måndag 22 juli 2013

Sjölunda

Igår efter lunch packade vi strandväskan och kylväskan och satte oss i bilen, destination Lidköping. Vi skulle spendera ännu en dag på stranden. Vi hade siktat in oss på att åka till Skogshyddan eftersom vi hade en så bra dag där dagen innan. När vi kom till parkeringen var den helt fullt och bilar stod parkerade precis överallt. Det verkar som om många hade tittat på väderprognoserna och sett att det skulle bli en riktig varm dag.
 
Jag ringde därför min vän Carro för att fråga vart Sjölunda ligger. Carro och hennes barn var nämligen där och badade. Vi fick vägbeskrivning och åkte vidare några kilometer för att komma till en badplats där det faktiskt fanns lediga parkeringar. Vi gick ner mot stranden och såg genast våra vänner. Efter en stund kom även Sara med familj. Så det blev helt plötsligt en riktigt rolig och spontan baddag med goda vänner.
 



 
 

Vart befinner vi oss nu?

Det här är ett tidsinställt inlägg. Om packningen och bilresan gått bra befinner vi oss säkerligen i vårt sommarparadis Fjällbacka vid den här tiden. Kanske ligger vi på stranden och gottar oss eller sitter uppe på altananen och grillar. Underbara underbara sommar...
 
I lördags var det återigen en dag med strålande solsken. Vi beslöt oss därför för att åka mot Lidköping för att spendera några timmar på stranden, på Skogshyddan. Vi hade en riktigt härlig dag där och barnen var så glada och lekte fint tillsammans både i vattnet och på stranden.
 
 

Sommaren som aldrig får ta slut

Vilken sommar vi har! Den här sommaren kan vi verkligen inte klaga på vädret för det har ju varit strålande fint. Våra dagar fylls med sol och bad och vi bara njuter av att få vara lediga. I fredags när Jonas slutade jobbbet var det återigen dags att fira in semestern. Vi cyklade iväg till badhuset här i stan för att bada och svalka oss. Perfekt att kunna bada både inne och ute, särskilt när vi har badkrukan Molle i familjen.
 
Molle ville inte bada ute, han tyckte det var alldeles för kallt och nöjde sig med att doppa tårna. Men när vi gick in och badade i varmvattenbassängen sken han upp som en sol minsann. Joppe däremot är som en fisk i vattnet och verkar inte alls vara bekymrad över om det är varmt eller kallt.
 



 

torsdag 18 juli 2013

Gårdagen var låååång

Som jag skrev i förgående inlägg var det en toppendag i tisdags. Igår däremot var inte alls barnen på bra humör. Anledningen till det var att de inte somnade förrän 22.30-23.00 kvällen innan. Molle vaknade tidigt, redan vid 6-tiden och var gnällig och trött precis hela dagen. Joppe vaknade i och för sig någon timma senare men var riktigt trött han med och sur mest hela tiden. Inga bra förutsättningar för en bra dag med andra ord.

På förmiddagen kom Emelie, Melker och Ebbe hit. Barnen lekte i lekstugan, badade i plaskpoolen och fikade. Joppe som inte alls var på bra humör var inget vidare sällskap och Molle var trött. Men det var jättekul att få träffa våra vänner och jag uppskattar att vi hann ses innan semestrarna kör igång. Förhoppningsvis hinner vi även besöka dem i deras sommarstuga som bara ligger några få mil från vårt sommarparadis. 




När våra vänner gått hem somnade Molle direkt i vagnen medan jag och Joppe la oss på en filt i skuggan och såg på film. Vi stannade kvar ute även när Molle vaknade och fick då ett litet besök av Maja och Sixten som kom cyklandes. Tack vare dem gick eftermiddagen lite fortare. På kvällen var det äntligen dags för god mat och vin. Jag, Maja och Petra sågs på Enjoy där vi åt och drack gott, pratade och hade en mycket rolig kväll.



Skogshyddan

I tisdags var det en sådan där dag då allt bara flyter på, barnen är glada och nöjda och mamman har mycket kraft och ork. Jag och barnen hade bestämt lekdejt med Maja och Sixten. Vi hade planerat att gå till en lekplats för att leka och fika. Men på morgonen när jag vaknade såg jag att det var strålande väder och skickade därför iväg ett sms till Maja om att det vore skönt att åka och bada. Maja tyckte detsamma och vi for istället iväg mot Lidköping och Skogshyddan. Jag berättade för barnen att vi skulle åka och bada och båda barnen sprang in i sina rum och letade efter badbyxorna samtidigt som de hoppade av glädje.

På Skogshyddan var det folktomt när vi kom så vi kunde välja och vraka vart vi ville slå oss ner. Barnen ville genast bada och vi hann knappt lägga ut filtarna innan de var i vattnet. Molle tyckte det var lite kallt i vattnet men vågade till sist doppa sig, i och för sig ofrivilligt (han ramlade). Joppe och Sixten badade och verkade inte tycka att det var särskilt kallt. Jag skulle gärna doppat mig ordentligt och tagit en liten simtur men det är inte så lätt med barnen. 

Efter några timmars sol och bad packade vi ihop och åkte vidare till Mc Donalds för att få lite mat i våra magar. Vi hade en fantastisk dag tillsammans och det var inte alls jobbigt att åka iväg själv med barnen. Barnen skötte sig jättebra och allt flöt bara på. När vi kom hem var jag fulladdad av energi och lycka. Underbar dag helt enkelt!





måndag 15 juli 2013

Tinge-linge-ling nu tåget går, ut i vida världen...

...Eller nja inte ut i vida världen men till Lundsbrunn i alla fall. Igår mötte jag, Jonas och barnen upp barnens farmor och farfar samt Jonas bror med familj vid "tågstationen" för att åka ångtåg till Lundsbrunn.  Vi pratade om att vi skulle åka ångtåget förra sommaren men det blev aldrig av tyvärr. När jag väl fick idén igår hade vi sådan tur att det gick och att tidtabellen passade oss bra. Vi berättade för barnen redan på morgonen att vi efter lunch och vila skulle åka tåg och de blev helt till sig, speciellt Joppe. Under hela dagen handlade samtalsämnet om just tåg och på väg till tåget ropade Joppe på de som gick förbi och berättade att han minsann skulle få åka tåg. 

Det var en mysig, men varm resa i det gamla ångtåget från 1900-talets början. Både Joppe och Molle var fascinerade över tåget och väldigt nyfikna. På vägen dit satte vi inne i en passagerarvagn och på vägen hem valde vi att sitta i en öppen passagerarvagn precis bakom ångloket. När vi kom till Lundsbrunn satte vi oss ner och fikade i gräset. Barnen hade hjälpt mig att baka på förmiddagen och givetvis fikade vi på de kladdkakemuffinsen och kolakakorna. 

Att åka med ångtåget var en mysig och rolig upplevelse. Barnen älskade att åka tåg och jag skulle inte bli förvånad om det blir en resa till denna sommar. 


Joppe sitter i passagerarvagnen och väntar på att tåget ska gå


Molle håller stenhårt i biljetterna


Här har Molle precis visat biljetterna till konduktören och fått tillbaka dem 


Framme i Lundsbrunn


Dags för fika ute i det gröna


Nu bär det strax av mot Skara igen, nu i den öppna vagnen


Spännande att åka tåg


Joppe har visat biljetterna för konduktören


Tuff tuff tuff


Och där visslar det, riktigt högt lät det men Joppe tyckte det var riktigt skoj


Och där visslar det till igen 


Lokförarna

Vilken lördag!

Eftersom Joppe hade så hemsk hosta i lördags valde vi att inte åka och bada. Joppe är ett barn som älskar att bada och badar länge, han skakar tänder och fryser men vägrar gå upp ur vattnet. Därför ville vi inte riskera att hans hosta skulle bli värre genom att han blir kall. Vi valde att bara ta det lugnt i lördags förmiddag men barnen blev snabbt rastlösa och vi valde därför att åka till Mössebergs djupark efter lunch och vila. Barnen blev överlyckliga och ville åka på direkten. Joppe började genast att prata om Sotis (katten som är på djurparken) och om hur hästen jagade Sotis förra gången vi var där och att han nu ska rädda Sotis. 

Vi åkte iväg och i efterhand var vi så nöjda med vårt val. Vi hade en riktig mysig eftermiddag tillsammans. Barnen skötte sig väldigt bra och var glada och goa hela tiden. Det kändes som om jag var i en lyckobubbla. Barnen var så gulliga mot varandra och det var underbart att se hur de tog hand om varandra. Under vårt besök på djurparken fick jag sms av Emelie som frågade om vi ville följa med dem och äta middag på uteserveringen på Stadt senare på kvällen. Jag som svävade i min lyckobubbla svarade givetvis ja och kände mig (om möjligt) ännu gladare. På vägen hem stannade vi till på Mössebergsgården och åt glass och lekte lite på lekplatsen intill. 






Lördag kväll kom och vi tog en liten promenad fram till Stadshotellet där vi mötte upp "Nyårsgänget". Emelie, Jesper, Melker och Ebbe samt Maria, Robban, Lowa och Liwia. Vi hade en riktigt fin kväll  på uteserveringen tillsammans. Ett perfekt ställe för oss med barn. Barnen hade stora ytor att springa och leka på (både inne och ute), en lekhörna och leksaker. De serverade dessutom en jättebra barnbuffë med många olika rätter att välja och vraka bland. Jag är så glad över att Emelie tog initiativ och skickade sms till oss för vi hade verkligen en jättetrevlig kväll. 

Lördagar som denna, vill jag ha mer utav i livet...



söndag 14 juli 2013

Semester idag - Vardag imorgon

Imorgon börjar vardagen igen...Jonas har haft semester den här veckan och imorgon börjar han att jobba igen. Han ska bara jobba en vecka för att sedan ha semester igen i två veckor. Jag har lite blandade känslor kring det, men det positiva väger upp det negativa. Genom att Jonas jobbar en vecka får vi möjlighet att dra ut på vår ledighet tillsammans, vilket känns jättebra. Det handlar trots allt bara om fem ynka arbetsdagar. Lyckligtvis har jag och barnen tur som har både Maja och Sixten samt Emelie, Melker och Ebbe som också är hemma medan deras karlar jobbar. Jag har även lite roligheter inplanerade så jag tror att dessa fem dagar kommer gå väldigt fort. 

Jonas första semestervecka har varit en riktigt bra vecka. Vi har (som ni redan vet) varit på kusten och njutit av riktigt sommarväder. Vi har även hittat på roliga saker här i närområdet. I fredags var vi hemma hos Jonas föräldrar och grillade, i lördags var vi först på Mössebergs djurpark för att sedan avsluta dagen med middag på Stadts uteservering tillsammans med fina vänner. Idag har vi varit på utflykt med ångtåget som tog oss från Skara till Lundsbrunn, en historisk resa bakåt i tiden. Mer om vår härliga helg samt bilder kommer imorgon. 

Bilderna nedan är från vår grillkväll hos barnens farmor och farfar i fredag:


Innan grillning var det lek och bus i trädgården



Farfar har gjort ett väldigt fint bord med bilbana till barnen



lördag 13 juli 2013

Krabbmete

När vi kom till Fjällbacka på midsommarhelgen och gick mot stranden började Joppe genast att peka mot den ena badbryggan och prata om krabbor. Både jag och Jonas blev väldigt förvånade över att han faktiskt kom ihåg att det var där vi metade krabbor en gång förra sommaren. Han var trots allt bara lite mer än 2 år då. Hur som helst så hade vi inte med oss någon "krabbmeteutrustning" till stranden den gången så det blev liksom inte av att vi metade krabbor. 

I början av den här veckan när vi var i Fjällbacka gick vi ner till stranden en kväll för att meta krabbor. Både Joppe och Molle var väldigt förväntansfulla och hade bråttom iväg. Det var en fin men ganska blåsig kväll och därför lite svårt att meta krabbor. Men vi gjorde ett försök och fick allt några få krabbor. Molle fick den första och blev helt till sig av lycka. Det applåderades och tjoades. En kort stund efter det var det dags igen och då var det (tack och lov) Joppes tur att få en krabba på klädnypan. 



Jonas och Molle metar krabbor


Joppe var väldigt koncentrerad och hade höga förväntningar

Det var en fin men blåsig kväll


Joppe, Molle och jag ute på bryggan


Joppe metade på för fullt


Givetvis skulle Molle också ha eget spö

Soliga dagar som borde vara badiga dagar

Lördag morgon är här och jag och barnen sitter i soffan och kikar på "Stora maskiner". Jonas åkte iväg tidigt i morse för att spela golf. Det är perfekt att han kan spela golf tidigt med "gubbagänget", på så vis kommer han hem redan till lunch. Det är annars nackdelen med just golf, att en runda tar så lång tid. 

Även idag blir det en lugn dag här hemma, vilket gör mig lite smått tokig. Ända sedan vi kom hem från kusten i onsdags har Joppe haft hemsk hosta. Som vanligt när han blir lite förkyld kommer den där dumma, hemska och väsande hostan. Stackarn hostar så han nästan kräks. På nätterna kan jag vakna av att han hostar så mycket och jag är nästan då säker på att han kräks, för det låter verkligen fruktansvärt. Hostmedicinen som annars brukar fungera ganska bra, fungerar inte alls känns det som. Idag är det liksom tidigare dagar strålande väder, solen skiner och det är varmt och skönt. Men någon strand och bad blir det inte för oss idag heller. Dumma hostan som ställer till det återigen. 


Joppe på stranden i Fjällbacka