tisdag 31 januari 2012

Svar på frågestunden

Hur många år/månader skiljer det på Joppe och Molle
Det skiljer 1 år och 8 månader.

Jag undrar om ni upplever åldersskillnaden på barnen som bra?
Vi är mycket nöjda över att åldersskillnaden inte är så stor mellan Joppe och Molle. Joppe är född 2010 och Molle 2011 så det kommer bara skilja ett år på dem då de går i skolan o.s.v. Jag tror och hoppas att åldersskillnaden kommer att medföra att de kommer kunna leka mycket med varandra och ha kul tillsammans.

Har ni planer på att skaffa ett barn till eller känner ni er nöjda med två?
Just nu känner vi oss väldigt nöjda med två barn, men jag skulle inte bli förvånad om vi får ett barn till lite längre fram.

♥ Var har ni köpt ert köksbord och stolar?
Både bordet och stolarna är köpta på EM och vi är jättenöjda med dem.

Var är kronlyktorna köpta?
Jag har 3 stycken vita kronlyktor och en svart. Samtliga är köpta i Haga på Haga Hem.

Vilket märke är det på Molles och Joppes fondtapet?
Molles tapet kommer från Decofun - Kids @ Home
Joppes tapet kommer från Kompistapeter

♥ Var finns Molles tapet att köpa?
Molles tapet är köpt på Träff Golv Och Färg här i Skara

♥ Hur kommer det sig att du bestämde dig för att bli förskollärare? Fanns det några andra alternativ?
Redan sedan jag var 7 år har mitt drömyrke varit lärare. År 2005 började jag därför att läsa till "Lärare i tidiga åldrar" vid Högskolan i Skövde. Det fanns inga andra alternativ, jag var så säker på vad jag ville.

♥ Vilka är dina fem favoritbloggar och varför?
Jag läser väldigt många bloggar och har därmed ganska många favoritbloggar. Därför har jag väldigt svårt att bara välja fem stycken. Men en blogg som jag tycker alla ska läsa är Jannies blogg. Den är helt underbar och jag blir alltid så glad när jag läser den. Sen så har jag både vänner och bekanta som har bloggar som är mina favoriter, men antingen är de lösenordsskyddade eller så är "hemliga". Men som sagt så har jag för många favoriter för att endast kunna peka ut 5 st.

♥ Tänker du mycket på att matcha dina barns kläder? Är det något som är viktigt?
När det kommer till att matcha mina barns kläder så tycker jag det är kul att mina barn har liknande kläder på sig ibland. Joppe och Molle har en del kläder i samma modell/färg men inte många. Däremot gillar jag att matcha ex. Joppes kläder så att allt passar ihop färgmässigt. Strumporna ska alltid matcha :)
♥ Vad skulle dom hetat om dom blev tjejer?
När jag väntade Joppe visste vi inte om det var en kille eller tjej, vi kollade nämligen inte könet då. Men om Joppe hade varit en tjej så skulle namnet blivit Meja.

♥ Ska Joppe opereras i Skövde? När är det dags för operation?
Joppe ska göra sin operation i Göteborg på Drottning Silvias Barnsjukhus. Operationen kommer att ske i mars.

♥ Hur länge har du och din sambo varit tillsammans? Är ni förlovade? Gifta?
Jag och Jonas började träffas i februari 2008, men dagen då det blev vi är 30 april 2008. Vi är varken förlovade eller gifta...än.

♥ Hur känns det att ha så många läsare? Och hur många sidvisningar har du på en dag?
Jag har inte så jättemånga läsare och sidvisningarna varierar väldigt. Jag har betydligt fler läsare söndag-torsdag då det brukar vara ca 1500 st. På fredagar och lördagar är det runt 1000 st. Det känns i alla fall kul att ni läser min blogg, även fast jag inte vet vilka ni är :)

♥ Hur kommer det sig att ni valde just namnen Joppe och Molle?
När jag var gravid med Joppe satt jag och Jonas ofta och pratade om namn. Jag hade hur många förslag som helst, men Jonas hade bara ett och det var Joppe. Jonas var bestämd och sa "blir det en pojk så ska han heta Joppe". Jag kan erkänna att jag inte alls gillade hans namnval och jag försökte hela tiden komma på andra namn med förhoppning om att han skulle ändra sig, men det var lönlöst. Den 16 mars 2010 fick vi en pojke och det var verkligen en Joppe som kom till världen den dagen. Jag är oerhört glad över att vi valde namnet Joppe, för han är verkligen en Joppe. När jag väntade Molle så visste vi att det var en pojk (ingen tvekan, snoppen stod rakt upp på UL-bilden). Men oj så svårt det var att komma på ett namn. Vi var enade om att vi ville ha ett namn som passade ihop med Joppes namn, typ ett smeknamn eftersom Joppe är lite av ett smeknamn. När Molle föddes tyckte vi att han passade att heta Molle, men vi var inte helt säkra därför väntade vi några dagar med att gå ut med hans namn. Men jag är glad över att vi valde Molle för det passar honom jättebra.

♥ Hur stort bor ni? Alltså i kvm och hur många rum?
Vi bor i 5 rum och kök fördelat på 125 kvm.

♥ Hur har det gått med Joppes matvägran?
Tro det eller ej men Joppe äter faktiskt jättebra nu. Han äter i och för sig inga jättestora portioner. Men han äter och det är huvudsaken. Ibland kan han till och med chocka oss och vilja ha en portion till. Så nu går det inga dagar utan mat, vilket känns helt underbart.

Hur länge har du tänkt amma Molle?
Jag har tänkt amma Molle i 6 månader, men det är svårt att säga hur det kommer att bli. Men tanken är 6 månader. Med Joppe hade jag också planerat att amma i 6 månader men när han var 5 månader totalvägrade han att bli ammad.

♥ Vilken är den största förändringen, enligt dig själv att bli tvåbarnsmamma? Vad kom som en överraskning?
Det som kom som en överraskning med att vara tvåbarnsmamma var helt klart situationen med Joppe. Jag förstod innan att Joppe säkerligen skulle kräva mer uppmärksamhet, men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig hur mycket uppmärksamhet han behövde. De första veckorna kände jag mig riktigt otillräcklig och jag hade ofta dåligt samvete. Dåligt samvete över att inte kunna ge Joppe den tid och uppmärksamhet han behövde, dåligt samvete över att Molle inte fick den närhet han säkerligen ville ha. När Joppe var liten hade jag bara honom att tänka på, när jag matade honom kunde han varje gång få somna på mitt bröst och ligga där tills han vaknade. Vi hade ingen stress och inget som kom emellan. Men med Molle är det annorlunda, när han har ätit klart får han rapa lite snabbt och sedan får jag lägga honom ner eftersom Joppe behöver mig också. Den största förändringen är nog att man måste ha mer rutin på vardagen. Exempelvis så brukar jag försöka se till att inte ammningen av Molle och Joppes mattider krockar och när vi ska gå ut och gå med vagnen så har jag rutin på hur det ska gå till för att båda barnen ska vara nöjda. Man får försöka pussla ihop vardagen på ett annat sätt när man har två barn. Men det är helt klart värt det!

♥ Hur länge har du tänkt vara mammaledig nu? Ska Jonas vara hemma något?
Jag ska vara mammaledig hela året ut. Sen vet jag inte riktigt hur jag ska göra, men jag har planer på att Molle ska börja på förskolan någon gång mellan januari-mars. Jonas kommer inte vara hemma något. Han har eget företag och har därför svårt att vara pappaledig en längre period.

En dag på ÖF

I förmiddags tog vi en promenad till ÖF där vi spenderade flera timmar. Petra och Charlie skulle dit så vi tänkte att vi lika gärna kunde göra dem sällskap. Vi träffade även många andra härliga mammor och deras barn. Det får nog bli ett besök där snart igen, underbart att ett sådant ställe finns och de som arbetar där är verkligen toppen. Man blir alltid så bra bemött.

På väg hem från ÖF

Röda gubbar

Igår eftermiddag fick vi oväntat besök av små fina och söta röda gubbar. Det var Petra och Charlie som kom över och de hade med sig mellis i form av jordgubbar och glass. Sådana oväntade besök är toppen! Det är alltid kul att få besök och detta besöket var verkligen vad vi behövde. Ibland går eftermiddagarna så segt fram tills Jonas kommer hem, men inte igår. Joppe han åt nog mest jordgubbar av oss alla, han är verkligen helt tokig i bär, frukt och grönsaker.

måndag 30 januari 2012

Tänk att du är min




Älskade Molle ♥

Veckan börjar med måndag

I morse väckte Joppe mig klockan 08:10 med att ropa "mammaaaaaa". Så det var bara att hoppa ur sängen och hämta Joppe. Han har fortfarande inte kommit in till vårt sovrum någon gång än, antingen ligger han kvar i sängen eller så står han snällt innanför sin dörr och väntar på att någon ska komma.


I förmiddags tog jag, Joppe och Molle en promenad. Det var riktigt härligt väder och då måste man passa på. Solen sken underbart och det var kallt om kinderna. Vi stannade till vid en lekplats så Joppe fick leka lite. Molle sov gott i vagnen under tiden så vi kunde leka en bra stund. Joppe åkte rutschkana och körde bil.

Frågestund

Jag har en hel del frågor som jag antingen glömt att besvara eller helt enkelt inte haft tid till att besvara. Därför tänkte jag ha en liten frågestund nu idag. Har ni några frågor eller något ni undrar över så kommentera detta inlägg så kommer svaren upp imorgon.

Tapetsering - Joppes rum

Först hade vi inte tänkt att tapetsera i Joppes rum än. Men när vi väl hade hemma alla tapetkartor så beslöt vi oss för att Joppe också skulle få en fondvägg. Vi valde att tapetsera en liknande tapet till Joppe fast i andra färger. Denna tapet var egentligen tänkt till Molles rum, men sen kom vi på att det kan vara kul om de inte har samma färger i rummen. Och eftersom Joppe har mycket blått, turkost och grönt så valde vi att han skulle få den tapeten. Molles rum är, som jag tidigare skrev, inte inrett ännu så där har vi fortfarande möjlighet att påverka färgval. Därav valet av andra färgkombinationer.

Tyvärr blev inte bilderna så bra eftersom det började bli mörkt ute. Men bättre bilder kommer, då ni även ska få se hur det ser ut i Joppes rum.

söndag 29 januari 2012

Prima Ballerina

Vi bjöd även hem barnens farmor och farfar idag på fika och lek. Joppe blev jätteglad och började genast att leka med sin farmor. Joppe sprang även runt och visade sina nya tapeter och även Molles. Stolt som en tupp!

Vi hann tyvärr inte baka något innan de kom, så det fick bli köpe-fika. Vi bjöd på Cookies från Ballerina. Vi blev bjudna på dem hemma hos Hans, Sara och Alfred i fredags och de var så goda så vi köpte sådana när vi var och handlade. Har ni inte testat dem så tycker jag att ni ska göra det, smarriga!


Nu ska jag och Jonas bädda ner oss i soffan och kika på film. Vi har sett på ganska mycket film det senaste och det är både mysigt och kul tycker jag. Annars brukar vi ofta sitta och göra enskilda saker, jag sitter och läser bloggar framför datorn och Jonas spelar COD. Att se på film tillsammans är betydligt mysigare. Läsa bloggar hinner jag liksom ändå. Dock känns det riktigt tråkigt att helgen snart är över, jag önskar att det bara hade varit fredag kväll nu...jag vill ha mer helg!!!

Vår söndag so far

Vår söndag började tidigt, Molle vaknade och var hungrig vid 06:00 och efter att Molle precis somnat om så vaknade Joppe. Så det var bara att gå upp och starta dagen. Jonas tog hand om barnen medan jag grejade i köket inför vår söndagsfrukost. Klockan 09:30 kom våra kära frukostvänner och plingade på dörren, ja eller nästan alla...Petra kom sent som vanligt ;) Idag bjöd vi på en frukost bestående av nybakta frallor (som Maja och Jonas hade med sig), ost, gurka, pastrami, rökt korv, juice, kaffe, te samt vit chokladgratinerad mango, kiwi, banan och hallon. Vi hade en mysig söndagsfrukost, precis som vanligt!

Efter frukosten åkte jag och Maja iväg till Lidköping för lite snabbshopping. Maja ville in på Rydéns och köpa en kjol och jag ville spana in Rydéns Kids för att bland annat köpa ett par svart tights till Joppe från Villervalla. Givetvis så fanns de inte i hans storlek, men jag frågade personalen där och det stod i datorn att det skulle finnas ett par i hans storlek. Men tyvärr hittade de inte dem. Typiskt! Jag älskar Villervallas tights och de svarta som Joppe har används väldigt flitigt. Har nog ett par svarta i varje storlek typ. Hur som helst så skulle de få in fler snart, så de skulle ringa mig då.

När jag kom hem från snabbshoppingen sov båda barnen, så jag passade på att greja lite här hemma. Sen när Joppe vaknade åkte vi och köpte lat-mat från McDonalds. Skönt att slippa stå vid spisen och Joppe älskar mat ifrån McDonalds så det passade bra.

Tapetsering - Molles rum

Igår började Jonas äntligen med tapetseringen i Molles rum. Samtliga väggar har hittills varit vita, men Jonas ville att Molle skulle få lite färg i sitt rum. För min del hade det gärna fått förbli vitt, samtidigt som jag kan hålla med Jonas om att det faktiskt är ett barnrum och i ett barnrum ska det gärna vara lite färgglatt.

Resultatet blev i alla fall jättebra och Jonas gjorde ett toppenjobb som alltid. Han är ju målare till yrket så det vore ju riktigt synd annars. När Molles rum är inrett kommer ni givetvis att få se fler bilder. Men först behövs ett besök på Ikea.

lördag 28 januari 2012

Fixarlördag

Idag har vi haft en ritkigt fixardag här hemma. Jonas har tapetserat en fondvägg i Joppes rum och en fondvägg i Molles rum. Så skönt att äntligen få det gjort! Är ni intresserade av att se hur det blev så får ni kika in här i bloggen imorgon, då kommer det upp bilder. Vi hann även med att städa hela hemmet, vilket känns så skönt. Jonas städade i och för sig det mesta, han är duktig han. Jag fick mest ansvara för att ta hand om barnen, vilket faktiskt är betydligt mer krävande än att städa. Tro mej :)

Efter städningen och nattningen av Joppe åt jag och Jonas mysmiddag i soffan samtidigt som vi såg på den senaste filmen av Arne Dahl. Ikväll blev det oxfilé, pommes, vitlöksbea och sallad. Smarrigt värre! Jag lyxade även till det med Pepsi Max, ja ja ett glas rött hade givetvis suttit bättre, men ammar man så ammar man. Nu ska jag alldeles strax ge Molle lite mat, innan vi säger hej då till lördagen och sovet gott! Imorgon bitti är det dags för söndagsfrukost igen och då är det vi som bjuder in våra vänner, ska bli gott och kul!

Kvällens middag

Pulkaåkning

I förmiddags tog vi en promenad bort till Brobacka, pulkabacken här i vårt område. Där åkte vi pulka och hade roligt tillsammans. Molle passade på att sova i vagnen under tiden, så både jag och Jonas kunde ge full uppmärksamhet till Joppe.
Efter en stund tröttnade Joppe så då beslöt vi oss för att gå till lekparken istället.

Tittut!

Igår förmiddag åkte jag, Molle och Joppe hem till Hans, Sara och Alfred för några timmars lek, prat och fika. Även Sara och Leo kom vilket var kul. Barnen lekte för fullt med nästan varenda leksak och hade jätteroligt. Joppe tyckte självklart att Alfreds hylla var allra roligast. Vi har en liknande hylla i Joppes rum men den står mot väggen så där kan han inte leka tittut. Joppe fick även en överraskningspresent av Alfred (som ni får se senare).

 Joppe leker "tittut"
Leo fikar med kaka och saft medan Molle sover gott i Alfreds babysitter
Joppe har lärt Alfred att klättra in i hyllan, Alfred verkar helnöjd!
Joppe har jätteroligt

fredag 27 januari 2012

Fredagslycka

God morgon!

I morse vaknade jag upp glad och relativt pigg (hade i och för sig gärna sovit några timmar till) som jag oftast alltid gör på fredagar. Fredagarna är alltid väldigt välkomna och trots att man inte alltid känner att livet är på topp så bidrar själva fredagen med att det blir så mycket bättre. Underbara fredag!

Igår vid 19:08 (för att vara exakt) kom Maja och Petra och hämtade upp mig. Jag hann precis mata klart Molle, i hopp om att han skulle klara sig under de timmarna jag var borta. Vi for sedan vidare till Restaurang Enjoy. Där beställde vi in mat direkt, vi var så hungriga. Vi skippade förrätt den här gången och satsade istället på varmrätt och dessert.

Jag och Petra valde att beställa kalventrecote med bearnaise och primörer samt jumbo pommes. Åh så gott det var! Jag säger som Petra sa, "jag hade lätt kunna ta en köttbit till" :) Maja satsade på en Club sandwich bestående av ciabata med kyckling, bacon, aioli och plocksallad.
Efter den fantastiska varmrätten beställde vi in dessert i form av Klassisk crème brûlée med Tahitivanilj. Som vanligt bjöd Enjoy på otroligt god mat och fina uppläggningar. Jag är glad över att vi har en sådan bra restaurang i vår lilla stad.
Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans och när jag kom hem kände jag verkligen att jag fick extra energi. Jag var glad, lycklig när jag kom hem. Jag tror det är viktigt att man går ut och umgås med sina vänner regelbundet. Ibland behöver man komma bort från vardagen en liten stund och få njuta av trevligt sällskap och god mat. Denna stund med mina vänner gav mig så mycket mer kraft och ork. Det kändes till och med kul att komma hem och få mata Molle och byta blöja, haha. Ja som sagt är det viktigt att få komma bort (om så bara för några timmar) ibland. En glad Linda är en glad och bra mamma och sambo.

torsdag 26 januari 2012

Lunchdejt

Idag hade jag och Molle lunchdejt med Petra och Charlie. Petra tog vägen förbi ica och handlade lite ingredienser till lunchen innan hon kom till oss. Sen kockade vi ihop en god fiskgryta med färsk pasta och sallad. Petra fick även agera tvåbarnsmamma medan jag gick och hämtade Joppe på förskolan. Inte illa att vara tillfällig tvåbarnsmamma åt två små killar, varav den ena är 2 månader och den andre 7 månader. Barnen hade nog till en början skött sig bra i alla fall ;)

Nu ska jag fixa till mig lite, för om en timma blir jag upphämtad av Maja och Petra. Då ska vi åka till Enjoy och äta och prata om allt mellan himmel och jord. Ska bli jättekul verkligen!

Bilder från vår lunchdejt tidigare idag

Snorig liten näsa

Idag är det en riktigt bra dag, för idag...

♥...är det torsdag och det innebär att det är fredag imorgon
♥ ...kommer Petra och Charlie hit så vi får lek- och lunchsällskap
♥ ...ska jag ut och äta middag på Enjoy med mina fina vänner Petra och Maja

Ja det känns som om det är en riktigt bra dag idag! Något som är lite mindre bra är att vi alla i familjen är förkylda. Till och med Molle har åkt på sin första förkylning, han är lite snorig och nyser. Stackarn blir så ledsen när det kommer snor från näsan, men direkt när man torkar bort det blir han glad igen.

...Men lika glad är jag ändå...

onsdag 25 januari 2012

Diskhjälp

Joppe sov gott framför tv:n i en timma. Jag tycker det är lite gulligt att han har somnat i sin puff två dagar i rad nu. För innan dess har han bara somnat en ända gång i soffan. När Joppe piggnat till förflyttade vi oss till köket där vi började förbereda dagens middag, kebabgryta med ris och till det en god sallad med bl.a. fetaost och oliver. Under tiden jag lagade mat fick Joppe diska (leka med vattnet), han var helnöjd och till slut fanns det nog mer vatten på golvet än i diskhon. Pappa Jonas kom hem från jobbet precis lagom till att Joppe diskat klar och fick därmed torka upp allt vatten.

Vakenvila

Nu har vi hämtat Joppe. Joppe hade fått vara med på "vakenvilan" idag med de barnen som inte sover. Därför tar vi det lugnt nu här hemma. Joppe fick välja på att gå och lägga sig i sängen eller vila till en film. Gissa vad han valde? ;)

Självklart valde han film och sina fyra färgglada vänner, Teletubbies. Vi får väl se om han orkar hålla sig vaken eller om han somnar som han gjorde igår. Men vänta nu.....ha ha nu sover han :)

Jobbiga besked

Igår när vi hade hämtat Joppe på förskolan tog jag in posten när jag ändå gick förbi brevlådan. Längst fram i högen av post låg ett brev från Västra Götalandsregionen, jag anade genast vad det innebar och det visade sig stämma när det stod "Till vårdnadshavare för Joppe..." Jag bokstavligen slet upp kuvertet och tog fram den tjocka bunten av papper som låg där i. 

Vi har nu fått ett datum för operation av vår lille Joppe, det är både lite glädjande samtidigt som det känns otroligt jobbigt och hemskt. Jag är glad över att få operationen gjord medan Joppe är såpass liten att han inte kommer att komma ihåg något. Samtidigt som det känns riktigt jobbigt att de ska söva min lille Joppe och operera honom. Hur förklarar man för en liten kille vad som kommer att hända? Hur kan jag förbereda honom? Hur ska han kunna förstå att vi gör det här för hans skull? Kommer han ha mycket ont efteråt? Jag har så många frågor och tankarna bara far iväg. Usch jag vill inte ens tänka på det.

Jag kommer inte att gå in på vad det är för slags operation Joppe ska göra, detta på grund av att det är Joppe det handlar om, inte mig. Jag hoppas ni respekterar det.

tisdag 24 januari 2012

Sovstrejkar

Den här dagen har gått väldigt fort trots att vi har gjort väldigt lite. Jag och Molle var och hämtade Joppe på förskolan och givetvis hade han inte sovit där. Nej nej han hade inte alls varit intresserad av att sova. Så det fick bli sängen direkt när vi kom hem, men det passade inte heller. Busungen satt istället och lekte med bilarna i mörkret. Jag bäddade istället ner honom i puffen och satte på en film med Teletubbies, i hopp om att han kanske skulle somna. Joppe lyckades se klart hela filmen förutom den sista minuten, då såg jag hur huvudet sakta föll åt sidan och att andningen blev djupare. Det blev en liten sovstund på 30 minuter i alla fall.

Annars har det inte hänt så mycket här, vi har lagat mat, lekt, varit och handlat och myst. Imorgon är det redan onsdag och vad vi ska hitta på då har jag inte bestämt än. Vi får se vad som händer helt enkelt. Nu ska jag gå och göra Molle sällskap i sovrummet, han sover gott i sin vagga och jag hoppas att han sover några timmar till innan det är dags för mat. Natti Natti!

Dagens Molle myser i soffan

Dop

Idag lyckades jag (äntligen) få tummen ur och ringa Skara Pastorat för att boka Molles dop. Jag har tänkt ringa i säkert minst två veckor, men har glömt av det varje dag. Men nu så är samtalet avklarat och förhoppningsvis blir det som vi hoppas, jag ska få klara besked nästa vecka. Men det ser ljust ut än så länge i alla fall. Vi hade verkligen tur för den helgen vi vill ha dopet tjänstgör den prästen vi hade till Joppe och vi vill gärna att barnen ska ha samma präst. Perfekt!

Det har varit mycket fixande och trixande för att få dopet att gå ihop. Jag vill självklart att min syster och Patrik ska kunna vara med men de jobbar i Sälen och det är ju sportlov i feb/mars vilket ställer till det. Men nu har vi tagit ett datum som är efter alla sportlov så nu kan de komma hoppas vi. Eller hoppas....de har inget val ;)

Bilder från Joppes dop 19 juni 2010. Joppe var då 3 månader och 3 dagar.
Joppe döptes samma dag som kronprinsessan Victoria och Daniel gifte sig.

Brrr så kallt

Idag är det ett riktigt vinterväder här i lilla staden, det är -11 grader och snön ligger vit. Det var riktigt kallt om kinderna när vi var ute i förmiddags. Molle fick jag pälsa på ordentligt, han har aldrig varit ute då det varit så här kallt. Tror nog det har varit som mest -1 då Molle varit ute och det är ju skillnad mot idag.

Just nu sitter jag här på golvet med datorn, bredvid mig ligger Molle i sitt gym och tränar. Det är så kul att se hur Molle verkligen försöker greppa sakerna som hänger i gymmet. Man kan riktigt se hur hjärnan sänder ut signaler och att armarna och händerna svarar med att försöka närma sig och greppa. Underbart att få se sitt barns utveckling!

Min andra lille älskling, nämligen Joppe är på förskolan idag. Förhoppningsvis ligger han just nu och sover där, men jag vågar inte hoppas för mycket. Antagligen sitter han istället vid ett bord och degar eller gör något helt annat. Men men det spelar ingen roll egentligen, han får ju sova när han kommer hem istället. Lite tråkigt för mig bara eftersom jag hellre vill ha honom vaken så vi kan mysa och leka.

Joppe verkar tycka att pappa ska köpa en ny tv,
han tycker inte att 50 tum räcker så han måste ligga på tv-bänken för att kunna se

måndag 23 januari 2012

Molle tränar

Molle han tränar och tränar, antingen i sitt babygym eller på ett täcke på golvet.
Han blir allt starkare för vaje dag som går.

En gnällig dag

Här hemma har det varit gnälligt precis hela dagen. Joppe har inte haft sitt bästa humör direkt. Han har inte velat äta, ville inte gå på promenad och han sov bara en liten stund på vilan tidigare idag. När det kommer till att leka så är det inget som duger och han tröttnar innan vi ens har hunnit börja. Så idag har den här mamman huvudvärk efter allt gnäll. Nu är det snart dags att natta Joppe och jag hoppas att han somnar fort så han kan vakna pigg och glad imorgon.

Ikväll börjar förresten nya avsnitt av "Halv åtta hos mig", ett program som jag tycker är lättsamt och bra. Så jag och Molle ska bädda ner oss i soffan och kika på det medan Jonas åker iväg till gymmet och Joppe förhoppningsvis sover.

Molle har varit lika snäll och go som vanligt idag

Monday morning

Då var det återigen måndag och helgen har som vanligt försvunnit fortare än kvickt. Kan man redan längta efter helgen? Hur som helst så vaknade Joppe tidigare än vanligt i morse, redan klockan 07:00 hörde jag "maaaaammmmaaaa" från hans rum. Så det var bara att gå upp och förflytta oss ut till soffan för en välling- och bolibompamys. Molle var fortfarande tröttis och sov vidare i sin vagga.

Idag har vi inga direkta planer, vi ska snart bege oss ut på en promenad men annars blir det ganska lugnt fram tills pappa Jonas kommer hem från jobbet. Då ska vi åka och handla, både kyl och frys behöver fyllas upp. Sen lär det garanterat bli lek ute i snön, eventuellt både nu innan lunch och i eftermiddag.

Hoppas ni fått en bra start på den nya veckan!

Pulkabacken

Igår eftermiddag efter att Joppe sovit middag och vi fått i oss lite mat skyndade vi oss och åkte hem till barnens farmor och farfar. De bor precis bredvid en pulkaback, så det passade perfekt med lite lek och bus i pulkabacken och ett besök hemma hos farmor och farfar. Man får passa på att ge sig ut i backen innan det blir för mörkt. Efter en stunds bobåkning gick vi tillbaka till huset där farmor och Joppe passade på att skotta bort lite snö innan vi gick in och fikade i värmen.

söndag 22 januari 2012

Snöbollskrig

Igår kväll kom det snö igen och i morse låg den fortfarande kvar till Joppes glädje. För min del kan det lika gärna kvitta nu, men jag är glad för Joppes skull. Efter frukosten hos Petra, Marcus och Charlie hann vi med att leka en stund ute i snön innan lunch och vila. Även busiga mormor kom ut och lekte och hade snöbollskrig med Joppe.

 Joppe är helt fascinerad över all snö
Joppe leker snöbollskrig med mormor och har jättekul, trots att han blir träffad om och om igen

Charlie bjussar på frukost

Söndag idag vilket innebär söndagsfrukost med fina vänner. Den här söndagen var det Petra, Marcus och Charlies tur att bjussa på frukost. Medan jag, Jonas, Joppe och Molle var ansvariga för bröööööt. Så i morse åkte jag iväg till City Gross för att köpa nybakade frallor, innan jag hämtade upp resten av familjen och åkte vidare mot frukosten. Idag var vi alla samlade igen, vilket var extra roligt, vi hade även Pernilla (Petras syster) som frukostsällskap.

lördag 21 januari 2012

Lördagsgodis

Lördagsgodis blev lördagsglass!

Joppe njöt för fullt av vaniljgräddglassen med kolasås och hade nog gärna ätit ännu mer om han fått. Nu sitter jag och väntar på filmmys. Men det verkar som om mitt film- och myssällskap kanske har råkat somna inne hos Joppe, för än har han inte kommit ut från hans rum. Typiskt! Ja ja tur att Molle är snäll och gör mig sällskap i alla fall.

Joppe i sin fina tröja från Somewear som han fått av Patrik och Moster C

Joppe vs Molle

Det senaste har jag varit dålig på att svara på er läsares frågor samt inläggstips. Jag ska försöka bli betydligt bättre på det, därför börjar jag med en fråga från Sara.
Det skiljer fortfarande nästan ett kilo mellan Joppe och Molle när man jämför dem då de var 2 månader. Den största skillnaden är nog längden, hela 4 cm. Men oj så olika varandra de är till utseendet, särskilt på dessa bilder.

Lördag morgon

Igår kväll orkade vi inte laga någon god fredagsmiddag så vi valde att köpa latmat. Det blev thaimat (kyckling i röd curry) för mig och pizza till Jonas. Jonas gillar inte thaimat, vilket jag har väldigt svårt att förstå hur man inte kan göra det. Det är ju hur gott som helst! På Da Vinci i Skara har de den bästa kyckling i röd curry jag någonsin ätit, till och med godare än i Thailand. Under tiden vi åt kikade vi på "På Spåret" och vid 22:00 valde jag att gå och lägga mig, jag var så trött efter natten som varit.

Idag är jag betydligt piggare och vi satte igång morgonen med att bada Molle. Molle har haft skorv-salva i hårbotten över natten som behövdes sköljas bort. Joppe fick inte skorv så tidigt vad jag minns men Molle hade fått riktigt mycket men nu är det nästan helt borta. Nej nu ska vi ta tag i städningen här hemma, den hanns inte med i torsdags så nu ska dammråttorna bort...ja för några få dagar i alla fall.

Nybadad liten Molle

fredag 20 januari 2012

Äntligen fredag!

Underbart med fredag verkligen, trots att jag sovit väldigt få timmar inatt. Joppe har som vanligt sovit jättebra men Molle tyckte det var dags att vara vaken när klockan blev 01:00. Han var minsann inte alls på något sovhumör. När jag stoppat in nappen säkert minst 30 gånger på en timme gav jag upp. Det var liksom lika bra att vara vaken, som tur är var han på bra humör och inget skrikig alls. Så jag kunde väl slumra till lite ibland i alla fall.

Vi beslöt oss i alla fall för att gå till Öppna Förskolan, precis som planerat. Joppe tycker det är jättekul att leka där och jag gillar att göra honom glad. Vi tog en promenad dit, jag tänkte att lite frisk luft kunde göra mig lite piggare. Men oj så tung vagnen kändes att köra, jag hade verkligen ingen kraft i varken armar eller ben så när vi väl kom fram var jag helt slut. Men vi hade i alla fall en kul stund på ÖF och Joppe var så glad över att Melker var där. Molle var som vanligt snäll och sov hela tiden i vagnen.



 Melker och Joppe leker för fullt