torsdag 30 juni 2011

Grillkväll

Igår eftermiddag kom Maja hem till mej och Joppe. Hon hade med sig jordgubbar och grädde som vi satt ute i trädgården och mumsade i oss. Joppe passade på att bada i poolen medan vi hann prata en massa.

Ikväll har lilla familjen varit hemma hos Jonas kollega Ulrik på grillkväll. Även Joppes farfar var där, så det blev nästan som en personalfest. Jonas, Mats (Joppes farfar) och Ulrik jobbar tillsammans. Hemma hos Ulrik blev vi bjudna på jättegod grillmat med tillbehör. Joppe lekte i Ulriks barns rum och lånade deras studsmatta.




Sista dagen i juni

Idag är det den 30 juni och därmed sista dagen i juni månad. Månaden har varit en riktigt bra månad och vi har många roliga minnen att bära med oss. Imorgon är det juli och därmed min sista månad som mammaledig, den 1 augusti börjar jag jobba igen. Så nu ska jag bara njuta den sköna sommaren samt av att vara ledig tillsammans med min fina Joppe och ta vara på varenda dag.


Mina fina och busiga killar

Kvällspicknick

Igår kväll mötte vi upp Petra, Marcus och Charlie i Fornbyn för en liten kvällspicknick. Jag och Petra hade först bestämt att vi skulle åka ut till Blomberg och grilla, men eftersom tiden rann iväg ändrade vi våra planer och bestämde oss för Fornbyn istället. Det var min och Jonas tur att bjuda så vi åkte iväg och handlade lite godsaker innan vi for vidare till Fornbyn.

När vi kom fram till Fornbyn började vi med att gå till djuren, de skulle komma nu i veckan men inte ett djur fanns det. Lite synd! Istället lade vi ut filtar och började "duka" fram picknicken.



Efter att vi hade ätit blev det mycket lek, bus och bollkastning. Joppe, Jonas och Marcus spexade runt medan jag, Petra och Charlie tog det lite lugnare. Det var en riktigt mysig sommarkväll [med undantag från ilskna bin].

onsdag 29 juni 2011

Charlie-besök

Jag och Joppe, Petra och Charlie hade en mysig eftermiddag i vår trädgård. Jag och Petra passade på att fika med havreflarn och hemmagjord flädersaft medan våra små pojkar sov. När Joppe vaknade blev det full fart igen och poolen fick åka fram och fyllas med vatten. Joppe for som vanligt runt i poolen, i rabatten och ville gärna smita över till grannens trädgård. Fullt ös på min lille pojk :)


Trädgårdshäng

Nu är Petra och Charlie på väg hit, Jippi! Vi ska ha lite trädgårdshäng här hemma, fika och njuta av det fina vädret. Jag har (hör och häpna) bakat goda havreflarn dagen till ära, Petra har ju faktiskt namnsdag idag så då måste man ju bjuda på fika. Hipp Hipp Hurra!

Joppe sover än, men när han vaknar så lär han bli både glad över besöket och av att få vara ute i trädgården. Antar att jag får fylla plaskpoolen också ;)


Härlig förmiddag

Jag och Joppe tog en skön och fläktande cykeltur hem till Emelie och Melker. Härligt att cykla då det fläktar skönt i värmen. Vi har haft en rolig förmiddag hemma hos Emelie och Melker. Ida och Klara var också där så det var extra roligt. Barnen badade i plaskpoolen, fikade och sprang runt. Underbart att se dem tillsammans :)

På vägen hem trodde jag att Joppe skulle somna i cykelsitsen, men så fel jag hade. Han hade fullt upp med att dra upp mitt linne och dra i mina shorts. Väl hemma orkade han äta en riktigt stor portion med mat, mormors köttfärslimpa med stekta färskpotatisar, lingon och kokta morötter. Tror aldrig jag har sett honom äta så mycket. Joppe har aldrig gillat potatis, det är först nu som han har börjat gilla det. Dock går det endast med stekta färskpotatisar, kokt potatis är fortfarande blääää.



Pool Party

Om en liten stund ska vi hem till Emelie och Melker på "Pool Party". Även Ida och Klara kommer!Småttingarna ska få bada av sig och vi mammor prata och ha det gott. Ska bli skönt, då det är strålande väder idag också. Vi hörs när vi kommer hem igen.

Garden Party


Igår eftermiddag blev vi bjudna hem till Ida och Klara på "Gardenparty". Barnen lekte i sandlådan som Klaras snälla pappa gjort till henne samt sprang runt på tomten. Efter en stund bestämde vi oss för att flytta in då det var väldigt varmt ute. Väl inne sprang de fyra barnen omkring och lekte medan Ida fixade iordning fikat som Chris haft med. Smarriga jordgubbar, grädde och chokladmuffins, mums! Tack för en mysig eftermiddag!

tisdag 28 juni 2011

Plask Plask

Jag och Joppe spenderade 1,5 timme i trädgården, Joppe i sin plaskpool och jag bredvid. Underbart härligt väder idag och därmed helt perfekt badväder. Joppe älskar verkligen att bada och det är underbart att se hur hans ögon lyser av lycka.

Jag skulle så gärna vilja åka iväg och bada på t.ex. Blomberg eller Filsbäck någon dag, men det är så svårt när man är själv med Joppe. Vi får hoppas att vädret håller i sig bra och att pappa Jonas inte behöver jobba över så många fler dagar. Annars kanske vi kan lura med Maja och bada någon dag ;)


Solskyddsfaktor på!

I morse vaknade vi av strålande sol och värme, härligt! Joppe och jag satt en kortis framför tv:n och myste innan vi beslöt oss för att ta på solskyddsfaktor och gå ut och gå i det fina vädret. Det blev tyvärr ingen lång promenad, Figo [hunden] tyckte att det var på tok för varmt och ville vända mest hela tiden. Istället blev det lek och bus i trädgården och självklart tog vi ut plaskpoolen [inlägg kommer senare].


måndag 27 juni 2011

Sandigt

Efter att Joppe vilat efter lunch tog vi oss en promenad till lekparken där vi lekte. Joppe träffade en liten tjej på 2 år från Skåne som han lekte med. De var så söta tillsammans och lekte en massa i sandlådan, vilket resulterade i två rejält sandiga barn. När det var dags för oss att gå hem och äta mat så blev Joppe arg, han ville inte alls gå hem. Men efter lite fix och trix fick jag ner honom i vagnen och med en festis i handen så var han glad igen.

Måndagslistan v.26

Idag, måndag är jag glad för att...

Vi har haft en underbar midsommarhelg i Fjällbacka
 Vi har träffat Moster C i helgen
Mina fina vänner Petra och Maja fyller år idag. Grattis!
Det är sommar
Jag har en stor skål med jordgubbar som väntar på mej

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

Längtar tillbaka

Måndag igen, vilket innebär att Midsommarhelgen är över. Vi har verkligen haft det helt underbart i Fjällbacka och jag är så glad över att vi beslöt oss för att åka dit och fira midsommar. Vädret har varit strålande och hela lilla familjen har bara njutit. Det är så avkopplande att vara där och härligt att tillbringa så mycket tid utomhus. Nu längtar vi redan till nästa gång vi ska dit igen!

Nej nu måste jag ta tag i tvätten, hann tvätta en hel del igår men än är det inte slut på tvätthögarna. Vi hörs lite senare. Hoppas den nya veckan har startat bra för er också!

söndag 26 juni 2011

Midsommardagen i bilder

Här kommer lite bilder från midsommardagen som spenderades i Fjällbacka:


Midsommarafton i bilder

Här kommer lite bilder från vårt midsommarfirande i härliga Fjällbacka:


fredag 24 juni 2011

Midsommarafton

Här i Fjällbacka har vi det riktigt bra. Idag har vi varit med på midsommarfirandet och dansat kring midsommarstången. Alla barn fick godispåsar, vilket Jonas uppskattade väldigt mycket ;) Snart ska vi äta midsommarmat och fortsätta midsommarfirandet.

Joppe dansar kring midsommarstången
Underbart fina Fjällbacka

torsdag 23 juni 2011

Västkusten - Bästkusten

Nu är vi på väg till älskade Fjällbacka. Hoppas ni har en härlig dag och att ni får en underbar midsommarhelg.

onsdag 22 juni 2011

Lite fler bilder från bröllopet

Packa pappas kappsäck

Dagen har verkligen gått i raketfart och nu sitter jag här i soffan och pustar ut. Äntligen är allting packat och klart, ja om man bortser från våra necessärer och oss själva. Imorgon åker vi iväg till kusten (Fjällbacka) och det ska bli riktigt härligt.

Mellan allt packande gick jag och Joppe upp till stan och mötte upp Maja. Vi gjorde lite ärenden och köpte sedan med oss jordgubbar hem. Sen kalasade vi med jordgubbar, grädde och socker....mumsigt värre! Tack Maja för en mysig eftermiddag, som både jag och Joppe uppskattade.


Små grodorna, små grodorna...

I förmiddags tog vi bilen upp till Fornbyn. Öppna Förskolan hade sitt midsommarfirande där och självklart ville vi vara med. Tyvärr var vädret lite ostabilt och det kom några droppar, men som tur var inte mer. Vi klädde midsommarstången med fina blommor, dansade kring midsommarstången och åt jordgubbstårta som Öppna Förskolan bjöd på. Jättemysigt!

tisdag 21 juni 2011

Bambi på hal is

Idag har jag varit riktigt flitig och hunnit med mycket. Jag och Joppe var iväg och storhandlade och efter det tog vi tag i städningen. Varenda rum är ordentligt städat och det känns riktigt skönt. Men det är minsann svårt att städa med Joppe, ju mer jag plockar desto mer tar han fram. När jag dammsuger drar han ur kontakten, stänger av dammsugaren samt trycker på knappen för att sladden ska åka in. När jag moppar vill han självklart stå precis bredvid och självklart blir det som "Bambi på hal is", d.v.s. att benen glider isär och han ramlar, vilket resulterar i tårar. Hur som helst så är det i alla fall städat och fint här hemma nu :)

Joppe har fått en flytväst av sin morfar. Så nu är han redo för midsommarhelgen på kusten!

Fika x2

God Morgon!

Även idag bjöd Joppe på sovmorgon, inte så länge som igår men ändå till kl 09:00. Så skönt det är att vakna och känna sig helt utvilad och underbart att känna all energi man får av bra sömn. Idag ska vi börja röja upp här hemma, åka och handla samt börja packa lite lätt inför helgens resa till västkusten.

Igår eftermiddag gick jag och Joppe upp till stan och intog dagens andra fika, denna gång med Petra och Charlie. Vi fikade på Nockes och det var både gott och kul att sitta och prata en stund. Joppe ville dock inte sitta still utan ville springa runt precis överallt. Nej, jag är inte direkt förvånad...
När vi skulle traska iväg hem igen vräkte regnet ner, så vi ringde Moster C som genast kom och hämtade upp oss med bil.
Bilderna är från igår på Nockes

måndag 20 juni 2011

Herr och Fru

Måste ju givetvis lägga in ett kort på det fina bröllopsparet, Herr och Fru Uppling. Tyvärr blev det inte så mycket kort tagna från min sida då jag var toastmadame och hade därmed fullt upp med annat, som ni kanske kan förstå. Men jag hoppas att jag kan komma över lite fler bilder och visa er framöver. Tills dess får ni ett litet smakprov:

Måndagslistan v.25

Idag, måndag är jag glad för att...
Maja och Jonas bröllop blev otroligt fint och lyckat
 Jag och Petra klarade av att vara toastmadames utan att göra bort oss ;)
Det är midsommar på fredag och vi ska åka till Fjällbacka
 Jag har fått träffa lille Charlie
Jag mår bra och är glad, trots att det ser ut som ett bombnedslag här hemma
Vi ska på midsommarfirande i Fornbyn med ÖF på onsdag
Jag har namnsdag idag och har både fått fika och sovmorgon i "present"
Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

Namnsdagsfika

Idag säger jag grattis till mej själv, i almanackan står det nämligen att Linda har namnsdag! Ett stort grattis till mej, hurra hurra hurra! Carro (även kallad Moster C) var snäll mot sin syster idag och bjöd på namnsdagsfika. Joppe var också snäll och sov till 09:30, det hör sannerligen inte till vanligheterna! Vilken bra start på dagen, sovmorgon och fika!

söndag 19 juni 2011

I'm alive

Hej på er!

Ville mest bara titta in och skriva att jag lever. Jag är bara så otroligt trött efter den helt fantastiska gårdagen. Maja och Jonas bröllopsdag var helt underbar! Jag är så glad över att de har gift sig och att deras kärlek blir allt starkare. Maja och Jonas, tusen tack för igår!

Hoppas ni alla har haft en härlig helg, så hörs vi igen imorgon. God natt!

lördag 18 juni 2011

Wedding

Idag är det äntligen dags, idag blir våra fina vänner herr och fru. Jag ser fram emot en underbar dag och hoppas att allt går som det ska. Hoppas ni också får en härlig dag!

fredag 17 juni 2011

Fixa och trixa

I morse klockan 09:00 kom Maja och Jonas och plockade upp mej här hemma. Vi begav oss då till festlokalen där vi dukade, fixade, donade, trixade osv. Klockan 19:00 var vi hemma i Skara igen, så det blev många timmars fix. Men det blev verkligen jättefint och det känns skönt att ha det mesta under kontroll inför morgondagen.

Jag hann även precis hem innan Joppe somnade, så jag hann i alla fall pussa honom god natt. Nu ikväll har jag och Jonas ätit latmat samt suttit med lite pappersarbete inför morgondagen. Känns inte som om jag kan göra så mycket mer nu ikväll. Istället ska jag ta mej en lång skön dusch och sedan bädda ner mej i sängen och läsa bloggar (avkoppling).

Imorgon bitti ska jag hem till Petra och fixa det sista inför bröllopet. Förhoppningsvis är vi effektiva så jag hinner fixa hår och smink i lugn och ro innan det är dags att bege sig till kyrkan och se mina fina vänner gifta sig. Det kommer att bli en magisk dag!

Idag har jag inte hunnit fota något, därför får ni en söt bild på min fina Joppe. Tagen förra året i juni.

torsdag 16 juni 2011

På cykeltur

Förmiddagen spenderade vi utomhus i det härliga vädret, riktigt skönt. Efter lunch och vila tog vi en cykeltur hem till Petra, Marcus och Charlie, där även Maja och Jonas var. Snart ska jag och Joppe tillbaka dit för att gå igenom inför bröllopet på lördag. Även min Jonas kommer dit efter att han jobbat klart, han jobbar nämligen över idag.

Sjung om studentens...

Igår eftermiddag vid 15:30 åkte jag, Joppe, mina föräldrar samt Moster C och hennes Patrik till Lidköping för att se när Sarah sprang ut. Det var otroligt mycket folk och väldigt svårt att gå omkring med en barnvagn, ångrade genast att jag inte bar Joppe istället. Men men efter mycket knep och knåp lyckades vi komma fram till Sarah och hänga på henne lite saker. 

När vi kom hem tog vi en snabb fika allihopa och även Jonas som då kommit hem från jobbet. Vid 19:00 var det dags att åka hem till Sarah och hennes familj där det var studentfirande. Joppe blev väldigt trött så det slutade med att han och Jonas fick stanna hemma medan vi andra åkte iväg. Hemma hos Sarah blev vi bjudna på god mat och tårta. Lycka till Sarah och tack för att vi fick komma på din studentdag!


onsdag 15 juni 2011

Bloglovin

Om ni vill följa min blogg via bloglovin, klicka på "Följ bloggen med bloglovin" som finns till höger på sidan.

Första mötet

I morse åkte jag och Joppe hem till Petra, Marcus och lille Charlie. Charlie fick present och de nyblivna föräldrarna fick blommor. Joppe tyckte det var fascinerande att få träffa den lille bebisen och ville gärna vara nära vaggan där han låg. Han är en riktigt söt liten goding, Charlie alltså (och Joppe med såklart). Jag och Petra (rättare sagt Petra) fixade med den ena filmen som vi ska visa på bröllopet, så nu har vi bara en kvar att göra klart. Marcus fick också ett bröllopsuppdrag att göra, han slet så svetten och blodet rann...haha nja inte riktigt men nästan ;) Han fixade uppdraget åt oss och vi är både tacksamma och glada för det.

tisdag 14 juni 2011

Frisera mej

Nu ska jag alldeles strax bege mej till frissan för att fixa till håret. Det ska bli oerhört skönt att bara sitta där och njuta av att någon tvättar håret på mej. Lyx tycker jag! Hoppas jag kommer hem nöjd och glad!



4 dagar kvar...

...till bröllopet och här sitter jag och försöker få ihop tidsschemat för tal och spex under bröllopsfesten. Det är minsann svårare än man kan tro. Tal ska blandas med spex, tal ska blandas med bildspel, tal ska blandas med filmer. Ja jag försöker helt enkelt få ihop en bra blandning. Det svåraste är nästan tidsperspektivet, hur lång tid tar alla tal? Hur lång tid behöver serveringspersonalen? Hur som helst så har jag och Petra (förra veckan) gjort upp ett preliminärt tidsschema, men nu har det tillkommit några till tal som ska placeras in och då behöver tidsschemat göras om så det passar in. Sen så har jag en miljon saker till som ska förberedas, hoppas bara att Petra kommer hem från BB snart så vi kan fortsätta med våra filmer. För jag kan INTE det programmet, illa illa.

Hur som helst så vet jag att allt kommer att vara fixat och klart tills på lördag, det är huvudsaken!


måndag 13 juni 2011

Svar på tal

Här kommer lite svar på frågor som flera frågar mig i bloggen:

Var har ni köpt pusselpallen som det står Joppe på?
Svar: Pusselpallen kommer från bondeofsweden, Joppe gillar att leka med den och den är hur fin som helst tycker jag. En perfekt present helt enkelt. Joppe fick den av sin mormor och morfar.

Hur gammal är Joppe? När föddes Joppe?
Svar: Joppe är snart 15 månader. Han föddes den 16 mars 2010.

Vart köper ni Sushi i Skövde?
Svar: Sushin köper vi på Sushi Yaki i Skövde, ligger bredvid Orient Palace

Hur länge har du och Jonas varit tillsammans?
Svar: Jag och Jonas blev ett par på Valborgsmässoafton, 30 april 2008

Hur länge ska du vara mammaledig?
Svar: Jag börjar jobba den 1 augusti, så fram tills dess.

Ska Joppe börja förskola eller ska Jonas vara pappaledig när du börjar jobba?
Svar: Joppe börjar förskolan 8 augusti. Jonas kommer att vara pappaledig en vecka innan inskolningen samt under inskolningsperioden.

Har ni fler frågor så är det bara att fråga på!

Svischat

Måndagen har bara svischat (vilket konstigt ord egentligen) förbi och här sitter jag i soffan och ska snart inta sovrummet. Förmiddagen försvann fortare än fortast, vilket den brukar göra när Moster C är hemma hos oss. Joppe älskar att ha henne här hemma och vill hela tiden sitta med henne, kolla igenom hennes smink, kamma håret och titta på hennes dator.

I eftermiddags for vi iväg till Skövde, jag, Joppe, Moster C och Joppes mormor. Joppe fick jättefina kläder och ett gosedjur inne på Polarn och Pyret av sin mormor, så han blev jätteglad.

Nu ska jag svara på lite kommentarer samt läsa bloggar innan det är dags att krypa ner. Ha en härlig kväll!


Måndagslistan v.24

Idag, måndag är jag glad för att...
Charlie kom till världen i lördags, nu längtar vi efter att få se den lille
 På lördag är det dags för bröllop, ska bli så kul
Moster C är hemma hos oss hela veckan
 Jag ska klippa mej och göra slingor imorgon, vilket är välbehövligt
Vi ska på student på onsdag i Lidköping, Sarah som tar studenten
Det verkar som om vi ska till Fjällbacka på Midsommar
Jonas är helt underbar, trots att han jobbar mycket kommer han alltid hem och är glad och pigg
Jag älskar mitt liv så oerhört mycket, det är underbart att vara Linda just nu!

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 12 juni 2011

Vi kan gung, gung, gunga du och jag!

Söndagen har varit härlig och vi har varit igång hela dagen. Vi började med en god frukost och lite barnprogram innan vi gjorde iordning oss och gick iväg till målarverkstaden där vi gjorde lite hemligheter. Sedan var det dags för lunch och vila för Joppe medan jag och Jonas låg och kikade på tv i soffan. När Joppe vaknade efter 2,5 timma gick vi iväg till lekparken där vi mötte upp Joppes farmor och farfar. Där lekte vi, fikade samt tog en sväng inne på Fornbyn. Nu ikväll har vi ätit en riktigt god middag och efterrätt hemma hos mina föräldrar. En härlig söndag helt enkelt!


Joppes nya kompis

I morse klockan 04:17 fick våra fina vänner Petra och Marcus sitt första barn, en pojke som fått namnet Charlie. Vi är jätteglada för deras skull och Joppe är glad över att han fått en ny kompis såklart! Ett stort grattis till er ♥

lördag 11 juni 2011

Vink vink

Nu ska lilla familjen ta och gå hem till Maja och Jonas. Där ska jag och Maja pyssla med lite dekorationer till bröllopet medan killarna förmodligen kommer att sitta fastklistrade framför Black Ops. Joppe kommer garanterat att gå husesyn, dra i gardinerna och helt enkelt leva rövare! Vi ska även beställa hämtmat till kvällsmat! Ska bli kul och mysigt!

Ha en riktigt härlig lördag!


Shopping och Sushi!

I förmiddags for jag och Jonas iväg till Skövde för att kika på ett par nya byxor till Jonas kostym. Mina föräldrar var snälla och var barnvakt åt Joppe så vi kunde kika i lugn och ro. Vi hittade ett par riktigt snygga byxor till Jonas, riktigt skönt att ha allt klart inför bröllopet på lördag! Vi köpte även lite annat smått och gott, såsom ett par shorts till mej samt strumpbyxor. Joppe fick en fin t-shirt och Jonas fick ytterligare ett par byxor. Med detta glada shoppinghumör beställde vi även med oss sushi hem.

När vi kom hem berättade Joppes mormor och morfar att de hade varit ute och gått på stan och Joppe hade fått en ny bok av dem. Igår fick han en jättefin bok med en massa knappar och ljud och idag fick han alltså en till. Så det var en glad Joppe som väntade på oss när vi kom hem.

Nu ligger Joppe och sover gott och jag och Jonas har mumsat i oss all sushi. Fy så gott det är! Vi är verkligen helt tokiga i sushi båda två. Det är nog tur att det inte finns att köpa här i Skara, för då hade det sannolikt blivit hämtmat flera gånger i veckan.

fredag 10 juni 2011

Fredagen bjuder på regn och rusk...

...men oj så skönt det är med fredag!

Joppe gav sin mamma sovmorgon till 08:39, det tackar jag för. En perfekt start på fredagen helt enkelt! Jag och Joppe har haft en mysig förmiddag, vi har läst väldigt många böcker (Joppe är fullkomligt tokig i böcker), bjudit mormor och morfar på lunch samt myst framför tv:n. Nu ska Joppe sova middag och jag ska inte göra ett dugg! Eller jo, jag ska bädda ner mej i sängen och läsa en massa bloggar :) Härligt!

Älskade fredag, tack för att du redan är här igen!