måndag 30 april 2012

Vad händer?!?

Bara för att jag skrev ett inlägg igår om Joppes trotsperiod så har han varit en ängel idag. Hela morgonen och förmiddagen har han varit världens snällaste och goaste kille. I morse låg han och myste med mig och Molle i sängen, kramade och pussade oss och vi hade en riktigt mysig morgonstund.

Eftersom vi har ett helt fantastiskt väder idag också skyndade vi oss ut direkt efter vi ätit frukost och gjort iordning oss. Vi tog först en liten promenad till lekplatsen vid vattentornet där vi stannade och lekte medan Molle sov i vagnen. Efter en stund sa jag till Joppe att vi skulle gå vidare och då springer han fram till vagnen och klättrar upp. Men HALLÅ stoppa tiden!!! Det är ju nu du ska skrika och kasta dig i sanden och vägra sätta dig i vagnen! Men icke, snäll och nöjd satte han sig i vagnen och vi kunde gå vidare. Vi gick då till lekplatsen vid Bågen, där Joppes favoritrutschkana finns, röret. Där träffade Joppe lite förskolebarn som lekte och han började leka med dem. Även där var han glad och nöjd precis hela tiden. När jag sa att vi skulle gå hem lyssnade han inte utan fortsatte glatt att leka. Men när jag lockade honom med sin vattenflaska och clementin hoppade han genast upp i vagnen. Men HALLÅ stoppa tiden!!! Det är ju nu du ska gå fram till din mamma och kasta clementinen i sanden och sen bryta ihop för att den blev smutsig och för att du inte vill gå hem. Jaja jag är i alla fall helnöjd med vår förmiddag och jag är så glad över att jag inte har behövt bli arg eller höja rösten en endaste gång.

En glad liten 2-åring på lekplatsen idag

söndag 29 april 2012

2-årstrots

Här hemma har vi en liten kille vid namn Joppe som verkligen är inne i en trotsperiod. Herregud säger jag bara! Jag trodde inte att trotsen skulle börja så här tidigt, men det finns visst något som kallas för 2-årstrots. Joppe prövar sin vilja ofta, testar våra gränser och hans humör växlar väldigt fort. Han kan gå från att vara jätteglad till att bli arg på bara en sekund, utan att det egentligen inte har hänt något däremellan. Likaså kan han vara världens goaste kille som kramas, pussas, gosar samt leker och myser med Molle till att plötsligt förvandlas till en argsint kille som slår sina föräldrar, sparkar sin lillebror och låtsas ramlar och låtsas slår sig.

När Joppe trotsar som mest försöker jag tänka på att inte bli arg, men det är svårt när man är trött och helt enkelt inte orkar med att vara pedagogisk. Mitt tålamod räcker liksom inte till. Jag är fullt medveten om att Joppe reagerar ännu värre då jag blir arg, men jag hinner liksom inte alltid med att andas innan. Särskilt inte de tillfällen då han är på Molle och är lite väl hårdhänt. Jag försöker dock påminna mig själv gång på gång att trots är en del i livet som behövs för Joppes utveckling och mognad. Men jag hoppas verkligen att denna trotsperiod försvinner snart...

Joppe är arg på sin mamma, som inte låter honom springa ut på gatan...

Kalasgrillning

Idag har jag och barnen bakat marängtårta, handlat tillbehör till kvällens grillning och saknat Jonas massor. När Jonas väl kom hem från golftävlingen skyndade vi oss att förbereda inför lite kalas. Vid 17:00 firade vi nämligen Jonas och bjöd hit mina föräldrar, Jonas föräldrar och Jonas bror på grillning och tårta. Vi åt till och med maten ute i trädgården i solen, det var riktigt skönt och gott! Grillat smakar alltid bäst när man äter det ute. 

Jag älskar verkligen våren och vårvädret är helt underbart. Nu vill jag inte ha något mer bakslag för nu är vinterytterkläderna tvättade och undanhängda. Hurra för våren!

Jag och Molle i väntan på grillningen

Molles små fötter

Då var det redan söndag igen och det känns faktiskt som om vi inte har haft helg överhuvudtaget. Igår var Jonas borta på svensexa hela dagen/kvällen och nu i morse åkte han iväg för att spela golftävling. Jag antar att han inte kommer hem förrän vid 16-17 typ. Lite tråkigt för mig och barnen, men samtidigt är jag glad för Jonas skull. Jag vet hur mycket han älskar att spela golf och förra året vann han och Hans den här tävlingen och då är det givetvis extra roligt att få spela den i år igen.

På tal om något helt annat så har Molle funnit en ny "leksak", nämligen sina fötter. Igår hittade han dem och nu släpper han knappt inte taget om dem. Gosingen ♥

Morgonbusig Molle

lördag 28 april 2012

Svensexa

I morse vaknade vi upp till ett helt fantastiskt vårväder, strålande solsken. Det kändes genast väldigt lätt att gå upp. Idag har jag och barnen varit själva nästan hela dagen, Jonas är nämligen på svensexa. Men vi behövde inte vara själva hela tiden för barnens farmor kom hit på eftermiddagen och stannade hela kvällen. Det var roligt med lite sällskap både för mig och för barnen. Joppe och farmor har lekt jättemycket, sett på film och sen nattade farmor honom och läste böcker i sängen.

Nu sitter jag och väntar på att min älskling ska komma hem, saknar honom och är kramsjuk!


Joppe "kör" sin pappas jobbil

Födelsedagsmiddag

Igår kväll bjöd jag Jonas på en födelsedagsmiddag här hemma. Han blev jätteglad och vi hade en riktigt mysig middag tillsammans. Joppe och Molle var givetvis också med och firade pappa Jonas. Några presenter fick han tyvärr inte, då han bara önskade sig golfgrejer som han beställer från England. Och en sådan beställning är det inte värt att jag gör, för då blir det säkert helt fel. Därför får han själv beställa någon dag, så betalar givetvis jag (en liten del i alla fall).

Förrätt
Baconinlindad sparris med vitlöksbröd

Varmrätt
Hängmörad oxfilé med hasselbackspotatis, "go-sås" och sallad med jordgubbar

Dessert
Crème Brûlée med färska jordgubbar

Jag och Jonas hade även planerat in att vi skulle ha en myskväll i soffan med godis och film när barnen somnade. Men tror ni barnen somnade vid 19:30-20:00 som de brukar? Nix de var klarvakna fram till klockan 21. Så det fick bli en lite senare filmkväll än vad vi hade planerat, men det gjorde inget eftersom vi båda lyckades hålla oss vakna under hela filmen.


Tyvärr glömde jag helt bort att ta kort på förrätten

fredag 27 april 2012

Stå upp

Molle har tidigare inte varit så intresserad av att varken ligga på mage, sitta upp eller stå upp. Han är väldigt bekväm av sig och tycker det är mycket mysigare att få ligga i sin mammas famn. Men numera blir han väldigt glad då vi drar upp honom så han får stå. Han skrattar och ler med hela ansiktet och kämpar för fullt för att orka stå länge.

Jonas hjälper Molle att stå
(bild tagen igår kväll)

Pappans dag idag!

Hipp Hipp Hurra för Joppe och Molles pappa idag!

Idag fyller min älskade Jonas och mina barns underbara pappa år! 

Ikväll ska jag och barnen fira honom med buller och med bång. Då blir det fredagsmys med god middag (Oxfilé, potatis i ugn, sallad och go-sås (Jonas favoritsås)"

Vi älskar dig ♥

 Jonas och Joppe

Jonas och Molle


torsdag 26 april 2012

Övertrött

Joppe som vanligtvis sover väldigt bra på nätterna samt sover länge på morgonen gjorde inte det inatt. Det var tyvärr vårt fel också, som la honom senare än vanligt. Joppe är (som jag tidigare skrivit om) väldigt beroende av rutiner på kvällarna. Igår grillade vi med mina föräldrar, Moster C och Patrik och därför blev nattningen senare än vanligt. Vilket medförde att han hade svårt att somna när vi la honom. Som vanligt när nattningen blir försenad vaknar Joppe tidigare på morgonen. Är det inte då han borde vakna senare?!? Så vid 06:00 var det uppstigning för en klarvaken och glad Joppe. Jag tänkte direkt att jag skulle ringa till förskolan och säga att Joppe skulle stanna hemma, men när jag pratade med Joppe om förskolan. Så bara han nickade, sprang till grinden och ville gå dit direkt. Därför lät jag honom gå dit ändå, han hade ju ändå sovit 9 sammanhängande timmar på natten och var glad och pigg.

När jag hämtade Joppe på förskolan trodde jag givetvis att han hade sovit middag där, för han såg så glad ut. Men han hade inte alls varit intresserad av att sova, men hade i alla fall vilat lite på sin madrass. Så ni kan ju tänka er hur "rolig" Joppe har varit nu på eftermiddagen/kvällen. Herregud säger jag bara! Ljudnivån har varit hemsk och har vi sagt åt honom något så har han fullkomligt brytit ihop. Men tror ni han ville lägga sig nu ikväll då?!? Nej nej nej, inte det minsta intresserad. Tycker jag läser att de flesta andra föräldrar har svårt att hålla barnen vakna på kvällen om de är trötta. Det problemet har vi INTE här hemma! Joppe lyckades efter många om och men i alla fall somna vid 19:30, så nu hoppas jag att han sover gott inatt så han blir pigg och glad imorgon.

En trött Joppe myser i Patriks knä
(bild tagen igår)


Joppe och Patrik igen

Klockan 16:00

På måndagar träffar knappt inte barnen Jonas alls eftersom han åker till jobbet innan de vaknar och åker sedan på golfträning. Han kommer hem lagom tills de ska gå och lägga sig och hinner i alla fall vara med och natta dem. Igår var det likadant, jobb, däckbyte och golfträning. Därför längtar jag och barnen jättemycket tills Jonas kommer hem idag. För då är han vår från klockan 16 och framåt. Mycket mys, bus och lek står på schemat då. Kan inte klockan bli 16 nu!?!?

Jag och Jonas

1,5 timma bort

Idag åker Moster C och Patrik vidare till Göteborg där de nu ska bosätta sig. Och även fast de fortfarande är här så saknar jag dem redan. Men nu kommer de inte att bo så långt härifrån vilket vi är mycket glada över. De senaste åren har Moster C bott i Ayia Napa (Cypern), Stavanger (Norge) och Sälen. Så det har ju inte direkt varit så man har kunnat åka och hälsa på henne över dagen liksom. Men till Göteborg är det bara 1,5 timma med bil, vilket är toppen!


onsdag 25 april 2012

På med grillen!

Nu ikväll har vi ätit grillat hemma hos mamma och pappa. Vädret var inte riktigt med oss så pappa fick snällt stå ute i duggregnet och grilla medan vi andra satt inne. Det var riktigt gott med grillat och jag längtar så tills det blir bättre väder så vi kan grilla lite oftare. Ikväll grillade vi lite mixat, både kött, kryddkorvar och grillspett.


Förresten så har jag ju glömt att berätta att Molle slog sovrekord inatt, tjooohoooo! Han chockade mig med att äta kl 23:30 och sen vaknade jag inte förrän 05:45. Jag trodde inte det var sant, jag var tvungen att tänka efter om jag verkligen inte matat honom någon gång där emellan, men icke. Jag frågade till och med Jonas om det möjligtvis var så att han hade lyckats smyga iväg och göra ersättning utan att jag vaknade. Men han var lika förvånad som jag. Det låter kanske inte så märkvärdigt för er som har små barn som sover hela nätterna men för den här stackars mamman som matar typ 3-4 gånger på natten är det helt U.N.D.E.R.B.A.R.T!!!


En förmiddag med de bästa

Om ni bara visste hur glada vi är nu när Moster C och Patrik är hemma hos oss. Joppe kör fullt ös här hemma och vill ha all uppmärksamhet från dem. Han lämnar dem inte en sekund! För en liten stund sedan åt vi lunch i form av köttfärssås och spagetti och barnen ligger nu i sina sängar och ska sova middag. Moster C fick äran (Joppe tvingade henne) att natta honom och läsa bok, det gjorde hon bra eftersom han somnade med en gång efter läsningen. Molle var också trött och det tog inte många sekunder innan han också somnade gott.

Nu ska jag vila lite och plocka undan här hemma. Jonas ska åka och byta däck direkt efter jobbet samt ut till golfbanan en sväng med Hans. Så honom lär jag inte se förrän ikväll. Appropå ikväll så ska vi grilla tillsammans med mina föräldrar samt Moster C och Patrik. Det ska bli riktigt gott!

Patrik och Joppe innan det var dags att sova middag

tisdag 24 april 2012

God natt min skatt!

Det är verkligen helt underbart att ha Moster C och Patrik här hemma. När man inte har möjlighet att träffas så ofta vill man verkligen ta vara på tiden och bara umgås och ha kul tillsammans. Joppe blev som väntat hur glad som helst när de kom och han kramade dem och ville genast leka med dem. Jag och Joppe hade gjort smulpaj med hallon och jordgubbar lagom tills de kom och jag kan tänka mig att det smakade gott med lite fika efter 5-6 timmar i bil.

Joppe får vara uppe lite längre ikväll eftersom Moster C och Patrik är här. Men tröttisen Molle orkade inte riktigt med att vara vaken utan han fick vi natta, det tar på de små krafterna att ha finbesök. Nej nu ska jag inte slösa bort tid vid datorn, nu ska jag umgås med mina nära och kära. Vi hörs imorgon!

Molle säger god natt!

Glad tisdag!

Idag är vi glada här hemma! Anledningen till det är att Moster C och Patrik är på väg hem till oss. Deras säsong i Sälen är nu över och nu väntar ett nytt äventyr för dem i Göteborg. Men först är de snälla och mellanlandar och umgås med oss i några dagar. Jag har inte vågat säga till Joppe att de kommer idag, för han har lite svårt med att skilja på "snart" och "nu". Men oj så glad han kommer att bli, han frågar ofta efter "Arro".
Joppe igår då vi lekte ute i trädgården

måndag 23 april 2012

Att vara storebror

Nu har Joppe varit storebror i lite mer än 5 månader och han har verkligen kommit in i rollen som storebror. Jag kommer ihåg den 19 november (dagen då Molle föddes) då vi kom hem från BB och Joppe var med sin mormor och morfar. Han var så glad när han såg oss och sprang runt runt runt tills han helt plötsligt stannade upp och kikade ner i babyskyddet där Molle satt. Helt plötsligt ändrades Joppes liv och han blev storebror. Som en blixt från klar himmel skulle han nu behöva dela sin mamma och pappa med någon annan. En resa som inte alltid varit en dans på rosor.

De första dagarna var ärligt talat lite kaotiska. Joppe förändrades från att vara ganska lugn till att bli en högljudd kille som krävde mycket uppmärksamhet och ville synas och höras hela tiden. Molle brydde han sig inte om alls, det var nästan som om han ignorerade honom helt. Joppe blev väldigt lätt arg och ledsen om han fick vänta lite, t.ex. då jag satt och ammade. Han hade ju faktiskt inte varit van vid att behöva vänta på sin tur hemma. Dagarna och veckorna gick och Joppe började mer och mer anpassa sig och bli lite nyfiken på vad det var för liten krabat som flyttat in hos oss.

Jag och Jonas har under dessa månader varit väldigt noga med att se och höra Joppe. Joppe har ofta fått vara i centrum, fått mycket uppmärksamhet och tid. Vi har försökt att tänka på att Joppe faktiskt bara var 1 år och 8 månader när Molle föddes och att det inte kan ha varit så lätt för honom att förstå hur vi helt plötsligt blev en till i familjen. Ett barn som är lite äldre kan man lättare föra en dialog med och att han/hon kan få ställa frågor, vilket givetvis inte gick med Joppe. 

Jag tror även att det är ganska lätt att man som förälder låter det äldsta barnet få växa upp fortare och snabbt bli äldre än vad han/hon egentligen är. Helt plötsligt börjar man förvänta sig saker av det äldsta barnet, ex. att han/hon borde kunna ta på och av sig själv, bli blöjfri och så vidare. Jag anser att det är viktigt att man låter det äldsta barnet fortfarande få vara barn och inte stressar på barnets utveckling för att underlätta vardagen. Joppe är nyss fyllda 2 år och behöver oss precis lika mycket som han hade behövt oss om inte Molle hade funnits...

Nu 5 månader senare har Joppe blivit väldigt mån om sin lillebror. Han pratar ofta om "Månne" (som han kallar honom), hämtar blöjor till Molle, ger honom leksaker, leker med honom och är Molle ledsen så kan han till och med ge honom sin egna snutte. Direkt när Joppe vaknar på morgonen och vi bär ut honom till soffan tittar han efter Molle och är han inte där så frågar han vart Molle är. När vi ska gå till förskolan är Joppe mycket mån om att Molle ska följa med in på avdelningen. Det är underbart att få se hur Joppe har växt i rollen som storebror. Han har verkligen utvecklat empati, kärlek och förståelse under de senaste månaderna. Vilket värmer mitt hjärta ♥


Joppe är ofta snäll och leker med Molle i köket medan jag lagar mat.

Oplanerad måndag

Vi har haft en hungrig liten kille inatt igen, så det är en trött mamma som sitter vid datorn medan jag matar Molle. Men vid 06:30 när Molle vaknade lyckades jag i alla fall få honom att somna om. Han fick då ligga hos mig och till slut somnade både han och jag. Joppe var snäll och sov till 08:30 så det var skönt att få sova 1,5 timma extra. 

Idag har vi inga direkta planer, men vi ska snart försöka ta oss ut för att få lite frisk luft. En liten promenad och lek i trädgården får det bli innan det är dags att fixa lunch. Förhoppningsvis klarar vi oss från regn, har nämligen inte köpt något regnskydd till Joppe i dubbelvagnen. Men det ser ut att ljusna upp som tur är.


söndag 22 april 2012

Sömn

Molle gjorde sin mamma mycket glad (och framförallt pigg) i morse. Molle som ofta brukar vara trasslig på nätterna och vilja äta typ varannan timma, chockade sin mamma med att vakna först klockan 03:10. Och då ska ni veta att han inte ätit sedan 19:30!!! Efter amningen somnade han om direkt och sov till 07:00. Det var en underbar känsla att för en gång skull vakna upp och känna sig utvilad.

En annars vanlig natt hos oss ser ut ungefär så här:

19:30-20:00 - Molle nattas
23:00 - Molle äter
01:00 - Molle äter
03:00 - Molle äter
05:00 - Molle äter
07:00 - Molle äter och somnar inte om
07:45 - Joppe vaknar

Ja ni kanske förstår varför jag ofta är trött. Det blir liksom ingen sammanhängande sömn alls för mig och då ska ni veta att jag inte överdriver det minsta. Då och då kan i och för sig Molle vara snäll och utelämna matningen vid 5-tiden. Men det kanske är 1-2 nätter i veckan det händer. Därför är jag så glad idag då jag fått sova bra inatt. Hoppas vår lille herre vill ändra sina matrutiner på natten snart. Joppe sov hela nätter redan när han var 6 veckor, så det är stor skillnad mot Molle.


På tiden!

Idag tog jag tag i mitt mobilproblem och beställde en ny mobil. Jag har tänkt tanken ett bra tag men inte orkat ta tag i att jämföra abonnemang osv. Men idag fick jag nog, min Xperia X10 orkar helt enkelt inte med livet längre. Om någon ringer är jag glad över att jag åtminstone hinner att svara eller om jag får ett sms så är jag glad över att jag eventuellt hinner svara på det innan mobilen stänger av sig. Konstigt nog är den extra känslig då jag är utanför hemmet, då stängs den av direkt oavsett om jag pratar eller messar.

Eftersom vi inte har någon hemtelefon känns det extra jobbigt när min mobil krånglar. Tänk om det skulle hände mig eller barnen något här hemma och jag inte har möjlighet att ringa på hjälp. Fy så hemsk! Vill inte ens tänka tanken... Men nu så är i alla fall denna vita skönhet på väg hem till mig och förhoppningsvis kommer den i veckan. Något som också var bra är att telefonen blev "gratis" eftersom min snälla älskling betalade allt. Tack älskling!

lördag 21 april 2012

Molle 5 Månader

I torsdags blev Molle 5 månader. I 5 månader har vi haft vår lille underbaring hos oss, men det känns som om han har funnits hos oss hela tiden. Det känns faktiskt som om vi har haft Joppe och Molle precis lika länge, låter kanske lite konstigt men det känns faktiskt så.


Molle 5 månader:
  • Gör olika ljud och jollrar, oftast låter han som en liten kråka.
  • Börjar känna igen sitt namn om vi ropar Molle
  • Skrattar ofta, särskilt när vi busar med honom
  • Kan flytta leksaker från en hand till den andra
  • Tycker om att titta i spegeln
  • Rullar runt
  • Sover fortfarande inte bra på nätterna
  • Gillar att leka "Tittut"
  • Är mycket nyfiken
  • Har börjat intressera sig allt mer för leksaker
  • Är väldigt intresserad av vad storebror gör
Molle 5 månader

Tacosmys

Igår kväll bjöd vi hem Joppe och Molles farmor på kvällsmat. Stackars farfar fick inte följa med, han var i Tyskland istället. Joppe blev jätteglad och tog med farmor in på sitt rum med en gång och började leka. Sedan var det dags att äta och kvällens meny bestod av tacos, något vi faktiskt typ aldrig äter....hör och häpna haha. Men det var gott! Även barnens mormor kom och hälsade på och då passade vi på att fika.

När barnen somnat blev det filmmys i soffan. Det är så skönt att lägga sig i soffan på fredagkvällen och bara koppla av och njuta av att det är fredag och helg. Sen så är det faktiskt riktigt skönt när barnen sover och det är alldeles tyst och lugnt.

Joppe och farmor myser i soffan och kikar på Bamse

fredag 20 april 2012

Fredagsfika

Idag har vi haft ett riktigt tråkigt väder här i Skara. Solen har inte visat sig och det har regnat typ hela dagen, snöblandat regn till och med. Därför kändes det lite extra kul att vi hade bestämt lekdejt med Sara och Alfred samt Carro, Elsa och Max. Så vid 10-tiden kom våra vänner hit och barnen började genast att leka inne på Joppes rum. Joppe har kommit in i en period då han inte gärna delar med sig av sina saker, så det blev lite sura miner hos Joppe. Men annars hade vi jätteroligt och mysigt. Dagen till ära hade jag bakat, det blev Banoffee Pie.

Bilder från vår lekdejt:

Söta Elsa och Molle myser i soffan
Det är minsann inte lätt att få med alla barnen på samma kort, men här är dem i alla fall.
Joppe, Max, Alfred, Elsa och Molle
Syskonen Max och Elsa
Joppe och Max
Alfred leker med tågbanan
Banoffee Pie

torsdag 19 april 2012

Trötter

Joppe ligger just nu helt utslagen i soffan och nej han är inte sjuk, bara trött efter en dag på förskolan. Han hade inte somnat på vilan där så då blir man så här trött när man kommer hem. Han lyckades ändå hålla sig vaken 1,5 timma. Han skulle minsann inte sova, men till slut orkade inte ögonlocken hålla sig uppe och han somnade gott i soffan.
Jonas och Molle skickade jag ut på en promenad så jag kan greja här hemma i lugn och ro. Jag håller nämligen på och förbereder fikat för imorgon och plockar i ordning här hemma. Skönt att ha ordning inför helgen så man bara kan ägna sig åt roliga saker då.

Tack!

God morgon torsdag och mina underbara läsare!

Tack för alla kommentarer jag fick igår angående Joppe och valet att ha kvar honom på förskolan. Det känns otroligt skönt att det finns fler där ute som tycker att jag gör "rätt" och att jag inte är en hemsk mamma för det. Era ord betyder mycket för mig, tack än en gång!

Om en liten stund ska jag och Molle följa Joppe till förskolan och sen ska vi gå vidare till Ica för att komplettera det jag missade att handla igår. Jag behöver även köpa lite ingredienser till fikat imorgon, för imorgon får vi lek- och fikasällskap. Då kommer nämligen Carro, Elsa och Max hit samt Sara och Alfred. Det ska bli jätteroligt att ses!

Idag fyller även vår minste familjemedlem 5 månader! Hipp hipp hurra för Molle idag!


onsdag 18 april 2012

5-månaderskontroll

Vid lunchtid idag gick jag och Molle till BVC för 5-månaderskontroll samt vaccination. Molle hade gått upp i vikt, men kanske inte så mycket som jag hade hoppats. Han följer inte riktigt sin kurva men barnmorskan tycker att vi ska fortsätta som vi gör och utgå från den aktuella kurvan han haft de senaste gångerna. Detta med tanke på att han (för det mesta) är en glad och pigg bebis. Hade han varit i behov av mer mat så hade det märkts på hans humör. Vaccinationssprutorna gjorde ont på lille Molle men som tur är försvann tårarna fort och än så länge verkar han inte ha varken ont eller fått feber.

Molle väger numera 6895 g och är 68 cm

 Molle ligger i vagnen på BVC och "väntar" på att få vägas, mätas och få sprutor

Här ligger Molle helt ovetande om att han snart ska få sprutor som gör ont

För Joppes skull

Trots att jag är mammaledig med Molle har jag valt att ha kvar Joppe på förskolan 15 timmar i veckan fördelat på tre dagar (vilket oftast blir två dagar i veckan för det mesta). Det var ett ganska svårt val om vi skulle säga upp hans plats eller ha den kvar. Vi bestämde oss dock ganska snabbt att vi skulle ha kvar hans plats. Dels för att vi trivs så bra med just den förskolan och dels för att Joppe ska få möjlighet att träffa andra barn och leka. Hade vi sagt upp Joppes plats är inte chansen så stor att vi skulle fått möjlighet att börja där igen, eftersom det är många som söker sig dit.

Några i vår närhet förstår inte varför vi väljer att låta Joppe gå kvar på förskolan trots att jag är hemma. De anser att jag väljer att lämna bort mitt ena barn och att man inte skaffar barn för att lämna bort dem om man ändå har möjlighet att ha dem hemma. Jag förstår vad de menar MEN nu är det så att Joppe älskar att vara på förskolan. När jag nämner att vi ska gå till "dagis" springer han direkt till grinden och vill gå dit omedelbart. När jag lämnar honom där på morgonen har han så fullt upp med att leka att han sällan har tid att säga hejdå till mig. Att ha Joppe hemma varje dag hade medfört att Joppe troligtvis inte alls mått så bra som han gör idag.

För min egen del hade jag gärna haft Joppe hemma, men jag anser att det hade varit ett egoistiskt val av mig. Joppe är väldigt aktiv och lekglad och behöver stimuleras, vilket jag självklart försöker göra då han är hemma. Men Molle behöver också få tid med mig, få ligga och sova på mitt bröst, få närhet och mys. När jag fick Joppe fick han 100% av mig hela tiden, något som jag tyvärr inte har möjlighet att ge Molle förutom då Joppe är på förskolan.

Jag skulle ALDRIG lämna Joppe på förskolan  nu när jag är mammaledig om jag visste att han vantrivdes där eller om han grät varje dag när vi skulle dit. Det hade mitt mammahjärta aldrig klarat av, så jag förstår inte hur en del människor kan tycka att jag vill lämna bort Joppe. Joppe och Molle betyder allt för mig och jag älskar dem så mycket att det gör ont.

För er gör jag allt och lite till ♥

Morrn Morrn!

Onsdag morgon är här och jag och barnen ligger i soffan och myser till bolibompa. Snart ska vi följa Joppe till förskolan och sen ska jag och Molle till BVC för 5-månaderskontroll samt vaccination. Jag hoppas att Molles viktkurva har stigit och att han gått upp mer än han hade sist. Vi har varit duktiga med att ge honom gröt men mindre duktiga med att ge honom ersättning. Ersättningen har vi halkat efter lite med eftersom jag inte kan ge honom den, han blir jättearg och vägrar ta flaskan. Jonas kan ge honom men eftersom han jobbar så blir det inte så ofta som Molle kanske behöver. Om Molles viktkurva inte har blivit bättre idag så får jag verkligen ta tag i ersättningen och vägra ge honom bröstet. För öka i vikt vill jag givetvis att min lille goding ska göra.
Molle morgonmyser

tisdag 17 april 2012

Bildproblem och tandisbesök

Jag tycker verkligen det är jättetråkigt att jag inte kan lägga upp bilder längre, hur roligt är det att följa en blogg utan bilder liksom?!? Men jag ska ta mig tid att läsa på lite vad som är bäst att göra, finns lite olika alternativ. Jag provade att ta bort några "oviktiga" bilder från mitt webbalbum men då raderades de även från bloggen, vilket jag inte vill. Nu får jag ta och lägga in bilderna i paint och förminska dem, inte alls lika roligt. Men men...

Hur som helst så har vi haft en bra dag. Jag och Joppe åkte iväg till tandläkaren på förmiddagen och besöket där gick bra. Joppe for runt i undersökningsrummet och klättrade upp på stolen hela tiden och åkte ner på rumpan. Ja han trodde givetvis att tandläkarstolen var en rutschkana. Han lyckades gapa en liten stund och visa sina tänder. De såg fina ut, så jag antar att vi har skött tandborstningen bra (pustar ut). Joppe fick även välja ett klistermärke och han stod länge och valde i lådan. Till slut hittade han det han ville ha, en lastbil. Han var så stolt över klistermärket med lastbilen och har gått omkring här hemma med den i stort sett hela dagen.

Mina fina pojkar busar i soffan (bild tagen igår)

Besök hos Tandis

Idag ska Joppe och jag till tandläkaren, det är Joppes andra besök hos tandläkaren och förhoppningsvis går det lika bra som det förra. Jag ville egentligen ändrat datumet för jag tycker inte att 11:30 är en bra tid för Joppe då han både brukar vara hungrig och trött. Men givetvis så fanns det knappt inga andra tider att välja mellan och den första lediga tiden var i slutet av maj och i början av juni, vilket kändes lite väl sent. Därför får det bli som det blir. Ska bli spännande att se om herrn beslutar sig för att gapa och öppna munnen eller ej. Mina föräldrar är snälla och tar en tidig lunch så de kan passa Molle under tiden, ni är bäst!

Joppe igår

måndag 16 april 2012

Du skojar!!!

Hoppsan! Det finns inget ledigt utrymme. Du använder 100 % av ditt utrymme på 1 GB för foton. Köp mer utrymme.
Fotona lagras på ditt konto i Picasa webbalbum och inkluderas i det kostnadsfria utrymmet på 1 GB för foton. Om du köper mer utrymme delas det mellan flera produkter i Google och det läggs till i det kostnadsfria utrymmet. Läs mer
----
Någon annan som har råkat ut för detta?!?!
Hur har ni gjort?
Har ni betalat in pengar för ökat utrymme eller har ni något annat bra tips?
Jag kan fortfarande lägga upp bilder direkt från kameran, men inte via picasa och det vill jag helst :(
Skit också!

Spontan playdate

I eftermiddags tog jag och barnen en promenad hem till Petra och Charlie. Vi skulle ju sitta på deras balkong i solen och fika och ha det gott. Trodde vi ja! Nej planerna fick ändras snabbt då himlen helt oväntat blev grå. Det var till och med så illa att vi nästan inte sågs alls och det var inte vädrets fel. Det var en kombination mellan Petras och min mobils fel. När vi kom dit så var dörren in till huset nämligen låst och min mobil har en förmåga att endast fungera hemma hos oss (ja det är faktist sant), direkt när jag kommer utanför vårt hem och går in på antingen meddelanden, internet eller ringer någon så stängs mobilen av. Och självklart hade "smarta" Petra inte meddelat mig om att det krävdes en portkod för att komma in i huset. Så jag tog fram min mobil och när jag skulle trycka på ring så stängdes hela mobilen av, vääääldigt lägligt. Så jag fick lämna barnen utanför och springa runt huset och börja kasta sten på deras köksfönster...tror ni att Petra hör detta då!?! Givetvis inte! Så jag skriker "PEEEEETRAAA" så högt att hela kvarteret hörde, ja förutom Petra då. Molle hörde givetvis min ljuva stämma och vaknade och skrek och skrek och skrek. Efter lite tröst sprang jag runt huset igen och tog en större sten och slängde på fönsterrutan och då ÄNTLIGEN tittade en förvirrad Petra ut genom fönstret.

Vi hade en mysig stund hemma hos Petra och Charlie, där vi lekte och fikade. Molle låg för det mesta på golvet och sprattlade medan Charlie och Joppe kröp omkring, lekte med tåg och åkte bobby car. Joppe och Charlie hade även en konflikt, eller rättare sagt så hade Joppe en konflikt med en ovetande Charlie. Det slutade i alla fall med att Joppe tyckte att Charlie kunde sätta sig i soffan med sig geting/humla leksak så han slapp störa honom. Jag och Petra skrattade och Joppe var arg, haha!

Charlie och Joppe kryper omkring

Joppes lugg är förövrigt i stort behov av att bli klippt, men jag tänker inte agera frisör den här gången. Förra gången jag trodde att jag hade den kunskapen blev det så fel det bara kan bli och då lovade jag mig själv (gråtandes) att aldrig aldrig aldrig klippa hans hår mer. Luggen är dagen till ära även insmetad med köttfärssås, lovely!

Molles doppresenter

Jag har ju helt glömt bort att visa er vad Molle fick i doppresent då han döptes den 24 mars. Men i helgen tog jag mig tid till att ställa upp samtliga doppresenter för att ta kort (förlåt om jag har glömt att få med någon present på kortet). Jag vet exempelvis att det saknas en klädhängare från Kids Concept som vi har fått reklammera och vi väntar nu på att en ny ska komma.

Molle fick jättefina doppresenter och jag är så tacksam för att vi har så snälla nära och kära som köpt så fina presenter till vår lille kille.

Fruktstund i solen

Nu ska jag och mina små juveler snart ta på oss ytterkläderna för att traska hem till Petra och Charlie på lite prat, fika och lek. Jag frågade henne i morse om vi inte kunde ta en fika på hennes balkong, men då skulle de iväg på babysim. Typiskt! Babysim borde vara förbjudet då det är fint väder!

Bilderna på Joppe är tagna i förmiddags då vi var ute i trädgården och lekte. Vi passade på att ha fruktstunden på trappan i solen. Joppe mumsade clementin och var på ett strålande humör medan Molle låg och sov i sin vagn.

God morgon!

Då var det återigen måndag och ny vecka. Helgen som var gick så fort att jag knappt hann njuta av att vi faktiskt var lediga och att det var helg. Men jag ska inte klaga för vi har haft en jättebra helg med både mys, lek, besök på Mössebergs djurpark samt varit på invigningsfest. Det är bara så synd att helgerna går så fort. Men trots det så har vi en rolig och innehållsrik vecka framför oss:
  • Joppe ska till tandläkaren på tisdag (undra om han kommer att öppna munnen!?!?!)
  • Molle ska till BVC på onsdag (hoppas att han har ökat i vikt)
  • Vi ska äntligen träffa Maja, Jonas och söte Sixten på onsdag
  • fredag blir det fika och lek med Carro, Elsa och Max
Jag har säkert glömt en massa annat som vi ska göra, men det här är lite av vad som komma skall i alla fall. Nu ska jag och mina myskillar flytta oss från soffan till köket för att äta lite förmiddagsmellis.  Hoppas ni har fått en bra start på den nya veckan!

Älskade Mollisen!