tisdag 31 juli 2012

Sista dagen i juli


Idag har det verkligen varit ett varierande väder här hemma. Ena stunden vräker regnet ner, det blåser mycket och är alldeles mörkt på himlen för att sedan helt plötsligt vända till blå himmel och strålande solsken. Mycket märkligt!

Just nu i skrivande stund är Joppe och Jonas på badhuset och badar medan jag och Molle valde att stanna hemma och ta hand om disk och plock. Joppe blev så glad över att han skulle få åka till badhuset så han sprang ner till dörren i bara blöja och ropade "PAPPA!!!". Och inte nog med det, de skulle till och med cykla dit, med andra ord dubbel glädje hos Joppe.

Joppe behöver verkligen få tid att vara själv med antingen mig eller Jonas. Han är så mycket gladare och lugnare när han får full uppmärksamhet. Så att göra aktiviteter med bara honom är viktigt och något som jag och Jonas försöker göra då och då. Idag har vi delat upp oss väldigt bra, jag och Molle har lekt och myst tillsammans och Joppe har fått ha sin pappa alldeles för sig själv. De har byggt bilgarage i duplo, kört med bilar, myst och nu är de ju som sagt på badhuset.

När Jonas och Joppe kommer hem är det dags för nattning av barnen och förhoppningsvis blir det inget krångel utan att de somnar gott. Jag är nämligen lite sugen på att bädda ner mig i soffan och kika på film.

Molle vid matbordet idag:



måndag 30 juli 2012

Heja Molle!

Sedan några veckor tillbaka har underbaraste Molle blivit så duktig på nätterna. Numera äter han välling runt 19:00 och somnar någon gång mellan 19.00-20.00 och sover hela natten. Och då menar jag HELA NATTEN utan att vilja äta. Molle vaknar på morgonen efter 07:00 och vill äta. Vissa nätter får vi dock stoppa i nappen på honom, men det är helt okej. Ni som har föjt mig kanske kommer ihåg hur vi har haft det på nätterna med Molle som gärna åt varannan timme varje natt. Då kanske ni kan tänka er hur skönt vi tycker det är nu när Molle sover bättre. Nu hoppas vi bara att det håller i sig. Heja Molle!


Molle igår på lekplatsen

Leka leka leka

Jag har glömt att berätta hur rolig Joppe var när vi kom hem i lördags. Vi hade då inte varit hemma alls på över två veckor och när vi kom in sprang Joppe direkt in i sitt rum och ropade "Nom Mamma, Nom Pappa" (nom betyder kom). Vi gick givetvis in i Joppes rum för att se vad han ville. Där står han och skuttar och hoppar och pekar på sina leksaker medan han ropar "Titta mamma, titta pappa". Haha ni skulle sett lyckan i hans ögon. Han tog upp leksaker som han aldrig ens brytt sig om tidigare och ville visa. Man skulle nästan kunna tro att stackarn inte har fått leka något på sin semester, vilket är helt fel. Vi som har släpat med oss duplo, bilar, tågbanan osv. Och mormor och morfar som köpt en massa djur, pussel, böcker för att Joppe skulle kunna leka i Fjällbacka. Tokunge!

Appropå att leka så gick vi till lekplatsen igår efter middagen. Joppe ville åka rutschkana och Molle älskar att gunga så det blev perfekt med en liten promenad dit. Bilderna nedan är från lekplatsen igår:








Skogshyddan

Idag är det måndag och Jonas andra semestervecka har börjat. Tänk att vi har två veckor semester kvar tillsammans, tanken på det gör mig lycklig. Idag har vi inget toppenväder direkt, men än så länge regnar det inte i alla fall vilket är positivt. Jag och barnen har haft en mysig och lugn morgon medan pappan i huset for iväg till golfbanan. Vi har ätit frukost tillsammans och nu sitter Joppe och ser på "Cars" på iPaden medan Molle och jag sitter på golvet och leker/bloggar.

Igår kväll hann jag inte blogga, eller hann och hann, jag valde att kika på film med Jonas istället.  Så därför tänkte jag berätta lite om vår söndag nu istället. Igår morse valde barnen att vakna lite tidigare än vanligt, nämligen vid 07:15. Det gjorde inte så mycket för när jag tittade ut genom fönstret var det strålande solsken och klarblå himmel, ett riktigt "det-blir-en-dag-på-stranden-väder". Men ju mer klockan blev desto fler moln började visa sig. Men vi bestämde oss ändå för att åka mot Lidköping, närmare bestämt till Skogshyddan.

När vi kom fram till Skogshyddan var det lite kyligt och inte en endaste människa på stranden, ja förutom vi såklart. Efter en stund kom även barnens farmor och farfar, så då blev vi helt plötsligt 6 personer på stranden. Men skam den som ger sig, helt plötsligt tittade solen fram och värmde gott och då började allt fler dyka upp på stranden. Joppe badade nästintill hela tiden, han var bara uppe två gånger för att äta/fika och mumsa glass. Vattnet var ganska skönt, men lite kallt var det allt. Men eftersom till och med badkrukan Jonas tog sig ett dopp så var det nog i alla fall en godkänd temperatur. Joppe verkade ju tycka att det var skönt i alla fall, trots att han skakade tänder då och då. En härlig dag på stranden helt enkelt!

 Joppe älskar att bada och leka i vattnet! Underbar bild!


 Molle leker på stranden
Molle fick ingen glass, men nöjde sig gott och väl med min glasspinne


 Joppe hackar tänder, men vill inte gå upp!
 Strandtältet fick följa med
Molle myser med farmor


söndag 29 juli 2012

Molle 8 månader

 Förra veckan, närmare bestämt den 19 juli blev vår lille Molle 8 månader.

Molle 8 månader

gillar att:

Dricka vatten ur Joppes vattenflaska
♥ Äta likadan mat som vi andra gör
♥ Dra Joppe i håret
♥ Snurra runt, runt, runt, runt
♥ Nypas
♥ Dra bort sin mammas örhängen och dra hårt i halsband
♥ Leka tittut
♥ Fara runt i sin gåstol
♥ Dra sig framåt och bakåt (än kan han inte krypa)
♥ Leka med bestick, slevar, vispar
♥ Prata, säger "tutte" till det mesta
♥ Leka och dreggla ner sin mammas iPhone
♥ Klappa händerna
♥ Sitta och leka
♥ Sova i sin vagn
♥ Bli kittlad
♥ Bli pussad på och bakom örat
♥ Gunga
♥ Bajsa när han äter gröt
♥ Bada
♥ Kladda när han äter


gillar inte att:

Bli väckt av Joppe
♥ När Joppe tar hans leksaker
♥ Inte nå saker
♥ Somna i sin säng själv, vill gärna ligga nära oss när han somnar



Västkustens Pärla

God Morgon!

Det är skönt att vara hemma, få sova i sin egen säng, gå på sin egna toalett, duscha utan att behöva lägga i en femma för 2-3 minuter....men ändå kan jag inte sluta att längta tillbaka till Fjällbacka. Det är något speciellt med västkusten, med Fjällbacka, med saltvatten, tång, krabbor...

Och vet ni vad det bästa är...jo att vi ska tillbaka till västkustens pärla om en vecka. Nästa söndag är det dags att återigen lasta bilen full med väskor, blöjor och barn och åka till Fjällbacka för att njuta lite till. Jag längtar!

Men nu är vi hemma och här ska vi också försöka njuta. Förhoppningsvis får vi soliga dagar som vi kan fylla med bad, strand och lek.

Bilder från vår kvällspromenad i fredags:



lördag 28 juli 2012

.H.E.M.M.A.

I eftermiddags lämnade vi ett mulet och regnigt Fjällbacka och styrde hem mot Skara. Eller som Jonas sa "När vi kom strålade hela Fjällbacka och när vi lämnar gråter Fjällbacka". Så sant så sant!

Men innan regnet kom hann vi leka med Petra, Marcus och Charlie, packa och fika med Frida och hennes mamma. Vi hann även med att äta lunch tillsammans med mina föräldrar.

Nu är vi i alla fall hemma och vi har hunnit med en hel del sedan vi kom hem, tvättat, packat upp, rensat barnens garderober, storhandlat, betalat räkningar, ätit latmat och nattat barnen. Appropå packa upp, finns det något tråkigare? Fy vad tråkigt det är! Men nu är det mesta uppackat, bara lite leksaker kvar.

Lite bilder från vår dag på stranden i torsdags:





fredag 27 juli 2012

Good Morning Sunshine!

I onsdags lämnade vi härliga Göteborg samt Moster C och Patrik 
för att åka vidare mot Fjällbacka igen.

Så här är vi alltså nu, i kära Fjällbacka och har det riktigt gott. Vädret är med oss och sommarsolen värmer gott. Igår tillbringade vi nästan hela dagen vid stranden och det blev en hel del bad för både mig och Joppe. Molle nöjde sig med att plaska med de små fötterna och Jonas tyckte som vanligt att det var på tok för kallt för att bada. Jonas är en riktig badkruka! Han har inte ens med sig badshorts, så illa är det alltså.

Jag ska försöka ladda upp lite kort från vår dag på stranden, men det får bli ikväll i så fall. Tiden räcker verkligen inte till för att sitta vid datorn, men på lördag eller söndag åker vi hem och då blir det betydligt lättare att blogga.

Hoppas ni har en riktigt härlig dag!




torsdag 26 juli 2012

Liseberg

I tisdags när vi vaknade sken solen in genom fönstrena och himlen var helt klarblå utan ett endaste litet moln. Kanske inte det bästa vädret för ett besök på Liseberg men bättre än regn. Men vi beslöt oss (precis som resten av Sverige) att gå till Liseberg för en dags karusellåkning, spel och lek. Patrik och Moster C följde givetvis också med oss.

Solen sken på oss precis hela dagen och det var stundtals riktigt svettigt. Men oj så roligt vi hade! Joppe började med att åka en elefantkarusell och efter det somnade han gott i vagnen i hela 3 TIMMAR! Under tiden passade vi andra på att luncha, spela en massa spel, spela på lyckohjul osv. När Joppe väl vaknade fick han äta lunch och sedan var det fullt ös hela dagen. Joppe åkte en massa karuseller och han hade tur som klarade 90 cm gränsen, det var minsann på håret. Joppe är väldigt orädd så han hade garanterat inte nöjt sig med att åka de lite lugnare karusellerna. Nej Joppe kräver fart och fläkt och fort ska det gå. Vi provade att åka kaffekopparna (de för de minsta barnen) men de gick minsann alldeles för långsamt för Joppe. Jag och Moster C fick snurra på ratten i mitten precis hela tiden för att han skulle bli lite nöjd åtminstone.

Som jag tidigare skrev så var vi inte direkt själva inne på Liseberg utan det var verkligen hur mycket folk som helst. Därför var det väldigt långa köer till åkattraktionerna för barnen, på Rabalder som Joppe absolut ville åka var det 45 minuters kö och att stå så länge i kö med Joppe fungerar inte. Därför fick Jonas stå i kö själv och när han väl var framme 45 minuter senare så lyfte jag bara över Joppe. Smidigt och bra!

Molle är ju fortfarande inte så krävande utan var nöjd med att sitta i vagnen mestadels. Men han fick i alla fall åka sagoslottet och det verkade han tycka var mysigt.

En jätterolig dag på Liseberg!








onsdag 25 juli 2012

Drinks 20

Efter shoppingen i fredags mötte jag och Moster C upp Jonas och barnen och promenerade tillsammans bort till Patriks jobb. Patrik jobbar vanligtvis på Dinner 22 men ibland får han hoppa in och jobba på baren Drinks 20 också. Det var otroligt mysigt både inne på Drinks 20 och på deras uteservering. Vi satt ute eftersom Joppe låg och sov i vagnen.

Vi drack goda drinkar, vin och mumsade i oss hemmagjorda chips och otroligt färska skumsvampar (godisarna alltså). Det är något som jag saknar med att bo i en liten stad, just det där med att sitta ute på uteserveringarna. I vår lilla stad är det tyvärr inte alls lika mysigt att gå ut och sätta sig och käka eller dricka på någon uteservering. Men här i Göteborg är det så mysigt och något jag verkligen uppskattar när jag besöker staden.




Trädgårdsföreningen

I måndags vaknade vi upp till ett mulet Göteborg. Perfekt storstadsväder enligt mig, mulet men inte regnigt. På förmiddag tog jag, Jonas och barnen en promenad till Trädgårdsföreningen här i Göteborg. Patrik hade jobbat sent så han och Moster C fick sova vidare.

"Trädgårdsföreningen är en av Europas bäst bevarade 1800-tals parker. Under sommaren är Rosariet fyllt av flera tusen färggranna, doftande rosor.
I Palmhuset, det eleganta växthuset från 1878, kan du uppleva tropiska växter. Woodlandsen, där trädgårds-
konsten får fritt spelrum är något alldeles speciellt." 

[tradgardsforeningen.se]

Inne på parken fick Joppe springa runt runt runt och de små benen och fötterna hade ett väldans högt tempo. Han passade även på att besöka lekparken där, där det till hans stora glädje fanns två rutschkanor. Efter mycket lek och spring promenerade vi hem igen och lunchade med Moster C och Patrik.

söndag 22 juli 2012

Från byn till storstan

Just nu sitter jag hemma hos Moster C och Patrik och bloggar med utsikt över Göteborg stad.
Vi har det riktigt bra här i Göteborg och ser fram emot några härliga dagar här.

Eftersom jag inte har bloggat på några dagar så kommer en liten sammanfattning av vad vi har gjort i ord:

Fjällbacka
Strandpromenad
Bergsklättring
Husvagn
Båttur
Grillat
Badat
Lekplats
Havskräftor
Smögen
Shopping
Strandlek

...och så mycket mer