onsdag 31 augusti 2011

Äntligen avkoppling

Äntligen hemma och äntligen avkoppling. Det var en stressig eftermiddag hemma hos oss, både jag och Jonas slutade jobbet vid 16, hämtade Joppe på förskolan, ut med hunden, laga mat till Joppe och sen iväg fort som bara den till jobbet igen för personalmöte. Stress, stress, stress. Det märks och känns i kroppen att man inte klara av att stressa så längre. Men nu äntligen ligger jag i soffan och tar det lugnt. Tände en massa levande ljus här i vardagsrummet i hopp om att kunna koppla av och varva ner innan det är dags att flytta över till sängen och sova.

Solig sista dag i augusti

Idag är det soligt och fint, det vill säga en perfekt avslutning av augusti månad. Joppe tog "sovmorgon" till klockan 08:00 i morse, vilket var skönt för hans trötta mamma och för honom själv förhoppningsvis. Snart är det dags att cykla iväg till förskolan men innan dess ska vi äta lite mellis här hemma.

Idag ska jag jobba till klockan 16:00 och sen fort till förskolan och hämta Joppe, för att sedan åka tillbaka till jobbet vid 17:15 för personalmöte. Så det blir ingen lugn och skön kväll för mig inte...
Posted by Picasa

tisdag 30 augusti 2011

Randiga ränder

I eftermiddag efter mellanmålet var Moster C och Patrik snälla och hämtade Joppe på förskolan. Så när jag och Jonas kom hem från jobbet så var Joppe redan hemma. Det var en glad Joppe som mötte oss här hemma och han hade skött sig bra sa Moster.

Nu ska jag och älsklingen kika på Robinson, fast jag kikar på bebiskläder på nätet samtidigt. Jag är så sugen på att köpa en massa kläder till den lill*,  då vi har faktiskt inte köpt ett endaste plagg än. Katastrof!!!! Det blir att man handlar till Joppe istället.

Dessa klassiska plagg från Polarn o Pyret tycker jag är riktigt fina:
Bilder lånade från polaropyret..se

För jag har bara regn hos mig...

I morse vaknade vi upp i ett grått och regnigt Skara. Det har regnat nästan hela morgonen och just nu ser jag att det vräker ner utanför. Jag och Joppe har en mysig morgon här hemma, eftersom jag inte ska lämna honom på förskolan förrän vid 11-tiden. Det är riktigt skönt att kunna ta det lugnt utan att stressa.

Min rygg känns mycket bättre idag, så massagen igår kväll och vilan inatt måste ha gjort underverk. Får dock börja tänka på hur jag lyfter och förska undvika att lyfta i onödan. Det är svårt att undvika att lyfta med tanke på det jobb jag har samt på att Joppe fortfarande är liten och fortfarande vill och behöver bli buren emellanåt. Men jag ska inte klaga, än så länge mår jag precis som vanligt förutom de dagar då ryggen säger ifrån.

måndag 29 augusti 2011

80 dagar kvar

Upptäckte precis att det bara är 80 dagar kvar till BF. Kan inte förstå att det bara är 2,5 månad kvar tills vi får träffa dej ♥ Det är en sådan skillnad att vänta barn nummer 2 än vad det var att vänta Joppe. Med Joppe hade jag full koll på vilken vecka jag var i samt hur många dagar det var kvar. Den här graviditeten har jag inte alls lika bra koll, jag hinner liksom inte alltid med att tänka efter. Givetvis tänker jag på bebisen i magen väldigt många gånger varje dag, men allt runt omkring hinns liksom inte med när man har en annan liten att ta hand om och fokusera på till 100 procent.

Lek och gravidkrämpor

I eftermiddag har jag och Joppe lekt, lekt, lekt och lekt ännu mer. Joppe har verkligen varit på ett strålande humör och haft så mycket energi, trots att han bara sovit 30 min på förskolan idag. Det är imponerande att se att han kan vara så aktiv hela tiden.

Min rygg är dock inte bra, har jätteont i den vilket säkerligen beror på graviditeten. Så efter några timmars lek gick vi hem till mormor och morfar där jag kunde koppla av lite medan de busade för fullt med Joppe. Tack för hjälpen!

När Jonas kom hem från golfen gav han mig en välförtjänt ryggmassage, så nu känns det lite bättre i ryggen i alla fall. Förhoppningsvis kommer jag sova bort det onda inatt och vara pigg och kry imorgon bitti.

Imorgon jobbar jag eftermiddag, börjar inte förrän 11:30. Ska bli skönt att kunna ta det lugnt på morgonen och mysa mycket med Joppisen innan jag lämnar honom på förskolan.


Ny vecka

Då var det måndag igen och en ny vecka att ta tag i. På torsdag välkomnar vi hösten, tänk att det redan är september då och sommaren är därmed över. Fast jag gillar faktiskt hösten, tycker den årstiden är mysig. Jag älskar nämligen att ligga nerbäddad i soffan med en filt, dricka te och tända en massa levande ljus.

Nu ska jag och Joppe äta lite mellis i form av fruktsallad med kesella vanilj, sen blir det nog en promenad med Figo så vi får lite motion och frisk luft.

Måndagslistan v.35

Idag, måndag är jag glad för att...

Joppe verkar trivas bra på sin förskola
 Vi har haft en mysig helg
Vi redan har köpt en vinteroverall till Joppe, skönt att ha det gjort
Joppe sover så bra på nätterna
Jag har en helt underbar familj som jag älskar så otroligt mycket

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 28 augusti 2011

Bus i lekparken

När Jonas kom hem från golfbanan idag gick vi över till lekparken och lekte en bra stund. Vi gick till lekparken som hör till Joppes förskola. Det var riktigt kul att se vilken skillnad det är på Joppe nu när han leker där. Han tar för sig så mycket mer än innan, vilket säkerligen beror på att han är så van vid att leka där nu, underbart att se.
 Vår fina busunge ♥
Pappa tröstar Joppe som slagit i huvudet

Shopping i bilder

Jag lovade ju tidigare att jag skulle lägga ut lite bilder på vad vi köpte till Joppe i fredags. Planen var inte att köpa en vinteroverall, men den bara dök på oss mer eller mindre, så vi hade inget val ;) Sen så blev resten kläder till förskolan. Joppe var i behov av fler byxor och dessa var mjuka och sköna att ha och leka och slita ut på förskolan. Vi har många fina ljusa byxor till Joppe samt smala slim-jeans, men de är inte så lekvänliga tyvärr.

lördag 27 augusti 2011

En rolig regnig dag

Vid 10-tiden tog vi en promenad fram till stan för att delta i Skaras Barnkalas. Regnmolnen över oss var svarta och lagom till att vi kom fram till Olins Park kom regnet, åskan och blixtrarna. Men det stoppade oss inte, självklart stannade vi kvar. Joppe fick sitt fina diplom, träffade Pippi Långstrump, fick guldpengar av Pippi och ballong. Efter en stund började det klarna upp och då gick vi till Nockes och tog en fika tillsammans med Hans, Sara, Alfred, Dennis och Viggo. Vi satt på Nockes uteservering och det var riktigt skönt. Joppe satt helt förtrollad i vagnen och kikade på brandbilen, polisen, ambulansen och hästarna som var precis intill. När det närmade lunchtid begav vi oss hem och vi hade verkligen tur med vädret för när vi väl var hemma tog det bara 5 minuter innan det började vräka ner regn. Vi har haft en riktigt mysig och rolig dag, tack Skara för det!

Barnkalas i centrum

Idag ska vi tillbringa förmiddagen på stan då det är Barnkalas i Skara centrum under dagen. Joppe har fått en inbjudan på posten där det står att Skara vill fira alla barn som föddes 2010. Joppe och de andra som är födda det året ska få ett diplom och träd ska planteras som en gåva till dem. Lite roligt att staden engagerar sig, tycker jag. Det är även godisregn, ballongutdelning, barnteater, clown, ponnyridning och mycket mycket mera.

Fredagsmys

Igår var vi ju i Skövde som jag tidigare skrivit om. Självklart kunde vi inte motstå att köpa med oss sushi hem. Man får helt enkelt passa på när man är i Skövde. Så igår kväll blev det fredagsmys med sushi och en Irene Huss film.

Nu är Jonas iväg och köper färska frallor till frukost, ska bli riktigt gott med en god helgfrukost tillsammans med hela lilla familjen. Underbart med helg!

fredag 26 augusti 2011

En tripp till Skövde

Idag kom Jonas hem lite tidigare än vanligt, vi mötte honom till och med på uppfarten då vi kom cyklandes hem från förskolan. Vi gick in och åt lite frukt och sen for vi iväg till Skövde för shopping. När vi kom till Skövde stannade vi till på Mc Donalds för Jonas hade inte ätit lunch och Joppe fick en Happy Meal. Joppe åt faktiskt upp sin cheeseburgare, oftast brukar han mest bara sitta och pilla på den men idag slank den ner.

När vi hade ätit stannade vi till på Elins Esplanad där vi shoppade lite kläder till Joppe. Sen åkte vi vidare mot stan och Commerce för att kika på skor till Joppe. Vi hittade två par som vi kunde tänka oss, men då var de tyvärr slut i Joppes storlek, typiskt. Däremot kom vi hem med många fler påsar från andra affärer, allt till Joppisen. Orkar inte ta kort på våra inköp nu, men imorgon eller på söndag lovar jag att de kommer upp på bild.

Nu ska Joppe sova och jag och Jonas ska gotta till det med film och sushi - Underbara fredag!


Underbara fredag

Åh så skönt det är med fredag, undebara och härliga fredag! Idag jobbar jag mellan 09:00-13:30, perfekt tid på en fredag. Sen ska jag skynda mig till Joppes förskola för att hämta hem min lille Joppe, sen ska vi fredagsmysa hela dagen/kvällen.

torsdag 25 augusti 2011

Hallonpaj och massage

Idag var jag riktigt fikasugen när jag kom hem från jobbet, men visste inte riktigt på vad. Moster C föreslog smulpaj och det lät som en bra idé tycket jag. Så idag har jag och Joppe gjort smulpaj med hallon. Vi skickade iväg Moster C till affären för att köpa vaniljsås och sen fikade vi tillsammans.

Pappa Jonas kom inte hem förrän vid 19:30, han hade då varit och spelat golf med jobbet. När han väl kom
hem fick jag ryggmassage, vilket var helt underbart. Det tar på ryggen att vara gravid och samtidigt ha ett jobb där man lyfter och bär på barn hela dagarna samt släpar på en liten Joppe när man kommer hem ;) Så ryggmassage tackar jag inte nej till.
 

Melon-mellis

Jag och Joppe har precis kommit hem och Joppe sitter just nu i soffan och äter melon. Nästan varje dag efter att jag har hämtat honom har vi "melonmys" i soffan tillsammans. Skönt både för honom och för mej att ta några minuter till att koppla av.

Tack för alla kommentarer angående syskonvagn, de är guld värda för mej. Nästa helg ska vi eventuellt iväg och testa några nya modeller, Joppe får följa med för att se hur han kommer att sitta. Det är viktigt för mej att inte bara bebisen ligger bra, utan även att Joppe sitter bra.

onsdag 24 augusti 2011

Syskonvagn

Eftersom Joppe bara kommer att vara 1 år och 8 månader när bebisen beräknas anlända så behöver vi köpa en syskonvagn. Vi har varit och kollat, provkört och testat flera olika vagnar, men än så länge har jag ingen riktig favorit. Något jag däremot är väldigt säker på är att jag vill ha en smidig vagn, den får inte vara allt för tung och stor. Någon som har några tips eller råd?


Utan mobil

Min mobil, Xperia x10i har gått sönder för några dagar sedan och det är riktigt jobbigt faktiskt. Den går inte att ladda, så nu får jag dras med min gamla Sony Ericsson som är helt kass, eller nja den fungerar bra men jag saknar mina appar o.s.v. Helt sjukt att man kan vara så himla beroende av en mobil. Hoppas att den går att laga och att den förhoppningsvis går på garantin. Hur som helst så hade jag en sms-avisering på den med mina hårprodukter som jag beställt. Som tur var kunde jag hämta ut paketet utan den, tack och lov för det. Lite tur i oturen skadar inte!

tisdag 23 augusti 2011

Eftermiddagen på Stellas

Tisdagen har verkligen gått i ett! Direkt när jag slutade jobbet, gick jag, Moster C och Patrik och hämtade Joppe. Sen gick vi bara hem en snabbis och packade skötväskan och åkte iväg till Nockes för en fika. Efter fikan fortsatte vi till Skövde och Stellas Lekland. På Stellas Lekland var vi nästintill helt själva. Bara några familjer till och efter en stund var det bara vi kvar. Det var riktigt skönt att vara helt själva på hela leklandet. Joppe åkte varenda rutschkana som finns där och klättrade, lekte och var precis överallt. Moster C och Patrik tog bra hand om Joppe och han njöt verkligen av deras uppmärksamhet.


Tuesday morning

Tisdagen är här, solen skiner och vi är pigga och glada. Snart är vi även redo för att cykla iväg till förskolan. 

08:30 - Lämna Joppe på förskolan
09:00 - Börja jobba
14:00 - Hämta Joppe på förskolan
16:00 - Åka till Stellas Lekland med Joppe, Jonas, Moster C och Patrik
19:30 - Grillkväll med Moster C och Patrik


Ha en fin dag!

måndag 22 augusti 2011

Kärt besök

Jag och Joppe har haft en myskväll tillsammans. Vi började med att ta ett varmt bad tillsammans i det stora badkaret hemma hos mormor och morfar. Sen blev det duplolek och till sist mys framför tv:n (Teletubbies). Precis innan läggdags kom Moster C och hennes Patrik hem till oss, vilket vi blev mycket glada över. När Joppe somnat hade vi tacokväll tillsammans med dem och det var riktigt gott.


Joppe bjuder...

...gärna på sitt favorit ansiktsuttryck/min/grimas...


Jag tycker givetvis att Joppe alltid är söt. Men jag måste nog erkänna att jag föredrar dessa ansiktsuttryck lite mer ;)

Måndagslistan v.34

Idag, måndag är jag glad för att...

Vi har haft en mysig helg tillsammans
 Vi var på en rolig kräftskiva i lördags
Jag börjar lite senare idag, vilket innebär att jag inte behöver lämna Joppe så tidigt på förskolan
Moster C kommer hem idag
Vi har en underbar höst att se fram emot

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 21 augusti 2011

Städdag

Idag har det varit lite dåligt med bloggande för min del, vi har nämligen varit riktigt sega här hemma hela familjen. Joppe valde tyvärr inte att ta sovmorgon i morse, utan ville komma in till oss ganska tidigt och ligga och kika på Bolibompa. Vid 10-tiden var han trött igen och valde att sova i över 4 timmar, då passade jag på att börja storstäda och Jonas passade på att vila. När Joppe vaknade fick dock Jonas hjälpa till med storstädning. Resultatet blev att vi nu har ett otroligt rent och fint hem och då mår jag som allra bäst!

Nu hör jag hur Jonas grejar i köket, det blir nämligen chips, dipp och grönsaker till en film nu! Myssöndag!

Jag och Joppisen igår innan kräftskivan

Kräftskiva

Igår var vi hemma hos Sara och Hans på kräftskiva. Det var ca 20 personer där som mumsade kräftor, sjöng snapsvisor och hade kul. Tack för en mycket trevlig kväll! Joppe somnade som vanligt inte där utan var pigg och glad hela kvällen tills vi åkte hem. Han hade nog gärna stannat kvar och festat lite längre till och med ;) Väl hemma somnade han i sin säng direkt när vi lade ner honom, så trött var han garanterat.

lördag 20 augusti 2011

Mindre än 3 månader kvar

Det är helt otroligt hur fort tiden kan gå, jag tycker det känns som om jag blev gravid för bara några få månader sedan. Men idag har jag faktiskt bara 89 dagar kvar till BF. Snart kommer vi alltså att få en liten goding till här hemma och det ska bli otroligt mysigt, roligt och spännande. Joppe kommer att vara 1 år och 8 månader när han blir storebror. Vi längtar ♥

Hålla det man lovar

I morse vaknade jag med förhoppning om att det skulle vara fint väder, det var ju faktiskt sagt så! Varenda väderprognos jag kikat på lovade det, men icke. Här vaknade man till en grå himmel och regn, trist. Men jag och Joppe har haft en mysig förmiddag ändå trots dåligt väder och en pappa som är på golfbanan.

Ikväll blir det kräftskiva hemma hos Sara, Hans och Alfred. Det ska bli väldans kul och gott tycker jag!

fredag 19 augusti 2011

Det finns inget dåligt väder....

När jag kom hem från jobbet var jag trött och jag möttes av en trött Jonas och en speedad och glad Joppe. Därför sa jag till Jonas att nu går vi ut i regnet så Joppe kan få härja fritt. Och härja gjorde han verkligen, han hoppade i vattenpölarna, smet över till grannens trädgård, kastade äpplen, lekte med vattnet och drog av blommor i rabatten. Men oj oj oj vad roligt han hade och det är huvudsaken.

Joppe i sitt fina regnställ som han fått av mormor

Busungen

Här hemma har vi haft en riktig busunge hela dagen. Det började med att Joppe sov väldigt dåligt inatt, vaknade cirka varje timma och krånglade. I morse åkte en trött mamma iväg till jobbet medan en trött pappa var hemma med Joppe. Joppe har busat och härjat med Jonas hela dagen och ville knappt sova middag, sov endast 45 min (vilket är väldigt lite för att vara Joppe). Busandet har pågått hela kvällen, så nu ska det bli skönt att få koppla av i soffan till en bra film medan Joppe sover.

Planeringsfredag


Härligt med fredag! Tyvärr blir det en lång jobbdag på grund av planeringsdagen, men förhoppningsvis så går dagen fort och jag får komma hem till mina favoritkillar och ha fredagsmys.

Ha en underbar fredag och en trevlig helg!

torsdag 18 augusti 2011

Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Po

När jag kom hem från fikan på stan med Maja hade Jonas förberett mat till oss, det blev hemmagjord pizza med kebabsås. Jättegott var det och det smakar alltid extra gott när man inte behöver göra något själv, mer än att sätta sig vid bordet och börja äta. Joppe fick istället en flaska välling som han nöjt drack till sitt favoritprogram "Teletubbies".

Imorgon är det äntligen fredag! Jag älskar fredagar, särskilt när man jobbar. Imorgon blir det dock ingen vanlig jobbfredag utan det är planeringsdag hela dagen. Hoppas på en intressant och givande dag.

Nu ska jag lägga mej skönt i sängen och läsa lite bloggar innan jag stänger av datorn för dagen. Om ögonen lyckas hålla sig uppe ska jag även ta en titt i några skvallerblaskor, man måste ju hålla sig uppdaterad ;)

Natti Natti!

Krångel och matstrejk

Jag har inte kunnat uppdatera bloggen under dagen då blogspot har krånglat för mej, jag kom in på själva bloggsidan men kunde inte skriva något inlägg. Men nu fungerar det äntligen :)

Idag hämtade jag hem en glad men trött och hungrig liten Joppe från förskolan. I morse ville han inte ha någon välling alls, han totalvägrade. På förskolan ville han inte äta frukost och inte dög lunchen heller. Men jag fick i alla fall i honom lunch här hemma innan han fick lägga sig. När han vaknade låg vi i soffan och myste tillsammans och åt frukt. Sen när pappa Jonas kom hem åkte vi till affären och köpte kräftor inför kräftskivan på lördag och sen släppte killarna av mej i stan så jag kunde ta en fika med Maja.

Det är minsann svårt att ta kort på Joppe nu för tiden. Han vill liksom inte sitta still överhuvudtaget ;)

Redan torsdag

Oj vad dagarna går fort, redan torsdag idag! Men det tycker jag är bra för då betyder det att vi närmar oss helgen. Idag går Joppe på förskolan som vanligt, men imorgon är han ledig för då är förskolorna i kommunen stängda på grund av att det är planeringsdag. Eftersom jag själv jobbar på en förskola här i Skara så kan jag inte vara hemma med Joppe utan Jonas får ta ledigt från jobbet.

Tänk att Joppe redan har gått två veckor på förskolan, tiden går så fort.

onsdag 17 augusti 2011

Fy bubblan...

...vad jag är trött! Imorgon ringer alarmet klockan 06:00, vilket betyder en timme sovmorgon om man jämför med dagens väckning klockan 05:00. Nu checkar jag ut för dagen och tackar för mej, sov gott igelkott!

Kompar ut

I måndags jobbade jag över en stund och valde att ta ut den extratiden idag. Därför kunde jag hämta Joppe redan klockan 12. När jag kom till förskolan satt de fortfarande vid borden och åt så jag väntade en stund utanför tills jag hörde att han var klar. Det var en glad liten Joppe som genast såg mej och började vinka glatt. Nu är vi hemma och Joppe somnade med en gång i sin säng, själv så passar jag på att ta det lugnt. Jag är rätt trött nu och det märks att kroppen inte är van vid att gå upp vid 05:00 på morgonen.

Bilder från igår då vi var på lekplatsen

Tidig morgon

Idag är jag tidig på jobbet, jag öppnar nämligen idag. Jonas och Joppe sov sött när jag lämnade huset. Som tur är somnade jag ganska tidigt igår, vilket medför att jag än så länge känner mej ganska pigg. Idag får Jonas börja jobbet lite senare, så Joppe slipper lämnas på förskolan allt för tidigt. Hoppas ni får en fin start på dagen!

tisdag 16 augusti 2011

me & i

Nu pyser jag iväg hem till Maria på "me & i Party". Hoppas ni också får en kul och mysig kväll!

Hej och hå

Idag slutade jag tidigt så jag var och hämtade Joppe redan vid 12:00, precis lagom till att han hade ätit klart. Det var en glad men trött Joppe som mötte mej. Men åh så underbart det var att få krama om honom. Dagen på förskolan hade gått bra fast han hade inte ätit så mycket. När vi kom hem hade Joppes snälla mormor gjort iordning en tallrik med köttfärslimpa och en massa andra goda tillbehör till honom som han glatt smaskade i sig på en gång. Så idag har han ätit lunch två gånger, det tar på de små krafterna att gå på förskolan. Nu ligger han i alla fall och sover gott i sin säng, han var så trött och somnade innan jag ens hann ut ur rummet.

När pappa Jonas kommer hem från jobbet vid 16:00 ska vi gå till lekparken tillsammans och busa av oss en stund innan jag åker iväg till Maria på "Me & I Party". Det ska bli kul att kika och shoppa kläder samtidigt som man träffar härliga vänner och bekanta.

Tisdagens planer

Dagens planer:

06:00 - Alarmet ringer och det är dags att gå upp och göra iordning sig
06:30 - Dags att väcka Joppisen och ha morgonmys samt fix inför förskolan
07:00 - Lämna Joppe på förskolan
07:30 - Dags för jobb (kort arbetsdag idag, tjooohooo)
12:00 - Hämta Joppe på förskolan ♥
12:30 - Joppe ska sova middag
- En massa mys och lek med finaste Joppe när han vaknar -
18:30 - Me & I Party hos Maria

Älskade Joppe är 1 år och 5 månader idag ♥

måndag 15 augusti 2011

Vällingmys

I morse fick jag gå in och väcka Joppe vid 06:20 eftersom vi skulle vara på förskolan klockan 07:00. Det var inte lätt att få upp honom minsann, han var så trött och ville bara ligga kvar i sin säng. Han undrade säkerligen vad jag höll på med, han har ju inte blivit väckt på morgonen någon gång tidigare liksom. När jag väl fick upp honom myste vi ner oss i soffan och kikade på barnprogram medan Joppe drack välling. Sedan var det dags att göra iordning honom inför förskolan. Lämningen idag gick bra som vanligt, jag hade nästan förväntat mej att han skulle vara lite ledsen eftersom han var så trött. Men han sprang glatt in och började leka med en gång, min duktiga lille Joppe. Så det var en glad mamma som åkte vidare till jobbet :)

Idag var det en ganska lång dag på jobbet, jag jobbade mellan 07:30-16:30 så det var riktigt skönt att få komma hem och krama om Joppe...och Jonas också såklart ;) Man uppskattar verkligen tiden man har tillsammans med Joppe så mycket mer när man arbetar, man vill liksom spendera varje liten sekund tillsammans med honom när man kommer hem. Joppe har dessutom blivit mycket mer kramig sedan han började på förskolan, vilket är otroligt mysigt.


Måndagslistan v.33

Idag, måndag är jag glad för att...

Joppes inskolning på förskolan gick så bra
 Det bara är cirka 3 månader kvar tills vi får träffa bebisen i magen ♥
Jag har fått extrakontroller på MVC samt ett tillväxtultraljud av min läkare
Vi ska på årets första kräftskiva på lördag
Jag trivs så bra på mitt jobb, det är härligt att vara tillbaka
Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 14 augusti 2011

Nu är det på allvar

Ja imorgon är det ingen inskolning längre, utan då är det på allvar. Joppe ska lämnas redan klockan 07:00 imorgon eftersom jag börjar 07:30. Joppe brukar vanligtvis sova mellan 20:00-08:00 så det ska bli intressant att se hur det kommer att gå imorgon då jag tyvärr måste väcka honom. Usch det gör ont i mitt mammahjärta att jag måste dra upp honom så tidigt. Särskilt med tanke på att han somnade lite senare än vanligt nu ikväll. Men men jag har ju inget val. Jag undrar också hur det ska gå med lämningen imorgon när han kommer att vara så trött, jag hoppas det går bra och att jag slipper se honom ledsen.

Kortet är från i lördags, taget i Sagas lekstuga

Lek- och fikabesök

I eftermiddags fick vi besök av Hans, Sara och Alfred, vilket vi blev mycket glada över. Joppe passade på att bjuda på sina kärleksmums han gjort tidigare idag. Söte Alfred är nästan exakt 6 månader yngre än Joppe, men det kan man inte tro då de är jämnstora. Det är till och med så att Alfred växt ifrån lille Joppe. Nästa helg så får Joppe och Alfred leka igen för då är det dags för kräftskiva hemma hos dem, det ser vi fram emot.

Söndagen bjuder på kärleksmums

Tidigt i morse åkte Jonas iväg till golfbanan, jag och Joppe valde däremot att sova till 08:00 istället. Vi började morgonen som vanligt med mys i soffan till Bolibompa. Efter en stund så tröttnade vi och valde att förflytta oss till köket för att äta frukost och baka. Idag blev det kärleksmums och Joppe var helt tokig, han skulle vispa, röra och hälla i alla ingredienserna. Resultatet blev att vi hade mjöl och smet precis överallt, men kul hade vi och kärleksmumsen blev fina.