måndag 31 oktober 2011

Tidsomställning


Igår var verkligen den längsta dagen på mycket länge. Både jag, Joppe och Jonas var trötta i stort sett hela dagen och jag tyckte att timmarna gick så långsamt. När klockan var 17 ville Joppe gå och lägga sig, vilket hans hemska föräldrar inte godkände. Istället fick vi busa, leka och bada, ja göra det mesta för att förhindra att han skulle somna.

I morse vaknade han på tok för tidigt, vilket resulterade i en trött Joppe på förskolan. Och nu ikväll var det likadant, det vill säga att han var trött tidigt och ville sova. Men vi lyckades hålla honom vaken ikväll också. Nu hoppas jag bara att han kan sova gott hela natten och förhoppningsvis vakna runt 07:30 imorgon. Ja man kan ju alltid hoppas i alla fall...

Imorgon bitti ska jag och Joppe till MVC för en kort kontroll, endast blodprov samt urinprov. Något som jag måste kolla varje vecka på grund av havandeskapsförgiftningen jag hade förra graviditeten. Sen så ska vi mysa hemma innan det är dags för förskola och jobb. Imorgon jobbar jag bara mellan 11:30-16:00, ska bli skönt med en kort dag.

Nej nu väntar sängen! Natti Natti!

Måndagslistan v.44

Idag, måndag är jag glad för att...

Jag trivs så bra på mitt jobb, det känns aldrig jobbigt eller tråkigt att gå dit, snarare tvärtom.
 Moster C och Patrik är här i stan igen
Imorgon ska jag och Moster C åka och shoppa
Det är november månad imorgon, vilket innebär månaden för BF
 Vi ska äta söndagsfrukost med våra vänner på söndag
Jag mår bra och känner mig pigg trots att jag är i slutet av graviditeten


Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

Heldag

Idag när jag kom hem från jobbet satt Moster C, Patrik och Joppe och åt middag tillsammans. De var och hämtade Joppe på förskolan vid 14:00 så han slapp gå så länge idag. Något som jag är mycket tacksam över eftersom jag jobbade heldag idag. Jag jobbar nämligen fler timmar denna vecka eftersom det är lov och några på jobbet vill vara lediga. Perfekt att få lite extra pengar nu innan jag går på mammaledighet igen.

Dagens Joppe vill inte vara med på bild

Tårar

Igår såg jag och Jonas på film. Jag brukar gilla filmer med Kate Hudson så Jonas var snäll och lät mig välja en film med henne. Jag trodde det skulle vara en glad film men oj vad ledsam och sorglig den var. Jag brukar sällan gråta till filmer, men då kom det till och med tårar från mig. Om det var på grund av gravidhormoner eller ej det vet jag inte, ledsamt var det i alla fall. Filmen var bra och helt klart värd att se.

Hur som helst så medför sådana filmer alltid en positiv verkan på mig. De får mig att uppskatta det jag har ännu mer, uppskatta livet och kärleken. Efter filmens slut ville jag bara krama om Jonas och Joppe och aldrig släppa taget, inte en sekund <3

söndag 30 oktober 2011

Paltkoma

Usch vad trött jag är idag. Efter att vi kom hem från Kvänum har jag nästan bara gått omkring och längtat efter att det ska bli kväll så jag kan få gå och lägga mig. Men först ska jag och Moster C planerar lite inför jul och sen ska jag och Jonas eventuellt se en film, om vi orkar vill säga. Imorgon är det dags för jobb och förskola igen. Jag jobbar heldag imorgon så Joppe ska till förskolan redan klockan 07:30, men som tur är kommer Moster C och Patrik och hämtar honom kl 14:00. Skönt att de är hemma så han slipper gå till 16:15.
 Mina föräldrar, Moster C och Patrik samt Joppe och Jonas på Lumber och Karle tidigare idag
Joppe och jag

Lumber & Karle

Idag blev vi bjudna på söndagslunch på Lumber & Karle av mina föräldrar. Även Moster C och Patrik mötte upp oss där och åt. Men det var inte vilken lunch som helst utan en trerätters lunch. Till förrätt fick vi räk- och laxtartar på salladsbädd med hovmästarsås. Till varmrätt valde jag grillad kalventrecote med kantarellsås, sautégrönsaker och persiljepotatis. Till efterrätt blev det vit chokladpannacotta med passionssås. Joppe fick en mer barnanpassad lunch bestående av köttbullar, potatis, gräddsås och lingon. Han lyckades peta i sig två köttbullar och lite gurka vår lille matstrejkare.

Tack mamma och pappa för en mysig och god söndagslunch. Vi blev både mätta, glada och belåtna.

Vintertid

Ännu en bra natt här hemma, men när Joppe vaknade hade han väldig hosta, men efter lite hostmedicin blev det lite bättre. Klockorna har vi ställt om här hemma till vintertid, så när Joppe valde att vakna 06:30 var det helt okej då klockan trots allt egentligen var 07:30.

Idag blev det ingen söndagsfrukost hemma hos Petra, Marcus och Charlie eftersom Charlie är sjuk. Så istället fick vi ha en mysig frukost tillsammans här hemma, bara vi i lilla familjen. Men nästa söndag hoppas jag att vi alla tre par är friska och redo för att köra igång med våra mysiga söndagsfrukostar igen.

Joppe som vanligtvis aldrig får i sig smörgås, lyckades få i sig några bett i alla fall

lördag 29 oktober 2011

Ensam en lördagkväll

Andra lördagskvällen i rad som jag sitter själv hemma. Jonas är iväg på 30-årsfest och jag är hemma med Joppisen. Joppe sover gott i sin säng sedan klockan 19:10. Han måste varit väldigt trött för han somnade med en gång när jag lade ner honom i sängen. Annars brukar han alltid busa en liten stund och roa sig med att slänga ut nappen och snutten från sängen.

Själv så har jag satt mig skönt i soffan och kikar på tv samtidigt som jag sneglar lite på datorn. Ljusen är tända och de fina rosorna jag fått av mamma står på soffbordet. Jag njuter av lugnet och av att bara kunna slappna av, det är inte fy skam att vara lite själv ibland. Fast självklart saknar jag Jonas, men jag hoppas att han har en riktigt trevlig kväll och att de firar Johan rejält.

Sen lunch

Idag blev vi bjudna på en sen lunch hemma hos Joppes farmor och farfar. Joppe blev jätteglad över att få komma dit och sprang in och kramade farfar som kom och öppnade dörren. Vi åt som sagt lunch där och Joppe passade även på att leka med alla leksakerna som pappa Jonas hade när han var liten.

Liten shoppingtur

Idag på förmiddagen åkte jag, Joppe och mormor och morfar till Lidköping för att shoppa lite. Vilket i och för sig slutade med att vi bara hann in i en affär, Rydéns. Så en liten shoppingtur var det verkligen. Jag kom i alla fall ut med en liten påse med två par byxor till Joppe. Ett par svarta tights från Villervalla och ett par svarta velourbyxor. De svarta tightsen har jag haft i de flesta storlekar då jag anser att de har varit toppen till Joppe, så därför fick det bli ett par till i en storlek större. Jag var lite besviken på utbudet tyvärr, tycker att de brukar ha mycket mer fint. Men förhoppningsvis kommer det in före jul så vi kan shoppa mer.

Villervallakläder till Joppe

fredag 28 oktober 2011

Fredagsmys

Fredagshandlingen gick smidigare än tänkt då mina föräldrar gärna ville att Joppe skulle stanna hos dem. Jag och Jonas kunde därmed åka iväg och handla i lugn och ro. Vilket passade bra då vi handlade mycket och självklart fick avstämning.

Nu ligger Joppe i sin säng och jag och Jonas ska snart avnjuta en god fredagsmiddag bestående av kalvfile, potatis i ugn och god sås. Underbart med fredagsmys!

v.38 ♥

Då var det fredag igen vilket innebär att jag går in i en ny vecka, närmare bestämt vecka 38. Nu börjar det närma sig med rasande steg. Givetvis så vet jag att sannolikheten att jag går över säkerligen är stor, men det är ändå spännande att ha ett BF-datum som utgångspunkt. Något som jag däremot vet är att vi längtar allt mer och mer.

Bullfest

Även denna natt har varit bra och det verkar som om hostmedicinen har bra effekt på Joppe. Han hostade inte alls mycket i natt, så även denna natt har inneburit närmare 13 timmars sömn för Joppe.

Jag och Joppe sitter just nu i köket och har fredagsfika. Vi äter mormors vaniljbullar som är riktigt smarriga. Jag börjar inte att jobba förrän 11.30 idag och lagom tills dess kommer Jonas hem och tar hand om Joppe. Vi beslöt igår att hålla honom hemma idag med på grund av hans hosta. Så nu på förmiddagen jobbar Jonas och jag kör ett eftermiddagspass på 4,5 timme bara. Efter jobbet blir det storhandling, underbart att fylla upp kyl och frys med en massa godsaker inför helgen.

torsdag 27 oktober 2011

Jullängtan

Jag har börjat få jullängtan, eller rättare sagt adventlängtan. Jag längtar efter att få ställa fram adventsljusstakarna, få tända första ljuset i den levande adventsljusstaken, få dricka glögg och äta pepparkakor, slå in julklappar och lyssna på julmusik. Denna julen kommer dock att bli lite annorlunda eftersom vi kommer att ha två småttingar i huset. Annorlunda på ett positivt sätt, ännu mera kärlek och ännu mera glädje. Jag ser fram emot en mysig jul...


Busy day

Idag har jag inte träffat min lille Joppe mycket. Imorse träffade jag bara honom i 20 minuter innan jag åkte iväg till jobbet och i eftermiddag hann jag bara äta middag med honom innan det var dags att åka iväg till personalmötet. För att sedan komma hem till en sovande lite kille. Imorgon har vi hela förmiddagen tillsammans och kvällen så då ska jag passa på att ta igen lite kvalitetstid med min fina son.

Har inte ens hunnit ta ett foto på Joppe idag, så istället får ni hålla er till godo med mig...

Hostmedicin

I förmiddags åkte Jonas iväg till vårdcentralen med Joppe. Vi bestämde igår att det var lika bra att åka dit så de kunde kolla så Joppe inte har någon infektion i kroppen. Efter olika tester visade det sig att han inte har någon infektion men att han är svullen i hals och näsa. Vi fick hostmedicin utskrivet, så nu kanske han kan sova gott på nätterna utan att vakna av hostan. Skönt att det inte var något annat.

Nu ska jag åka iväg på personalmöte. Hörs senare!

13 timmar

I natt har Joppe sovit 13 timmar, från 19:15-08:15. Jag känner mig riktigt utvilad och pigg, redo att ta tag i dagen och därmed åka till jobbet. Joppe får stanna hemma idag också så vi är riktigt säkra på att han är pigg. Jonas får vabba idag eftersom jag jobbar lång dag. Kan vara mysigt för dem att få tillbringa hela dagen tillsammans.
Joppes första dagiskort har kommit.
Joppe bjuder på en grimas, men vi tycker att han är lika söt ändå ;)

onsdag 26 oktober 2011

Uppskattat besök

Både jag och Joppe var rastlösa på eftermiddagen och hade tänkt att ta en promenad. Men regnet ville inte sluta, utan ökade istället. Då fick jag ett sms från Petra, hon och Charlie ville komma över med fika. Jag och Joppe blev jätteglada och vi hade några härliga timmar tillsammans. Petra hade med sig jättegoda kakor som till och med Joppe tyckte om, då är det riktigt gott betyg.

Jonas behövde jobba över så Petra fick känna på livet som tvåbarnsmamma medan jag gick ut med Figo i spöregnet. När jag kom in satt de alla tre i Joppes rum och läste bok...mys. Tack för att ni kom och förgyllde vår dag.
Petra, Charlie och Joppe

Blåsigt

I förmiddags var jag och Joppe ute på en promenad med Figo. Det var ingen direkt skön höstpromenad, det blåste och var kallt. Men det var ändå skönt att få lite frisk luft.

Nu ligger Joppe och sover men han borde vakna när som helst. Eller så får jag gå in och väcka honom. Vill helst inte att han sover över 2 timmar för då somnar han inte i tid på kvällen. När Joppe vaknar ska vi laga mat, idag blir det köttbullar, potatismos och broccoli. Om jag har tur så kanske maten duger åt den kräsne lille Joppe idag. Efter maten blir det en promenad igen, förhoppningsvis har det slutat att regna då.

Polarn o Pyret

Fina tröjor från Polarn o Pyret. Tyvärr finns inte den vänstra i baby-storlek så den kan jag inte köpa till Joppe. Annars hade det varit ett givet köp. Den till höger är också fin, den finns däremot i baby-storlek.

Frisk gnällig tröttis

Vår natt har varit betydligt bättre än föregående. Joppe somnade ganska fort efter att vi lade honom i sin säng och sen sov han riktigt bra fram tills natten. Då vaknade han och var lite ledsen och hostade. Jonas gav honom välling och bytte blöja men sen ville han inte somna om. Istället fick han komma över till oss och sova, vilket inte heller var särskilt populärt. Men efter många om och men så somnade han i alla fall och sov fram tills klockan 08:00. Jag vet inte riktigt om det är på grund av hostan som han sover dåligt eller om det kan vara något annat såsom mardrömmar kanske. Jag hoppas i alla fall att det kommer att vända snart så han börjar sova bra som vanligt.
I övrigt så mår Joppe bra, han har ingen feber och han leker och far runt här hemma precis som vanligt. Det enda som jag kan tycka är lite annorlunda är att han är betydligt gnälligare än vad han brukar vara. Vilket i och för sig borde bero på att han sover sämre. Om en liten stund ska vi äta lite mellis och efter det ska vi ta en skön promenad.

tisdag 25 oktober 2011

Inte så lite kaxig

Denna "fylla-i-bok" har vi till Joppe och nu har vi även köpt en likadan till bebisen. Både jag och Jonas tycker att den är jättefin och att den har lite roligare språk, bilder och information. Ett bra tips till er gravida där ute. Nu längtar vi tills vi har vår lill* bebis här hos oss och vi kan börja fylla i boken.

Ledsen liten kille

Idag efter jobbet åkte jag som vanligt direkt till Joppes förskola för att hämta honom. De var ute på gården och lekte men Joppe såg inte så pigg ut och inte alls lika glad ut som vanligt. Personalen sa att han hade varit lite ledsen idag och att de inte riktigt kände igen honom. Han hade svårt att somna på vilan och när han väl hade somnat så vaknade han och var jätteledsen. Jag hoppas att det beror på att han sovit dåligt inatt och att det inte är en ny sjukperiod som kommer. Det går även vattkoppor på Joppes förskola och jag vet en hel del barn som fått feber och varit hängiga precis innan vattkopporna har dykt upp, så eventuellt kanske det är vattkoppor på gång.

Joppe har varit ganska pigg här hemma nu under kvällen, men för att vara säkra vabbar jag imorgon. Vill inte skicka iväg Joppisen till förskolan om han inte är helt kry. Och på torsdag får Jonas vabba om inte Joppe mår bättre.
Trött liten Joppe kikar på favoritprogrammet Teletubbies

Tisdagen är här

Natten har varit sådär, Joppe har sovit oroligt och hostat. Så idag är vi trötta familjen. Jag hade tid på MVC tidigt så Jonas fick komma hem och ta Joppe för han vaknade precis när jag skulle åka. Kändes inte bra att behöva väcka honom när jag visste att han sovit dåligt.

Kontrollen på MVC gick bra. Alla tester visade bra resultat och bebisen verkar må bra.

Nu är det dags att börja jobba! Vi hörs lite senare!

måndag 24 oktober 2011

Uppbokad måndag

Måndag kväll och jag ligger i sängen med datorn. Jag passar på att läsa ikapp lite bloggar samtidigt som jag skriver lite blogginlägg. Min dag har verkligen gått i ett, först jobbat, hämtat Jopppe på förskolan, besök av Mellis och Olle och till sist mammafika på stan. En härlig uppbokad måndag och en perfekt start på veckan.

Joppes dag på förskolan hade gått bra. När jag lämnade honom i morse sprang han bara in och började röja bland leksakerna direkt. När jag hämtade honom låg han fortfarande och sov, men han hade varit pigg och även fått i sig lite mat under dagen.

Nu ikväll har jag varit på Nockes med mina fina mammavänner; Emelie, Chris och Ida. Vi har druckit te och pratat om allt mellan himmel och jord. Två härliga timmar som bara flög iväg.

Joppe på förskolan

Joppe & Olle

Efter att jag hämtat Joppe på förskolan kom Mellis och Olle hem till oss och hälsade på. Det var ett bra tag sedan vi träffades sist så det var verkligen på tiden. Jag kollade tillbaka på korten från sist och det visade sig att vi inte träffats sen den 11 maj. Jag och Joppe uppskattade verkligen besöket och vi hoppas att det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång.
 Joppe lär Olle sin favoritlek, nämligen "1,2,3 spring det fortaste du kan".
Joppe och Olle kikar i boken om Byggare Bob. En jätterolig bok med många ljud tyckte Olle.

Leken är i full gång! Ska det lekas så ska det lekas ordentligt!

Måndagslistan v.43

Idag, måndag är jag glad för att...

Joppes förkylning går åt rätt håll, så idag blir det förskola för honom och jobb för mig
 I eftermiddag kommer min vän Linda och hennes son Olle och hälsar på oss
Idag är det den 24 oktober vilket innebär att det är 2 månader kvar till julafton
Ikväll ska jag träffa mina fina mammavänner över en fika på Nockes
 Veckan har startat bra och jag hoppas på det kommer att bli en härlig vecka


Måndagslistans idé är hämtad från Jennyn. En lista i positiv anda helt enkelt, en lista att bli glad över! Gör en du med!

Bra start

Det verkar som om vi får en bra start på den nya veckan. Joppe har sovit gott hela natten och vaknade upp pigg och glad i sin säng. Ingen feber idag heller, bara lite hosta och snuva. Så idag får han gå till förskolan några timmar. Det blir en kort dag för honom där, endast 09:15-13:45, perfekt mjukstart efter några extra dagar hemma.

I eftermiddag kommer min fina vän Linda och hennes son Olle hem till oss och hälsar på. Det var ett tag sedan sist och vi ser verkligen fram emot besöket.
Dagens pyjamaskille

söndag 23 oktober 2011

Trotsa förkylningen

Vi fick ett sms vid 17 i eftermiddags att Sara, Hans och Alfred skulle besöka lekparken vid oss. De undrade om vi ville komma ut och leka en stund. Eftersom Joppe är feberfri så tackade vi naturligtvis ja och det är vi glada för, för vi hade en kul lekstund tillsammans med dem.

Promenix

Vi har tagit en härlig promenad i det fina vädret. Det var inte svårt att övertala Jonas om att gå ut och gå. Han svarade ja på direkten. Lite märkligt tyckte jag men snart förstod jag varför. Jo snuset var slut, helt slut till och med. Vi passade även på att besöka Ica och komplettera med lite smått och gott till kylskåpet.

Joppe mår efter vilan, promenaden och med lite mat i magen mycket bättre. Hoppas bara hostan och snuvan vill ge sig någon gång.

Piffar och puffar

I morse vaknade Joppe utan feber, tyvärr sitter hostan och snuvan fortfarande i. Så eventuellt blir det att vabba imorgon också. Men jag hoppas att han blir allt piggare och vaknar upp ännu bättre imorgon bitti. Jag jobbar bara mellan 09:30-13:30 imorgon så det är en kort dag i så fall.

Här hemma har vi en riktig fixardag. Vi sätter upp tavlor, dammar, dammsuger, plockar iordning, sorterar piffar och puffar. Just nu har Jonas och Joppe en liten vilpaus medan jag är igång än. Jag har väldigt svårt att koppla av mitt på dagen och vila, jag är alldeles för mycket uppe i varv. Vilket troligtvis kommer att innebära en mycket trött Linda ikväll.

I eftermiddag ska jag försöka få med mig mina pojkar ut på en promenad i det fina vädret. Jag är fruktansvärt trött på att vara inne, vilket vi har varit ganska mycket nu när Joppe varit sjuk. Så en solig eftermiddagspromenad står näst på schemat.





lördag 22 oktober 2011

Home Alone

Ikväll är Jonas hemma hos sin vän Daniel på avskedsmiddag. Han ska nämligen flytta till Thailand på obestämd tid. Jag och Joppisen var också bjudna men eftersom Joppe är sjuk så får han och jag stanna hemma. Joppe ligger just nu i sin säng, han har inte somnat utan ligger och leker med sin snutte och gosedjur. Själv så har jag satt mig tillrätta skönt i soffan med både dator och tv på. Godiset och chokladen finns i skålen bredvid, endast till mig. Jag har det rätt gott faktiskt...

Myskillarna kikar på Teletubbies innan nattning

Sjukstugan fortsätter

I morse när Joppe vaknade vid 8-tiden hade han 38,2 i feber. Så febern håller i sig tyvärr. Oftast brukar Joppe bara ha feber en dag och sen är den borta, men inte denna gången. Trots feber, hosta och snuva är han väldigt pigg. Han far runt som en tok här hemma och skulle det inte vara för att han ser blek ut så skulle man nog inte kunna tro att han är sjuk.
Po och snutten är också sjuka. Joppe tar febern på dem flera gånger per dag.
[bilder från igår]

Plockmat

Igår kväll när Joppe somnade dukade vi fram lite plockmat som vi smaskade i oss samtidigt som vi kopplade upp "Robinson" från Tv4play. Jag älskar verkligen plockmat, men som gravid bör man inte äta godsaker såsom parmaskinka, olika salami, mögelost, brieost o.s.v. Sådant som jag verkligen älskar annars. Så istället fick det bli lite annat smått och gott. Vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans, jag och min Jonas ♥

fredag 21 oktober 2011

v.37

Idag går jag in i v.37 och har därmed 27 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, HERREGUD vad tiden går fort. Den här graviditeten har verkligen bara svischat förbi och snart är det dags att åka till förlossningen och BB igen. Det var 1,5 år sedan jag var där sist men det känns som om det var igår...ja nästan i alla fall. I helgen är det i alla fall dags att packa BB-väskan (förbereda den åtminstone) och se över vad som behöver inhandlas. Förra helgen gick vi igenom Joppes bebiskläder och tvättade om några som vi kommer att använda igen. När jag väntade Joppe visste vi inte vilket kön det var och därför är de flesta kläder vi har könsneutrala. Sen så vill man ju alltid köpa nytt till den nya bebisen, för det är så roligt att shoppa bebiskläder. Synd bara att de växer ur dem så fort.

Snart är du här hos oss, vi längtar och väntar ♥

Fredagsmys

Vi har nu varit och handlat en massa gott till fredagsmyset ikväll. Jag och Jonas ska äta lite smårätter, tapas framför tv:n och bara mysa. Vi är båda trötta efter dessa sjukdagar med Joppe, vilket har inneburit mindre sömn och därmed mindre ork. Då passar tapas utmärkt eftersom ingen behöver stå vid spisen och slita, sen så är det väldigt gott också. Hoppas ni har en riktigt mysig kväll, fredagsmys är det bästa!

Vår höstpromenad tidigare idag. Åkpåsen fick göra entré för denna höst/vinter.

Glassfrukost

Just nu ligger Joppe i sin säng och jag bara väntar på att han ska somna. Igår sov han ingen middag överhuvudtaget och jag hoppas att han inte tänker köra på samma visa idag igen. Han behöver verkligen sova om han ska orka vara lite pigg nu i eftermiddag. Med maten går det sådär, igår åt han bra (hungern hade antagligen kommit ifatt honom) men idag är det svårt att få i honom något. Därför fick han lite glass till frukost och det gick ner. Annars brukar han inte gilla glass för han tycker det är för kallt, men det är ju lätt att äta när man är slemmig i halsen.

Idag skulle vi egentligen ha fikat med Petra och Charlie, men tyvärr fick vi ställa in det. Vi vill inte att lille Charlie ska bli smittad och inte Petra heller såklart. Därför hoppas vi istället på att pappa Jonas kommer hem skapligt tidigt idag så vi kan ha fredagsmys här i sjukstugan.
Är man sjuk så får man äta glass till frukost...och dricka saft
Joppe kikar på Bolibompa

Uppdaterat vardagsrum

Våra fönster i vardagsrummet behövde lite nytt tyckte jag. Våra svarta fönsterlampor har fått lämna plats till ett par vita från IKEA. Joppe har sedan tidigare en sådan lampa i sitt rum och jag har alltid tyckt väldigt bra om den, så det fick bli likadana till vardagsrummet också.

 Våra fönster i vardagsrummet
Ljustaken i mitten kommer från Gekås
Lampa från IKEA "Årstid" samt ljuslyktor från "Encore" i Skövde
Lampa från IKEA "Årstid" samt ljuslykta från Gekås

Fredagens sjukstuga

Kvällen på Enjoy var mysig och det var trevligt att få umgås med mina arbetskompisar. Vi blev bjudna på välkomstdrink och tapas när vi kom och sedan fick man gå runt och kika på olika uppställda bord med diverse saker att köpa, testa och så vidare.

Jonas var hemma med Joppe och han hade somnat innan 19:30 och sov hela natten. Han vaknade vid 06:30 i morse men då lyfte jag bara över honom till vår säng och där sov han fram till 09:00. Det märks att den lilla kroppen behöver mycket sömn. När Joppe vaknade hade han inte så mycket feber, ca 37.7 grader, men hans ögon var kladdiga och han var väldigt snorig. Så sjukstugan fortsätter här hemma och verkar hålla i sig i helgen också.

Snart ska vi gå ut och ta en skön förmiddagspromenad, det är soligt och fint ute men väldigt kallt. Så det blir vinterkläder på idag.

Hoppas ni får en härlig fredag!

Gårdagens jag

torsdag 20 oktober 2011

Ladies Night

Ikväll ska jag på Ladies Night med jobbet. Dock inte det Ladies Night ni kanske tror med Martin Stenmarck m.fl. utan ett litet jippo som är här i stan. Det ska bli skönt att komma ut lite ikväll eftersom jag varit hemma hela dagen med Joppe. Så jag hoppas på en trevlig kväll!

Frisk luft

Joppe sov nästan till klockan 10 i morse, när det hände senast kommer jag inte ihåg. Men det är givetvis feberns förtjänst. Med alvedon i kroppen visade tempen bara 37,5 i förmiddags så vi tog faktiskt en liten promenad med vagnen i det fina vädret. Lite frisk luft kan ju inte skada.

Nu försöker jag få Joppe att sova middag. Oftast brukar han sova mellan 12:15-14:15 (dock inte så länge på förskolan), men den lille herren här hemma har inga planer på att sova idag. Vilket säkerligen beror på att han sov så länge i morse. Men jag tycker att han borde kunna sova en liten stund nu, men som sagt har vi inte direkt samma planer.

Vabbdag

Klockan är nu lite över 9 och jag ligger i sängen och kikar på min lille Joppe som fortfarande ligger och sover. Igår efter Greys vaknade han och ville komma upp till oss. Han var jättegosig och ville vara nära. Vi bar över honom till vår säng och där har han sovit inatt. Joppe brukar aldrig annars vilja sova hos oss utan föredrar sin säng. Han har sovit ganska oroligt men inte vaknat till någon gång. Det är mest jag och Jonas som vaknat till hela tiden då han har gnällt i sömnen. I morse vid 5 tog jag tempen på honom som visade 38,9. Så det fick bli alvedon innan han somnade om igen.

Nu har jag ringt och sjukanmält Joppe samt meddelat på mitt jobb att Joppe är sjuk och att jag därmed får vabba. Så nu börjar helgen för oss, förhoppningsvis piggnar Joppe till så vi kan få en mysig helg utan feber och sjukdom.

Var med och gissa


11 november [Petra]
14 november [Janni]
14 november [Maja]
15 november [Elin Gabriella]
15 november [Hanna]
16 november [Sara]
16 november [Moster C]
16 november [Carro - Mamma till Elsa och Max]
16 november [Mamma]
17 november [Ajje]
17 november sent [Emelie L]
18 november [Moa]
18 november [Maria P]
19 november [Elenore]
19 november [Mallan]
19 november [Martina - Mamma till tre]
19 november [Ida H]
20 november [Patrik]
21 november [Emelie F]
22 november [Lina]
23 novemver [Jenny]

onsdag 19 oktober 2011

Bassiluskan

När jag kom hem från klippningen tyckte jag att Joppe var lite hängig. Han var lite ledsen och ville inte gå och lägga sig, vilket annars inte brukar vara något problem alls. Jag tog febern och den visade 37,5, i vanliga fall brukar han ha en temp på 37,1 så det var ju inte mycket. Men jag gav honom alvedon ändå och vi myste lite längre i soffan. Sedan bar Jonas över honom i sin säng och då somnade han efter en liten stund. Vi får se hur han mår imorgon bitti, eventuellt kanske jag får stanna hemma och vabba. Men jag hoppas att min lille goding är pigg och kry imorgon.

Nu ligger jag i soffan och väntar på att Greys ska börja sedan blir det sängen för mig. Ska bli skönt att krypa ner och förhoppningsvis få sova många timmar i sträck. Ja man kan ju alltid hoppas i alla fall.

Hoppas jag har en go och glad, frisk och pigg Joppisen imorgon