

tisdag 19 april 2011

Oväntat besök

När jag låg och läste vid 14:15 såg jag plötsligt att mobilen började lysa (hade ljudlös på). Det var Maja som undrade om hon fick komma hit, hon var nämligen utelåst. Självklart fick hon komma hem hit och vi satt och kikade på barnprogram med Joppe som redan vaknat. Sen åkte Maja iväg på synundersökning och jag och Joppe tog en promenad tillsammans med pappa Jonas och Figo.

Senare for jag och Maja iväg på en spontantripp till Skövde för att inhandla underkläder till Maja som hon ska ha på bröllopet. De Maja valde var riktigt fina och romantiska, bra val! Vi lyxade till det med fika också, det blev kulglass och kaffe/te.

Nu har jag precis tagit mej en lång skön dusch och ligger i soffan och ska läsa en massa bloggar. Sen blir det Desperate Housewives innan det är läggdags. Härlig tisdag!

Läslusen

Förmiddagen försvann fort och vi (rättare sagt jag) hann inte med allt som jag tänkt. Men vi har i alla fall hunnit med att tvätta upp all tvätt, vilket känns riktigt skönt. Joppes filtar och gosedjur är tvättade och förhoppningsvis hinner de torka tills ikväll så han kan gosa med dem.

Joppe sover just nu middag och jag ska bädda ner mej i soffan eller i sängen och läsa. Nu är det "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer som jag ska börja läsa. Har länge velat läsa den och nu är det äntligen dags.

Dagens saknad

God morgon! Här hemma är vi trötta idag, [trots en mycket bra natt] men det ska vi snart ändra på. Nu är det dags för lek, sång och dans i Joppes rum och då borde man ju piggna till eller? Jag hoppas på det i alla fall! Hörs lite senare!


Joppisen saknar moster C och Tant E och det gör vi också!
Vi längtar så tills ni kommer hem!


måndag 18 april 2011

Solig eftermiddag

Efter att jag skrev det tidigare inlägget somnade jag och Joppe tillsammans. Vi sov en bra stund, så när jag vaknade var klockan redan 16:40. Då åt vi lite mat, gjorde iordning oss och ringde Maja. Vi hade nämligen bestämt en fikadejt och så blev det. Vi satt ute på Nockes och fikade och pratade, alltid lika mysigt!

Nu ikväll har vi ätit gott, kikat på tv och bara legat och myst i soffan. Härligt!


Vårkänslor

Åh vad jag älskar våren, det är verkligen otroligt fint väder idag! Jag och Joppe har spenderat förmiddagen ute i trädgården och på promenad. Man får passa på att vara ute när det är fint väder, man vet aldrig hur länge det varar. Men åhhh så härligt det är!

I eftermiddag ska vi bara ta det lugnt. Jag ska försöka få Joppe att somna nu men han råkade sova en stund i vagnen tidigare idag, så det blir inte lätt. Men jag ska försöka att inte ge upp, för han behöver sova om han ska orka med att leka och busa senare.


Måndagslistan v.16

Idag, måndag är jag glad för att...


Vi har haft helt underbara dagar i Sälen
Jag äntligen fick träffa min syster som jag saknat så mycket
Jag inte alls har haft dåligt samvete över att jag tränat så lite de senaste två veckorna
Vi är hemma i vår mysiga lägenhet igen, borta bra men hemma bäst
Jag har många snälla läsare som lämnar fina kommentarer
Det snart är påsk
Jag förhoppningsvis har en härlig och rolig vecka framför mej

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 17 april 2011

Hemma igen!

Då var årets Sälen-semester över och vi är hemma i lilla Skara igen. Dagarna har varit helt otroligt underbara och vi har njutit varje sekund. Vädret har varit hur bra som helst, soligt och varmt, så vi har verkligen ingenting att klaga på. Självklart var ju höjdpunkten att få träffa moster Carro såklart och givetvis Emelie också.

Vi var hemma vid 16:30 och då var vi riktigt trötta efter den långa bilresan. Men efter någon timma fick vi återigen tillbaka lite krafter och lyckades sätta på två tvättmaskiner, laga middag samt packa upp lite av packning. Inte illa! Nu är vi däremot hur trötta som helst så det blir natti natti nu!

Underbart härligt!

Åh vad vi har det bra här! Tyvärr fungerar inte Internet så ni får tyvärr vänta på inlägg och bilder tills imorgon. Vi har det hur bra som helst här i Tandådalen och vi har verkligen haft tur med vädret. Strålande sol samtliga dagar. Helt fantastiskt!

Igår åkte Jonas och Emelie bräda medan jag, Joppe och moster kikade på. Sen blev det fika, pulkaåkning, lunch, after ski, middag, kortspel osv.

Idag har vi varit ute typ hela dagen. Ännu soligare och varmare än igår. Kvällen avslutades med pizza, film och kortspel.

Nu är det sova som gäller för imorgon ska det packas och städas innan avresa. Natti!

torsdag 14 april 2011

Oskadda

Ville bara kika in och säga att bilresan upp gick bra, att vi lever och är oskadda. Joppe sov bara 30 min i bilen men var glad hela resan som tur var. Det tog ca 5 timmar upp och då stannade vi två gånger på vägen.Lägenheten vi bor i är verkligen toppen så det känns riktigt bra. Nu ikväll har vi umgåtts med Moster Carro och Tant Emelie. De drog med oss till wärdshuset där vi åt en helt underbar middag. Det var grillbuffe och man fick in en egen liten grill att ha på bordet. Underbart gott!

Moster Carro nattade Joppe som absolut inte ville sova. Hon gjorde det riktigt bra och han somnade sött. Men Carro, varför ligger han i bar överkropp? Har han tagit av sig tröjan? Haha.

Sov gott alla finingar!

Destination Tandådalen

[Tidsinställt inlägg]

Förhoppningsvis borde vi vara framme i Sälen nu, eller åtminstone bara ha en ynka pytteliten mil kvar. Som ni ser på kartan nedan så bor vi väldigt centralt i Tandådalen och förhoppningsvis kommer vi vara nöjda med lägenheten. Lägenheten har en öppen planlösning med kök och vardagsrum samt en sovalkov med tre sängar. Det finns även ett sovrum med dubbelsäng och en lite toalett. Jag hoppas på att vi kommer få några soliga dagar för vi har en stooor balkong som jag gärna vill utnyttja. Vi valde att bo i en större lägenhet då vi ville ha lite mer yta för Joppe att härja omkring på. Samt ett stort sovrum med dubbelsäng, jag hatar nämligen att sova i våningssäng, hur mysigt är det liksom?

Ur vägen för här kommer vi!

Bilen är lastat och förhoppningsvis har vi med all packning också. Joppe är i alla fall med och det är tur, för han är vår dyrbaraste last! Nu väntar många timmars bilresa och jag hoppas att den mycket åksjuke chauffören (jag) klarar mej ifrån illamåendet. Jonas får snällt sitta i bak med den lille (eventuellt) åksjuke resenären. För om jag sitter där i bak och ska försöka underhålla Joppe blir det ingen rolig bilresa för någon utav oss. Förhoppningsvis så kommer Joppe somna och sova gott eftersom det är den tiden på dygnet och slippa må dåligt.

Jag kan erkänna att jag faktiskt har blivit lite rädd för att åka bil. Jag tycker det har varit alldeles för mycket trafikolyckor nu, som tyvärr har slutat riktigt illa. Därför hoppas jag att alla jag möter på vägen är duktiga och pigga bilförare som inte är det minsta trötta, påverkade eller ofokuserade.

Jag ska försöka hålla bloggen levande under de kommande dagarna i Sälen. Så länge internetet fungerar så ska det nog inte vara några problem. Men jag kommer inte vara lika aktiv i mina uppdateringar, för jag har SEMESTER!

Hoppas ni har en bra dag!




onsdag 13 april 2011

Helt slut

Usch idag har det inte varit en bra dag. Jag är helt slut i kroppen och tröttare än någonsin. Som tur är har Jonas varit en ängel ikväll och både städat hela lägenheten samt förberett en massa inför resan, tack älskling du är verkligen bäst!

Hur som helst så är det mesta packat och imorgon ska bara allt lastas in i bilen. Förstår inte hur mycket packning man har med sig, helt sjukt när jag ser alla väskor och påsar. Men det blir såklart mycket packning när man har en liten Joppe med samt alla handdukar och sängkläder osv.

Nu ska jag i alla fall krypa ner i sängen och förhoppningsvis somna väldigt snart. Jag har längtat efter det ögonblicket hela dagen! Därför avslutar jag nu med...God Natt!

Packåsna

Här hemma går all tid åt till att packa, tvätta och förbereda inför Sälen-resan imorgon. Tur att vi har två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Annars vet jag inte hur vi skulle hinna få tvättat allt. Nu sover i alla fall Joppe så då ska jag börja packa min väska samt läsa lite bloggar. Jag har inte hunnit eller orkat läsa bloggar på flera dagar. Har bara kikat in lite snabbt via mobilen, riktigt illa för att vara jag. Snart kommer även Jonas hem på lunch, så då ska maten stå på bordet också. Det är stressigt att vara mammaledig ibland!

När Jonas slutar jobbet idag ska vi åka och handla lite smått och gott att ta med till Sälen, packa klart allt samt plocka iordning här hemma och städa. Det är alltid skönt att komma hem till ett fint hem.

Nej, dags att ställa sig vid spisen!
Hörs senare!


Redan onsdag

Då var det redan onsdag och jag ligger just nu i sängen och väntar på att Joppe ska vakna. Han sover gott än och det gör han rätt i.

Igår kväll var vi ute och käkade för att fira mamma som fyllde år. Det var både trevligt och gott. Sen åkte vi hem och nattade Joppe och hade presentöppning.

Idag står packning på schemat! För i morgon åker vi till Sälen. Jiiiiiihaaaaa! Äntligen ska vi få träffa Moster Carro!

tisdag 12 april 2011

Skjuts ín i ugnen

Idag har jag och Joppe bakat smulpaj till vår mamma/mormor som fyller år! Hon blev glad och den blev lika smarrig som alltid. Nu sitter vi och väntar på pappa Jonas som borde komma hem vilken minut som helst. Hoppas ni har en bra tisdag!


Cupcakes

Jag har fått frågan flera gånger vilket recept jag använder mej av när jag gör cupcakes. Så det är verkligen på tiden att jag svarar på det. Jag använder mej av Leilas recept:
Ingredienser
Grundrecept:

100 g smör
st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
tsk vaniljsocker (tar alltid lite extra)
dl ekologisk mjölk 3%
st citron, skalet (kan uteslutas)
dl vetemjöl
tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här

1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Creame Cheese Frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker (tar 3-4 dl)
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk färskpressad citron (brukar jag ej ta)
Några droppar karamellfärg

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor

Buller och bång

Jag hade beställt sol idag också, men det hade minsann inte vädergudarna! Idag fyller Joppes mormor år och hennes ska vi fira med buller och bång! Gratttis bästa mamma och mormor! Först firar vi med lunch tillsammans och ikväll med restaurangbesök. Självklart kommer hon få en massa fina presenter, för det är hon värd!

måndag 11 april 2011

Vilken härlig dag!

I förmiddags fick jag sms av Ida som undrade om jag och Joppe hade lust att gå en promenad med henne och Klara. Självklart ville vi komma ut i det fina vädret och gärna med så härligt sällskap! Det får vi göra om snart igen!

När vi kom hem åt vi lunch, Joppe åt 5 skedar sen ville han inte ha mer. När ska denna matvägran gå över? Jag hoppas att det beror på tänderna, så det kan försvinna snart. Jag hoppas att han får i sig lite mer mat när han vaknat i alla fall.

När Jonas slutar jobbet idag ska vi åka en sväng till Lidköping. Vi behöver byta skorna, som vi inte hann göra i helgen samt köpa någon mer present till Joppes mormor som fyller år imorgon. Så det blir ingen spinning för mej idag tyvärr.
Bild tagen i lördags!

Måndagslistan v.15

Idag, måndag är jag glad för att...


Det har varit helt fantastiskt väder i helgen
Joppe mår mycket bättre
Vi ska åka till Sälen på torsdag
Vi ska äntligen träffa moster Carro som vi inte har träffat sedan juldagen
Min mamma fyller år i veckan och det ska vi fira
Jag och Joppe ska träffa Ida och Klara över en promenad
Jag känner mej lycklig och glad


Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

Då börjar vi om med måndag igen!

Efter en helg med underbart soligt väder känns det inte alls jobbigt med måndag igen. Här är vi lite trötta men samtidigt så glada över helgen som har varit, så det gör inte så mycket att vi är lite sega idag. Igår kväll beslöt vi oss för att ta en snabb grillning innan Joppe somnade. Vi satt ute i trädgården och grillade korv och hade det riktigt mysigt. Mormor och morfar gjorde oss sällskap och fick självklart ta del av den delikata middagen ;)

Joppe som börjat matvägra nu när tänderna bråkar med honom fick i sig en korv, till min stora glädje samt en flaska välling. Han har ätit riktigt dåligt nu när han har haft feber och ont i munnen. Som tur är har vällingen fortfarande passat, så lite har han fått i sig tack och lov. Annars har det mest låtit "näää näää näää" från den lilla munnen, skedarna har kastats bort och huvudet har gömt sig i knät. Hoppas det blir bättre idag, känns som om han behöver få i sig något mer än bara välling.

söndag 10 april 2011

Atelje Holgers

Tidigare idag åkte vi ut till Atelje Holgers för att fika tillsammans med Maja och Jonas. Det var helt undebart där, soligt och helt vindstilla. Vi satt ute och fikade och bara njöt. Jag hade kunnat stanna där hela dagen, så härligt och fint var det där. Efter en stund kom även Petra och Marcus dit och gjorde oss sällskap. Det blir garanterat fler besök där nu i vår.


När natten tar slut och morgonen gryr...

Då var söndagen redan här, därför måste vi passa på att göra det bästa av dagen. Vi har mycket som måste göras, eller rättare sagt borde göras. Sen så har vi saker som vi vill göra också ;) Vi får helt enkelt se hur vi ska styra upp dagen. 

Jag är i alla fall så glad över att Joppe mår bättre. Han verkar inte alls ha lika ont och febern är (peppar peppar ta i trä) helt borta. Den ena hörntanden är snart igenom helt, men de andra har inte spruckit upp än. Men tandköttet är rejält svullet, så det känns som om det onda snart kommer att komma tillbaka tyvärr.

lördag 9 april 2011

Home Alone

När vi kom hem från Skövde åt vi en sen lunch tillsammans med mina föräldrar. Joppe sov fortfarande, så han hade nog knappt inte märkt att vi varit borta. När Joppe vaknade gick vi ut i trädgården och lekte. Pappa Jonas passade på att spela lite golf på gräsmattan och vi kikade på och jagade bollarna. Sedan tröttnade jag och Joppe så vi tvingade med pappa Jonas till lekparken där vi gjorde sandkakor, sandslott, gungade osv. 

Nu ikväll är Jonas hemma hos en kompis och kikar på golf, Joppe sover och jag gör minsta möjliga. Hade hoppats att det gick någon bra film på tv, men icke. Och jag orkar inte leta fram någon bland alla våra dvd-filmer. Istället blir det att läsa lite bloggar, äta chokladbollar och sedan lägga mej i sängen och kika på webb-tv. Det finns säkerligen något program jag missat att se på i veckan.

Hoppas ni har en mysig lördagkväll!

Härlig lördag

Vi var på "Bytesmarknaden" en kort sväng tidigare idag, men hittade tyvärr inget. Hade hoppats på att hitta en liten leksaksgräsklippare till Joppe men det fanns mest kläder tyckte jag. Istället tog jag och Jonas en shoppingtur till Skövde. Joppe stannade hemma hos mormor och morfar eftersom det var sovdags för honom. Medan Jonas åkte och bytte cykelhjälmen till Joppe så passade jag på att handla inne på Polarn o Pyret till Joppe samt på Lindex. När Jonas mötte upp mej i stan så gick vi och köpte födelsedagspresent till min mamma innan vi åkte hem till Skara igen. Det blev en kort men effektiv shoppingtur. Joppe fick en mössa, en t-shirt, strumpor, solglasögon samt skalbyxor/vindbyxor.

Vårens Bytesmarknad

Vi funderar på att ta en promenad (vi bor i och för sig nästan precis bredvid) till "Vårens Bytesmarknad" som är idag. Jag brukar aldrig köpa begagnade saker men någon gång ska väl vara den första ;) Vem vet jag kanske kommer hem med en hel hög med fynd! Sen ska jag i alla fall åka iväg till Skövde. Måste handla lite till Joppe på Polarn och Pyret nu när det är 20% på ett helt köp.

Joppe mår i alla fall bättre, så förhoppningsvis orkar han vara ute i det fina vädret lite idag! Åh så härligt det är med lördag!

Förhoppningar om en bra dag

God morgon lördag!

Joppe blev lite piggare under eftermiddagen igår och orkade i alla fall leka lite samt få i sig lite mat. I natt har han dock sovit oroligt vilket säkerligen beror på tandsprickning samt hunger. I morse valde han att vakna redan vid 06:00. Som tur är somnade jag ganska tidigt igår kväll så nu ligger vi i soffan och kikar på barnprogram medan pappa Jonas får sova vidare.

Dagens planer är inte direkt bestämda då vi inte riktigt vet hur det är med Joppe idag. Än så länge har han ingen direkt feber. Men han är fortfarande gnällig och har antagligen ont. Jag ska i alla fall försöka ta mej en tripp till Skövde för att kika lite på Polarn o Pyret samt lite andra affärer. Killarna får stanna hemma och mysa och leka istället. Sen ska vi försöka tillbringa mycket tid ute, både i trädgården och i lekparken. Men allt hänger givetvis på hur Joppe mår.
Joppes krya-på-dej-present från mormor och morfar blev en grill. Joppe har lekt med den hemma hos Melker, så det var en favorit även här!

fredag 8 april 2011

Nu i ro

Joppe ligger fortfarande och sover och jag tycker så synd om honom, han ser verkligen inte pigg ut idag. Jag håller alla tummar jag har för att han ska må bättre när han vaknar. 

Gårdagens Joppe vs. Dagens Joppe

Gårdagens Joppe var ganska pigg och glad trots feber och ont i munnen pga. tandsprickning. Dagens Joppe däremot har mindre feber men är betydligt slöare och ser inte ut att må bra alls, stackars min lille älskling. Joppe har sovit hela natten från 19:30 till 07:30 utan att vakna, men ändå har han gäspat och varit riktigt slö nu på morgonen. Han orkade inte ens ligga i soffan och kika på barnprogram. Istället lade jag honom i sin säng och lade mej själv i puffen bredvid samt satte på en saga på hans cd-spelare. Efter två minuter sov han gott och jag hoppas att han sover en bra stund till, så han får lite energi och kraft.

Som ni kanske förstår så blir det därmed inget kalas för Joppe idag. Vi som hade sett fram emot att få fira Klara idag. Men vi hoppas att alla andra firar henne ordentligt och kramar henne från oss.

torsdag 7 april 2011

Firat farmor

Joppe hade 38,6 i feber men var ganska pigg så vi beslöt oss för att åka och gratta farmor Ulla en liten stund. Där bjöds vi på god smörgåstårta och hann i alla fall kalasa en liten stund innan vi åkte hem igen. När vi kom hem var Joppe jättetrött och febern hade ökat. Men han orkade ändå äta lite jordgubbar tillsammans med mormor och fick en jättefin present av dem eftersom han inte mår bra. Vad han fick får ni se imorgon. Nu ligger han i sin säng och sover gott, förhoppningsvis hela natten. Man känner sig så hjälplös när man inte kan ta bort det onda i munnen, dumma tänder!

På ingång

Nu borde Jonas snart vara på ingång och mina öron är på helspänn och fullt koncentrerade på ljud från bildörrar, nycklar o.s.v. Hoppas han kommer hem ganska mycket väldigt snart. Jag måste hinna ut med hunden, ta mej till apoteket samt göra lite andra småärenden. Sen när jag kommer hem blir det att ta tempen på Joppe för att se om vi kan åka iväg en snabbis på kalas eller inte.

Sover bort febern

Joppe som aldrig sover på förmiddagen somnade redan vid 10:20 och sover gott fortfarande. Hoppas det fungerar att sova bort febern, som det sägs, vilket det säkerligen inte gör. Men jag lever som alltid på hoppet! Jag hoppas i alla fall att han kommer att sova en bra stund till så han blir lite piggare när han vaknar.

Idag skulle jag egentligen behöva städa, som jag alltid försöker att göra på torsdagar. Men jag är rädd att väcka Joppe eftersom han är så lättväckt. Jag skulle även behöva ta mej till ett apotek för att köpa mer alvedon till Joppe. Jag får helt enkelt vänta tills Jonas kommer hem, då har vi en hel del att göra innan vi [förhoppningsvis] ska på kalas.


Dumma tänder

Igår kväll och idag har vi en liten kille här hemma som inte mår bra. Joppes hörntänder [heter de så tro?] är på väg och han har ont i munnen. Han har även fått feber, som jag antar är på grund av tandsprickningen. Annars mår han bra, ingen snuva och hosta som tur är. Han är glad som vanligt fast lite extra kramig och lite slöare.

Idag fyller både Joppes farmor år, Joppes kompis Klara samt min arbetskamrat Anita. Grattis till er alla! Vi önskar er en underbar dag! Vi håller tummarna för att Joppes "tandvärk" ska gå över så han kan fira sin farmor ikväll och sin kompis Klara imorgon.

Nu sitter vi och myser i soffan och kikar på svtb. När man är sjuk får man ligga och gosa länge framför tv:n på morgonen. Vi har i alla fall mysigt och snart ska vi ta oss ut i köket och äta lite frukost. Joppe har redan druckit en flaska välling och en flaska saft. Men han älskar smörgåsar så det ska han få snart.

Hoppas ni har en härlig torsdag! Dagen innan helg är äntligen här!


onsdag 6 april 2011

"Meterologen" Emelie har informerat...

Tidigare idag då vi var på badet med Emelie och Melker berättade Emelie att det skulle bli fint väder i helgen. De orden tänker jag på hela tiden nu! Åh så skönt det ska bli med en fin och solig helg. På lördag verkar det vara som allra bäst så då måste jag fundera ut vad vi ska göra. Att vi ska spendera mycket tid utomhus är självklart, men vad kan vi hitta på?


Här hemma just nu

Joppe ligger vaken i sin säng, men jag vill inte gå in och störa honom. Jag tjuvkikade in och såg att han ligger och myser med sin filt och lammet. Skönt för honom att ligga kvar där lite till och bara mysa och gosa.

Senare idag ska jag till gymmet på spinning, sen när jag kommer hem ska jag skynda mej in i duschen, äta kvällsmat med familjen, natta Joppe och sen bara gosa ner mej i soffan och kika på tv. Ikväll är det "Sveriges Mästerkock" och "Greys". En riktigt tv-kväll, vilket är härligt!

Badhuset

I förmiddags åkte jag och Joppe iväg till badhuset där vi mötte upp Emelie och Melker för en badstund. Både Melker och Joppe tyckte det var jättekul och skönt att få bada.

Nu har vi hunnit få i oss lite lunch och Joppe ligger i sin säng och ska sova middag. Jag ska fortsätta att tvätta och sen ska jag bara ta det lugnt. Det tar på krafterna att bada, oavsett om man är liten eller stor.

tisdag 5 april 2011

Sandkakor

Nu i eftermiddag har vi varit i lekparken/sandlådan tillsammans med Emelie och Melker. Tyvärr började det regna efter en stund, så det blev bara en kort liten lekdejt. Men det var skönt att komma ut i friska luften och lekparken är en bra plats för de små att leka av sig lite.

Jag anade nästan att det skulle börja regna så vi tog faktiskt bilen till lekparken. På vägen hem stannade vi till på Ica och handlade lite. Skönt att få gjort det!

Nu väntar vi på att pappa Jonas ska komma hem, han jobbar över idag men borde komma runt 18:00.

Polarn o Pyret

Såg att jag hade fått en rabattkupong från Polarn o Pyret i brevlådan idag. 20 % kalasrabatt på ett helt köp! Inte illa, man tackar! Då blir det garanterat ett besök där i veckan för att köpa lite nytt till Joppisen. Jag är ute efter en mössa till den nya vårjackan samt lite annat smått och gott.

Tulipa gesneriana

Det blev ingen spinning igår heller. Maja ringde och frågade om vi inte kunde ta en långpromenad i solen istället. Givetvis tyckte jag att det var en bättre idé. Vi gick i Petersburg och både motionerade och hann prata en massa. Spinningen får vänta tills imorgon helt enkelt! Inte nog med att jag fick en härlig promenad, Maja hade även med sig en jättefin bukett blommor som tack för i lördags.

Idag vaknade Joppe 08:00 vilket var riktigt skönt. Även idag känner jag mej utvilad och riktigt pigg och glad. Vi har varit ute på promenad, pratat med Jessica, lagat lunch, lekt och nu sover Joppe middag och jag ska lata mej framför datorn, tvätta och plocka iordning lite här hemma. I eftermiddag funderar jag på om jag och Joppe ska ta oss en tripp till Lidköping. Vore kul att kika lite i affärer samt göra lite ärenden. Vi får se hur det blir, det beror nog mest på hur länge herrn behagar att sova idag.