tisdag 30 april 2013

5 år

Idag är det Valborgsmässoafton, vilket innebär att jag och Jonas firar fem år tillsammans. På dessa fem år har vi hunnit med mycket och det bästa vi gjort är helt klart våra barn. Det är därför inte bara min och Jonas dag utan även våra barns dag. Hade inte jag och Jonas träffats och blivit kära hade vi inte haft våra fantastiska barn.

När jag kom hem från jobbet gick jag, Moster C och Patrik mot förskolan för att hämta Joppe och Molle. Molle hade precis vaknat och Joppe satt och pusslade. Det var glada och samarbetsvilliga barn vi fick med oss hem. Härligt!

Nu ikväll har vi firat Valborgsmässoafton hemma hos mina föräldrar. Vi har ätit riktigt god mat och efterrätt. Vi avslutade kvällen med en spelkväll.

Imorgon är vi lediga! Tjooohooo! Yeah!!!!


måndag 29 april 2013

Äntligen är de här!

I eftermiddags kom äntligen Moster C och Patrik hem till oss. Vi har inte träffat dem på fyra månader så det var verkligen på tiden. De följde med Jonas till förskolan och hämtade barnen. Molle kände inte igen dem direkt, vilket inte är så konstigt eftersom det var ett bra tag sedan han träffade dem sist. Visserligen har vi pratat via FaceTime men det blir inte samma sak. När jag kom hem vid halv sex hade både Molle och Joppe blivit vana vid Moster C och Patrik och de stod vid grinden och ropade på dem hela tiden.

Joppe fick vara uppe lite längre nu ikväll eftersom han hade så roligt med Moster C och Patrik. Han orkade till och med vara med och äta lite "välkommen-hem-middag" hemma hos mina föräldrar. Molle däremot gnuggade ögonen och gäspade stort, så han fick lägga sig på sin vanliga tid. Mamma och pappa bjöd på grillat och det var hur gott som helst!

Imorgon är det en bra dag, tisdag innebär kort jobbdag. Perfekt då det är ledig onsdag också! Det ska bli så skönt med en ledig dag mitt i veckan. Nästa vecka blir det också en kort vecka, gilla gilla gilla!

Men nu väntar sängen! Natti Natti!

Badtripp

[tidsinställt inlägg]

Igår morse var det dags för den efterlängtade resan till Örebro. Vi hade inte vågat nämna något om den resan till Joppe förrän i fredagskväll. Joppe älskar nämligen att bada, eller rättare sagt att bada på badhus. Säger jag eller Jonas ordet badhus springer han direkt in i sitt rum och hämtar badbyxorna. Joppe somnade fort i fredagskväll eftersom han visste att "imorgon ska vi åka till badhuset". 

Igår vid 8-tiden på morgonen kom Sara, Hans, Alfred och Astrid och mötte upp oss utanför oss. Sedan åkte vi mot Örebro. Vi stannade till en gång på vägen och åt goda smörgåsar som Hans och Sara hade tagit med. Joppe och Alfred passade även på att springa några varv på rastplatsen. När vi hade 5-10 minuter kvar till Gustavsvik (badet) somnade Molle. Det blev med andra ord ingen lång sovstund för honom men trots det orkade han bada flera timmar utan minsta gnäll. Joppe och Alfred lekte mest med papporna i badet, de ville åka alla "farliga" rutschkanor och liknande. Jag och Sara tog mest hand om Astrid och Molle som gärna höll sig i de varma poolerna. Vi hade roliga timmar inne på badet och det var härligt att se hur alla fyra barnen uppskattade besöket på badhuset. Det lös glädje och lycka i deras ögon. 

Efter dusch åkte vi vidare mot McDonalds för att äta lunch. Därefter styrde vi vidare mot Mariebergs köpcentrum där vi shoppade, åt glass, lekte och hade skoj. En jätterolig dag tillsammans med våra fina vänner. 


Dags för frukostfika


Ledsen Joppe, osminkad mamma och finurlig Molle


Joppe och Alfred på upptäcktsfärd 


söndag 28 april 2013

Lördagens lek och kalas

Vi har haft en riktigt rolig och mysig helg. I lördags fyllde Jonas år och det firades givetvis. Av mig och barnen önskade Jonas sig en golfrunda. Så på morgonen vid 7-tiden fick han åka iväg till golfbanan och äntligen gå 18 hål. Som han har längtat efter att golfsäsongen ska börja. Jag och barnen passade på att fika hemma hos mina föräldrar innan vi gick till lekplatsen där Petra och Charlie mötte upp oss. 




På eftermiddagen kom Jonas hem och då var det dags för kalas. Jonas fyllde ju som sagt år och det ville vi fira. Jonas föräldrar kom hit och vi bjöd på Lyxbomb, prinsesstårta och chokladbollar. Barnen uppskattade verkligen att farmor och farfar var hos oss och de fick full uppmärksamhet av dem. Vi ska fira Jonas igen när Carro och Patrik kommit hem och då ska mina föräldrar vara med också. 





torsdag 25 april 2013

Fritid?

Fritid är något som knappt existerar i mitt liv numera. Direkt när jag kommer hem från jobbet ägnas all tid åt barnen samt matlagning. När barnen har somnat fixar Jonas det mesta när det gäller plock och disk medan jag återgår till att jobba igen. Men så tror jag att det är för de flesta när de kommer som ny på en arbetsplats. Det tar lite tid innan man kommer in i det. Träningen är något som absolut har blivit lidande. Tiden räcker just nu inte alls till och det fina vårvädret som var i helgen bidrog till att spinningen blev avbokad både på lördagen och söndagen. Men jag ska försöka ta mig i kragen och dra mig dit snart.

Imorgon är det äntligen fredag! Jag ska stanna kvar och jobba några timmar efter att eleverna slutat så jag kan njuta av helgen. Slippa känna mig stressad över saker som måste göras. När jag kommer hem blir det fredagsmys med mina älsklingar. Vi kör på latmat, film, popcorn och mycket kärlek. Jag längtar redan!


onsdag 24 april 2013

Mitt i veckan!

Hur kan det redan vara onsdag? Hur kan det redan vara onsdag kväll? Dagarna går så fort och jag hänger inte alls med. Imorgon är det torsdag och helgen närmar sig. Nu ikväll har Maja varit här, hon har hjälpt mig med lite skolarbete och vi har ätit kvällsmat tillsammans. Trots att vi jobbade mestadels av tiden hann vi ändå med att prata en hel del. Det känns så konstigt att vi ses så sällan nu när jag har börjat jobba. När vi båda var mammalediga träffades vi ofta och det saknar jag väldigt mycket. 

Med barnen är det bara bra. De trivs på förskolan och det är inga bekymmer med lämningarna på morgonen. Molle tror i och för sig alltid att han ska följa med mig hem och går runt och säger hejdå till både pedagogerna och barnen. Men när vi har förklarat för honom att jag ska till jobbet så accepterar han det och säger hejdå. Oftast får jag puss också. Joppe springer in och börjar leka direkt och hinner oftast inte med att säga hejdå. Varje morgon (hittills) åker jag till jobbet med en känsla av glädje och lättnad. Det är så skönt att barnen trivs, trygga och nöjda barn leder till trygga och nöjda föräldrar. 



Syskonkärlek. Molle blir så ledsen när han inte får vara med och leka med Joppe.

söndag 21 april 2013

Utomhus!

Liksom lördagen spenderades söndagen utomhus. Inte lika mycket som igår men nästan. Vi började dagen med en cykeltur, cyklade runt utan mål eller stopp. När vi kom hem bestämde vi oss för att stanna ute i trädgården och leka eftersom barnen var lite trötta och gnälliga. Det är mycket lättare att få dem att piggna till ute. Molle lyckades till och med vara vaken fram till lunch och åt med god aptit (vilket inte hör till vanligheterna här hemma). När maten var i magen tog jag en promenad med Molle i vagnen så han kunde somna. Han somnade nästan direkt och fick fortsätta att sova ute medan jag gick in och avlöste Jonas som ville åka ut till golfbanan. Under tiden tittade jag och Joppe på film, jag passade även på att förbereda lite inför morgondagens jobb. 

Nu ska jag alldeles strax stänga ner datorn och förhoppningsvis få sova gott. Imorgon är det måndag och ny vecka. En vecka full med jobb, förskola och kvällsmys. Hoppas ni har haft en fin helg och att solen har lyst på er också. 




En heldag ute

Vad underbart det är med en solig helg. Som jag tidigare skrev så bjöd lördagen på strålande väder. Molle somnade i bilen på väg hem från Falköping och sov vidare några timmar i sin säng också. Under tiden åkte Jonas och Joppe iväg och lånade en domkraft för att kunna byta till sommardäck. Jag passade på att fixa och greja inne under tiden Molle sov. Joppe och Jonas stannade kvar ute när de kom hem och började byta däck och leka. När Molle vaknade gick vi också ut och åt mellis i solen. Barnen lekte, cyklade, målade och njöt av det fina vädret. Vi spenderade resten av eftermiddagen ute och passade även på att ta en långpromenad med Figo innan vi gick in för kvällsmat och lördagsmys. Vilken lördag vi hade igår! Helt underbar!


Utelek i trädgården


Molle myste med Figo


Molle passade även på att måla lite när han hittade kritorna


Nöjd Molle som älskar att leka ute

Lördagsutflykt

Igår morse vaknade vi till klarblå himmel och strålande solsken. Jag beslutade direkt för att avboka spinningen och istället föreslog jag att vi skulle åka till Mössebergs Djurpark med barnen. Jonas och barnen nappade direkt på min idé och jag skickade även iväg ett sms till Sara och frågade om de ville följa med. Sara och Astrid skulle till Lidköping men Hans och Alfred ville gärna följa med, vilket vi blev glada för. Vid 09:15 mötte Hans och Alfred upp hos här utanför och vi åkte vidare mot Falköping. Barnen hoppade snabbt ur bilarna och började springa mot djuren och lekplatsen. 

Vi hade en toppendag på Mössebergs Djurpark. Vi hade strålande solsken, klarblå himmel och fick mycket frisk luft. Vi fikade, lekte på lekplatserna och träffa olika djur. Barnen skötte sig riktigt bra och vi alla hade en härlig dag. Vi avslutade utflykten med att besöka McDonalds för lunch innan hemfärd.


Joppe och Alfred fick snabbt spring i benen, de ville både leka på lekplatsen och hälsa på djuren


De började med att leka på den ena lekplatsen


 Joppe matade hästen med hästgodis som Hans och Alfred hade med sig


Barnen spanar in getterna


Så söt


Vi hann även med att fika och för en gång skull var det Joppe som både fikade mest och längst


Alfreds kakor var goda


Jag och mina älskade barn


Molle lekte också på lekplatserna och var så nöjd över att få vara med Alfred och Joppe

fredag 19 april 2013

Helg!

Fredag idag och kvällen är här! Fredagskvällen spenderas ensam i soffan med lite zappande framför tv:n och en stor godisskål. Jonas cyklade iväg hem till Marcus för en stund sedan och cykla i regn är då rakt inget Jonas brukar nappa på. Så jag kan garantera att alkohol finns med i bilden ikväll. Här hemma blir det nog en tidig kväll, jag är väldigt trött redan nu. Det märks verkligen att man har börjat jobba nu för aldrig tidigare har jag varit så trött på kvällarna som jag är numera. Varje kväll runt 21 säckar jag ihop och orkar inte lyfta ett finger. Mina sömnproblem är nästintill borta, aldrig förr har jag somnat så snabbt som jag gör numera. 

När jag kom hem från jobbet hade Jonas och barnen lagat mat. Efter middagen blev det lek inne i Joppes rum, barnen dansade och pusslade. Jag tycker det är dagens bästa stund, lekstunden då hela familjen sitter på golvet och leker tillsammans. 

Imorgon ska jag äntligen till gymmet igen. Jag har inte tränat på tre veckor vilket känns. Förmiddagsspinning står på schemat och att träna tidigt passar mig utmärkt. Resten av dagen ska jag spendera med familjen. Förhoppningsvis skiner solen på oss så vi kan vara ute mycket. Egentligen skulle vi firat Sixten idag, men tyvärr är de sjuka. Riktigt tråkigt eftersom vi verkligen sett fram emot att ses. 




torsdag 18 april 2013

Saknaden

God morgon torsdag!

Tänk att det redan är torsdag! Hur skönt som helst! Imorgon är det äntligen fredag igen och då får jag äntligen två hela dagar tillsammans med mina barn. Jag visste att jag skulle sakna Joppe och Molle mycket när jag började jobba igen, men jag kunde inte ana att jag skulle sakna dem så mycket som jag gör. Jag tänker på dem nästan hela tiden och fast jag vet att de trivs och har det bra på förskolan kan jag inte sluta att tänka på dem. Det som känns skönt är att de har varandra, jag tror att båda mina barn mår bra av att gå på samma avdelning. 

Här hemma har barnen blivit mer tighta, de leker ofta tillsammans eller bredvid varandra, de brottas, de busar och det bästa av allt...de skrattar tillsammans. Hela mitt hjärtat blir varmt när jag ser dem busa med varandra och när de nästan gråter av skratt. Älskade barn ♥




onsdag 17 april 2013

Underbara vår!

Jag är så otroligt glad över att våren är här! Helt plötsligt gick vi från att ta på barnen overaller till att bara ta på en skaljacka. Igår var det till och med så varmt att barnen inte ens kunde ha skalbyxor på sig för det var alldeles för varmt. Alldeles underbart varmt! Igår var det min och barnens dag, underbara tisdag som innebär att vi har hela eftermiddagen tillsammans. När jag hämtade barnen från förskolan hade Molle hunnit somna, men eftersom han sover i vagnen inne så är det väldigt smidigt att bara köra ut honom. Vi traskade hemåt och när vi kom hem satte jag och Joppe oss i soffan och kikade på film tills Molle vaknade. Då blev det fruktstund innan det var dags att gå ut i det fina vädret igen. 

Vi hade bestämt lekträff med Sara, Alfred och Astrid. Eftersom vädret var på tok för fint för att vara inomhus valde vi att ses på lekplatsen. Även Melker och Emelie skulle till lekplatsen och det var riktigt kul att träffa dem också. Barnen lekte för fullt och det märks så på barnen att de uppskattar våren och värmen. De blir så mycket friare när de kan få leka i bara jacka och skor. Inga klumpiga overaller eller vinterskor som är i vägen. Molle tyckte det var jättekul att leka på lekplatsen och han är så pass stor nu så han kan klättra upp till rutschkanan och åka ner själv. Stolt och lycklig Molle! 

Vi hade en riktigt härlig eftermiddag med våra vänner och det kändes skönt att äntligen kunna ses. Jag har haft långa jobbdagar så tyvärr har jag inte haft tid att träffa nära och kära. 





måndag 15 april 2013

Långdag

Min måndag har varit lång. Jag lämnade barnen på förskolan vid 07:45 och åkte vidare till jobbet. Klockan 17:50 låste jag klassrumsdörren och åkte hem igen. Tyvärr fick jag bara mysa med barnen 45 minuter innan det var dags att natta dem. Vi hann duscha, dansa disco och kramas på de 45 minuterna. Men imorgon är det tisdag vilket innebär kort dag. Jag slutar jobbet redan 12:00 och förhoppnings kan jag komma ifrån i tid. Ser redan fram emot morgondagen.

Kvällen har inneburit förberedelser inför morgondagens lektioner och tv-mys. Jonas överraskade mig med hemmagjord sushi, vilket smakade riktigt bra en dag som denna. Nu ligger jag här i sängen och ska alldeles strax sova. Hoppas på att kunna sova bort den hemska huvudvärken som varit här sedan tidig morgon.

Sov gott igelkott!

Helgen är över

Helgen är över och jag önskar så att den kunde varit åtminstone en dag längre, ja i alla fall den här helgen. Jag har saknat mina barn väldigt mycket i veckan och det är en stor omställning att gå från att vara mammaledig till att jobba väldigt mycket. Helgerna är numera ännu mer värdefulla. Måndag idag och jag ska alldeles strax packa ihop oss för att traska iväg till förskolan. Barnen går sin längsta dag idag 07:45-16:15, jag lämnar och Jonas hämtar. Jag kommer nog inte hem förrän någon timma senare så det blir dessvärre inte mycket tid med barnen idag.

Igår strukturerade jag upp mitt arbetsschema så nu har jag lite mer koll på vad som ska göras och när det ska göras. Det är mycket att sätta sig in i nu i början och därför är det skönt att ha bra koll på det mesta. Jag ska försöka jobba på bra idag och få mycket gjort så jag kan åka hem tidigt imorgon (min tidiga dag). Tisdagar är min och barnens mysdag eftersom jag slutar redan efter lunch. Underbart att få hämta hem barnen så tidigt, hela jag ler när jag tänker på det. 
Men än är vi inte där! Först ska vi ta oss igenom denna långa måndag och förhoppningsvis får vi alla en bra start på veckan. 

Ha en fin måndag!

söndag 14 april 2013

Lördag med dop

Igår efter lunch åkte vi till Bjärklunda Kyrka, det var dags för lilla Ronja att döpas. Senast vi var i Bjärklunda Kyrka var när Molle döptes. En jättemysig liten kyrka som även jag är döpt i. Joppe och Molle var väldigt fascinerade över kyrkan och dess målningar. Joppe var även väldigt fascinerad över allt annat också, han ropade "Titta mamma! Det är bebisar här" och pekade på barnen omkring och på Ronja och en liten kille som också skulle döpas. Ja det är inte det lättaste att hålla Joppe och Molle tysta, samtidigt som det är lite charmigt och roligt när det inte är helt knäpptyst. Lite russin och vindruvor fick de mumsa på under själva dopakten. Ronja var så söt i dopklänningen och skötte sig så bra där framme. 

Efter dopet åkte vi vidare till dopfesten där det bjöds på jättegod mat och tårta. Joppe och Molle levde rövare och tyckte det var helfestligt med dopfest. En jätterolig och mysig dag!


Söta Ronja


Jonas har fullt upp med att underhålla både Joppe och Molle i kyrkan


Psalmboken var dessvärre lite bildfattig tyckte Joppe

lördag 13 april 2013

Första helgen

God morgon lördag!

Min första arbetsvecka är över och nu njuter jag för fullt av att det är helg! Helgen innebär i och för sig en hel del jobb med att rätta nationella prov och planera upp veckorna fram till sommarlovet. Men helgglädjen finns fortfarande här! Kvalitetstid med mina barn är det bästa jag vet!

Igår efter jobbet var vi bjudna hem till mina föräldrar på mat. Mamma fyllde år och vi ville gärna fira henne. Vi fick fantastiskt god mat och hade en mysig kväll. Det är riktigt skönt att bara få komma och sätta sig vid ett framdukat bord.

Vår lördagsmorgon började med en mysig frukost tillsammans med hela min lilla familj. Jonas åkte direkt efter frukosten till golfbanan för att träna lite (inomhus). Medan jag och barnen stannade hemma och leker/ser på Bolibompa. Idag har vi dop på schemat. Det är lilla Ronja som ska döpas och det ska bli roligt.

Hoppas ni har en härlig helg!


Barnen inne på förskolan

torsdag 11 april 2013

Tiden

Som ni antagligen har märkt har det inte varit mycket aktivitet här i bloggen på några dagar. Anledningen är att tiden inte finns, tiden räcker helt enkelt inte till. Från tidig morgon till sen kväll är det fullt upp. Det har blivit långa dagar på jobbet då det är mycket att sätta sig in i nu i början. Men det är roligt som tur är! När jag har kommit hem har det blivit lek och mys med barnen innan det är dags för dem att sova. När barnen har somnat vid 19:00 har jag flyttat ut i köket för att förbereda morgondagen. I helgen ska jag strukturera upp mitt schema och planering ordentligt så det blir en bra fördelning på allt som ska göras. Det ska bli skönt, jag är en sådan person som mår bäst av att veta vad som ska göras och när det ska göras. Med det menar jag inte att jag inte kan vara flexibel för det kan jag det också. 

Jag har hand om lämningarna på förskolan varje dag då jag börjar jobbet senare än Jonas. Jag är glad över att jag aldrig behöver lämna dem tidigare än 07:30-07:45. Jonas hämtar barnen varje dag utom på tisdagar, då det är min tidiga dag. Både Joppe och Molle uppskattar att gå till förskolan på morgonen och det går väldigt smidigt. Joppe är helnöjd över att han har fått en ståbräda och hoppar snabbt upp på den på morgonen när vi ska iväg. Molle har inte varit direkt ledsen när jag har lämnat dem på förskolan men när jag ska gå säger han också hejdå, fast inte till mig utan till personalen där. Så helst skulle han nog vilja följa med mig, men han accepterar att det inte går. Det känns otroligt skönt för mig att lämningarna går så bra hittills. Det skulle vara tungt att åka till jobbet och veta att Molle (eller Joppe) var ledsen och att jag inte skulle få träffa dem förrän många timmar senare. Bakslag kommer säkert att komma, men jag hoppas på milda bakslag. 

Nu ska jag kolla över morgondagens schema, innan jag ska krypa ner i sängen och slappna av. Imorgon är det fredag! Fredag innebär kort dag på förskolan för mina små då Jonas slutar tidigt. Jag hoppas att jag kommer hem i skaplig tid också så jag får krama Joppe och Molle extra länge imorgon. Vi ska även fira min underbara mamma som fyller år. 

måndag 8 april 2013

Första dagen

Morgonen startade lite väl tidigt, eller rättare sagt alldeles för tidigt här hemma. Molle vaknade redan vid 05:15 för välling och ny blöja men ville inte somna om. Joppe hade växtvärk inatt och var ledsen över att han hade ont i fötterna. Perfekta förutsättningar för en dag på förskolan och första dagen på mitt nya jobb, eller inte. Fördelen med att gå upp tidigt var att vi inte alls behövde stressa till förskolan. När klockan var runt 7-tiden var vi klara med allt och kunde leka innan det var dags att ta på oss ytterkläderna och lugnt traska iväg till förskolan. Joppe invigde sin nya ståbräda på enkelvagnen, toppbetyg från både mig och Joppe. Joppe hoppade med glädje upp på den och var stolt som en tupp när vi gick iväg. 

Lämningen på förskolan gick bra. Joppe var väldigt glad över att äntligen få gå till förskolan och for runt som bara den där inne. Molle var lite mer avvaktande och ville nog gärna följa med mig när jag gick. Men det gick bra och jag kunde gå hem och hämta bilen med lätta steg.

Min första jobbdag har varit lång, rolig, innehållsrik och jag har fått mycket information att ta in. Det känns som om detta kommer att bli bra!



Mina sötproppar på väg till förskolan i morse