söndag 31 juli 2011

Imorgon är det dags

Jag har fortfarande svårt att förstå att jag ska börja jobba imorgon. Det var över 1,5 år sedan jag jobbade senast, jag har inte ens jobbat en endaste liten dag under den perioden. Först var jag sjukskriven i en månad på grund av havandeskapsförgiftning och sen kom Joppisen till världen. Men imorgon är det som sagt dags att återgå till jobbet igen, det ska faktiskt bli både kul och spännande. Visst har jag njutit av att vara mammaledig, det har varit riktigt mysigt men det ska bli skönt att komma tillbaka till arbetslivet igen och få träffa mina underbara kollegor och de härliga barnen. Men oj oj oj vad jag kommer att sakna min lille Joppe, som tur är vet jag att han har det bra hemma hos sin pappa.

Bilden är från i eftermiddags då vi var ute i trädgården och busade.

Poolhäng hos Alfred

I förmiddags cyklade vi hem till Sara, Hans och söte Alfred. Där hade vi det gott ute i deras trädgård, solen sken och det var riktigt skönt. Joppe och Alfred badade i Alfreds pool samt lekte med alla uteleksakerna. Barnen passade även på att leka lite med Hans golfklubbar, de var mycket intressanta. Vi blev också bjudna på smarrigt fika medan barnen hade fruktstund. Tack för en mysig lekstund, det får vi snart göra om igen :)

lördag 30 juli 2011

Härlig kväll med härliga vänner

I eftermiddag vid 16:30 tog vi en cykeltur hem till Petra, Marcus och Charlie. Där blev vi bjudna på mycket god grillmat samt efterrätt. Joppe sprang runt och utforskade deras hem och bar runt på en massa olika saker som han hittade :) Charlie hade växt massor sedan vi såg honom senast, det är helt otroligt hur fort de små växer. De om några borde ha växtvärk.

Jag och Petra planerade även lite inför nästa vecka. Jag slutar nämligen klockan 13:00 på torsdag och är ledig på fredag så då ska vi till Fjällbacka. Petra, Marcus och Charlie är redan där och väntar på oss då :)

Tack Petra, Marcus och Charlie för en mysig kväll!

Lek och bad i trädgården

Förmiddagen försvann fort idag, vi tog en cykeltur till Coop och handlade och när vi kom hem stannade vi kvar ute i trädgården. Joppe badade i sin pool, plockade pinnar och kastade boll.

Efter lunchen åkte Jonas iväg till golfbanan en sväng och jag passade på att läsa ikapp lite bloggar samt plocka här hemma.

Senare i eftermiddag är vi bjudna hem till Petra, Marcus och lille Charlie på samkväm. Ska bli kul att ses då det var ett tag sedan sist. Joppe har garanterat saknat Charlie, han brukar vakta honom när vi ses och se till att ingen annan kommer i närheten av honom. Vi ska även äta gott där och planera lite inför kommande vecka. Då ska vi antagligen ut på lite äventyr tillsammans ;)

Vid en vik

Igår eftermiddag åkte vi ut mot Hällekis för att träffa Jonas barndomskompis Simon och hans familj i deras sommarstuga. Sommarstugan ligger precis vid en otroligt fin vik och vattnet är precis vid stugan, helt underbart! Vi spenderade både eftermiddagen och kvällen där, vi bjöds på gott fika och god mat och vi bara njöt av den otroligt underbara miljön. Även Simons föräldrar samt syster och barn var där så vi var ett härligt gäng.
Joppe och Simons systerson Seth på bilderna överst.
Simon och hans dotter Majken på bilden nederst.

Handlar

Joppe är på coop och handlar. Han älskar att åka i bil-kundvagnen. Och jag och Jonas tycker om att ha en glad och nöjd Joppe i affären.

[inlägg via mobil]

fredag 29 juli 2011

Vänner på besök

Om en liten stund ska vi fara iväg till Hällekis. Vi ska nämligen hälsa på våra vänner från Norrköping som är i sommarstugan i Hällekis på semester. Vi hade tänkt åka hem till dem då vi var i Norrköping tidigare i veckan, men då visade det sig att de var i sommarstugan. Senast vi sågs var i februari, så det är över 5 månader sedan. Det är lång tid med tanke på att det händer mycket i våra barns utveckling. Det ska bli jättekul att få träffa Majken och givetvis hennes föräldrar också.

Badhuset

Igår hade vi planerat att åka till Filsbäck och bada med Joppe. Det var soligt och fint väder så då tänkte vi att man måste passa på. Efter att Joppe sovit middag började dock vädret se lite mer ostabilt ut så vi beslöt oss för att åka till badhuset istället. Perfekt då man både kan bada inne och ute. Så där tillbringade vi vår eftermiddag och hade riktigt kul. Vädret blev bara bättre och bättre så vi hade allt kunnat åka till stranden istället, men men nu blev det badhuset.

torsdag 28 juli 2011

Fler bilder från Kolmården



Min, min, min

God morgon!

Åh så skönt det var att sova i sin egen säng igen. Något jag alltid saknar när jag är på semester eller sover borta är min säng, min dusch och min toalett. Så det var extra skönt att vakna upp denna morgon.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra faktiskt, men något kul måste vi i alla fall hitta på. Nu ska vi i alla fall äta en god frukost och planera upp dagen.

Om du bara visste hur mycket jag älskar dej, min fina fina Joppe ♥

onsdag 27 juli 2011

Hemma

Vi har haft tre härliga dagar i Norrköping och nu är vi hemma i Skara igen. Det har varit riktigt skönt att komma hemifrån några dagar, samtidigt som det är riktigt skönt att komma hem igen. Man behöver åka bort ibland för att uppskatta hur skönt det faktiskt är att vara hemma. Dagarna har varit fantastiska i Norrköping och vi spenderade två av dagarna på Kolmårdens Djurpark.

tisdag 26 juli 2011

Sushi såklart

Igår kväll blev det en ganska tidig middag inne i Norrköping. Både jag och Jonas var riktigt sugna på Sushi så vi letade fram en bra sushi-restaurang med uteservering, perfekt. Som tur var låg den endast  300 m från vårt hotell, som hittat :) Ibland har man flax som jag brukar säga.

När vi kom tillbaka till hotellet, lade vi oss i sängen alla tre och kikade på barnprogram. Joppe var riktigt trött men kom inte riktigt till ro. Han kämpade på som vanligt när vi inte är hemma, men somnade innan 21:00 i alla fall, vilket är positivt för oss. Joppe har alltid haft svårt att somna när han inte är hemma, han mår antagligen allra bäst i sin egen säng i sitt rum.

Snart bär det av till Kolmården, jippi!



måndag 25 juli 2011

Soligt Norrköping

Vi kom fram till ett mycket soligt Norrköping idag vid 14:00, lagom till incheckningen på hotellet. Bilresan gick bra och Joppe visade inga tecken på åksjuka som tur var. Han sov nästan hela vägen från Jönköping till Norrköping. Han vaknade precis innan Norrköping av att jag stannade bilen för att tanka. Direkt när man stannar bilen så är han klarvaken, likadant är det när han sover i vagnen. 

Hotellet är vi än så länge mycket nöjda med, rummet är mysigt och passar oss bra. Bemötandet är också bara positivt, personalen är trevliga och bryr sig om Joppe. Han sprang runt förut vid receptionen och flirtade med tjejerna i receptionen. Då fick han komma bakom disken och få en glassbiljett, vilket uppskattades mycket.

Eftermiddagen spenderades genom shopping, fika och promenerad i stan. Vi har det riktigt bra här i Norrköping.



Lunchstopp

Nu är vi på IKEA i Jönköping och sträcker på benen och äter köttbullar. Snart ska vi åka vidare mot Norrköping.

[inlägg via mobil]

Dagens rutt

God morgon!

Här hemma förbereder vi oss för några dagars semester i Norrköping. Det mesta är packat och nu ska allt bara ut i bilen och vi ska äta frukost, sedan bär det iväg. Enligt hitta.se har vi 26,4 mil att köra innan vi är framme. Det blir säkerligen något eller några stopp på vägen dit för lunch och bensträckare.

Nu ser jag fram emot några härliga semesterdagar tillsammans med min fina lilla familj ♥

söndag 24 juli 2011

Smultronställe

Idag har vi varit hemma hos Joppes farmor och farfar och ätit en jättegod lunch och efterrätt. Vi stannade kvar en bra stund och Joppe lekte en massa med både sin farmor och farfar.

Nu i eftermiddag/kväll har vi städat och packat det mesta inför vår tripp till Norrköping imorgon. Vi ska bo på hotell samt spendera två dagar på Kolmårdens Djurpark. Ska bli riktigt kul och mysigt.

Joppe matar grodan med smultron hemma hos sin farmor och farfar

lördag 23 juli 2011

Pizza time

Nu ikväll har jag och Jonas haft myskväll, ätit hemmagjord pizza och kikat på film. Underbart!
Jag älskar verkligen mysiga hemmakvällar!

Vår dag

Idag har vi haft en mysig dag hela lilla familjen. Först hade vi tänkt att åka på någon liten dagsutflykt, men vi ändrade oss sedan och valde att spendera dagen på lekparken bredvid och i trädgården eftersom vädret var lite ostadigt.


När vi kom hem från lekparken var vi varma och det var riktigt kvavt ute så plaskpoolen fick åka fram. Joppe älskar att bada och jag önskar att jag hade fått plats i den lilla poolen jag med, men jag fick snällt sitta bredvid.

Ta tillvara på livet

Just nu ligger Joppe och sover middag i sin säng och jag och Jonas har bäddat ner oss i vår säng och kikar på nyheterna från Norge. Det är verkligen helt fruktansvärt hemskt det som har hänt där. Man får sig en tankeställare om att man ska ta tillvara på livet och sina nära och kära.  
Joppe kikar på "Sommarlov" på tv

fredag 22 juli 2011

Barfota VM 2011

I morse åkte jag, Joppe och Jonas ut till Ardala och hem till Jocke, Jessica och Nathalie. De hade "Öppet Hus" och bjöd på frukost innan årets Barfota VM körde igång. När killarna drog iväg till fotbollsplanen för att köra igång så stannade jag och Joppe kvar hos Jessica och Nathalie och umgicks. Efter en stund beslöt vi oss för att gå och kika på killarna då de spelade. Joppe var riktigt trött, men hann ändå se sin pappa göra några mål i alla fall ;)


Torsdag kväll

Igår kväll kom Maja och Jonas hit på grillkväll. Killarna skickade vi ut för att sköta grillen medan jag och Maja grejade inne och underhöll Joppe. Vi åt gott, pratade om allt mellan himmel och jord och killarna fick självklart tid att spela Black Ops. En mycket trevlig kväll!

torsdag 21 juli 2011

Grillkväll

Om en liten stund kommer Maja och Jonas hit. Vi ska ha grillkväll, umgås och ha kul. Vädret är inte på topp så tyvärr blir det att äta inomhus, men det gör inte så mycket. Roligt och gott ska det bli. Hoppas ni också får en toppenkväll.
(inlägg via mobil)

Ingen vanlig torsdag

Idag är det inte vilken dag som helst och inte vilken torsdag som helst. Idag är det nämligen sista dagen Jonas jobbar innan hans semester och pappaledighet. Jonas har semester nästa vecka och sedan är han pappaledig två veckor. Första pappaveckan är han och Joppe hemma medan jag jobbar och veckan därpå är det dags för inskolning. Ska bli skönt och mysigt att ha Jonas hemma hos oss ♥

I förmiddags tog jag och Joppe en cykeltur upp till stan där vi mötte upp Maja för matinköp på Ica. Ikväll ska vi nämligen träffas och grilla tillsammans, ska bli gott och kul. Passa på att fira att Jonas går på semester och att Majas Jonas börjar jobba på måndag...haha, nej nu var jag lite elak. Kul ska det i alla fall bli :)
Kameran har fått vila hela förmiddagen, så därför bjuder jag på ett kort från i lördags (Fjällbacka).

onsdag 20 juli 2011

Fikar med Maja

Sitter på Nockes och fikar med Maja. Härligt!

Cykeltur

Imorse vaknade Joppe redan vid 7 så vi fick starta dagen lite tidigare än vanligt. Som vanligt började vi med soff- och vällingmys framför bolibompa. Vår förmiddag spenderade vi på mitt jobb. Vi tog en cykeltur dit i morse efter frukosten och blev kvar en bra stund.
Jag var och hämtade mitt schema, pratade med mina fina kollegor och Joppe njöt av att leka och springa runt. Han trivs bra i förskolemiljön och brydde sig inte det minsta om mej, så jag hoppas det kommer gå lika bra då det är dags för hans inskolning.

tisdag 19 juli 2011

Playdate

Nu i eftermiddag har Emelie och Melker varit här. Perfekt med lite sällskap då eftermiddagen brukar kännas väldigt lång och Jonas jobbar över. Vi började med lek och bus inne och planen var att även leka lite ute, men regnet stoppade oss. Istället blev det lite mer lek inne och mycket tid till prat för mej och Emelie :)

När Emelie och Melker åkt hem var det dags för Joppe att äta och leken med Melker hjälpte säkerligen till för Joppe åt en stor portion lasagne utan minsta spott och fräs, underbart. Joppe är nämligen inte stor i maten och när han väl äter mycket blir jag så glad :)

Nu väntar vi på att pappa Jonas ska komma hem till oss, han jobbar över idag men vi håller som alltid tummarna för att det inte ska bli så länge.

Fläng hit och dit

Idag har jag och Joppe prickat av många saker på "to-do-listan". Vi har varit på Pressbyrån och köpt frimärken, postat brev, varit på apoteket samt varit och handlat en snabbis. Det blev mycket fläng i stan denna förmiddag, men skönt att ha det gjort. Nu ligger Joppe och vilar och jag äter twix och läser bloggar, jag har det rätt gött faktiskt ;)

Igår kväll...

Igår kväll hade vi myskväll här hemma. Innan Joppe la sig för natten åt vi tacos tillsammans och låg i sängen och läste böcker hela lilla familjen. När Joppe somnat satt jag och Jonas framför datorn och planerade upp vår semestervecka nästa vecka samt lite andra utflykter. Längtar så tills Jonas har semester, det ska bli riktigt skönt.

måndag 18 juli 2011

Fjällbacka

Här kommer lite fler bilder från våra dagar i Fjällbacka:

Grå måndag

Idag är det grått och regnigt i lilla Skara och jag är otroligt rastlös. Det är så mycket som jag vill göra och det är så mycket som jag vill uppleva denna sommar och jag vill göra det nuuuu. Men Jonas jobbar ju tyvärr och om två veckor är det dags för mej att gå tillbaka till jobbet. Men fram tills dess så hoppas jag att det blir många fina dagar tillsammans med min lilla familj. Just nu ser jag allra mest fram emot vår tripp till Kolmården nästa vecka, det ska bli underbart!
Bilderna ovan är från i lördags i Fjällbacka, åh vad jag längtar tillbaka!!!

Måndagslistan v.29

Idag, måndag är jag glad för att...

Vi har haft härliga dagar i Fjällbacka
 Vi har myst massor med Joppes moster, mormor och morfar i veckan som varit
Jonas bara jobbar mån-tors, sen har han semester
Nästa måndag åker vi till Kolmården/Norrköping
Om två veckor börjar jag jobba igen, ska faktiskt bli roligt
Livet känns underbart
Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 17 juli 2011

Home Sweet Home

Nu är vi hemma i Skara igen! I förmiddags började det regna i Fjällbacka och då beslöt vi oss för att åka hem. Jag hade egentligen velat stanna kvar och ta vara på vår sista dag i Fjällbacka, men inte när det regnar. Jag hade hoppats på en dag på stranden, men icke. Dagarna vi har haft har i alla fall varit helt underbara och vi längtar redan tillbaka trots att det är skönt att vara hemma.

Bilderna på Joppe är från igår

lördag 16 juli 2011

Härliga sommar

Idag har vi haft en jättehärlig dag här i Fjällbacka. Jonas kom redan vid 14.00 så vi tog en promenad till Badholmen, där fiskade Joppe i fiskdammen och vi andra tog lotter och gick runt och kollade. Sedan satte vi oss på bryggan och åt mjukglass.
Nu har vi precis kommit hem från stranden. Där har vi haft det riktigt mysigt och lekt i sanden. På vägen tillbaka tog vi en mysig promenad.
Har haft det så härligt idag, underbara sommar.
(inlägg från mobilen)

Soligt

Idag har vi betydligt bättre väder om man jämför med igår. Idag skiner solen, härligt! Joppe ligger just nu och vilar medan jag sitter ute på trädäcket och gottar mej. När Joppe har vaknat ska vi gå till Badholmen där det händer lite grejer idag, såsom auktion och fiskedamm.
Något vi är extra glada över idag är att Jonas kommer hit i eftermiddag. Det ska bli mysigt. Vi har saknat honom och förhoppningsvis så har han saknat oss.
(inlägg från mobil)

fredag 15 juli 2011

Filmmys


Inatt har det regnat och även nu på morgonen. Men just nu är det uppehåll och förhoppningsvis kommer det att klarna upp snart. Just nu sitter Joppe och myser framför tv:n. Det är Teletubbies som är på och då är han verkligen helt förtrollad av tv:n.

Idag har vi inte riktigt bestämt vad vi ska göra. Eventuellt blir det en liten shoppingtur fram till byn, Tanumstrand eller Grebbestad. Moster C kommer nog snart också. Det är skönt att bara vara här och ta dagen som den kommer.
[Inlägg från mobilen]

torsdag 14 juli 2011

Kustpromenad

Vår kvällspromenad i bilder:

Joppe är på Badholmen och spanar in båtarna på bryggan
Vi hälsade på Tant E och Moster C på deras jobb

Fjällbacka

Idag har vi haft en härlig dag här i Fjällbacka, det har inte varit sol- och badväder men lite soligt har det allt varit. Men mestadels disigt, men inget regn än som tur är. I förmiddags lekte vi ute på trädäcket medan vi väntade på att Moster C skulle komma. Moster C lyckades komma precis när Joppe somnat efter lunchen. Så jag fick lite kvalitetstid med min syster, eller det blev rätt lång kvalitetstid med tanke på att Joppe sov i hela tre timmar.

När han vaknade åt vi en sen lunch samt kladdkakstårta, mums! I eftermiddag har det blivit mycket lek och bus ute samt en lång promenad samhället runt. Det är så härligt att vara här i Fjällbacka, jag och Joppe njuter av all frisk luft och Joppe får mycket uppmärksamhet från alla vilket han älskar.

Bästkusten

Bilresan till Fjällbacka gick mycket bra, tack och lov. Joppe var vaken hela resan men blev inte åksjuk som tur var. När vi kom fram var det dags för grillning och sedan nattning av Joppe. Joppe vägrade dock att sova, så efter många om och men fick vi ta och lägga honom i vagnen och gå ut och gå. Då somnade han minsann.

Nu ligger jag här vaken i sängen, har precis kramat och pussat Jonas hejdå. Han kommer tillbaka till oss på lördag kväll. Joppe ligger och sover gott i sin resesäng och jag njuter av lugnet.

Idag har vi mycket på planerna. Men först ska vi invänta Moster C som kommer så fort hon vaknar. Hon jobbade igår (jobbar i Fjällbacka) men förhoppningsvis inte allt för sent.

Tjing på er!

onsdag 13 juli 2011

Hejdå Skara!

Om en liten stund kommer Jonas hem, jag och Joppe är klara och sitter och väntar. Vi är redo för att åka :) Äntligen är det dags att åka till Fjällbacka igen, så som vi har längtat. Nu håller jag mina tummar stenhårt för att Joppe inte ska bli åksjuk. Hur som helst så är "åksjukepåsen" packad och klar.

Ha en fortsatt härlig dag!

Idag bär det iväg

Jag och Joppe håller på att packa den sista packningen och nu är det nästan bara necessärerna och kylväskan som ska packas, men den får vi allt vänta några timmar med. Joppe har packat ner lite leksaker i sin "lekväska" som han vill ha med sig.

Vi har även provat Joppes converse som han fått av moster och de passar bra nu :) Perfekt, så de får följa med oss till kusten. Nu är det dags för ett litet mellanmål/frukost sen ska jag och Joppe hoppa i duschen och fixa iordning oss.

tisdag 12 juli 2011

Film och godis

Promenaden i förmiddags var både skön och rolig. Det var länge sedan jag och Sara träffades så vi hade en hel del att prata om. Alfred sov under hela promenaden medan Joppe var klarvaken. Joppe vaknade i och för sig 08:45 idag så det var inte så konstigt. Den totala promenadsträckan visade sig bli 7 km lång, härligt!

I eftermiddag har jag och Joppe packat och förberett inför kusten. Det mesta är klart, bara lite fix imorgon. Vi ska inte åka förrän på eftermiddagen så vi har ingen brådska. Nu ska jag och Jonas mysa ner oss i soffan med film och godis.