onsdag 29 februari 2012

Underbara sol

Vilket underbart väder vi har haft idag! Eller ja, det hade vi visst igår också sa Jonas. Fast då var jag och Petra 22,5 mil bort och där var det minsann inte soligt. Hur som helst så har solen lyst så fint här i den lilla staden idag och det har varit vår i luften.

Jag och Molle tog en promenad hem till Petra och Charlie där vi blev bjudna på god lunch. Även Maja hann med att luncha med oss mellan hennes mvc-tid och föräldragrupp. Jättekul att vi alla tre (fem med Molle och Charlie förstås) kunde ses. Petra bjöd även på glass och jordgubbar till efterrätt, mums!

Molle och jag idag

Skallra

Molle har hittat en rolig leksak, det är Joppes skallra som han hade när han var en liten knort. Den passar perfekt i Molles lilla hand och den är jätterolig. Ja förutom då Molle slår sig själv i ansiktet med den hårda skallran, då är den inte alls lika rolig.

 Men mest av allt så gillar Molle sina händer och fingrar.
De ska gärna vara i munnen precis hela tiden, även vid matning.

Morgonlek

Oj så mysigt det var att få gå upp i morse och få krama om Joppe. Igår fick jag inte träffa honom på hela dagen eftersom han sov när jag kom hem. Berättade jag förresten att vi var hemma vid 21, sjukt...!!!! Hur som helst så fick jag många mysiga kramar, så lite hade han nog saknat mig.

Joppe och jag lekte på hans rum i morse, vi byggde med klossar, vilket Joppe älskar och är riktigt duktig på. Sedan gick jag och Molle och lämnade Joppe på förskolan. Joppe älskar sitt "dagis" och är alltid glad då jag lämnar honom där. Idag fick jag inte ens en kram eller vink, han har alldeles för bråttom med att leka.

 I början är det lätt att stapla...
...men sen blir det svårare och svårare...

Den stora shoppingdagen

Igår ringde klockan 03:21, fast det var inte väckarklockan utan en hungrig Molle som tyckte det var dags för en slurk. När jag hade matat färdigt och bytt blöja x2 var klockan närmare 04:00, alltså ingen idé att gå och lägga sig, då klockan ändå skulle ringa vid 04:20. Istället ringde jag och väckte Petra (jag är en mycket snäll vän) och sa att det var dags att stiga upp och göra iordning sig. Några minuter senare åkte jag och Molle och hämtade upp Petra. Sedan styrde vi vidare mot Ullared, med destination Gekås. Molle sov hela vägen fram till Gekås och vaknade lagom till att vi svängde in på parkeringen. Vi fick parkering längst fram, tjooohooo! Endast en ynka liten bil, förutom vår, fanns på parkeringen. Och med tanke på all imma på den bilens fönster, hade de nog suttit där inne och tryckt ett bra tag.

Hur som helst så matade jag Molle innan vi gick ur bilen och Petra fick agera golv-pedagog, det vill säga förste blöjbytare. Hon fick äran att byta blöja 2 gånger inom loppet av 5 minuter, men hon har ju vanan inne så det fixade hon galant. Vi hann även med att mumsa i oss frukost som Petra varit snäll och tagit med. Ja vi hade liksom ingen brådska eftersom Gekås fortfarande inte hade öppnat...haha.

Vi gick i alla fall inne på Gekås i många många timmar och det var väldigt lite folk, vilket var riktigt skönt. Vi är vana vid att få trängas så det var skönt att kunna titta på sakerna i lugn och ro. Molle var i stort sett nöjd precis hela tiden, han sov lite, åt lite, bajsade mycket och verkade inte alls må dåligt över att behöva vara med på den stora shoppingdagen.

När vi tröttnat på Gekås-shopping, chokladbollar, wienerbröd och Burger King åkte vi vidare till IKEA där shoppingen fortsatte. Man kan liksom inte åka förbi IKEA utan att ta en "snabb" sväng där. Som tur var kom vi hem oskadda också, lite trötta och slitna men glada och några tusen fattigare.

Tack Petra för all hjälp med Molle, du är bäst! ♥

tisdag 28 februari 2012

Ny destination

Gekås är avklarat, nu styr vi vidare mot Ikea i Kållered.
Än har vi inte tappat shoppinghumöret och spenderarbyxorna är fortfarande på.
Molle är en glad kille än och verkar rätt nöjd med att vara på storshopping!
Det är mammas kille!

Premiär

Molle gör premiär på Gekås!
Han sover gott i sin vagn och är snäll och go medan hans mamma och tant Petra shoppar loss.

måndag 27 februari 2012

Lilla hjärtegullet

Nu ska jag mysa ner mig i sängen och förhoppningsvis kommer jag att somna fort, för imorgon ringer klockan betydligt tidigare än vanligt. Jag och Molle ska nämligen åka iväg på en dagstripp tillsammans med Petra. Joppe och Charlie får vara hemma med sina pappor istället. Gissa vart vi ska!?!?

Natti Natti!

Mitt lilla hjärtgull nu ikväll

Måndagslek

Idag har vi haft besök av Petra och Charlie. Vi träffar dem ganska ofta, vilket är väldigt kul! Vi bjöd dem på lunch och idag blev det lasagne. Till efterrätt blev det Ben & Jerry Cookie Dough med en ballerina Cookie på toppen. De alla tre barnen lyckades somna ungefär samtidigt så ett tag var vi helt plötsligt barnfria.

Joppe och Charlie leker i Joppes borg
Joppe är snäll mot Charlie och ger honom nappen
Efterrätten

söndag 26 februari 2012

Joppe & Molle vs Ben & Jerry

När Joppe och Molle somnade nu ikväll fick vi ta hand om ett par andra pojkar, nämligen Ben & Jerry! Det bytet gick ganska bra faktiskt. Fast i längden väljer jag allt mina buskillar, Joppe & Molle slår Ben & Jerry med hästlängder!!!

Mamman och pappans söndagsmys

Sunny Sunday!

Sunny Sunday! Idag har vi haft storstädning här hemma, vilket verkligen behövdes. Solen sken så fint in genom våra fönster, men tyvärr syns precis varenda dammkorn då. Jag började med städningen direkt när vi vaknade och sen när Jonas vaknade hjälpte han också till. Det var riktigt skönt när det var städat och klart.

Vi firade städningen med att äta en mycket god lunch tillsammans. Vi passade även på att tillbringa eftermiddagen ute i solen. Vi gick till lekplatsen vid museet där vi lekte och fikade. En härlig söndag!

 Joppe for runt på lekplatsen och testade precis allting
 Molle låg gott i sin vagn
 Gott med festis och bär tyckte Joppe
Molle och jag

lördag 25 februari 2012

Lugn lördag

Vår lördag startade redan kl 06:15, något vi inte alls är vana vid. Joppe vaknade tidigt och var ledsen och väckte  Molle också. Men vid 9-tiden var Joppe jättetrött och gick och la sig i sin säng igen, han kom nog på att han inte hade sovit klart. Han sov i alla fall 1,5 timme och vaknade betydligt piggare och gladare.

Idag har Joppe varit hos sin farmor och farfar medan jag och Jonas åkte och storhandlade. Molle fick vara hos mormor och morfar under tiden. Båda barnen var nöjda och glada då vi kom och hämtade dem. Vi tog med oss Molle när vi åkte och hämtade Joppe och passade på att stanna på fika.

Nu ikväll har vi kikat på Mello och även på en film av Arne Dahl. Mysig och lugn lördag här hemma hos oss.

Vår Molle är 14 veckor idag

Ont om tid

Igår blev det väldigt dålig uppdatering här på bloggen och även idag. Jag har inte tröttnat på att blogga, det är snarare tiden som inte alltid finns till att sitta vid datorn. Vår fredag var i alla fall bra och vi hade mysigt tillsammans. När Jonas slutade jobbet tog vi en promenad till en lekplats här i närheten. Tyvärr var det väldigt blött och lerigt där, så det blev ingen långvarig lekstund där. Men Joppe fick både gunga, åka rutschkana och plaska i vattenpölarna, så han var nöjd ändå. Sen så fick han gå hela vägen hem och det tyckte han var kul, han sprang i och för sig nästan hela tiden.

När vi kom hem hade vi fredagsmys framför tv:n. Vi kikade på Amigo och mumsade popcorn och chokladbollar som pappa Jonas gjort.

Joppe på lekplatsen

fredag 24 februari 2012

Fredag i mitt hjärta

Äntligen är veckans bästa dag här, nämligen fredag. Jag och mina små killar har precis haft lunchsällskap av mormor och morfar. Vi bjöd på "Petras fiskgratäng" och den uppskattades som tur var. Jag tycker den är så otroligt god. Kul med lite nya recept och särskilt när de innehåller fisk för vi är lite dåliga på att äta fisk.

Nu ligger Molle och sover gott och Joppe sitter här bredvid och surar. Han vill nämligen ha ipaden. Men det får han inte, för den har jag ;)

Nu längtar jag tills Jonas kommer hem så vi kan starta fredagsmyset. Ska bli så skönt med helg.

Trevlig fredag önskar vi er!

torsdag 23 februari 2012

Bra torsdag

Jag känner verkligen att denna torsdag har varit en riktigt härlig dag. Jag har varit och fikat en gång till idag, denna gång utan barn och tillsammans med Maja. Barnen fick vara hemma hos pappa Jonas, mysigt för dem att få lite egentid med deras pappa. Och imorgon är det fredag igen, vilket också känns väldigt bra.

Hoppas ni har haft en lika härlig dag som jag!

Jag och Molle på Nockes tidigare idag

Sötis-Charlie

Sötisen Charlie bjuder gärna på härliga miner :)

Charlie på Nockes tidigare idag

Vårkänslor

I morse skickade jag ett sms till Petra:
"Det är sådana här dagar som du och jag ska sitta på Nockes uteservering och lapa sol och dricka kaffe/te".

Till svar fick jag:
"Så varför gör vi inte det då!?!"

Idag har vi helt fantastiskt väder här, det är soligt och otroligt skönt ute. En dag då man absolut inte vill sitta inne. Jag och Molle lämnade av Joppe på förskolan, gick ut och gick med vovven och sen tog vi en promenad bort till Petra och Charlie för att hämta upp dem. Sen gick vi vidare till Nockes för att fika. Tyvärr hade de inte ställt ut utemöblerna så fikan fick bli inomhus, men det gjorde inte så mycket. Detta underbara väder gör verkligen att man blir på så glatt humör, allt känns verkligen toppen när solen skiner. Även fast man är lite trött och sliten så hjälper solen en att glömma av det. Vi hade jättetrevligt då vi fikade på Nockes, barnen skötte sig exemplariskt och vi hann prata om allt mellan himmel och jord.

Mollisen sittligger i sin vagn medan vi andra fikar, men sen ville han också komma upp och vara med
 Vräkigt fika såklart, här spar vi inte på kalorierna
Charlie mumsar majskrok och Petra fotar honom med iphonen

onsdag 22 februari 2012

En bra dag helt enkelt!

Dagen har varit mycket bra, dels tack vare att...

...barnen har varit pigga och på ett bra humör
...jag har inte varit lika trött som jag brukar
...vi har ätit en riktigt god middag tillsammans nu ikväll
...jag har varit på bokrean och handlat böcker till barnen
...Jonas som varit sjuk mår bättre idag
...vi har en mysig kväll i soffan framför tv:n
...helgen närmar sig
...jag är så lycklig över att jag har fått två helt underbara barn ♥

Bröderna Mys

Idag är det riktigt skitväder här i stan, det regnar och är grått och trist. Därför har vi hållt oss inne hela dagen. Joppe har inte varit på förskolan idag för han hostade så mycket inatt, men annars så är han lika pigg som vanligt. Molle mår också bra, ingen feber som tur är.

Vi har haft en mysig dag tillsammans, vi har lekt mycket och givetvis myst ännu mer. För en liten stund sedan låg Molle i soffan och då kom Joppe upp i soffan och lade sig bredvid honom och kramades och pussades. De är så söta tillsammans mina småttingar. Det märks allt mer och mer att Joppe tycker om sin lillebror, han har börjat bli riktigt omtänksam och är väldigt mån om att Molle ska följa med överallt.

Bröderna Mys

Febrig liten Molle

Trots att Molle hade lite feber efter vaccinationen igår så var han på ett gott humör och satt i soffan och myste med oss. Älskade lille Molle ♥

Små plåster efter vaccinationen på Molles små lår

tisdag 21 februari 2012

Ännu mera semlor

Fettisdagen fortsatte även nu ikväll. Jag och Joppe åkte iväg och handlade och sen bjöd vi hem mormor och morfar på semlor. Molle och Jonas sov under tiden och missade semlefikat. Jonas är sjuk och Molle har fått lite feber av vaccinationen så vi andra kunde festa loss på de goda semlorna.

Fettisdagen och 3-månaderskontroll

I morse lämnade vi Joppe på förskolan, han blev jätteglad och ville inte ens säga hejdå till mig. Han har inte varit där på ungefär 2 veckor så han har nog saknat förskolan. Efter lämningen skyndade jag och Molle vidare till BVC för 3-månaderskontroll och vaccination.

Vaccinationen gick bra, men lite skrik och tårar kom det vid den andra sprutan. Den sved nog till ordentligt i det lilla låret. Som tur är försvann tårarna snabbt. Molle väger numera 6090 g och är 64 cm lång. Lillprinsen växer som han ska och följer sina kurvor bra.

På vägen hem från BVC svängde vi förbi hemma hos Petra och Charlie. Vi fick en inbjudan via sms som vi inte kunde tacka nej till. Petra och Charlie bjöd på jättegoda hemmagjorda semlor och även på lunch. Fiskgratängen var hur god som helst, så det receptet tog jag omedelbart.

Molle passade på att sova i Petras soffa, han var nog trött efter vaccinationen

måndag 20 februari 2012

Ny vecka

Vår måndag började med sovmorgon till 08:30, det tackar jag Joppe för. Sen myste vi som vanligt i soffan till bolibompa. Joppe med sin vällingflaska och jag med mitt morgonte. Molle sov som vanligt vid den tiden så jag och Joppe fick mysa själva.

Vi har även varit ute på en promenad, lekt med Joppes play-doh-deg, sett på Smurf-filmen (som Joppe fick av sin mormor och morfar på alla hjärtans dag), lekt med duplo och mycket mycket mer.

Imorgon ska Joppe till förskolan för jag och Molle ska till BVC på 3-månaderskontroll och vaccination. Tycker så synd om de små när de får sprutor, usch! Man känner sig så hemsk när man sitter och håller fast dem. Men det onda går ju över snabbt som tur är.

Joppe sitter och leker med sin play-doh-deg

Joppe har på sig sin "Sälen t-shirt" eftersom han saknar sin moster Carro och Patrik så mycket! (De bor och  jobbar i Sälen)

Borsta tänderna

Joppe fick sin första tand när han var 4 månader och då började vi att borste den lilla tanden och sen dess har det ploppat upp en hel del tänder i den lilla munnen. Tandborstningen var till en början både lätt och rolig och Joppe tyckte om att borsta tänderna. När han blev 1,5 år började vi få problem med tandborstningen. Joppe vägrade att öppna munnen och gallskrek varje gång han såg tandborsten. Jag och Jonas testade alla tänkbara tillvägagångsätt för att få tandborstningen bra igen. Joppe fick stå vid en spegel så han såg, vi sjöng och stojade och så vidare. Men icke! Så det fick bli skrik varje morgon och kväll, för borsta måste man ju göra. Men för cirka 2 månader sedan fick vi en vändning. Helt plötsligt öppnade Joppe munnen och tandborstningen gick smidigt.

Numera när vi säger att vi ska borsta tänderna går Joppe in på toaletten och drar fram sin lilla pall till handfatet och väntar på att vi ska komma. Vi får borsta på honom och efteråt får han stå och borsta själv, han är helnöjd och vi är så glada över att tandborstningen går bra.

En morgontrött Joppe borstar tänderna

söndag 19 februari 2012

Molle 3 månader

Idag blir vår Mollis 3 månader ♥


♥ Molle kan greppa saker (after-eight-papper är väldigt prassliga och roliga)
♥ Molle visar tecken på att han känner igen oss
♥ Molle ler och skrattar allt oftare
♥ Molle kan lyfta huvudet i flera minuter när han ligger på mage
♥ Molles huvud är mycket mer stabilt
♥ Molle kan rulla runt från mage till rygg
♥ Molle ger ifrån sig olika ljud, "pratar" med oss
♥ Molle gör salivbubblor
♥ Molle gillar att leka med sina händer och fingrar och stoppar gärna dem i munnen

Helt underbart att få uppleva den snabba utvecklingen hos ett litet barn

Middag och Music Quiz

Igår kväll var vi bjudna på middag samt invigning hemma hos min kusin Mallan och hennes Michael . Även mina föräldrar var bjudna så vi var ett härligt gäng! Mallan och Michael har renoverat hela köket och det var helt fantastiskt fint och självklart vitt :)  När vi kom dit fick vi festliga välkomstdrinkar och goda tilltugg som serverades i det fina köket.

Sedan flyttade vi in i vardagsrummet där det serverades en jättegod varmrätt som vi glatt mumsade i oss. Efter varmrätten slog vi oss ner i soffan och kikade på Melodifestivalen. Joppe hittade godisskålen och mumsade i sig Ahlgrens bilar, nappar och choklad. Är det fest så är det!

Min drink till höger och Joppes till vänster
Varmrätten är serverad!
Spana in Joppes fina plats han fick sitta på, han var helnöjd, perfekt höjd.
Joppe myser hos sin syssling Elin och på andra bilden sitter mina tre killar i soffan och kikar på Ipad/Melodifestivalen
Jag och mina killar
Kvällens smarriga efterätt

Vi blev även bjudna på en helt underbart god efterrätt som jag aldrig tidigare ätit, mums säger jag bara. Joppe somnade inte som vanligt utan höll igång ända fram till kl 23:57 (för att vara exakt). Då somnade han i soffan bredvid sin mormor som snällt satt och myste med honom. Vi hade då börjat lite lätt med kvällens Music Quiz som Michael var ansvarig för. Mallan och Jonas var överlägset bäst på musikfrågorna och det var jämt mellan dem hela tiden. Det slutade i alla fall oavgjort...typ.. Men Jonas blev utnämnd till vinnare och fick pris.

Vid 01:30 åkte vi hemåt, trötta, mätta och glada efter en toppenkväll!

Frukost med vänner

Nu i helgen har jag inte hunnit med att blogga så mycket, det har varit fullt upp och jag har njutit av att få tillbringa tid med min familj. Därför kommer bloggen lite i skymundan. Men nu har jag några minuter över så då passar jag på att gå igenom gårdagens kort samt skriva ett blogginlägg.

Vår lördag började med helgfrukost med vännerna hemma hos oss. Maja och Jonas var bortresta och kunde därför inte närvara. Men Petra, Marcus och Charlie kom över och åt frukost med oss. Efter frukosten lekte Charlie och Joppe medan Petra lärde mig och Jonas ett program på datorn (Movie Maker). Vi har filmat en hel del men det har aldrig blivit av att vi gjort något med filmerna, men nu ska vi minsann göra fina filmer av våra filmade filer.

Charlie och Joppe i lördags

lördag 18 februari 2012

Handbollskväll

Igår när Sara var här frågade hon om vi inte skulle med och kika på handboll på kvällen, då Skara HK spelade hemmamatch. Jag tyckte det lät rätt kul, vi brukade ofta gå på handboll förr men sen barnen kom har det blivit väldigt sällan. Jonas spelade förr och då var jag alltid där och kollade och när han blev skadad så gick vi och kollade på matcherna ändå. Men igår kväll åkte vi faktiskt iväg till idrottshallen för att kika på matchen. Joppe tyckte det var helfestligt att få springa runt och klättra överallt. Jag och Jonas fick arbeta i skift för att orka med honom. Att sitta med en sovandes Molle i knät är betydligt lugnare.

När det var paus/halvlek fick Alfred och Joppe springa ner på planen och leka. Sara hade med sig bollar till dem så de "spelade" lite handboll och sprang runt. De hade verkligen jättekul! Men jag kan lova er att unge Herr Lundberg (ja Joppe alltså) INTE uppskattade att andra halvlek började och han var tvungen att gå upp på läktaren igen. NEJ NEJ NEJ! Han vrålade, skrek och grät i stort sett ända tills matchen var över. Ja det är faktiskt sant. Han skulle minsann ner på planen igen och röja runt och han hade ingen förståelse för att det inte gick då matchen var igång.

Det slutade med att jag fick gå ut och leka vid kiosken med honom tills matchen var över, där ute hade vi springtävling. Joppe gillar att tävla och han fick vinna varje gång, jag vill inte ha något mer skrikkalas, även fast jag också vill vinna. När matchen var slut åkte skorna av igen och Joppe fick återigen härja fritt på handbollsplanen, oj så glad och lycklig han blev igen!

 Alfred och Joppe kikar på matchen. Fast Joppe har redan här spring i benen och vill inte sitta still.
 Lycka, för Joppe, är att få springa fritt på handbollsplanen. Här tillsammans med Pappa och Alfred.
Kanske blir dessa två Skara HK:s stjärnspelare om några år ;)
Molle satt antingen i bärselen hos sin pappa eller sov i mammas knä.

fredag 17 februari 2012

Fredagsdejt

I morse vid 09:30 kom Sara och Alfred hit och även Carro, Elsa och Max. Så det var fullt hus här hemma med tre mammor och fem härliga barn. Jag var seg igår och orkade inte baka något så vi bjöd på latfika (även kallat köpefika). Men det går lika bra det, man kan inte alltid ligga på topp!

Vi hade en härlig förmiddag tillsammans och barnen de lekte, busade och åt kakor. Det är kul att träffas och idag hade jag som sagt varken hunnit/orkat baka eller städa, men det gör inte så mycket. Det är rätt skönt att bara träffas lite spontant och ta dagen som den kommer. Molle passade som vanligt på att sova i stort sett hela lekstunden, så därför fastnade han tyvärr inte på något kort.

 Elsa staplade de stora klossarna och Alfred passade på att riva ner dem lika fort :)
Koncentration på hög nivå
Alfred och Joppe pussas
Barnen körde även Joppes radiostyrda Blixten-bil, det var riktigt skoj!
Elsa visar Joppe hur han ska göra för att styra bilen.
Bäst av allt tycker Joppe det är att få bygga med sitt älskade duplo