lördag 30 mars 2013

Påskafton

Om ett par timmar har det gått 48 timmar sedan Joppe spydde senast. Jag plussar alltid på minst ett dygn till för att vara på den säkra sidan. Än så länge har vi andra klarat oss utan minsta symtom. Har vi turen på vår sida den här gången kanske? Än vågar jag inte hoppas för mycket.

Idag har jag städat bort sjukan förhoppningsvis. Jonas tog en långpromenad med barnen så jag kunde städa effektivt. När de kom hem var jag nästan klar. Bara köket, toaletten och golvmoppningen var kvar. Medan jag städade klart fick övriga familjemedlemmar se på film. Nu har vi ett skinande rent hem och det känns riktigt skönt.

Joppe mår som vanligt förutom att aptiten inte har kommit tillbaka. Mat har han inte ätit sedan i onsdags kväll. Han vill endast ha vatten, oboj och pepsi. Vi har lyckats få i honom lite popcorn och nachochips men det är ju ingen direkt mat. Men för en liten stund sedan började han prata om att han ville ha "hambullare" så vi gjorde ett försök med Mc Donalds. Till en början flyttade han bara runt på stripsen och hamburgaren på tallriken. Men efter typ 15 minuter började han äta sakta och försiktigt på ett strips och sakta men säkert hade han plötsligt fått i sig nästan hela den lilla påsen. Det är tur Mc Donalds finns ibland. Hoppas aptiten stannar kvar nu för han är så liten och tunn om den lilla magen.

Påskafton idag då, tyvärr med inställda planer. Den årliga Påskparaden i stan fick vi hoppa över i år likväl kvällens påskmiddag med vänner. Riktigt tråkigt! Men vi gör det bästa av påskaftonen ändå, med barnfilm, godis och en massa mys.

Ni får nöja er med mina mobila blogginlägg för tiden till att redigera kort, starta datorn osv hinns/ orkas inte med just nu.

Glad Påsk!



fredag 29 mars 2013

Avslagen cola

Igår kväll när barnen hade somnat åt jag och Jonas mysmiddag bestående av oxfilé, sötpotatis och rödvinssås. Hur gott som helst! Lagom till att vi ätit klart maten och godisskålen var slut hörde vi att Joppe vaknade och spydde. Klockan var då 21:30 men sedan dess har det varit lugnt. Joppe har sovit bra inatt och endast vaknat av att han har varit törstig. Jonas sov inne hos honom medan jag fick sova själv i dubbelsängen. Molle gjorde dock mig sällskap vid 05:10 då han valde att ta morgon. Tidig morgon för oss alltså. Jonas och Joppe låg och sov till 8 iaf. Men Jonas hade haft svårt att sova inatt så han var trött när de steg upp.

Status på Joppe då. Han är betydligt piggare, vill dricka hela tiden, vill äta chips och är mycket gladare. I morse när han vaknade var han dock jättearg. Han kastade saker och låg på golvet och skrek. Anledningen till utbrotten var att han inte fick dricka så mycket som han ville. Jag och Jonas ville att han skulle ta det lugnt och dricka lite åt gången på en tesked. Men det ville inte Joppe! Jag vet själv hur törstig jag var senast jag hade magsjuka. Vatten var det jag tänkte på precis hela tiden. Men nu har han accepterat att han får dricka lite åt gången och än har det inte blivit något bakslag. Jag håller mina tummar stenhårt för att han är "frisk" nu.

Barnens mormor och morfar har precis varit här och lämnat påskpresenter till barnen. Barnen blev så glada och Joppe sken verkligen upp. Jag hade planerat att köpa påskpresenter till barnen igår men då Joppe blev sjuk blev det inget handlat. Därför kändes det skönt i hjärtat att de fick uppvaktning ändå.

Hoppas ni andra mår bra och har fått.en bra start på påskledigheten!

torsdag 28 mars 2013

Påskhelgen som blev sjukhelgen

Påskhelgen som vi har längtat så efter är äntligen här. Fyra dagars ledighet och en massa tid tillsammans. Vi hade en hel del roligt inplanerat som nu tyvärr måste ställas in. Idag mådde Joppe lite dåligt framåt lunch och sen blev det bara värre och värre. Hej du hemska (troligtvis) magsjuka! Joppe har spytt några gånger och varit ganska slö. Bara velat ligga i soffan eller i sägen och se på film. Jag tycker så synd om honom. Molle har varit ett riktigt yrväder och inte förstått att Joppe inte orkat busa och leka med honom som han vanligtvis brukar göra. Så när Jonas kom hem från jobbet fick han och Molle gå ut och gå på promenad så Joppe fick lite lugn och ro. Jag och Joppe myste då ner oss i soffan och såg på "Bilar 2".

Det var över ett år sedan vi hade magsjuka senast. De värsta veckorna i mitt liv, vi blev liksom aldrig friska. Det var jag som var den som fick det först. Jag som alltid är otroligt noga med att tvätta händerna, tänka mig för och använda handsprit. Där fick jag för att jag var duktig! Nu håller jag tummarna för att vi andra klarar oss. Dock förväntar jag mig alltid det värsta, särskilt vid sådana här tillfällen. Hör ni inte något från mig på några dygn så vet ni vart jag befinner mig....

Jag önskar att Molle slipper det bara. Hellre att både jag och Jonas åker på det än att Molle blir smittad. Molle äter nämligen väldigt dåligt och har alltid gjort det. De senaste två veckorna har vi knappt inte fått i honom någon mat alls. Välling, glass och yoghurt är det han har velat äta men ingen lagad mat. Igår försökte vi locka honom med pommes från Mc Donalds som han vanligtvis är tokig i. Men inte ens det dög! Därför skulle magsjuka inte alls vara bra för Molle just nu.

Håll tummarna för oss ❤


onsdag 27 mars 2013

Fika och utelek

Jag och Molle har haft en riktigt bra förmiddag. Vi lämnade av en glad Joppe på förskolan och gick sedan vidare mot stan för att möta upp Maja och Sixten. Vi gick till Nockes för att äta frukost och vi fick även sällskap av Petra och Charlie. Barnen skötte sig riktigt bra på Nockes, trots att både Sixten och Molle var trötta var de glada och lekte. När vi fikat en bra stund bestämde vi oss för att gå till Olins Lekplats för att få lite frisk luft. Precis när vi skulle svänga ner mot lekplatsen ser jag att Joppes avdelning var där och lekte. Eftersom de var på väg hem beslöt vi oss för att avvakta lite så inte Joppe skulle se oss. När de hade gått gick vi mot lekplatsen så barnen fick leka av oss lite innan vi skiljdes åt. Sixten somnade gott i vagnen direkt men Molle och Charlie lekte en stund. Både Charlie och Molle tyckte att rutschkanan var toppen!


Kompisarna Molle, Charlie & Sixten


Molle fikar


Sixten fikar och skrattar samtidigt


Ost är gott!


Molle och Sixten ritar


Bygga med klossar är alltid populärt


Charlie leker på lekplatsen


Rutschkana


Utelek 

Snart ett nytt kapitel i vårt liv

Onsdag morgon och här vaknade barnen tidigt. Det har blivit tidigt det senaste och sen Molle slutade med sitt vällingmål på natten har han velat vakna oftast mellan 06:00-06:30. Joppe som har varit en riktig sjusovare och som jag har fått väcka på morgonen har också börjat vakna vid 06:30. Vissa dagar sover han länge men oftast blir det tidigt där med. I och för sig är det ganska bra att de har ställt om och vaknar tidigare då det snart är dags för förskola för dem båda.

Tänk att det är mindre än en vecka kvar tills Molle börjar sin inskolning. På tisdag är det dags och det är både med glädje och sorg vi börjar våra "nya" liv. Det kommer att bli en stor omställning för vår familj. Jonas omställning blir minst förändrad då han enbart kommer få börja hämta barnen på förskolan några dagar i veckan. Men för barnen blir det den största omställningen. De ska vara på förskolan fem dagar i veckan och lämnas där till frukost (senast 8). Två dagar slutar de tidigt, på tisdagar och fredagar. Annars kommer de gå runt 8-16 tre dagar i veckan. Jag håller mina tummar stenhårt för att denna omställning kommer att bli bra. Att vi alla kommer att vara glada och trivas med vårt nya "liv". Jag kommer garanterat att sakna mitt mammaliv, all tid med barnen och med våra vänner. Men jag tror det kommer bli bra, jag tror jag kommer att uppskatta allt mycket mer. Tiden med barnen kommer att vara ännu mer värdefull och hemmet en plats att längta till.

Idag har vi en nästintill hostfri Joppe. Vilket vi är jätteglada över. Men hur fungerar den här hostan egentligen? Vissa dagar hostar han så att han nästan kräks för att dagen därpå inte hosta alls. Mycket konstigt! Joppe har sovit gott hela natten utan minsta hostning så han får gå sin sista dag på förskolan innan påskledigheten. Det blir även Joppes sista dag själv, för nästa gång vi ska dit ska även Molle med. Ett helt nytt kapitel i vårt liv...



tisdag 26 mars 2013

Pompig dag

Då var vi med hosta igen då! Eller rättare sagt så är Joppe med hosta. Den där dumma hostan kommer tillbaka hela tiden på Joppe. Blir Joppe det minsta förkyld så är hostan där direkt. Han sov gott inatt men vaknade tidigt i morse och hostade. Tack och lov lyckades han somna om och sov fram till 8. Eftersom Joppe inte berörs så mycket av hostan fick han gå några timmar till förskolan ändå. Jag hade gärna velat ha honom hemma men han ville gå och det låter värre än vad det är. Jag hämtade honom efter lunch så han kunde få vila till en film hemma. Jag tycker synd om honom som får hosta så ofta. Nu kom verkligen hostan som ett brev på posten då han inte varit det minsta förkyld.

Ikväll ska jag och Maja åka till Källby på Pomp De Lux visning. Josefine bjöd mig och då blev även Maja lite sugen på att följa med och det fick hon. Ska bli riktigt kul att shoppa! Igår var jag och Maja också och shoppade. Blev en hel del inne på Polarn o Pyret. Det var säsongsrea där och jag passade på att köpa bra kläder till barnen att ha i sommar samt på förskolan.

måndag 25 mars 2013

Påskveckan är här!

Idag är det måndag och påskveckan är här! En perfekt vecka med fyra dagars jobb för Jonas följt av fyra dagars ledighet. En kort arbetsvecka och en lång helg är inte helt fel. Det här är även sista veckan på min riktiga mammaledighet. Nästa vecka börjar inskolningen för Molle på förskolan och veckan därpå är det dags för mig att börja jobba igen. Hur fort går tiden egentligen!?! Joppe ska gå till förskolan imorgon och på onsdag men är ledig på skärtorsdagen. Först tänkte jag ha hemma Joppe hela veckan, men det blir oftast mer trassligt än bra för Joppe att vara ledig för många dagar på raken. Joppe har alltså två dagar på förskolan innan det är dags för lillebror Molle att börja på samma förskola och samma avdelning. Det ska verkligen bli intressant att se hur det kommer att bli. Hur kommer Joppe reagera när Molle och jag helt plötsligt stannar kvar? Hur kommer Molle reagera när det är dags att stanna kvar och jag lämnar förskolan? 

Men nu har vi några dagar kvar att njuta av mammaledigheten och de dagarna måste vi göra det bästa av. Vi börjar veckan (måndagen) med att ha en lugn och skön dag, vi ska inte göra något speciellt idag utan bara ta det lugnt. Imorgon eller på torsdag ska vi träffa Josefine och hennes barn och på onsdag ska jag, Molle, Maja och Sixten till Skövde för att shoppa och luncha. Imorgon kväll blir det ett besök i Källby för att gå på en Pomp De Lux visning. Det är jag och Maja som ska åka dit och vi är bjudna av Josefine. Härliga dagar framöver!


Morgonlek i Molles rum

Bygga torn är roligt och Joppe är noga med att det ska vara rakt

söndag 24 mars 2013

Girls Just Wanna Have Fun

Jag lovade ju er att visa bilder från vår tjejkväll vi hade i fredags. Men nu när Molle har varit sjuk har inte tiden funnits att sitta vid datorn. Just nu sover barnen gott och jag lyckades hålla mig vaken vid nattningen därför har jag hunnit rensa och gå igenom bilderna från i fredags.

Det blev en hel del bilder, de flesta tokiga men roliga. Vi hade verkligen en toppenkväll och jag blir allt mer glad över att jag lärt känna dessa fina tjejer. Tack för att ni finns i mitt liv ♥


Några få kort utan blixt hann vi med innan vi (läs Sara) började göra allt för häftiga rörelser ;)


Sen gick det bara utför...


Sara är allvarlig, Carro skrattar...hmm...


Ju senare klockan blev, ju tommare vinflaskorna blev desto busigare blev vi


Yeah!



Sara gick All In!


Puss på er!

Myskvällen som uteblev

Igår var det tänkt att jag och Jonas skulle ha en riktig myskväll. Vi skulle äta god mat, dricka vin och se på film. Men på eftermiddagen fick Molle feber och började hosta ut slem. Han var slö och det slutade med att Jonas och Molle la sig i vår säng och såg på tv och somnade för kvällen. Jag och Joppe satt ute i soffan och såg på film och åt popcorn. När jag sedan skulle natta Joppe vid 20:30 somnade både jag och Joppe och där försvann min och Jonas myskväll.

Molle mår bättre idag, ingen feber men han äter inget. Han åt bara en liten glass igår och idag har vi endast fått i honom lite välling. Nu ligger han och sover gott i mitt knä i sängen och jag vågar inte flytta på mig för då vaknar han säkert. Joppe och Jonas åkte och tvättade bilen efter lunch och sedan åkte de vidare till idrottshallen för att se på handboll. Roligt för Joppe att komma ut lite samtidigt som det är skönt för Molle att få lite lugn och ro.

I eftermiddag ska jag till gymmet, veckans fjärde spinningpass står på schemat. Ska bli riktigt skönt att träna. Sen blir det förhoppningsvis filmmys när barnen har somnat ikväll.

lördag 23 mars 2013

Ett gott skratt förlänger livet

Oj vad vi skrattade igår kväll! Som vanligt hade jag, Carro och Sara en toppenkväll. Jag åkte och hämtade upp Carro och sen Sara innan vi åkte vidare för att hämta lite latmat. Vi skrattade nästan ihjäl oss när Sara skulle in och ut i vår bil. Vi har nämligen bilstolarna på var sin sida i bak och Sara fick därmed klättra in i bilen för att sätta sig mellan bilstolarna. Efter många om och men kom hon in. Väl vid pizzerian ville hon följa med in så då skulle hon försöka trassla sig ut. Haha! Det tog sin lilla tid. Därför valde vi ett annat alternativ när vi skulle åka hem, vi ville ju inte äta kalla pizzor liksom. Jag fick klättra in i bilen och ta Saras plats medan Sara satte sig vid ratten.

Kvällen gick som vanligt alldeles för fort. Vi åt, drack vin, skrattade, åt godis, skrattade och skrattade. Tänk att vi alltid har så mycket att prata om. Samtalsämnena tar aldrig slut. Vi hann även med en photo shoot, x antal kisspauser, banandans och yatzy. Jag stod som yatzyvinnare även denna gång!

Bilder från vår knasigt roliga, underbar och helt fantastiska kväll får ni vänta några timmar med. Jonas var snäll och väckte mig 06:30 och efter fyra timmars sömn så är det här allt jag orkar med just nu. Men jag lovar er tokroliga kort (ja för oss i alla fall) sen.

Nu ska jag mysa med en morgonpigg Molle! Tjing!

fredag 22 mars 2013

Grin(M)olle vs Molle

Fredag idag vilket känns precis lika bra som alltid. Solen skiner, vi har ett nystädat hem och Molle grinar på som vanligt. Förstår inte varför Molle har börjat envisas med att vakna så tidigt. Han vaknar någon gång mellan 05:30-06:15 och vägrar somna om trots välling, ny blöja och så vidare. Redan efter en timma är han trött, men vägrar sova. Istället blir han ledsen för minsta lilla och är som en svans på mig. Helst vill han bli buren konstant och det fungerar ju tyvärr inte då Joppe behöver mig också. Men idag försöker jag ignorera grin(M)olle och bara se den vanliga goa Molle.

Ikväll blir det en efterlängtad träff med tjejerna. Carro och Sara kommer hit, vi ska äta latmat, vinet ska flöda och munnarna gå i ett. En hel del skratt lär det bli också. Roligt!

Glad Fredag På Er!

torsdag 21 mars 2013

Lek, bus och träning

I eftermiddags fick vi spontant besök av våra vänner Sara, Alfred och Astrid. Härligt med lite besök på eftermiddagen för då går tiden fort. Vi fikade lite, barnen lekte och busade. Astrid var väldigt populär idag, alla barnen ville leka med henne, gosa med henne och krama henne. Hon kommer inte få det lätt när hon blir äldre, bara en massa killar som vill få hennes uppmärksamhet. 

När Sara och barnen åkte hem, åkte jag vidare till gymmet för veckans tredje spinningpass. Riktigt skönt att träna och jag ser redan fram emot förmiddagsspinningen på lördag. 

Imorgon är det fredag! Ser redan fram emot fredagskvällen då blir det många skratt, mycket vin och underbart sällskap. 


Alfred hade med sig apelsin som han bjöd sina kompisar på


Joppe bjöd på kanelbullar


Vi tog fram babygymmet till Astrid, 
men det slutade med Astrid fick akta på sig för alla grabbarna ville vara där i


Godingen Astrid

onsdag 20 mars 2013

Utklädnad

Molle har länge gillat en låda i byrån som vi har i hallen på övervåningen. I den lådan ligger det fullt med mössor, vantar, kepsar, halsdukar, scarfar, raggstrumpor och ibland även solglasögon. Under frukostdejten idag passade Molle på att introducera sin lek för Sixten och givetvis åkte det fram lite mössor, en solhatt, kepsar och solglasögon. Det är superkul att klä ut sig tycker Molle! Sixten tyckte också det var roligt verkade det som. 

Snart börjar Molle förskolan och jag börjar jobba. Jag kommer sakna våra mysiga träffar på onsdagar. De har varit både roliga, mysiga, goda och väldigt värdefulla.


Molle försöker hjälpa Sixten med mössan


Vi försöker en gång till. 
Den andra mössan gav Molle till Maja. Vi var också tvungna att ta på oss mössor såklart.


Solbrillor är alltid populärt


Vi hann givetvis med att äta frukost också

Vardag blir helg

På onsdagar brukar jag, Molle, Maja och Sixten ofta ses över frukost. Det är riktigt mysigt och gott att äta frukost tillsammans och det blir nästan som helgfrukost när vi ses. I morse vaknade Molle tidigt som vanligt, han har kommit in i en period då han gärna vaknar innan klockan 06. Vilket resten av familjen inte tycker är lika roligt. Jag och Molle får då hålla till i köket så Joppe åtminstone kan få sova klart. Därför passade jag och Molle på att baka bröd till dagens onsdagsfrukost. 



tisdag 19 mars 2013

Det blir en dag på stranden...

...nja inte direkt, men på badhuset i alla fall.

När Jonas kom hem från jobbet idag var maten på bordet och barnen hade redan börjat äta. Badväskorna var packade och barnen var ivriga för att åka iväg till badhuset. Jag var lite osmart i morse och sa till Joppe att vi skulle åka och bada på badhuset när Jonas slutade jobbet. Joppe hörde bara ordet "badhus", allt annat försvann och han skyndade mot trappan, på med mössan, hämtade vantar osv. När vi sedan svängde in på förskolan blev han inte alls glad. "Nej mamma, inte dagis, åka badhuset". Men efter att ha förklarat om och om igen att vi ska åka till badhuset senare så pappa också får följa med släppte han det och kilade in på avdelningen. 

Hur som helst så kom vi iväg snabbt till badhuset. Jonas fick slänga i sig maten för barnen ställde sig vid grinden direkt när de hörde att han kom hem. Och där stod de tills det var dags att åka. Väl framme på badhuset följde Joppe med Jonas och jag tog Molle. Vi badade i 1,5 timme men barnen hade nog gärna badat lite till. Molle som valde att vakna alldeles för tidigt i morse (när klockan börjar på 05 är det på tok för tidigt) samt endast sov 30 minuter på vilan kämpade på och orkade bada utan sura miner. 

Jag är så glad över att vi valde att åka och bada idag. Det var jättemysigt att åka allihopa, oftast är det bara Joppe och Jonas som åker. Men det är givetvis kul för Molle att få följa med också. Detta ska vi göra om ofta! 

Molle blev lite ledsen för att två tjejer kollade på honom och pratade med honom inne i omklädningsrummet. 


Men väl inne i själva badhuset blev han sig själv igen


Joppe fullkomligt älskar att bada


Åka rutschkana är kul!


Joppe är ingen badkruka!


 Trött Molle i omklädningsrummet

Joppe 3 år [del 4]

Här kommer lite bilder från Joppes barnkalas i söndags:




Efter korv med bröd bjöds det på kalasfika


Joppe blåste ut ljusen i tårtan


 Alfred ville också blåsa ut ljus


 Joppe tycker alltid att all mat är varm så han blåste givetvis på korven också


 Charlie

Sixten


Molle, Charlie, Alfred och Joppe står i fönstret och kollar när Marcus åkte iväg

Presentöppning



Fiskedamm


Bröderna bus


Astrid ville också kalasa


Petra busar med Joppe