torsdag 28 februari 2013

Torsdagsmys istället för fredagsmys

Torsdag kväll är här och jag sitter just nu och väntar på att Jonas ska komma hem. Han är iväg och gör ett ärende och när han kommer tillbaka blir det glass och film. Vi får ha lite torsdagsmys eftersom Jonas missar vårt fredagsmys imorgon. Han och kompisarna ska ha spelkväll, sitta nere i Herr Upplings källare och spela BO2 med varandra.

När Jonas kom hem från jobbet åkte jag iväg på spinning, veckans andra pass. Pass nummer tre och fyra är inbokade på lördag och söndag. Det var lite extra skönt att träna idag, jag var trött efter allt städande och behövde få rensa både kropp och knopp. Musiken var bra och passets uppläggning var perfekt. 

Det ska bli så skönt att bara lägga sig i soffan snart och se en film och äta godis/glass och verkligen kunna slappna av. När det är nystädat och allt är undanplockat mår jag så otroligt bra. Nu väntas bara lite levande ljus för att få till den där riktiga mysstämningen. 

Bilderna nedan är från vår frukost tidigare idag:


Torsdagsfrukost hos Maja - Maja bjöd bland annat på varm choklad


Molle och Sixten väntar på frukost


-Var är käket?


Killarna flyttade in i vardagsrummet och började leka...


...och riva ut filmer ur lådan....


...och kasta filmer på golvet....


Sixten ville även pussas, men Molle var inte samarbetsvillig i pussandet

Bäst att passa på!

Lämningen på förskolan gick bra idag trots att de skulle ut och gå direkt. Skönt att Joppe verkar uppskatta att gå iväg numera. Västen gick däremot inte på idag heller, det blev nej direkt och det är igen idé att bråka om västen för då finns risken att han kopplar förskolans promenader och utflykter med en negativ bild. Nu när han äntligen har accepterat att lämna förskolans område. Jag och Molle tog raska steg hem till Maja och Sixten för att ära frukost. Som vanligt bjöd Maja på riktigt god frukost och det var lika mysigt som vanligt.

Med frukost i magen och mycket prat i bagaget gick jag och Molle hemåt. Min förhoppning var att Molle skulle somna i vagnen på vägen hem så jag skulle kunna börja städa i lugn och ro. Molle somnade nästan direkt, yes! Väl hemma åkte dammsugaren fram illa kvickt. Det gäller att passa på och ta tillvara på tiden. Molle han sov och sov och städningen flöt på. Molle vaknade inte förrän vi var på väg hem från hämtningen av Joppe, tre timmar senare.

Joppe var så söt när jag hämtade honom. Han och en förskolekompis satt i en jättestor låda och lekte med bilar, precis likadant klädda. De ville inte att jag skulle komma och hämta Joppe och sa hejdå till mig flera gånger. Det är så typiskt att man oftast kommer och hämtar när de har som roligast. Efter många om och men fick jag med mig Joppe hem.

Bilder från vår frukost med Maja kommer ikväll, så länge får ni nöja er med några kort från iPhonen. Bilderna är från när vi hämtat Joppe från förskolan idag. Molle vaknade och syskonen blev glada över att se varandra.


Nyvaken Molle får kram av storebror...


...och en puss

Sista februari

Idag är det den 28 februari och därmed den sista dagen i februari. Förhoppningsvis får vi ett bra avslut på en bra månad. Joppe har inte hostat inatt och han vill gärna gå till förskolan, så därför beslöt vi oss för att han ska få gå dit idag. Under tiden ska jag och Molle gå hem till Maja och Sixten för att leka, prata och äta frukost tillsammans. Igår kunde vi inte ses eftersom jag trodde att Joppe var sjuk (hostan) så därför valde vi att ha vår frukostdejt idag istället. Inte mig emot. Det är underbart att äta frukost tillsammans, se barnen leka och hinna prata om allt mellan himmel och jord med min fina vän. 

Hoppas ni får ett fint avslut på februari!


Joppe när han var 1 år och 3 månader 
(Samma ålder som Molle är nu, inte så lika eller hur?)

onsdag 27 februari 2013

En rörig dag

Jag och barnen har haft en bra men rörig dag. Både Joppe och Molle har varit på sina busigaste humör, rivit ner saker, kastat leksaker och dragit ut en massa saker. Att gå runt här hemma och se alla saker som ligger utspridda precis överallt får mig att bara vilja lägga mig i sängen, stänga dörren och bara blunda. Men istället har jag plockat precis hela dagen. Till vilken nytta? Joppe som aldrig har kastat leksaker och rivit ner saker har på något sätt börjat härma Molles beteende och blir helt plötsligt ett år. Tillsammans blir de ännu värre och nästan triggar varandra till att kasta/riva ner ännu mera. Ja idag har det verkligen varit en rörig dag.

Sen har vi Joppes hosta, som jag inte alls förstår mig på. Igår kväll hostade han så han nästan kräktes och vaknade hela tiden  av att han hostade så mycket. Därför var det självklart att han skulle få stanna hemma idag. Men hör och häpna, idag har han inte hostat en endaste gång här hemma. Och då menar jag verkligen att han inte har hostat alls. Nattningen var hostfri och än så länge sover han gott sedan två timmar tillbaka utan att ha hostat. Hur kan hostan komma så fort och vara så intensiv för att bara vara i mindre än ett dygn? Mycket konstigt enligt mig. Men vi alla är glada över att den verkar vara borta och förhoppningsvis väljer den att inte komma tillbaka på ett bra tag. Igår kväll väckte Joppe både sig och Molle hela tiden eftersom han hostade så hemskt. Stackarn! Så inatt kanske vi alla kan få sova gott...hoppas kan man i alla fall...

Bilderna nedan är från i förmiddags då vi var ute och lekte:


Molle blir överlycklig när jag tar fram hink och spade. 
Tänk att det kan vara så roligt att lägga snö i en hink, för att sedan vända hinken upp och ner och börja om igen.




Joppe i fullt ös, att kasta snöbollar är väldigt kul!

En dag tillbaka

Igår morse ringde jag Öppna Förskolan för att se om jag och Molle fick plats på rytmiken. Det fick vi så jag och Molle lämnade Joppe på förskolan och traskade vidare för att möta upp Maja och Sixten. Molle var mycket mer framåt på Öppna Förskolan igår, han tog för sig direkt och gick in och lekte. Senast var han lite mer avvaktande innan han släppte mig. Rytmiken uppskattade Molle även igår, dock kom han ihåg att bilarna och traktorerna var i samma rum så några gånger gick han iväg och lekte med dem. Men i det stora hela uppskattade han att få vara med på rytmiken. Vi stannade kvar och lekte lite efteråt och passade även på att ge barnen lite mellis innan vi gick vidare. Vi tog då sikte på COOP för att titta på årets bokrea. Jag tyckte tyvärr inte att bokrean var så bra i år som den brukar vara (syftar på barnböckerna). Men jag får nog ge den en chans till och gå till lite fler ställen. 

När Jonas kom hem från jobbet hämtade Maja upp mig och vi styrde vidare mot Skövde. Lite eftermiddagsshopping och fika stod på schemat. Alltid kul och definitivt välbehövligt. Jag passade på att handla lite gratis tack vare Wrapp och kom då hem med ett par solglasögon, kallingar till Joppe och en tvålpump. Jag köpte även två likadana t-shirts till barnen som de kommer matcha fint tillsammans i vår/sommar. 


Att åka rutschana är roligt tycker Molle. 
Särskilt roligt är det när man kan klättra upp själv och åka ner själv.






Dumma hosta

Onsdag idag och här hemma lever barnen rövare. Joppe var lite hostig igår och framåt kvällen blev hostan värre och inatt har han hostat mycket, därför får Joppe vara hemma med mig och Molle idag. Han är inte snorig, har ingen feber och allmäntillståndet kan man inte klaga på. Men den där dumma hostan smyger sig ofta på Joppe. Hur vi ska fördriva tiden idag har jag inte en aning om, men ut måste vi i alla fall. Redan nu far barnen runt som små tokar och har svårt att aktivera sig. Själv får jag inte vara med utan barnen säger "hejdå mamma" direkt när jag närmar mig. Jag har försökt att ha lite målarverkstad men den idén ratade de direkt. Min lösning blir därför en promenad ute, kanske stanna till och mata änderna eller lek på lekplats. 

Annars händer det inte så mycket idag. Jag och barnen ska passa på att låna mina föräldrars stora badkar så de kan få plaska lite och bada. Sen när Jonas kommer hem från jobbet ska jag åka iväg några timmar till Katedralskolan för PIM3 examination/diplomering. Sen blir det tv-kväll för hela slanten, härligt!


Joppe i måndags

tisdag 26 februari 2013

Bokrea

Idag är det tisdag vilket innebär att Joppe ska till förskolan. Jag och Molle vet inte riktigt hur vår dag blir än, jag ska alldeles strax ringa till Öppna Förskolan för att se om vi får plats på rytmiken idag också. Har vi tur är det någon/några som inte ska dit så vi kan ta deras plats. Annars får vi fördriva tiden med en promenad och lite kompletteringshandling. Bokrean börjar ju även idag så lite böcker ska vi allt fynda också. 

Jag hoppas att vi får plats på rytmiken eftersom Molle verkligen gillar den, han älskar musik och att få komma och leka på Öppna Förskolan. Men som vanligt vågar jag inte ta ut något i förskott, bättre att ställa sig in på att det är fullt. 

Bilderna nedan är från vår eftermiddag ute igår. Barnen älskar att stå vid staketet och spana in alla fordon som kör förbi på gatan. Molle önskar nog bara att han var lite längre för han får antingen sträcka på sig jättemycket eller huka sig ner för att se ordentligt. 






måndag 25 februari 2013

Picknick i snön

Vår måndagseftermiddag spenderades ute i solen i trädgården. Barnen var till en början inte alls intresserade av att gå ut, eller rättare sagt av att ta på sig ytterkläder. Men när vi väl kom ut var de sura minerna som bortblåsta. Vi lade ut picknickfilten på den snötäckta gräsmattan och satte oss ner i solen och mumsade på mormors goda kanelbullar och mina kolakakor. Barnen var riktigt fikasugna och det var så härligt att sitta där i all snö på en filt och lapa sol. Vi satt där ett bra tag och fikade samtidigt som vi kikade på alla bilar, lastbilar, bussar och cyklar som for förbi oss på gatan. En och annan traktor kom också till båda barnens förtjusning. När fikat tog slut gick Molle och hämtade två spadar och började gräva i snön. Joppe blev väldigt nyfiken på vad Molle gjorde och gick och hämtade en hink som de kunde lägga snön i. Molle gav snällt en spade till Joppe och sen var leken igång.

Det är så underbart att spendera eftermiddagen utomhus. Barnen är för det mesta på bättre humör när vi är ute, inget bråk eller puttande och eftermiddagen går mycket fortare än om vi är inomhus. Vi stannade ute ända tills Jonas kom hem från jobbet. Då gick jag och Molle in och började med maten medan Jonas och Joppe stannade ute en stund till och kasta snöbollar. Vilken härlig måndagseftermiddag vi har haft!


Kanelbullar och kolakakor


Joppe och Molle är fikasugna


Fika är smaskens tycker Molle


Joppe som vanligtvis inte är en fikakille högg in både på bulle och kolakor


Festis på kylning


Glad Joppe


Molle fick tag i ett par spadar och ville gräva i snön


Joppe ville också vara med och hämtade en hink


Molle och Joppe lekte jättebra tillsammans 

Solig start

Veckan kunde inte ha startat bättre, strålande sol och klarblå himmel. Jag har verkligen saknat solen, vilket jag antar att de flesta av er också har gjort. Det har varit grått länge nu trots den vita snön som har gjort att det blivit lite ljusare ute i alla fall. Men idag skiner solen och mitt humör blir genast på topp. Dagen till ära tog jag, barnen och Figo en långpromenad. Solen brände riktigt på benen och i ansiktet men i skuggan var det kallt och en bitande kyla. 

Soliga dagar som denna vill jag vara ute hela tiden. Därför får det allt bli en stund ute i trädgården om en stund. Picknickfilten är framtagen och fikat är klart, det ska bli mysigt att fika ute och skönt för barnen att få leka av sig lite.


Joppe hade spring i benen


Molle var lite skeptisk till att gå när det var halt...


...men traskade på ändå

En dag utan måsten

Förra veckan var väldigt intensiv men rolig, vi hade mycket inplanerat och det var nog just därför som veckan gick ännu fortare än vanligt. Vi hann med att träffa flera av våra vänner, gå på rytmik, äta fredagsgourmet med vänner, födelsedagsfirande och sushikväll. Trots en intensiv vecka hann jag ändå med tre spinningpass på gymmet. Samtidigt som jag älskar att hitta på saker, när det är fart och fläkt, så älskar jag även att bara vara hemma. Idag är en sådan dag, en måndag då vi bara ska ta det lugnt, en måndag utan måsten, Vi ska strosa runt i pyjamas länge, mysa i soffan till film och bara va. Vi ska ta dagen precis som den kommer och det ska bli väldigt väldigt skönt. 

Bilderna nedan är från vår sushikväll igår, vi bjöd hit mina föräldrar och åt god hemmagjord sushi:




söndag 24 februari 2013

Presenter

Jag fick väldigt fina presenter igår, precis i min smak och stil. 


Fina presenter


En väldigt fin lykta fick jag av mina föräldrar. 
De har redan grattat mig med presenter tidigare men jag fick en extra present (samt tulpaner) igår också.


Ett stort vackert Mateus-fat har jag suktat efter länge och igår fick jag det av Mallan med familj


Mallans hemmagjorda müsli och äpplechutney, 
som jag har varit avis på sedan jag såg hennes inlägg på Instagram


Finaste vinstället från POM för bag-in-box från Mallan med familj

Lördagens festligheter

Igår kväll kom mina föräldrar, Mallan, Michael, Elin, Johanna och lilla Ronja hit för att fira mig. Det var ett tag sedan jag fyllde år, 3 januari, men det har varit mycket det sista så först igår kunde vi fira med dem. På min födelsedag var vi i Sälen, sen hade vi födelsedagsfest med vännerna för att helgen därpå fira igen fast då med Jonas familj. Mina föräldrar var bortresta den helgen så därför fick det bli ett fjärde firande igår. 

Igår bjöd vi på tacobuffé och till efterätt blev det återigen Nutella Semifreddo. Jag fick väldigt fina presenter (som ni får se i ett inlägg senare ikväll) och vi hade en rolig kväll. Jag hade gjort ett music quiz och denna gången var det killarna som vann, dock bara med två ynka poäng så det var väldigt jämt. 

Kameran blev som vanligt glömd, men några få bilder låg på minneskortet i alla fall. Tyvärr inget på söta Ronja som kvällen till ära hade en riktig kalasoutfit. Sötisen sov sig nästan igenom hela kalaset och sov allra bäst när det var livat. 






Fredagsgourmet

I fredags eftermiddag vid 16-tiden åkte jag, Jonas och barnen till Mattipset här i stan för att köpa med oss fredagsgourmet. Det är Lina (Jonas kompis Martins fru) som äger Mattipset och de serverar alltid väldigt god mat. På fredagar är det som sagt fredagsgourmet och just denna fredagen serverades  det Baconlindad fläskfilé, whiskey- & grönpepparsås med citron- & vitlöksmarinead delikatesspotatis, äppelchutney. Dessert: chokladkladdkaka med hallon & lakrits. 

Med maten i bilen styrde vi vidare hem till Maja, Jonas och Sixten, där även Petra och Charlie var. Marcus jobbade så han fick tyvärr bli utan fredagsmys med oss. En mysig kväll med våra fina vänner. Perfekt att ses på fredagar och i god tid så barnen hinner leka lite, äta redan förberedd mat i lugn och ro och ändå vara hemma vid läggdags. 


Molle och Sixten 


Kvällens fredagsgourmet


Charlie och Joppe


Sixten