måndag 31 december 2012

31 december 2012

Den sista dagen i december är här och därmed den sista dagen detta år.
 Välkommen nyårsafton!

Idag har vi mycket på programmet och givetvis har jag gjort ett tidsschema för att inte behöva stressa eller glömma något viktigt. De tillfällen då vi har gjort ett tidsschema har faktiskt varit de allra bästa. Vi har inte behövt stressa och jag har både hunnit duscha, sminka mig och fixa håret innan gästerna har ringt på dörren haha. Annars brukar det oftast bli så att jag bara hinner göra ett snabbt ombyte och dra ett varv med plattången för att få bort tofsmärket. Nej ikväll vill vi inte vara trötta och stressade, ikväll vill vi njuta av, förhoppningsvis, god mat, dryck och fina vänner.
 
Det är tredje året som vi firar tillsammans med Emelie, Jesper och Melker samt Maria, Robert, Lowa och Liwia. Det är lite lustigt att just vi firar nyår tillsammans egentligen, eftersom vi väldigt sällan umgås allihopa. Men roligt är det och ikväll ska vi givetvis ha det riktigt skoj!
 
Vi har som sagt en hel del att fixa med idag och det är inte bara nyårsfirandet som ska förberedas utan även en resa till Sälen. Imorgon packar vi in oss och all packning i bilen och åker upp för att tillbringa några härliga dagar i Sälen hemma hos Moster C och Patrik. Vi längtar!!!
 
Om vi inte hörs senare så vill jag passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
 
 
Nyårsafton förra året

 
Nyårafton förra året, fina Emelie håller Molle
 

söndag 30 december 2012

Näst sista dagen

Idag är det den 30:e december och den näst sista dagen detta år. Imorgon är det nyårsafton och vi lämnar ett mestadels underbart 2012 bakom oss och siktar på ett, förhoppningsvis, fantastiskt 2013. Året har verkligen gått fort och jag kan inte förstå hur det redan kan vara nyårsafton imorgon. Det var ju inte alls länge sedan vi var hemma hos Emelie med familj och firade nyår. Molle var bara drygt 1 månad och så pytteliten. Nu är han en stor liten kille som både kan äta själv (dock inte kladdfritt) och gå själv.

Den näst sista dagen detta år spenderades städandes. Barnens mormor och morfar ville gärna låna barnen och vi ville gärna städa ostört så det blev ett vinnande koncept. Jag och Jonas städade bort julen och gjort fint inför morgondagens nyårsfirande. Vi får dock se hur länge det håller sig fint här hemma, det är inte det lättaste när man har två små kottar som är experter på att stöka ner. När städningen var klar fick vi lunch hos mina föräldrar och sedan åkte vi vidare hem till Petra, Marcus och Charlie. Där hjälpte snälla Petra oss med att lägga över en massa filmer till Joppe på iPaden, vi blev bjudna på mumsig marängsviss och barnen drog fram varenda leksak Charlie äger.
 
Efter en stund lämnade jag mina vänner och familj och åkte till gymmet för att gå på ett välbehövligt och efterlängtat spinningpass. Det märktes att det var ett tag sedan jag tränade och jag fick slita för att orka genomföra 60 minuters spinning (15 minuter extra detta pass). Men envis som jag är så ger jag aldrig upp och efter 60 minuter var jag svettig och nöjd. Imorgon förmiddag är det dags att träna igen och då ska jag våga mig på Maratonspinning. Ett extra långt spinningpass ska genomföras och det ska bli spännande och roligt. Tänkte först inte träna med tanke på att vi ska ha nyårsmiddagen hemma hos oss imorgon kväll, men sen kände jag att det nog bara gör mig gott med ett avbrott i allt fixande.
 
Hoppas ni har haft en bra dag och att ni är laddade för att fira in det nya året imorgon!
 
 
Bild från igår på tre rejält trötta Lundbergare
 

lördag 29 december 2012

Fina vänner

Jag har haft lite svårt med att hålla reda på dagarna nu när det har varit jul och fick idag fundera ett tag innan jag kom på att det faktiskt var lördag. Känns inte alls som lördag idag, men det fick duga ändå. Jag och Jonas åkte iväg en snabb sväng till Lidköping för att göra lite ärenden samt kompletterade lite till nyårsmiddagen. När vi kom hem hämtade vi barnen hos mina föräldrar och blev dessutom bjudna på god lunch.
 
I eftermiddags åkte vi hem till Maja, Jonas och Sixten för att äta våfflor och låta barnen få byta julklappar. Givetvis så kom även Petra, Marcus och Charlie dit också, så vi var ett härligt gäng. Det var ett tag sedan vi sågs allihopa och vi kom fram till att det var på Molles 1-årskalas, alltså för över en månad sedan. Illa illa! Så nu har vi planerat in lite träffar i januari, vi ska försöka få in en frukost tillsammans samt att jag har bjudit hem dem på födelsedagsmiddag.
 
Barnen lekte för fullt i alla fall och det är kul nu när Molle och Sixten har blivit lite äldre och kan vara med och härja. Vi hade en mysig eftermiddag och när Petra, Marcus och Charlie behövde åka vidare för att åka på kalas, stannade vi andra kvar och beställde pizza.
 
 
Charlie och Joppe väntar på våfflorna

 
Molle och Marcus myser och busar på samma gång

 
Leken är i full gång, både hos de stora och små

 
Petra läser om Babblarna för Charlie och Joppe

 
Molle ska öppna julklapp

 
Barnen öppnar julklappar och jag fotar med mobilen

 
Joppe läser Alfonsboken han fick av Sixten

 
Jag och mina fina vänner tillsammans med de yngsta killarna
 
 
 

Julen 2012 - del 5

Vi har nu kommit fram till den sista delen av vårt julfirande, nämligen juldagsfirandet. På juldagen kom Patrik hem till oss (han firade julafton hemma i Hamburgsund). Vilket innebar att det återigen blev julfirande och julklappsöppning. Barnen måste ha varit extra snälla i år eftersom tomten även kom då. När barnen hade somnat åt vi marängtårta och spelade paketleken och sällskapsspel. En jätterolig dag och kväll!
 
Men nu är julen över, och lika mycket som jag älskar julen älskar jag när julen är över. Vi har haft en fantastisk jul tillsammans och som en vän till mig skrev (Carro) så blir jularna bättre för varje år som går.
 
 
Tomten och Joppe kramades många gånger
 
 
Joppe leker med Patrik, Moster C och Molles nya leksak

 
Molle ville sitta hos tomten även på juldagen

 
Mollisen går för fullt


Babblarna är favoriter här hemma
 
 
Jonas och Molle

 
 

fredag 28 december 2012

Julen 2012 - del 4

Jag antar att ni kanske börjar tröttna lite på alla mina julinlägg men här kommer det näst sista i alla fall. Vi går nu tillbaka till julafton och firandet hemma hos mina föräldrar. När vi kom hem till dem blev det jullunch. Mamma hade lagat jättegod julmat som vi alla mumsade i oss glatt. Vi tittade på Kalle och sen var det dags för julklappsöppning. Tomten kom och hälsade på också, vilket var mycket spännande.

 
Moster C och Joppe pusslar i väntan på tomten och julklappsöppningen

 
Molle spanar in julklapparna och passar på att dra bort lite snören och etiketter
 
 
Helt plötsligt blev det mörkt i köket och barnen ställde sig på köksbänken och tittade ut genom fönstret. Plötsligt kom tomten gåendes med en lykta i handen och en stor säck med julklapar, spääääänande

 
Molle vågade sig upp i tomtens knä, men var lite skeptisk till en början

 
Sen blev Molle och tomten bästisar

 
Morfar följde med Joppe fram till den snälla tomten

Julen 2012 - del 3

Fortsättning på vårt julfirande:
 
Efter vår julfrukost åkte vi hem till barnens farmor och farfar för att fortsätta julfirandet. Där öppnade vi fina julklappar, julfikade och barnen lekte för fullt. Molles favorit blev helt klart deras krubba, han lekte länge med den. Efter att barnen lekt med sina nya leksaker/julklappar begav vi oss hemåt för att fortsätta julfirandet.
 
 
Joppe ville gärna dela ut julklapparna
 
 
Julklappsöppning
 
 
Julklappsöppningen är i full gång och Molle vill gärna vara med
och bestämma vilka julklappar som ska delas ut

 
Och där hittade han en julklapp som föll honom i smaken

 
Julklappsöppning

 
Molle fick den största julklappen

 
Krubban är rolig att leka med
 
 

torsdag 27 december 2012

Julen 2012 - del 2

Nu har vi precis sett klart på filmen, det blev Taken 2 ikväll. Herregud vad bra den var! Jag trodde innan att den skulle vara bra, men att den skulle vara så otroligt bra trodde jag inte. Första filmen var ju helt suverän och jag hade svårt att tro att den andra skulle kunna leva upp till samma nivå. Men så fel jag hade! Jag satt helt fastklistrad med blicken framför tv:n utan att kolla på mobilen en endaste gång, haha.

Här kommer fortsättningen på vår Jul 2012 och nu är vi framme vid den allra bästa dagen, julafton. Julaftonsmorgon började inte riktigt som vi hade planerat, barnen julklappar som de skulle få i sina strumpor var spårlöst borta. Vi letade och letade men hittade dem aldrig. Jonas kom lite senare på att han nog hade varit och lagt dem i påsarna med alla andra julklappar. Men som tur var hade ju barnens mormor och morfar givetvis köpt morgonpaket som de fick. Vi började julfirandet med den traditionella julfrukosten hos oss, som vanligt kom Jonas föräldrar, Jonas bror med familj, mina föräldrar och min syster (Patrik var hemma i Hamburgsund). Vi åt skinkmackor och risgrynsgröt och hade det mysigt.


 
Molle är redo att inta julfrukosten

 
Barnen öppnar sina julklappar från kusin Jonathan

 
Joppe leker

 
Farbror Peter och Jonathan


Barnens farfar och farmor

 

Julen 2012 - del 1

Julen 2012 är över, men jag är inte ledsen för det för vi har haft en riktigt mysig jul. Och en väldigt upptagen jul också, vilket ni kanske har märkt på mina obefintliga uppdateringar här på bloggen. Jag fick till och med ett sms av Petra precis (Ja den Petra som typ aldrig skickar eller svarar på sms). Hon undrade om jag fortfarande var sjuk eftersom jag inte har bloggat på en vecka. Men här är jag nu i alla fall.
 
Julen har som sagt varit riktigt mysig. I lördags kom Moster C och Patrik hit och då blev vi alla extra glada. Vi firade deras hemkomst med en god middag hemma hos mamma och pappa. På söndagen tvingade Moster C med mig till Skövde för att hon ville köpa de sista julklapparna, hon lockade mig med att hon skulle bjuda på fika, så där blev svaret ja med en gång. Julklapparna blev inköpta och det var faktiskt inte så mycket folk som jag hade trott att det skulle vara. När jag kom hem hade Jonas och barnen besök av Jonas barndomskompis Simon och hans familj. Vi träffas tyvärr inte så ofta då de bor i Norrköping. Deras dotter Majken och Joppe lekt för fullt och låg och myste i Joppes säng. Uppesittarkvällen firade vi som vanligt hemma hos mina föräldrar med god mat och bingolotto.
 
Fortsättning följer, för nu ska vi kika på film!


Molle älskar att krama och gosa och jag tror nästan att han gosade med varje julklapp han fick, oavsett om det var ett klädesplagg eller leksak. Gosigast var nog vovven han fick av Moster C och Patrik för den har fått många kramar och gos.

fredag 21 december 2012

Besatthet

Molle är helt besatt över att ta av och sätta på lock och korkar. Direkt när han ser något som har något form av lock så sprätter det i benen på honom och han skriker "DÄÄ DÄÄ". Tar jag fram kameran så ska han direkt ha linsskyddet, inte för att leka med utan för att sätta på det på kameran. Får han fruktpuré till gröten så blir han helt hysterisk om han inte får öppna locket och sätta på det igen. När har får nässpray så är det likadant, allt med lock är han helt tokig i.
 
Igår satt Joppe och målade en teckning vid bordet och då kom Molle och blev helt hysterisk. Jag fattade inte direkt vad det var som tog åt honom, men sen såg jag ju att tuschpennorna har ju kork på sig. Herregud, att jag inte förstod det med en gång!
 
 
Nu är det nära...

 
...och där är korken på! Lycka!

 
Jag kan måla också

Attjoooooo

God morgon fredag! Underbara fredag!
 
Här hemma är vi riktigt förkylda, i alla fall jag, Molle och Joppe. Näsorna är röda och snoriga och barnen har hosta på köpet. Inget roligt alls, men jag ska inte klaga för jag lovade mig själv att aldrig klaga över förkylningar efter att vi hade den hemska maginfluensan tidigare i år. Är man förkyld kan man ju i alla fall fungera som vanligt, till skillnad från magsjuka. Så nu har vi hela helgen på oss att kurera oss och bli friska inför måndagens julfirande. Det som är tråkigt är att vi missar lekdejten med Sara, Alfred, Astrid, Carro, Elsa och Max idag, det hade vi sett fram emot.
 
Men som sagt är det ju fredag idag och då är jag som vanligt fredagsglad! Förkyld eller ej så är fredagen ändå den bästa dagen på veckan (med delad plats med lördagen). Den här fredagen känns extra bra eftersom Jonas jobbar sista dagen innan långledigheten. Ska bli underbart att få ha honom här hemma med oss i så många dagar.

 
 
Tokungen!

torsdag 20 december 2012

Det där med nätshopping

Det där med nätshopping är både helt underbart och helt idiotiskt. Jag kan både älska det, likväl som jag kan hata det. Nu i veckan har jag varit med om två situationer som gör att jag både har kokat av ilska och jublat av glädje.
 
Situation 1: Jag beställde en julklapp på nätet som kostade typ 500 kr. När jag får paketet och öppnar det är det en helt annan färg än den jag beställt. Eller det är samma typ av färg, fast en helt annan nyans. Vi säger att du beställer något som är mörkblått och du får hem en jätte ljusblå. Jag ni kanske förstår. Hur som helst kontaktade jag företaget, som visade sig vara ett riktigt bra företag med grym service och som verkligen värnar om sina kunder. Företaget skickade direkt en ny vara i den färg jag ville ha och tackade för att jag uppmärksammat att de lagt in fel färg på produkten i webbshoppen. Som plåster på såren, fick jag behålla den produkten (värd 500 kr) som jag fått fel. Den nya produkten kom redan två dagar efter. Det kallar jag service!
 
Situation 2: Jag beställde tre produkter hos ett företag. Samtliga produkter fanns i lager. Jag valde att köpa en produkt extra för att komma upp i fraktfritt. Jag beställde produkterna i lördags och först igår fick jag en leveransbekräftelse att produkterna nu hade lämnat företaget och var på väg till posten. Långt ner på leveransbeskedet, under övrigt, står det att två av de produkterna jag beställt är slut i lager och att de endast skickar en produkt. Givetvis har dem lagt på frakten (som jag ville slippa, genom att beställa en produkt till). Ännu värre är att de två produkterna som helt plötsligt var slut, var just de produkterna jag ville beställa. Nu är alltså extraprodukten på väg hem till mig och en fraktavgift. Jag kokar av ilska!!! På hemsidan står det även att man kunde lägga sin beställning senaste den 19  december för att garanterat få leverans innan julafton. Jag beställde i lördags (den 15 dec) och på leveransbeskedet står det att min vara kommer om 3-6 dagar.
 
Jag ringde direkt men då hade kundtjänst stängt, istället mailade jag. Fick autosvar att de inte har möjlighet att svara på mail nu i jul eftersom de har mycket att göra. Så nu ska jag ringa igen och kräva att de stryker min beställning. Irriterad är bara förnamnet!

Tidigt jullov

Torsdagen är redan här och Joppe har nu haft jullov en hel vecka. Han gick sin sista dag i onsdags förra veckan. Det var inte direkt planerat att han skulle få jullov så tidigt men med tanke på att han har hostat på nätterna valde vi att hålla honom hemma. Igår och idag skulle han egentligen kunnat gå, då hostan är helt borta. Men nu vågar jag inte riskera att vi blir sjuka till jul, därför blev det ett tidigt jullov. Det har varit mysigt att ha haft Joppe hemma och nu har vi ett långt jullov tillsammans. På fredag jobbar Jonas sin sista dag, sen är han ledig ända fram till 7 januari. Kanske att han får jobba någon dag, men troligtvis blir han ledig hela jullovet.
 
Tänk att det bara är fyra dagar kvar till julafton. Jag är fortfarande lite småchockerad över att hösten har gått så fort. Men givetvis är jag glad över att det är jul. Jag tror och hoppas att denna julen kommer att bli den bästa. Nu är Joppe över 2,5 år och Molle 1 år, så förhoppningsvis kommer de att njuta och glädjas över julen lika mycket som jag gör.
 
Jag håller tummarna för att det fortsätter vara ganska kallt så vi får behålla den snö vi har, för det skulle vara extra mysigt om vi har snö på självaste julafton. Det får givetvis snöa lite mer, men om jag får önska vill jag ha lagom med snö. Ingen snöstorm som gör att Patrik och Moster C inte kan köra från Sälen hem till oss. På lördag kommer dem hit och vi alla längtar så efter dem. Underbart!
 
 
Bild på stadens gamla vattentorn, en fin vinterdag (dec 2012)
 

tisdag 18 december 2012

Juletider

Nu i juletider blir det svårt att hinna med bloggen. All tid går till att förbereda inför julen med allt vad det innebär. Men givetvis kommer jag att titta in här och uppdatera, men det blir inte alls i lika stor omfattning som annars.
 
Idag var planerna att göra wienernougat, men de planerna får vi vänta med för jag hade glömt att köpa flagad mandel. Och att traska till stan med båda barnen i dubbelvagnen i slasken var inte något jag var direkt sugen på. Istället laddar jag nu för att åka till Skövde och shoppa de sista julklapparna. Hoppas verkligen att jag blir klar idag så jag bara kan ta det lugnt resten av veckan. Mamma är snäll och gör mig sällskap.
 
Kameran har vilat igår och idag, därför bjuder jag istället på en bild tagen för exakt ett år sedan, den 18 december 2011.
 
 
En liten Joppe och en ännu mindre Charlie mumsar söndagsfrukost!
Nu fick jag en riktig längtan efter våra söndagsfrukostar, saknar dem massor.
 

måndag 17 december 2012

En pytteliten vecka kvar

Måndag idag och en liten ynka vecka kvar till en av årets allra bästa dagar...JULAFTON. Tänk att det bara är en vecka kvar, helt otroligt. Jag tycker det ska bli underbart med jul, samtidigt som jag helst skulle önska att det var minst två veckor kvar. Inte för att jag känner mig stressad över julstök och julklappar utan för att jag vill njuta lite mer av dagarna innan. Dock ska det bli underbart att Moster C och förhoppningsvis Patrik kommer hem till oss. Vi längtar massor efter att få tillbringa några dagar tillsammans med dem.
 
Julklapparna är inköpta och de flesta är inslagna. Men känner jag mig rätt kommer det nog bli några julklappsinköp till. Det är så mysigt och roligt att handla julklappar till våra nära och kära och de är absolut värda att få den uppskattningen.
 
Idag ska jag och barnen bara ta det lugnt. Vi ska pyssla lite här hemma, slå in några julklappar, leka, dega och måla. Skönt att ta det lugnt på måndagar!
 
 
Bilder från igår:
 

 

söndag 16 december 2012

Tredje advent

Snart är tredje advent över och imorgon är det måndag igen. Vi började vår tredje advent med att se på julkalendern i sängen, öppna luckan i julkalendern samt öppna adventspaketen. Joppe fick tre småbilar och Molle fick en massa dinosaurier. Båda barnen blev glada över sina paket och började leka med leksakerna direkt. Bra betyg!
 
Vi passade på att ta en promenad med pulkorna till pulkabacken. Joppe älskar att åka pulka och roligast är givetvis när det går riktigt fort i backen. Hela Joppe strålar när han åker ner för pulkabacken och direkt ropar han "mera mera" "igen igen". Molle fick också åka några gånger, fast han fick bara åka nerför halva backen eftersom han har den lilla pulkan och där får vi vuxna inte plats. Molle tyckte också att det var roligt, men inte alls i sammma utstäckning som Joppe.
 
 
Joppe gör sig redo för start
 
 
Och där är han iväg!
 
 
Se upp i backen!
 
 
Full fart neråt!
 
 
Molle nöjde sig med lite lagom fart ner