fredag 30 september 2011

Mot Skövde

Vi är nu på väg till Skövde. Lite senare än planerat då jag jobbade längre än vad jag trodde att jag skulle göra. Hur som helst så hinner vi i alla fall med att gå i några affärer. Vi vill ju hinna med lite fredagsmys hemma också innan Joppe ska sova.

Hello Friday!

Fredagen är redan här och då är jag alltid på ett strålande humör, likaså idag! Snart ska jag och Joppe hoppa upp på cykeln och trampa iväg till förskolan. Joppe börjar redan klockan 07:30 idag eftersom jag ska jobba lite extra idag också. Så idag får Joppe till och med äta frukost på förskolan, vilket han aldrig brukar göra annars.

När jag slutar vid 15:00 ska lilla familjen åka iväg till Skövde för att shoppa. Så som jag har längtat! Förhoppningsvis kommer jag hem med mycket bebiskläder och kläder till Joppe samt mycket färre pengar på visa-kortet.

torsdag 29 september 2011

Solig höstdag

Idag har det varit en helt underbar höstdag och jag hoppas att vi kommer att få uppleva många sådana här härliga och soliga dagar nu i höst. Vid 16:00 när jag slutade idag cyklade jag och hämtade Joppe på förskolan. Dagen hade gått jättebra för Joppe och det hade inte märkts på honom att han gått fler timmar än vad han brukar. Det var en glad Joppe som kom åkandes mot mej på en Bobby Car.

När vi kom hem möttes vi av pappa Jonas på uppfarten. Vi gick in och fixade middag till Joppe och efter det gick vi ut och lekte på lekparken och i trädgården tillsammans. När det är så här underbart väder får man passa på att vara ute.

På cykel

Nu är Joppe lämnad på förskolan (ja självklart hade han hjälm när vi cyklade). Det var en glad och pigg Joppe jag lämnade där så jag hoppas han orkar med dagen. Nu kallar jobbet! Ha en fin dag alla sköningar!

Lång dag

Idag får Joppe gå lite längre på förskolan, nämligen mellan 08:30-16:10. Anledningen är att jag ska jobba lite extra. Det blir den längsta dagen på förskolan för Joppe, han har inte gått så många timmar någon annan dag. Men jag hoppas att det kommer att gå bra och att han orkar hela dagen.

onsdag 28 september 2011

Övertalning

Jag har precis övertalat Jonas att följa med på lite shopping i Skövde på fredag. Han och Joppe får följa med mej som shoppingssällskap. Känns som om det kommer att vara alldeles för mycket folk på lördag, så det är nog lika bra att åka på fredag efter jobbet. Jag har i alla fall skrivit upp vad jag ska handla och det är en hel del till bebisen och även lite smått och gott till Joppe.

Dessa tröjor ska jag spana in på Polarn o Pyret

Varje sekund

Nu ska vi alldeles strax cykla iväg till förskolan. Jag längtar redan tills klockan är 16:00 och jag får åka och hämta min lille älskling igen. Som tur är vet jag att han har det bra på förskolan och att han trivs. Men som vanligt räknar jag ner timmarna, minuterna och sekunderna tills jag får hämta hem Joppisen igen. Tänk att man kan älska någon så mycket ♥

Stapla, bygga & konstruera

Jag och Joppe har en mysig morgon tillsammans med mycket mys och lek. Idag börjar jag inte jobba förrän 11:30 så jag lämnar Joppe lite efter 11:00. Så dessa dagar då jag börjar lite senare har vi verkligen kvalitetstid på förmiddagen jag och Joppe. Just nu sitter Joppe och ritar och då passar jag på att slänga in ett snabbt blogginlägg. Snart ska vi ha lite frukstund tillsammans med frukt och saga.

Sedan Joppe var ganska liten har han alltid älskat att stapla saker. Det behöver inte alltid vara klossar eller kuber utan det kan lika gärna vara böcker, bilar eller något annat. Idag plockade han fram sina små klossar och började stapla. För varje kloss han klarar applåderar han och tittar på mig, stoltheten riktigt lyser i hans ögon. Underbart!

tisdag 27 september 2011

Gratis är gott

Denna tisdagen har gått väldigt fort och det känns nästan lite konstigt att det redan är kväll och snart dags att sova. Det känns som om tiden efter att jag hämtat Joppe på förskolan bara försvann och att det enda vi hann var att äta, bada och och ha vällingmys.

Nu ikväll har jag och Jonas mest tagit det lugnt och gjort minsta möjliga. Vi har kikat på teve och jag har fått massage. Jag känner att kroppen börjar bli mycket tyngre nu och att jag är betydligt otympligare. Därför är det underbart att få massage av Jonas på kvällarna, min rygg och nacke behöver det. Tack älskling ♥

Denna gravidbox hämtade jag ut på Apoteket (Apoteksgruppen) tidigare idag. Gratis är gott!

MVC-besök

Nu på morgonen har jag varit på kontroll på MVC. Idag var Joppe med mej och han tyckte det var riktigt kul. Allt såg bra ut så det kändes skönt. Hjärtljuden hittades fort denna gång, tack och lov. Nu är jag och Joppe hemma igen, men snart ska vi cykla till förskolan och jobb.

Shoppingbegär

I flera dagar har jag varit så sugen på att åka och shoppa. Det känns som om ALLA utom jag är och shoppar. På varenda blogg jag läser så shoppas det, i varenda tidning jag läser ser jag annonser från H&M o.s.v. Jag vet egentligen inte vad det är jag vill shoppa eller om det verkligen finns något som behövs här hemma. Men shoppa det vill jag! Jag vill till Ikea, till Gekås, ja till de mesta affärerna förutom mataffärer. Så nu i helgen ska jag försöka ta mig till Skövde för lite shopping samt till Trollhättan. I Skövde är det den "Stora shoppinghelgen" nu i helgen, så då kan jag shoppa samtidigt som jag trängs och knör med alla andra. Och till Trollhättan behöver vi verkligen ta oss en sväng, vi har inte hämtat vagnen än...illa illa. Shoppingbegär...jo tack...

måndag 26 september 2011

Kratthjälp

Idag slutade jag tidigt, vilket var skönt eftersom det var personalmöte hela kvällen. Jag hann därför mysa och leka med Joppe några timmar efter jobbet. När Jonas kom hem tog lilla familjen en promenad och sen stannade vi kvar ute i trädgården och krattade löv fram tills jag åkte iväg till jobbet igen.

Nu ikväll har jag och Jonas kikat på "Ensam mamma söker" och nu har jag flyttat över till sovrummet för att läsa lite bloggar i sängen innan det är dags att sova.

Joppe hjälpte självklart till att kratta...
...och att sprida ut löven i lövhögarna igen...

The Buppa Brand

Förra året köpte vi en åkpåse till Joppe från The Buppa Brand som vi har varit jättenöjda med. Men den nya Black Star är riktigt snygg tycker jag. Tyvärr tror jag att den kommer att bli för stor för vår lilla liggdel, annars hade den varit ett givet köp.

Den till höger har vi till Joppe

Redo för vintern

Jag har en väldigt snäll mamma. Nu i helgen kom hon hem med en jättefin vinterjacka till mej, en svart Didriksons Expedition WNS parka. Även Joppe fick present, i form av en otroligt mjuk och skön mössa från Didriksons. Tack snälla mamma/mormor för att du alltid är så snäll mot oss ♥

Måndagslistan v.39

Idag, måndag är jag glad för att...

Läkarkontrollen + TUL i torsdags gick så bra. Det var underbart att få se vår lill* bebis igen
 Vi hade söndagsfrukost med fina vänner igår
Jag har fått en jättefin vinterjacka från Didriksons av min snälla och omtänksamma mamma
Joppe har börjat prata mer och mer, underbart att lyssna på honom
 Jag mår bra, är frisk och otroligt lycklig

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

söndag 25 september 2011

Höstmys

Efter att vi lagt Joppe vid 19:00 så tände vi en massa levande ljus i vardagsrummet och myste ner oss i soffan till en film. Ikväll blev det filmen "You Again" som var helt okej. En perfekt film att se en söndagkväll då man är lite lagom trött och inte orkar tänka. Jonas smög iväg till köket i mitten av filmen och kom tillbaka med en jättegod fruktsallad och kesella vanilj. Ibland kan han minsann överraska ;)

Söndagsfrukost

I förmiddags vid 09:00 cyklade jag, Jonas och Joppe iväg till stan för att köpa färskt bröd. Sedan cyklade vi vidare hem till Petra, Marcus och Charlie där det bjöds på riktigt god söndagsfrukost. Maja och Jonas var också med, så vi var ett härligt frukostgäng. Vi ska försöka se till att ses så ofta vi kan på söndagar och äta frukost tillsammans. Nästa söndag ska vi vara här hemma :)

Kompisarna Charlie och Joppe

Lek och plask

Igår eftermiddag åkte jag, Jonas, Joppe, Moster C och Patrik iväg till badhuset för att bada, plaska och leka. Joppe var för det mest nöjd och glad, men när Jonas ville åka vattenrutschkanan blev han arg och ledsen för att han inte fick följa med. Han är verkligen helt tokig i rutschkanor och blir så arg. Vi hade en mysig stund i badhuset och det var extra roligt att Moster C och Patrik ville följa med oss.

lördag 24 september 2011

Lördag förmiddag

Lördagen startade klockan 07:25 hemma hos oss. Givetvis var det Joppe som hade sovit klart och var redo att sätta igång. Efter bolibompa, välling och frukost gjorde vi iordning oss och åkte iväg till mitt jobb. Jag var nämligen lite glömsk igår och åkte därifrån utan att ta med mej Joppes cykelhjälm hem.

När vi ändå var på jobbet passade vi på att leka på lekparken där. Joppe tyckte det fanns mycket roliga grejer att testa och utforska, så vi blev kvar en bra stund. När Joppe till slut hade sand precis överallt samt blöta skor och strumpor beslöt vi oss för att åka hem. Men på hemvägen gjorde vi ett snabbt stopp hemma hos Joppes farmor och farfar, där vi stannade och pratade och lekte en stund.

fredag 23 september 2011

Fredagsmys med TT

Jag och Joppe har skickat iväg pappa Jonas på spelkväll [COD-kväll, alltså Black Ops på PS3]. Så vi får ha fredagsmyset själva idag. Vi sitter just nu och kikar på Joppes favoritprogram, närmare bestämt på Teletubbies. Teletubbiesfilmerna är mycket populära här hemma och bara man säger ordet "Teletubbies" så springer Joppe fram till Tv:n och är helt tokig tills man har fått på filmen.

Nej nu ska vi mysa vidare, hoppas ni har en mysig fredag ni också.

Joppes dvd-samling med Teletubbies

torsdag 22 september 2011

Älskade barn

Det var en glad och pigg Joppe jag och Jonas hämtade på förskolan idag. Direkt när vi var klara i Skövde åkte vi och hämtade hem vår lille kille. Joppe sken upp som en sol när han såg att både hans mamma och pappa kom till förskolan. Han for runt inne på avdelningen och ville visa både leksaker för oss samt hur bra han åker rutschkanan där inne. Men gå hem det ville han inte, nej han hade nog gärna stannat kvar ett tag till och lekt.

När vi kom hem åkte Jonas och jobbade igen medan jag och Joppe umgicks med hos Moster C och Patrik. Joppe trivs verkligen så bra när det är mycket människor omkring honom och han showar hela tiden, dansar, snurrar runt och låtsas ramlar. Du är helt underbar Joppe ♥


Antenatalmottagningen

Vi lämnade Skövde och KSS betydligt gladare och lättade. Jag fick göra en ordentlig undersökning med både blodtryck, CTG och TUL. Blodtrycket var lågt och bra och CTG-kurvan var bra. Ultraljudet visade normal mängd fostervatten, normalt blodflöde i navelsträngen och vikten på bebisen låg på normalkurvan. Det var underbart att få se bebisen igen och nu längtar vi ännu mer till november.

TUL

I eftermiddag ska jag och Jonas åka iväg till Skövde till KSS för att göra ett tillväxtultraljud. Eftersom jag hade havandeskapsförgiftning med Joppe samt att Joppe fick för lite näring vill de kolla upp så att bebisen i magen växer som den ska. Det är med dubbla känslor som jag gör detta. Jag är självklart jätteglad över att få se bebisen igen men samtidigt lite rädd för att de ska se något avvikande. Därför håller jag alla mina tummar och tår för att det ska gå bra och att jag kommer att komma hem med ett leende på läpparna.


onsdag 21 september 2011

Saknad och längtan

Varje dag när jag slutar jobbet så skyndar jag mig allt vad jag kan för att hämta hem Joppisen från förskolan. Jag vet att han trivs jättebra där och tycker att det är roligt att leka där, men ändå vill jag bara få hem honom så fort jag bara kan. Jag saknar honom väldigt mycket varje dag på jobbet. Idag när jag hämtade Joppe var de ute och lekte och det är helt underbart att stå en liten kort stund och bara se på honom när han leker med de andra barnen (innan han hinner se mig).

Nu i eftermiddag/kväll har jag och Joppe ätit kvällsmat tillsammans, duschat och lekt. Pappa Jonas jobbade över men han hann hem innan Joppe somnade, så de fick mysa en liten stund tillsammans.
Joppe i farten som vanligt

Dripp dropp

Här vaknade vi upp till regn och rusk. Det har regnat i stort sett hela morgonen och det håller i än. Jag och Joppe har en mysig morgon tillsammans utan stress och jäkt. Joppe ska inte vara på förskolan förrän vid 11, så vi tar det lugnt och myser. Just nu sitter vi i soffan och kikar på barnprogram medan vi äter frukt. Snart ska vi återgå till Duplo-byggandet i Joppes rum innan det är dags att åka iväg till förskola och jobb.

Hoppas ni har en fin dag!

tisdag 20 september 2011

Grattis Alfred 1 år!

Här kommer lite bilder från Alfreds barnkalas tidigare idag:

Joppe och födelsedagsbarnet Alfred leker i Alfreds rum
 Joppe testkör Alfreds ursnygga bil, den var mycket rolig.

Dags för paketöppning, Joppe fick vara med Alfred och hjälpa till att öppna.

Kalasdags

I förmiddags var vi bjudna hem till Alfred på hans 1-årskalas. Eftersom inte Joppe skulle till förskolan förrän vid 11-tiden så passade det utmärkt. Hemma hos Alfred blev vi bjudna på jättegott fika och Joppe tyckte det var mycket roligt att leka i Alfreds rum.

Innan vi åkte iväg på kalas

Bilder från kalaset kommer senare ikväll, för nu ska jag avnjuta en god middag med min älskling.

Mina fina

Om ni bara visste hur mycket jag älskar er ♥

måndag 19 september 2011

Vägning och mätning

Idag efter att jag hämtade Joppe på förskolan så åkte vi iväg till BVC för 18-månaderskontroll. Det var ett halvår sedan vi var där sist, så det var riktigt spännande att få väga och mäta idag. Mindre spännande var det att få spruta. Joppe tyckte att den gjorde väldigt ont och jag kände mej jätteelak som satt och höll fast i honom. Men som tur var så gick det onda över väldigt snabbt och glömdes av lika fort. Joppe fick ett klistermärke och en cd-skiva med sånger för att han var så duktig. Han fick även en lapp som han kunde gå till biblioteket och byta ut mot en bok. Så dit får vi gå någon dag och hämta hans fina bok.

Måndagslistan v.38

Idag, måndag är jag glad för att...

Det är mindre än 2 månader kvar tills vi får en till familjemedlem
 Vi ska på TUL på torsdag för att kolla så den lill* växer som den ska
Jag och Joppe ska på 1-årskalas imorgon hos Alfred
Jag trivs så bra på mitt jobb
 Joppe trivs så bra på förskolan, han vill aldrig gå hem när vi hämtar honom 

Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

18-månaderskontroll

Vi har varit på bvc nu på 18-månaderskontroll. Joppe tyckte sprutan gjorde ont, men det gick snabbt över som tur var. Vi stannade kvar en liten stund efter för att åka rutschkana. Lite belöning måste man få efter sprutan.

söndag 18 september 2011

Charlies dop

Idag var det dags för Joppes yngsta kompis Charlie att döpas. Dopet var klockan 14:00 i Bjärklunda kyrka, en helt okej tid för oss...trodde vi. Men icke! Joppe vägrade att sova efter lunchen idag och jag och Jonas blev allt mer stressade över det. När klockan var 13:00 då passade det att somna och eftersom vi åkte vid 13:30 så var det liksom ingen idé att överhuvudtaget väcka honom och dra iväg med honom till kyrkan. Istället fick mina snälla föräldrar komma hit och vakta en sovande Joppe medan vi åkte iväg till dopet. Dopet var jättefint och Charlie lika söt som alltid.

Efter dopet åkte vi hem och hämtade vår lille kille som precis lagom hade vaknat till liv och var redo att följa med oss till dopfesten. Där bjöds vi på kycklingsallad och pannacotta och Joppe härjade runt som aldrig förr, precis som han brukar.


Silviakaka

Recept på begäran, varsågod Cicci :)

Silviakaka

Kaka4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten

Glasyr
100g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 Äggula
Kokosflingor

Gör så här
1. Kaka: Vispa ägg och socker fluffigt
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i vattnet och rör smeten slät.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd ugnsplåt.
Grädda i 175°c, 25-30 min.
Låt kakan svalna och börja sedan på glasyren.

2. Glasyr: I en kastrull, smält smöret tillsammans med
sockret samt vaniljsockret. Vispa försiktigt ned äggulan
bred genast ut den ljumna glasyren över kakan.
Avsluta med att strö över rikligt med kokos.

lördag 17 september 2011

Lördag kväll

Ikväll var vi bjudna hem till Joppes farbror och hans sambo. Där blev vi bjudna på en 3-rätters middag, vilket var riktigt gott. Joppe for runt som en tok och älskade all uppmärksamhet han fick. Det var en trevlig kväll men tyvärr kunde vi inte stanna så länge eftersom Joppe behövde lägga sig.

Joppe fick en bok av farmor och farfar som han tyckte väldigt mycket om

Olins Lekpark

I morse efter frukost gick vi ut i det fina (men kalla) vädret och grejade lite i trädgården. När vi var klara med det tog vi en promenad fram till stan där vi lekte i Olins Lekpark. Joppe älskar att åka rutschkanor och där finns det tre stycken att åka, vilket han uppskattade mycket. Han är verkligen helt orädd när det kommer till rutschkanor, han bara kastar sig ner, antingen liggandes på rygg, mage eller sittandes. Vi passade även på att göra lite ärenden i stan när vi ändå var där samt handla på ica. En riktig mysig förmiddag för lilla familjen :)


fredag 16 september 2011

Underbart höstväder

Idag har det varit helt underbart höstväder, soligt och mycket fint. Därför passade jag och Joppe på att spendera eftermiddagen utomhus. Vi tog en cykeltur till Joppes stora förtjusning, han är helt galen i att cykla. Vi cyklade en bra stund innan vi stannade till vid lekparken vid Bågen. Där lekte vi en stund innan vi cyklade vidare hemåt för att fika och leka i trädgården. Vi har haft en jättemysig och rolig eftermiddag jag och min lille Joppe.

Rutschkanor är roligast tycker Joppe
Fika ute på trappan

Joppe 1,5 år

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Joppes 1,5 årsdag. Jag och Joppe firade lite i morse innan det var dags att åka iväg till förskolan. Vi firade med kaka och frukt, mumsigt tyckte vi båda.

Grattis min älskade Joppe ♥

torsdag 15 september 2011

En dag i stressens tecken

Den här dagen har inneburit mycket stress, flängande fram och tillbaka och väldigt lite lugn och ro. Vi började dagen med mys som vanligt för att sedan skynda iväg till Joppes förskola för fotografering, efter fotograferingen skyndade vi hem igen. Väl hemma blev det lite frukt och lek innan det var dags att gå tillbaka till förskolan och åka vidare till jobbet. Moster C och Patrik var snälla och hämtade Joppe på förskolan så att jag och Jonas skulle hinna till banken på vårt bankmöte. Så direkt till banken efter jobbet i 1,5 timma. När vi var klara på mötet kom jag på att jag var tvungen att gå till apoteket, jag sprang till apoteket och hann precis komma in innan de stängde. Sen skyndade vi oss hem så vi hann mysa lite med Joppe innan det var dags för honom att lägga sig. Stress, stress, stress...

Därför säger jag nu god natt, vi hörs och ses imorgon!

Dance Collection

Just nu kan man beställa ett gratis linne på Libero.se om man registrerar 2 st Libero Up&Go paket (koderna). Linnet är tillverkat av ekologisk bomull och designat av Karoline Lenhult, så att det matchar byxblöjorna i UP&GO Dance Collection 2011. 

onsdag 14 september 2011

Tjejkväll på Enjoy

Vi sitter just nu på Enjoy och har det gott. Äter god mat, dricker gott (ja Ramlösa citron är gott) och pratar om allt mellan himmel och jord. Vi har det riktigt bra helt enkelt. Dock saknar vi Emelie som tyvärr inte kunde komma.

Onsdagens planer

Dagen i klockslag:

11:00 Lämna Joppe på förskolan
11:30 - 16.00 Jobb
16:15 Hämta Joppe på förskolan
16:30-19:00 Lek, bus, bad, kvällsmat, natta Joppe
19:00 Tjejkväll med mina fina mammavänner

God morgon från oss

God morgon!

Då var onsdagen redan här och jag tycker fortfarande att dagarna går alldeles för snabbt. Här hemma håller vi på och göra oss redo för en dag på förskola och jobb. Snart ska vi äta lite frukost tillsammans, i alla fall så ska jag äta frukost. Joppe är ingen frukost-människa, det enda han gillar till frukost är pålägg. Men jag ska göra som jag alltid gör, det vill säga njuta av god frukost. Jag älskar att äta frukost!


Joppe leker och busar precis som vanligt

tisdag 13 september 2011

Behind the scenes

Joppe var helt galen i förmiddags då jag skulle fota med självutlösaren. Han tyckte det var jätteroligt när kameran tog kort av sig självt och det blixtrade till automatisk hela tiden. Ja, ni ser själva på bilden nedan hur roligt vi hade det.

Tjockisen gör entré

Ni är många som frågat om magbilder och jag måste erkänna att jag är fruktansvärt dålig på att ta kort på mej själv eller be någon annan att göra det. Därför har jag inte ett endaste kort på min mage, inte ens för eget bruk. Men idag gjorde jag ett försök med självutlösaren, det är inga smickrande bilder men jag fastnade i alla fall ;)
v.30+4

Bii bii

Joppe gav sin mamma sovmorgon till 07:45 idag, det tackar jag väldigt mycket för. 9 timmars sömn för mig inatt, vilket jag verkligen var i behov av. Igår var jag jättetrött hela dagen, förkyld och ont i halsen. Idag känns det mycket bättre tack och lov.

Jag och Joppe började vår morgon med att ligga i sängen och mysa till Bolibompa medan vi hörde hur regnet vräkte ner utanför. Då känns det riktigt skönt att bara ligga i sängen inne och ha det gosigt. Riktigt skönt också att kunna ta det lugnt på morgonen, Joppe ska nämligen inte vara på förskolan förrän klockan 11 idag.

Så här står Joppe flera gånger per dag, det vill säga i fönstret. Det är jag som har lyft upp honom, för han kan självklart inte komma upp dit själv. Han älskar att stå och kika på alla bilar, lastbilar, traktorer, bussar osv. som kör förbi där. Vi bor ganska nära ett industriområde så det är mycket lastbilar som kör förbi, till Joppes förtjusning. Han står i fönstret och skriker "bii bii" som betyder lastbil eller "bii" som betyder bil. Älskade Joppe!